Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
15 minut temu, Ulman napisał(a):

Jako że jesteś w sekcie PIS to pisze tak żebyś zrozumiał. 

Wiesz już co to jest ten podatek od wzbogacenia?

Sekta ?, kto wam do głowy takie głupoty wrzuca ?.🤣 W ogóle coś rozumiesz po za krzyczeniem pis i tylko ich obwiniania o wszystko 🤣

Znowu chcesz się kolejny raz ULmanek zaorać ? 🤣

🤣 Gdzie ty się chłopie uchowałeś w dzisiejszych czasach nie umiejąc korzystać  z wyszukiwarek internetowych 🤣

Opublikowano
14 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

I się mandarynkowy debil obraził, bo mu ktoś wprost powiedział, że jest debilem ...

i w zasadzie miał racje , Sikorski prawidlowo skomentował sprawe nobla a czarzasty udowodniuł że jest zwykłym prosatkiem na nieodpowiednim miejscu , miał szanse zachować mliczenie ale jak reszta lewackiej parti zaczął kłapać jezorem 

28 minut temu, Ulman napisał(a):

Wiesz już co to jest ten podatek od wzbogacenia?

podatek Belki można uznać za podatek od wzbogacenia się 

Opublikowano
Teraz, jarecki napisał(a):

i w zasadzie miał racje 

Wiesz co, jakby ktoś mnie poprosił o poparcie i w chamski sposób od razu mi wysłał wniosek który mam tylko podpisać to też bym go wysłał na drzewo, bo to oznacza kompletny brak szacunku dla mojej osoby ...

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wiesz co, jakby ktoś mnie poprosił o poparcie i w chamski sposób od razu mi wysłał wniosek który mam tylko podpisać to też bym go wysłał na drzewo, bo to oznacza kompletny brak szacunku dla mojej osoby ...

Bo widzisz ,  to jest forum chłopskie więc raczej wiele spodziewać się po wpisujących nie można natomiast od marszałka sejmu wymagań więcej 

Opublikowano

Korupcja w Urzędzie Miasta Lublina, zarządzanym przez  Prezydenta Krzysztofa Żuka z Platformy Obywatelskiej. 

Wśród zatrzymanych przez CBA znajdują się m. in. Zastępca Prezydenta Lublina, dyrektor i kierownik jednego z wydziałów Urzędu Miasta Lublin.

Chodzi o ustawianie przetargów. Z ustaleń śledztwa wynika, że zatrzymani mieli ustalać tryb oraz wartość zamówienia, a także kierować zapytania ofertowe do wcześniej wskazanych firm, co skutkowało wyborem z góry określonego wykonawcy. 

Zastępca Prezydenta Miasta miała ponadto przyjąć korzyść majątkową w postaci biletów typu VIP. 

Prokurator przedstawił trzem urzędnikom Urzędu Miasta Lublin, w tym Zastępcy Prezydenta Miasta Lublin, zarzuty nadużycia funkcji, sprzedajności urzędniczej oraz zakłócenia przetargu.

Dwójkę urzędników, w tym Zastępcę Prezydenta Lublina, zawieszono w czynnościach służbowych. Wobec jednego z podejrzanych przedsiębiorców zastosowano także zakaz opuszczania terytorium RP.

po-tologia

Opublikowano
46 minut temu, racyl napisał(a):

Sekta ?, kto wam do głowy takie głupoty wrzuca ?.🤣 W ogóle coś rozumiesz po za krzyczeniem pis i tylko ich obwiniania o wszystko 🤣

Znowu chcesz się kolejny raz ULmanek zaorać ? 🤣

🤣 Gdzie ty się chłopie uchowałeś w dzisiejszych czasach nie umiejąc korzystać  z wyszukiwarek internetowych 🤣

PIS nosi wszelkie znamiona sekty i nią po prostu jest. Ma nieomylnego guru komunistyczne poglądy i wyznawców jak ty. 

