Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ale jakich Niemiec? 80 % safe możemy wydać u siebie. Wam propaganda mówi o Niemcach dlatego przeceniacie ich rolę. A w dodatku za ten szmal inni mogą u nas kupować 

Niemcy nie biorą udziału w tej pożyczce , po drugie nie wiadomo na co ma byc przeznaczona kasa i w jakim terminie wydana bo czym innym jest budowa fabryki a czym innym jest wydatek np . w ciągu 3-5 lat bo taki jest zazwyczaj czas lub termin wydatkowania , no i możliwośći produkcyjne na co nam pozwala obecna wiedza i technologia .  a po trzecie skończ z słowem ,, propaganda '' bo nie rozumiesz jak działa 

• Like 2
Opublikowano
10 minut temu, mirro napisał(a):

Ostatnio przy podziale innego funduszu na obronność były pytania , czemu tak mało dostaliśmy? 

Nie schodź z tematu wczorajszego posiedzenia. O tym pisałem, bo to widziałem. Oczywiście w tym zakresie, w którym to było dostępne dla zwykłeo widza. Komentarzy mądrych głów nie słucham, bo nawet to co gadali w Kanale Zero, było dla mnie nie do przyjęcia. Wiążą w głębokie analizy, nawet nie polityczne a politologiczne, pomijając podstawowe, proste aspekty tematu 

13 minut temu, hubertuss napisał(a):

Prezydent może zadawać pytania ale nie powinien się domagać jawnej odpowiedzi na sprawy tajne. Wydatki z safe obejmują sprawy objęte tajemnicą i prezydent powinien to rozumieć  I jakieś strzelanie fochów robienie min i że to nie pójdzie do ameryki nie powinno tu mieć miejsca. 

Ale gdzie on się domagał jawnych odpowiedzi? Zaznaczal kilkukrotnie, że przedstawia tematykę posiedzenia, a dyskusja w części niejawnej

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Nie schodź z tematu wczorajszego posiedzenia.

Nie schodzę. Widzę tylko niekonsekwencję w stawianiu pytań.😂

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, jarecki napisał(a):

Niemcy nie biorą udziału w tej pożyczce , po drugie nie wiadomo na co ma byc przeznaczona kasa i w jakim terminie wydana bo czym innym jest budowa fabryki a czym innym jest wydatek np . w ciągu 3-5 lat bo taki jest zazwyczaj czas lub termin wydatkowania , no i możliwośći produkcyjne na co nam pozwala obecna wiedza i technologia .  a po trzecie skończ z słowem ,, propaganda '' bo nie rozumiesz jak działa 

Przeznaczenie w dużej części jest tajemnicą i jako takie nie powinno być zdradzane społeczeństwu. Choć wiadomo, ze cześć pójdzie na tarcze wschód. Termin jest znany to 2030 rok.

Do do propagandy rozumiem jak działa patrząc np na ciebie nie wiesz do kiedy ma być wydane a trąbią o tym w mediach do tego jeszcze ci Niemcy.

15 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ale gdzie on się domagał jawnych odpowiedzi? Zaznaczal kilkukrotnie, że przedstawia tematykę posiedzenia, a dyskusja w części niejawnej

NO i tu jest problem wg wielu Cenckiewicz nie ma prawa słyszeć te tajemnice przy nim nikt nic nie powinien mówić Był tam jeszcze jakiś poseł od Brauna tez mocno podejrzany. Ja bym na miejscu rządu przesłał dokładny opis prezydentowi tylko i wyłącznie do rąk własnych a resztę to już jego odpowiedzialność 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, mirro napisał(a):

Nie schodzę. Widzę tylko niekonsekwencję w stawianiu pytań.😂

Czyli schodzisz 😁

7 minut temu, hubertuss napisał(a):

NO i tu jest problem wg wielu Cenckiewicz nie ma prawa słyszeć te tajemnice przy nim nikt nic nie powinien mówić Był tam jeszcze jakiś poseł od Brauna tez mocno podejrzany. Ja bym na miejscu rządu przesłał dokładny opis prezydentowi tylko i wyłącznie do rąk własnych a resztę to już jego odpowiedzialność 

Tak samo, jak Czarzasty. Wg mnie obaj panowie powinni pozostać za drzwiami. Co do posła Skalika, to nie słyszałem, żeby ktoś kwestionował jego dostęp do informacji niejawnych. Chyba, że coś pominąłem i było to kwestionowane, to powinien dołączyć do dwóch pozostałych. To jest proste. Albo masz dopuszczenie i uczestniczysz, albo nie masz i aut. 

