Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, nie napisał(a):

chodzą słuchy o nowej partii centrowej, mogącej być dużym zagrożeniem dla po i pis, jeśli się potwierdzi to może być ciekawy projekt; czas na odświeżenie sceny politycznej

i kto tę partię stworzy, spadochroniarze z KO i PiS ? weź, nie rozśmieszaj

aby powstała taka partia, musiałaby zebrać świezych, do tej pory niezaangażowanych ludzi, na co nie ma szans

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, nie napisał(a):

chodzą słuchy o nowej partii centrowej, mogącej być dużym zagrożeniem dla po i pis, jeśli się potwierdzi to może być ciekawy projekt; czas na odświeżenie sceny politycznej

Goebbels to są mrzonki Morawieckiego który ma zamiar dokonać rozłamu w pisie. Dla po nie będzie to zagrożeniem ale dla pisu tak. Sam Morawiecki mówił, że może wejść w koalicję nawet z Tuskiem. Bo wie dobrze, że z oszołomstwem od Brauna i konfą z gamoniami Bosakiem i Mentzenem daleko nie zajedzie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

już od roku jest o tym mowa , i zaczynam sie zastanawiać czyje to były i są inspiracje takich tworów jak palikot , nowoczesna , hołownia bo napewno ktoś za tym stoi i daje im rozgłos i czas w mediach .  kukiz tyle czasu antenowego nie dostał nigdy 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał(a):

i kto tę partię stworzy, spadochroniarze z KO i PiS ? weź, nie rozśmieszaj

aby powstała taka partia, musiałaby zebrać świezych, do tej pory niezaangażowanych ludzi, na co nie ma szans

wszystko jest możliwe, jeśli ludzie chcą zmian to muszą się zaangażować

a dużo ludzi chce zmiany, chce nowoczesnego, dobrze zarządzanego państwa, a nie takiej patologii jak obecnie

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, nie napisał(a):

nowoczesnego, dobrze zarządzanego państwa,

to ja szukam po całej planecie i mógł byś pomóc wskazując które to?

idea wzniosła tylko nie ma precedensu

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, nie napisał(a):

a dużo ludzi chce zmiany, chce nowoczesnego, dobrze zarządzanego państwa, a nie takiej patologii jak obecnie

Taaa, i tą partię założy Morawetzky, a Stanosky będzie jego tubą propagandową xD 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

już od roku jest o tym mowa , i zaczynam sie zastanawiać czyje to były i są inspiracje takich tworów jak palikot , nowoczesna , hołownia bo napewno ktoś za tym stoi i daje im rozgłos i czas w mediach .  kukiz tyle czasu antenowego nie dostał nigdy 

To nie jest tylko mowa. W pisie rośnie świadomość, że przy obecnych trendach i sytuacji w 2027 roku wielu z nich straci mandat na korzyść obu konf. Zaczynają się nerwy. Morawiecki rozumie, że raz, że w obecnym pisie nie ma szans na wiele a dwa że z konfami ten rząd długo się nie utrzyma. Więc kombinuje wyjąć z pisu ze 40 posłów tych normalniejszych centrowych i w 2027 zgłosić się do Tuska na koalicjanta.

Teraz, nie napisał(a):

wszystko jest możliwe, jeśli ludzie chcą zmian to muszą się zaangażować

Tak tak zmiany ze złodziejami z pisu w rządzie. Kto na to pójdzie. W pisie jak najbardziej szykują się rozłamy ale z po nikt do tego nie przystąpi. Widziałeś jak przy dziennikarzach Kaleta Terleckiego atakował i kazał mu się nie wypowiadać Nowe partie to powstaną na gruzach pisu reszt a moze coś skorzysta.

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

może on miał na mysli państwo zarządzane przez Nowoczesną i Rysia Swetra ?

Opublikowano

Wbrew pozorom Rysiu Swetru by się nadawał do takiej centrowej partii. Jako sierota po PL 2050 które w krótce też się rozpadnie. Ale on nie pójdzie do resztek po pisie i Morawieckiego tylko do Tuska. 

Opublikowano (edytowane)

że niby ten Rysio taki już używany sweter i moda na lumpeksy wróciła?

dwa razy swetra w tej samej wodzie rzeki wyprać się nie da

a z resztą swetry po każdym praniu się raczej coraz bardzie "zbiegają"; u nas nieraz nazywane - "sfilcują"

o nawet tego ostatniego słownik nie neguje

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, hubertuss napisał(a):

Tylko teraz wielu to zauważać zaczyna.

akurat teraz
zatem pytam

46 minut temu, dysydent napisał(a):

przypadek?

