Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
59 minut temu, racyl napisał(a):

To nic innego jak napuszczanie mniejszych na większych. Dodatkowe biurokracja a korzyści żadnej .

Jak płaci do ugorów to faktycznie było to pseudo rolnictwo 

Jak kiedyś był jęk, że rolnicy z Marszałkowskiej, że rolnik nie ma ziemi, że to że tamto. A jak Batyr zawetował to już to wszystko dobrze. A potem znowu będą płacze, że nie robią na ziemi a suszowe i inne dopłaty biorą 

55 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

czy wezmie duzy doplaty i paplaci czynsz dzierzawny, czy wezmie wlasciciel doplaty ,  a dzierzawca nic nie zaplaci, to finansowo nic nie zmienia. wlasciciel zdaje sobie sprawe ze wezmie na paliwo, doplaty ta rekompensata mu wystarcza. duzy juz i tak maszyny na prow bierze duze, co wiec straci jak nei bedzie mial na papierze? zaplaci czynszu z doplatami tyle samo! jedynie maly bedzie mial zabezpieczenie i wieksza pewnosc,, ze duzy nie wykiwa go na czynszu dzierzawnym.

Ale jak ma duży małego wykiwać. Piszesz umowę na 10 lat i każdy spokojny a duży jeszcze sobie w koszty wrzuci i ogolenie będzie porządek. Z resztą nie tylko o dużych tu chodzi ale o tych małych co mają 15 czy 20 ha też Porządek po prostu by był. a teraz mają ludzie po hektarze czy dwa wcale na tym nie robią pracują za granicą albo na czarno i rolnikami niby są 

A jak ktoś ma 5 cz7 ha i na tym robi to co tutaj straci. Bzdura Batyr znowu zastosował taktykę zesram się nie dam się. Rząd chce tak to ja tak.

38 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

jakich? co przeszkadza w tym co jest teraz? jesli myslicie, ze ci duzi cos straca,to jestescie w bledzie. na jakiejkolwiek ustawie , jesli ktos ma stracic, to maly!

A co mały straci? W sensie jeśli naprawdę robi na tej ziemi to co straci?

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, hubertuss napisał(a):

A co mały straci?

Noooo teraz to traci możliwość wrzasku że rząd nic nie robi, bo rolnicy z Marszałkowskiej wciąż go okradają. 

Rolnicy z Marszałkowskiej zaś są wdzięczni Panu Prezydentowi że mogą spać spokojnie. Czyli i jedni i drudzy są zadowoleni a status gry został zachowany.

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, hubertuss napisał(a):

Jak kiedyś był jęk, że rolnicy z Marszałkowskiej, że rolnik nie ma ziemi, że to że tamto. A jak Batyr zawetował to już to wszystko dobrze. A potem znowu będą płacze, że nie robią na ziemi a suszowe i inne dopłaty biorą 

Ale jak ma duży małego wykiwać. Piszesz umowę na 10 lat i każdy spokojny a duży jeszcze sobie w koszty wrzuci i ogolenie będzie porządek. Z resztą nie tylko o dużych tu chodzi ale o tych małych co mają 15 czy 20 ha też Porządek po prostu by był. a teraz mają ludzie po hektarze czy dwa wcale na tym nie robią pracują za granicą albo na czarno i rolnikami niby są 

A jak ktoś ma 5 cz7 ha i na tym robi to co tutaj straci. Bzdura Batyr znowu zastosował taktykę zesram się nie dam się. Rząd chce tak to ja tak.

A co mały straci? W sensie jeśli naprawdę robi na tej ziemi to co straci?

pozwolisz, że cię zacytuję:

"słychać wycie? znakomicie" 🤣

• Like 1
Opublikowano
41 minut temu, hubertuss napisał(a):

Z dopłatami do ugorów powinno się skończyć, to sama fikcja produkcji 

Opublikowano

@nie Goebbels żadne wycie mnie to wali ja tu nigdy na tym forum nie narzekałem, ze mi mało ziemi. Nigdy nie płakałem, że ja robię a właściciel suszowe bierze. Szkoda tylko, ze prezydent ja rozumiem kwestie polityczne podatki itd ale blokuje robienie jakiegoś porządku w państwie. No ale co się po nim spodziewać 

Opublikowano
32 minuty temu, mirro napisał(a):

Noooo teraz to traci możliwość wrzasku że rząd nic nie robi, bo rolnicy z Marszałkowskiej wciąż go okradają. 