Zaznaczam, że nie mam wiedzy co do postanowienia sądu w sprawie odebrania poświadczenia ministrowi Cenckiewiczowi. Bo jeśli sąd stwierdził w stosownym postanowieniu lub wyroku, że pozbawienie go poświadczenia było nieprawne, to jednocześnie uchylił decyzję szefa SKW i w takiej sytuacji szef BBN posiada dostęp do informacji niejawnych

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
34 minuty temu, mirro napisał(a):

Yyyyyyy raczej podpowiadaczy i lobbystów.😂

no w sumie - tak
Pamiętam; na samym początku Nawrocki za bardzo samodzielnie nie potrafił tak "w locie" błyskotliwie odpow... się wysławiać, no ale w poprzedniej swej funkcji do niczego Mu to potrzebne nie było, ale trzeba przyznać - uczy się względnie szybko choć jeszcze do wirtuozerii Mu daleko w tej sztuce. Byleby nie popadł w manierę poprzednika i nie przegiął w drugą stronę. Tamten pół dnia potrafił gadać i każdy ze słuchaczy co innego zrozumiał o co Mu chodziło xD 

• Haha 2
Opublikowano

Goebbels biedaku tobie już troling został, ustawa się nie udała wczoraj i nawet ty to wiesz bo tu sukcesu nie głosisz. Tusk ograł Nawrockiego i tyle. Zobaczymy jak Nałorki zawetuje program safe i jak pis i on będzie tłumaczył społeczeństwu, że potrzebny jest rozwój armii a Tusk tego nie robi.

Opublikowano

No widzisz. To jest pułapka, którą rząd zastawił na prezydenta. Ma trudny orzech do zgryzienia. Chce go rozgryzc skutecznie, nawet jeśli będzie to że szkodą dla niego i dlatego pyta. 

Swoją drogą ta pułapka nie jest zachowaniem gentelamana, tylko brutalną grą noszącą znamiona świństwa. 

Tutaj powinno być porozumienie Premiera, Ministra Obrony i Prezydenta zakończone wspólną konferencją przed skierowaniem ustawy do podpisu. Podczas tej konferencji wszyscy powinni mówić jednym głosem i byłaby jasność. Ale i czym ja marzę 🤦

Gołym okiem widać, że tak się nie zdarzy. Myślę, że Prezydent ustawy nie podpisze, jeśli nie dostanie wszystkich informacji, które mu na tą decyzję pozwolą. A nie dostanie, bo to element tej pułapki 

Opublikowano (edytowane)

Rząd mu te informacje prześle w tajnej korespondencji co on z nimi zrobi komu pokaże nie rząd będzie odpowiadał. Nie ma co tu mówić o gentelmanach bo Nawrocki wszedł do pałacu po wyborach z jednym celem obalić rząd Tuska o czym sam mówił.. Więc nie ma co oczekiwać teraz do rządu kurtuazji tym bardziej, ze sam dale j działa jak może przeciw rządowi. Ciężko będzie się mu wytłumaczyć z tego weta.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

🤦

Gołym okiem widać, że tak się nie zdarzy. Myślę, że Prezydent ustawy nie podpisze, jeśli nie dostanie wszystkich informacji, które mu na tą decyzję pozwolą. A nie dostanie, bo to element tej pułapki 

To jest polityka panie, rząd kopie pod prezydentem, prezydent kopie pod rządem ...

Opublikowano
29 minut temu, Qwazi napisał(a):

Czyli schodzisz 😁

Tak samo, jak Czarzasty. Wg mnie obaj panowie powinni pozostać za drzwiami. Co do posła Skalika, to nie słyszałem, żeby ktoś kwestionował jego dostęp do informacji niejawnych. Chyba, że coś pominąłem i było to kwestionowane, to powinien dołączyć do dwóch pozostałych. To jest proste. Albo masz dopuszczenie i uczestniczysz, albo nie masz i aut. 

Zaznaczam, że nie mam wiedzy co do postanowienia sądu w sprawie odebrania poświadczenia ministrowi Cenckiewiczowi. Bo jeśli sąd stwierdził w stosownym postanowieniu lub wyroku, że pozbawienie go poświadczenia było nieprawne, to jednocześnie uchylił decyzję szefa SKW i w takiej sytuacji szef BBN posiada dostęp do informacji niejawnych

O co chodzi z tym Cenckiewiczem że nie powinien siedzieć koło Nawrockiego?

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Nieustraszony1044 napisał(a):

O to samo co z Czarzastym, ale tego w "patriotycznych" mediach nie usłyszysz ...

Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał(a):

Nałorki zawetuje program safe i jak pis i on będzie tłumaczył społeczeństwu, że potrzebny jest rozwój armii a Tusk tego nie robi.

już tusk pokazał jak rozwija armię likwidując jednostki i zmniejszając liczebność

rok 2008: 124,8 tys.,

rok 2015: 100 tys.

rok 2024: 140 tys. zawodowych + 40 tys. WOT, razem 180 tys.

teraz mówi, że on zwiększa armię i robi zakupy uzbrojenia (które zamówiono za rządów pisu 🤣)

rzecznik sikorskiego

PO modernizuje armię przeciw opozycji, nie wrogom Polski.

minister obrony

Władysław Kosiniak Kamysz o likwidacji WOT | TikTok

zakłamany po-łgłowko twoja propaganda znowu legła w gruzach, trzeba być wybitnie głupim, żeby myśleć, że można tak kłamać, i że nikt tego nie sprawdzi

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Qwazi napisał(a):

No widzisz. To jest pułapka, którą rząd zastawił na prezydenta. Ma trudny orzech do zgryzienia. Chce go rozgryzc skutecznie, nawet jeśli będzie to że szkodą dla niego i dlatego pyta. 

Swoją drogą ta pułapka nie jest zachowaniem gentelamana, tylko brutalną grą noszącą znamiona świństwa. 

Tutaj powinno być porozumienie Premiera, Ministra Obrony i Prezydenta zakończone wspólną konferencją przed skierowaniem ustawy do podpisu. Podczas tej konferencji wszyscy powinni mówić jednym głosem i byłaby jasność. Ale i czym ja marzę 🤦

sama treść ustawy winna być taką informacją i jeśli nie będzie to łatwo się z tej pułapki wywinąć
a że nie chcieli w ciszy gabinetów wątpliwości rozwiać to trzeba będzie na pełnym widoku przed całym światem; no "geniusze"

Ksef (czy jak to tam nazwali) ma być pożyczką wyemitowaną przez xujnię; to i zrozumiałe że emitent by oczekiwał aby została wydana na terytorium emitenta i tutaj ja też przestrzegałem że zakupy u jankesów broni też są pułapką i tylko kwestia czasu kiedy ta pułapka trzaśnie po łapkach bo Polska finansowo suwerenna nie jest jako członek xujni i takie granie na dwa fronty skończy się że zostaniemy i bez jakiejkolwiek broni i bez jakichkolwiek pieniędzy a jeszcze z długiem dla którego nie będziemy mieli żadnego pokrycia w majątku trwałym u siebie choćby i tych zakładów zbrojeniowych któreśmy właśnie ostatnie pod ten ksef zastawili nawet te co jeszcze mamy

i wszystko właśnie ku temu zmierza

trochę to skomplikowane? bo takie miało być aby w tym żaden jakiś Tusk czy Nawrocki się za szybko nie połapał a jeśli nawet to gdy już będzie za późno

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
16 minut temu, hubertuss napisał(a):

Rząd mu te informacje prześle w tajnej korespondencji co on z nimi zrobi komu pokaże nie rząd będzie odpowiadał. Nie ma co tu mówić o gentelmanach bo Nawrocki wszedł do pałacu po wyborach z jednym celem obalić rząd Tuska o czym sam mówił.. Więc nie ma co oczekiwać teraz do rządu kurtuazji tym bardziej, ze sam dale j działa jak może przeciw rządowi. Ciężko będzie się mu wytłumaczyć z tego weta.

Jadłeś wczoraj kolację z Panem Premierem, czy dzisiaj pączka 🤔😱

Opublikowano
10 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

SKW cofnęła mu poświadczenie bezpieczeństwa. Temat trafił do sądu i WSA w Warszawie uznał tę decyzję za bezpodstawną. Postanowienie sądu jest nieprawomocne. I tutaj się żrą czy zastosowanie ma ustawa o ustroju sądów czy kpa. Dlatego jest burdel w kwestii dopuszczenia do informacji niejawnych szefa BBN

6 minut temu, dysydent napisał(a):

łatwo się z tej pułapki wywinąć

Tutaj bym się nie zgodził. Jeśli strona rządowa będzie milczeć, to prezydent po otrzymaniu ustawy do podpisania jakby się nie obrócił tak cztery litery będzie miał z tyłu. Nie przejdzie tego nie odnosząc ran

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał(a):

Tutaj bym się nie zgodził. Jeśli strona rządowa będzie milczeć, to prezydent po otrzymaniu ustawy do podpisania jakby się nie obrócił tak cztery litery będzie miał z tyłu. Nie przejdzie tego nie odnosząc ran

ta pożyczka, na gangsterskich warunkach, jest tylko po to, żeby niemcy mogli na tym zarobić i szantażować polskę warunkowością

teraz nie potrafią wydać 50mld a chcą jeszcze 200mld?

• Haha 2