(w prawym górnym ramki cytatu jest przycisk odnośnika do oryginału)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy przypadek czy nie ale znam osobę pracującą w szmateksie widzę kolejki rano jak ubrania maja nowe dowieźć i widzę to od lat i wiem od lat od tej osoby jaki jest obrót jak rozwijają sprzedaż przez Internet itd. Jakie kolwiek insynuacje, że to z biedy to nie wiem czy tak jest. Bo tam różny towar i klientela różna. Kiedyś znajomej w szmateksie pułki wieszałem to widziałem kto tam zachodzi i nie jest to biedota. Robiłem przysługę a ta na koniec kasę mi na siłę wciskała bo szef kazał płacić. 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

Nie wiem czy przypadek czy nie ale znam osobę pracującą w szmateksie widzę kolejki rano jak ubrania maja nowe dowieźć i widzę to od lat i wiem od lat od tej sobie jaki jest obrót jak rozwijają sprzedaż przez Internet itd.

"dwudziesta gospodarka świata"

... albo nic nie dopiszę

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, dysydent napisał(a):

idea wzniosła tylko nie ma precedensu

ideału nigdy nie będzie, ale należy dążyć do niego; w obecnym stanie, każda poprawa jest wielce pożądana

• Haha 2
Opublikowano

te zakupy w szmateksie to raczej homikowanie , kilka lat temu kupilrm kilka kg takich roboczych i nawet po 1 zł za kg nie warto , za 30-40 zł ma spodnie w pepco lub takim podobnym sklepie 

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

A ty myślisz, ze tej pierwszej czy którejś tam nie ma biedoty. Zajedz do USA przejdzie się ulicą to zobaczysz obrazy w Polsce nie znane i co. USA to bidny kraj czy bogaty.

dlatego nie wiedziałem co wyżej dopisać

nie znam porównania tzn woluminów obrotu nowymi ciuchami i ich porównania w różnych krajach

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, jarecki napisał(a):

te zakupy w szmateksie to raczej homikowanie , kilka lat temu kupilrm kilka kg takich roboczych i nawet po 1 zł za kg nie warto , za 30-40 zł ma spodnie w pepco lub takim podobnym sklepie 

Ja tam widziałem dobrze ubrane panie w różnym wieku jak mi znajoma mówiła przychodzące co raz i wertujące asortyment w poszukiwaniu czegoś ciekawego. Jakiś pan wszedł zapytał o kurtkę na siebie jakaś pani z dzieckiem. I ze 4 czy 5 dobrze ubranych pań od 40 stki do 60 stki szukających oglądających. Na biedne nie wyglądały. MI się też szmateks kojarzy z biedą ale to tak nie działa. 

Opublikowano (edytowane)

tylko to działa tak - nowa dostawa 70 zł kg - drugi dzień po dostawie 60 itd az do 1 zł za kg może pierwszy dzień jest ok ale nigdy nie bylem 

2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Ja tam widziałem dobrze ubrane panie w różnym wieku jak mi znajoma mówiła przychodzące co raz i wertujące asortyment w poszukiwaniu czegoś ciekawego. Jakiś pan wszedł zapytał o kurtkę na siebie jakaś pani z dzieckiem. I ze 4 czy 5 dobrze ubranych pań od 40 stki do 60 stki szukających oglądajacych.

i teraz jest kilka marek budżetowych w których na promocjach da się ubrac sensownie i nie drogo w nowe ciuchy 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, nie napisał(a):

ideału nigdy nie będzie, ale należy dążyć do niego; w obecnym stanie, każda poprawa jest wielce pożądana

czyli jeszcze mniej wiem jak przed Twoją odpowiedzią

i to jest właśnie ten problem - wiemy że trzeba coś poprawić ale nie wiemy co

bo np może się okazać że w takich USA proporcjonalnie większy jest obrót ichnich lumpeksów względem salonów z nowymi ciuchami niż u nas

zasadniczo to jako cały zachód chcieli byśmy cen chińskich a zarobków własnych i z tym dylematem zawsze przegramy jeśli nie zrozumiemy jednakowej ujowości alternatyw
a właśnie - w tych Chinach też jest taka skala rynku wtórnego na "recyklingu odzieżowym"?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał(a):

i to jest właśnie ten problem - wiemy że trzeba coś poprawić ale nie wiemy co

serio? nie wiemy co trzeba poprawić?