Rolnicy z Marszałkowskiej zaś są wdzięczni Panu Prezydentowi że mogą spać spokojnie. Czyli i jedni i drudzy są zadowoleni a status gry został zachowany.

Kogo okradają ci rolnicy z Marszałkowskiej i kto to

Opublikowano
33 minuty temu, mirro napisał(a):

Bo prezydent Nawrocki jest jak Trump mydli oczy biedocie, że jest z pośród nich i że działa dla nich a działa na rzecz elit i biznesu. Coraz głośniej o powiazaniach Nawrockiego z branżą krypto się robi. Może 1 % wyborców Nawrockiego ma krypto ale beda bronić go jak lwy. 

1 minutę temu, racyl napisał(a):

Kogo okradają ci rolnicy z Marszałkowskiej i kto to

Poczytaj forum nie raz tu wielu na to narzekało. Pamiętasz jak krzyczeli jak Piskorski 300 ha gdzieś w Zachodnio pomorskim kupił?

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Bo prezydent Nawrocki jest jak Trump mydli oczy biedocie, że jest z pośród nich i że działa dla nich a działa na rzecz elit i biznesu. Coraz głośniej o powiazaniach Nawrockiego z branżą krypto się robi. Może 1 % wyborców Nawrockiego ma krypto ale beda bronić go jak lwy. 

Poczytaj forum nie raz tu wielu na to narzekało. Pamiętasz jak krzyczeli jak Piskorski 300 ha gdzieś w Zachodnio pomorskim kupił?

Jak dawali kasę do ugorów i nic nie robienia to nie ma się co dziwić 😄

Opublikowano
31 minut temu, mirro napisał(a):

No fakt. Ile to było darcia ryja że dopłaty tylko  dla tych co realnie produkują , że oszuści z miasta kupują ziemię żeby być na kursie a państwo na tym traci.  Było też o cwaniakach i spekulantach co podkupują biednym rolnikom ziemię , wydzierżawiają bez umowy  i żyją z dopłat a chłop musi jeszcze tych oszustow dorabiać.  Było o zlikwidowaniu patologii a skończyło się na popieraniu tej patologii. Eeeech i niech ktoś zaprzeczy że pisowiec ma takie zdanie jakie mu danego dnia z telewizora przekażą

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Pisowiec to taki człowiek któremu jak pis plunie w twarz toi powie, że deszcz pada. Jak by Kaczyński kazał oddać im majątki to też by oddali bo im kazał Kaczyński i jeszcze by go bronili. To jest sekta.

Jak chorągiewki najpierw były wrzaski a teraz jak Nawrocki przeciwko temu za czym wrzeszczeli to już dobrze bo to Nawrocki.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Jaka to realna produkcja na ugorze ?😂

6 minut temu, hubertuss napisał(a):

Pisowiec to taki człowiek któremu jak pis plunie w twarz toi powie, że deszcz pada. Jak by Kaczyński kazał oddać im majątki to też by oddali bo im kazał Kaczyński i jeszcze by go bronili. To jest sekta.

A co to jest jak się głosuje na takich ?, skleroza, głupota ? 😂

10 minut temu, Ulman napisał(a):

No fakt. Ile to było darcia ryja że dopłaty tylko  dla tych co realnie produkują , że oszuści z miasta kupują ziemię żeby być na kursie a państwo na tym traci.  Było też o cwaniakach i spekulantach co podkupują biednym rolnikom ziemię , wydzierżawiają bez umowy  i żyją z dopłat a chłop musi jeszcze tych oszustow dorabiać.  Było o zlikwidowaniu patologii a skończyło się na popieraniu tej patologii. Eeeech i niech ktoś zaprzeczy że pisowiec ma takie zdanie jakie mu danego dnia z telewizora przekażą

Na ugorze produkcja ? Co tam produkujecie ? 😂

Opublikowano
1 godzinę temu, Siedzacybyk napisał(a):

jakich? co przeszkadza w tym co jest teraz? jesli myslicie, ze ci duzi cos straca,to jestescie w bledzie. na jakiejkolwiek ustawie , jesli ktos ma stracic, to maly!

Finansowo nic się nie zmieni , chodzi o zmiany w mentalności , zresztą co już następuje a zmiana prawa by przyspieszyla , w zasadzie to nawet taki podatek za dom dla rolnika i nie rolnika to spora różnica , podatek od psa its .