No to jak z tym podatkiem od wzbogacenia? Wiesz o co ci chodziło?

• Like 1
Opublikowano
42 minuty temu, jarecki napisał(a):

a czarzasty udowodniuł że jest zwykłym prosatkiem na nieodpowiednim miejscu , miał szanse zachować mliczenie ale jak reszta lewackiej parti zaczął kłapać jezorem 

Czy to normalne że facet dopomina się o Nagrodę Nobla? Żebrze o nią, próbuje wymusić? I jeszcze wniosek pisze kierownik Knesetu. Ludzie , to się w pale nie mieści.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Czy to normalne że facet dopomina się o Nagrodę Nobla? Żebrze o nią, próbuje wymusić?

I dlatego Czarzasty podjął dobrą decyzję i wysłał na drzewo mandarynkowego pajaca ...

Opublikowano

Nie jeden dostanie kopa w du...o z tym całym KSeF . Będzie płacz bo ja nie mam teraz kasy żeby opłacić system sam kopniaka sprzeda w du...sko takiemu co nie płaci .

W KSeF kryje się bomba -  Faktura zadziała jak list polecony .

Faktury w Krajowym Systemie e-Faktur (KSeF) traktowane będą jak list polecony – moment nadania numeru w systemie oznacza skuteczne doręczenie adresatowi. Nie trzeba ich pobierać ani otwierać, a terminy płatności i konsekwencje podatkowe i tak biegną. 

Cytat .

Gdy płatność nie wpływa w terminie, system może automatycznie ujawnić dług, który może natychmiast ograniczyć ulgi podatkowe, zmusić do korekty VAT i zaważyć na kosztach podatkowych dłużnika – mówi doradca podatkowy i prawnik dr Aleksander Łożykowski.

A jeśli zaległość się przedłuża? Przeterminowana faktura mogłaby z KSeF trafić do elektronicznego sądu w Lublinie, który w posiedzeniu niejawnym wyda nakaz zapłaty – wszystko online, a odwołanie pozostaje jedynym ratunkiem dla spóźnialskiego dłużnika.

Będzie bat dla Spóźnialskich o uchylających się od terminowych opłatach :D .

Wykonalna jest w nim bowiem integracja KSeF z EPU, czyli elektronicznym postępowaniem upominawczym, tak aby wierzyciel mógł w KSeF oznaczyć przeterminowane faktury, a system automatycznie pobrał ich dane, wyliczył należność (z odsetkami), uzupełnił wymagane informacje o dłużniku i generował pozew w formacie EPU, po czym jednym kliknięciem wysłał go do e-Sądu przez API - objaśnia dr Łożykowski.

Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał(a):

PIS nosi wszelkie znamiona sekty i nią po prostu jest. Ma nieomylnego guru komunistyczne poglądy i wyznawców 

A to jest jakaś partia która według ciebie nie nosi znamion sekty? Bo mi wychodzi, że każda nią jest stosując twoje kryteria

Opublikowano
11 minut temu, mirro napisał(a):

Czy to normalne że facet dopomina się o Nagrodę Nobla? Żebrze o nią, próbuje wymusić? I jeszcze wniosek pisze kierownik Knesetu. Ludzie , to się w pale nie mieści.

Miał możliwość zachować milczenie , nieskorzystal , a po drugie wiesz co to jest odpowiedź polityczna a tym bardziej w stosunku do prezydenta USA , Sikorski potrafił wybrnąć z sytuacji 

Opublikowano
9 minut temu, galan99 napisał(a):

Będzie bat dla Spóźnialskich o uchylających się od terminowych opłatach :D .

To dobrze czy nie?

