Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Czyli to tak na prawdę centrum z może lekkim skręceniem w prawą stronę ... 

Centrum to jest pomieszanie ...z mułem. Posiory chyba na to zbyt wyraziste są🤔

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Posiory chyba na to zbyt wyraziste są🤔

No chyba za bardzo wyraziste nie są ... Zależy też jak rozpatrywać, bo jedno mówią, inne robią ... Mówią że ekologia to głupota, a potem podpisują Fit For 55 czy wymyślają Zielony Ład ... A i ta ich prawicowość taka sobie, bo sporo tam rozwodników będących w kolejnych małżeństwach xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Z tego co wiem to nie. Akurat Pan pułkownik nie był przedstawiany do wężyka 

Nooooo to ciekawe. Bo jesli jego etat jest generalski a nie łamaniec na pułkownik, to albo sie gościa nie wyznacza na stanowisko, albo przy najbliższej okazji mianuje na stopień zgodny z etatem.

Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jaka to prawica, jak to zwykli socjaliści xD A dokładniej to narodowi socjaliści, coś jak Hycler u Niemca ... Przecież PiS i Lewica w połowie mają takie same poglądy, różni ich kościół i rzeczy z tym związane, ale tak samo zabierali by bogatym i dawali biednym ...

Ten cały "prawicowy" PiS to zwykłe katolickie komuchy ... Tak samo chcą upaństwawiania i centalizacji gospodarki, tak samo równości klasowej, lekarz czy nauczyciel to wróg PiSowca ...

Nawet podobieństwo w postaci I Sekretarza jest, niby w strukturach państwa jest nikim, ani ministrem, premierem czy prezydentem też nie, tylko szef partii a wszyscy tańczą jak on zagra ... 

To kto teraz jest prawica?

Opublikowano
Teraz, Nieustraszony1044 napisał(a):

Prawica to są twardziele. Oni w Tłusty Czwartek jedzą śledzia zamiast pączków.

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Na naszej scenie politycznej Konfederacja, czy ta Mentzenowo-Bosakowa czy ta Braunowska.

Bo PiS jest tak samo prawicowy jak PSL ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał(a):

Nooooo to ciekawe. Bo jesli jego etat jest generalski a nie łamaniec na pułkownik, to albo sie gościa nie wyznacza na stanowisko, albo przy najbliższej okazji mianuje na stopień zgodny z etatem.

Nie wiem czy on ma czas awansu. Może w tym roku osiągnie. A stanowisko jest do generała brygady. W strukturach ABW to jest 4 lata bodajże 

7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Na naszej scenie politycznej Konfederacja, czy ta Mentzenowo-Bosakowa czy ta Braunowska.

Bo PiS jest tak samo prawicowy jak PSL ...

Ja bym PiS z PSL nie porównał 

Opublikowano (edytowane)

K ....WA to ma być prawica -a = ić pan w h...j .

21 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Po co to napisałeś :D bzdury .  Też wstąpiłeś do frakcji ? .

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Prawica najczęściej popiera kapitalizm, a tu PiS nijak do tego nie pasuje, z swoim centralizowaniem gospodarki, próbami upaństwawiania gospodarki czy znacznym rozszerzaniem polityki socjalnej ...

pasuje w 100%. Wielkim zagranicznym korporacjom nie szkodzili a i pomogli, "swoim" krajowym też pomagali, a ile w okresie pandemii wpompowali z d*py kasy firmom ktore wykazywały "straty" że hej za obostrzenia a jeszcze by się znalazło. Do tego to tylko specyfika naszego kraju, że nie mamy wielkich kapitalistów prywatnych. W naszej specyfice to masz Obajtka i casus orlenu czy innych spólek skarbu państwa które prywatyzuje partia rządząca, masz swoich mistrzów w tej dziedzinie, czyli psl, są mistrzami zwłaszcza w rolnictwie, leśnictwie i od powiatu w dół na prowincji w czymkolwiek.

Edit bo zapomniałem, wielki kapitał, wielkie korporacje lubią i popierają scentralizowane rządzy bo wtedy są elementem składowym władzy, a nie próbującym  by chaos nie przekroczył punktu krytycznego, gdy wszystkim przestaje się opłacać

Polityka socjalna to też echa chadecji która jest korzeniem pisu ( podobnie jak PO) bo on to porozumienie centrum, a weź spójrz na tamten pogląd jeśli chodzi o gospodarkę i socjal to jeszcze ostrzej niż ówczesne KLD a to partia Tuska była.

Chrześcijańska prawica chciała wyzysku ale z umiarem, coś w stylu, może i ministrat wymacany, ale tylko raz w miesiącu i lizaka dostał. Bo to zawsze lepiej niż z jednej strony kleczeć 24/7 w kościele na grochu, a z drugiej  że ci kosciół spalą lizaka jak i winka mszalnego pozbawią i pewnej kasy z kolędy. 

BTW trochę styl obecnej przepychanki politycznej przypomina tą z lat 90

Edytowane przez Takeda
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Tylko mam jedno pytanie. Właściwą do postępowań w przedmiocie dostępu do informacji niejawnych jest ABW, skąd tutaj się wzięła SKW?

z zemsty, bo ujawnił porozumienie o współpracy SKW-FSB z 11 września 2013 r.

ImageImage

ci co wtedy chlali wódę z fsb teraz wrócili do służb

Opublikowano
17 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

To bardzo ..niedobrze...zła wróżba...

Jeszcze do 24 mam czas 

15 minut temu, Takeda napisał(a):

czyli @Nieustraszony1044 to lewacki miękiszon jak bez śledzia dziś

Toć patriotyczne hasło wyborcze. "Zjedz śledzia, poczuj się prawicowo"

Bo ja jestem sobą , a nie jakaś lewica czy prawica 

Żeby była jasność mówiłem o pączku

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jadłeś?

No nie... , a nie chce mi się wybyć do domu towarowego w celu zaopatrzenia w śledziowy produkt. Myślałem czy by nie patriotycznie czystą perlistą chociaż symbolicznie zdezynfekować gardła. No ale czysta bez śledzia to już nie lewicowo to gorzej niż bez tej ryby, to już lewactwo wychodzi i to pod patronatem (nie)świętej "nadobnej żukowskiej" z Wannowa

Opublikowano
15 minut temu, nie napisał(a):

z zemsty, bo ujawnił porozumienie o współpracy SKW-FSB z 11 września 2013 r.

ImageImage

ci co wtedy chlali wódę z fsb teraz wrócili do służb

ty nic nie rozumiesz ... rudy sie spotykał rudy podpisał najdroższy kontrakt na gaz .. rudy przerwał budowę amerykańskiej tarczy .. rudy tańczył na molo  ... rudy płakał ramieniu Putinów 2010 .... to sie nazywa bliskość 

a prorosyjscy rusofobi to ci co nie widzieli putnia na oczy  to jak sex narzeczeństwie ...  małżeństwie to nie to samo  

• Confused 1
Opublikowano
6 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Jeszcze do 24 mam czas 

No tak...u ciebie zawsze ...jakoś ..później, wolniej...

5 minut temu, Roman176 napisał(a):

prorosyjscy rusofobi to ci co nie widzieli putnia na oczy  to jak sex narzeczeństwie ...  małżeństwie to nie to samo  

Weś wyjaśnij...

Opublikowano
Teraz, Nieustraszony1044 napisał(a):

Zbigniew czekam na inseminatora , patriotycznie poproszę o polską czerwoną 😛

...każdy rolnik postępowy, sam zapładnia swoje krowy...

...każda krowa postepowa, rolnikowi dać gotowa...🤭😄

Opublikowano
4 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Zbigniew czekam na inseminatora , patriotycznie poproszę o polską czerwoną 😛

Pierdziel to. Sims bierz. Szwajcarski. Neutralny😁

Już teraz naprawdę se idę 🫣

• Haha 1