4 minuty temu, Takeda napisał(a):

A to jest jakaś partia która według ciebie nie nosi znamion sekty? Bo mi wychodzi, że każda nią jest stosując twoje kryteria

Sekty są dwie - PIS i PO

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jarecki napisał(a):

Miał możliwość zachować milczenie , nieskorzystal , a po drugie wiesz co to jest odpowiedź polityczna a tym bardziej w stosunku do prezydenta USA

Przepraszam ale się nie zgadzam. Jeżeli wniosek wysmarował jakiś urzędnik w Waszyngtonie do spółki z kierownikiem Knesetu i przesłał to do aprobaty Marszałkowi Polskiego Sejmu, to wcale to poważnie nie wygląda. 

Pytając o opinię trza się liczyć z tym że nie każda będzie słodziutka. Poza tym zdaje się Trump ma w dupsku Europę, więc wnioski niech do Bangladeszu wysyła.

7 minut temu, Ulman napisał(a):

To dobrze czy nie?

To nic nie da. Na fakturach będą tylko dłuższe terminy płatności, Problem jest całkiem inny. 

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał(a):

Pytając o opinię trza się liczyć z tym że nie każda będzie słodziutka. Poza tym zdaje się Trump ma w dupsku Europę, więc wnioski niech do Bangladeszu wysyła.

nie ma w d*pie europy , tylko chce silnej europy 

• Haha 2
Opublikowano

No i jest reakcja Pana Premiera

https://wiadomosci.wp.pl/tusk-odpowiada-ws-czarzastego-zwrocil-sie-do-ambasadora-usa-7251175780456768a

""Panie Ambasadorze Rose, sojusznicy powinni się szanować, a nie pouczać. Przynajmniej tak w Polsce rozumiemy partnerstwo" - napisał na platformie X Donald Tusk. Szef polskiego rządu wpis zamieścił w wersji polskiej i angielskiej. W ten sposób zareagował na słowa ambasadora USA w Polsce Toma Rose'a w stosunku do Włodzimierza Czarzastego."

Dziękuję, pozamiatane. 

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, mirro napisał(a):

Dziękuję, pozamiatane. 

co pozamiatał ? Ja nic pozamiatanego nie widzę , nie ma nic stanowczego w wpisie premiera , nawet nie stanął w obronie czarzastego 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

Ja nic pozamiatanego nie widzę , nie ma nic stanowczego w wpisie premiera 

Przecież chciałeś dyplomacji w działaniach a nie nawalanki? No to masz. 

Opublikowano
24 minuty temu, Ulman napisał(a):

To dobrze czy nie?

Sekty są dwie - PIS i PO

no tak bo konfa swoich guru wy***ała, a lewica co za mała na sektę?

9 minut temu, mirro napisał(a):

No i jest reakcja Pana Premiera

https://wiadomosci.wp.pl/tusk-odpowiada-ws-czarzastego-zwrocil-sie-do-ambasadora-usa-7251175780456768a

""Panie Ambasadorze Rose, sojusznicy powinni się szanować, a nie pouczać. Przynajmniej tak w Polsce rozumiemy partnerstwo" - napisał na platformie X Donald Tusk. Szef polskiego rządu wpis zamieścił w wersji polskiej i angielskiej. W ten sposób zareagował na słowa ambasadora USA w Polsce Toma Rose'a w stosunku do Włodzimierza Czarzastego."

Dziękuję, pozamiatane. 

Ale że co pozamiatał? Teraz można wysrać Tuskowi jak wyglądał ten jego szacunek gdy biegał w kampanii wyborczej i na prawo i lewo mówił, że udowodnione jest i powszechnie wiadome że Trump to agent KGB, a o co drugiej wypowiedzi sikorki to szkoda gadać, tam jest i szacunek i partnerstwo, żadnego pouczania

Opublikowano
2 minuty temu, Takeda napisał(a):

że udowodnione jest i powszechnie wiadome że Trump to agent KGB,

Albo debil. Se wybierz co Ci pasuje.

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Widziałem i co to ma do rzeczy? 

a to że ładnie wybrnął z trudnej sytuacji , powiedział żę nie podpisze w dyplomatyczny sposób , tak samo mógł zachować sie marszałek sejmu