Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Weź w Lublinie ile..różnej nacji.

Ale to dawno są.

Skośnookich chyba najwięcej, ale to głównie studenci 

To niech sobie przyjeżdża z bogatych rodzin z jakimiś wartościami i sobie u nas studiuje a potem pracuje

Opublikowano

lepsze od tego kebsa od Abdula 

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Mają kilka tych swoich jadłodajni w mieście, nawet nieźle karmią ;) Tylko mam wrażenie, że nie ważne, czy wezmę po wietnamsku, po chińsku czy po syczuańsku to i tak dostaję to samo xD 

Opublikowano
Teraz, racyl napisał(a):

To niech sobie przyjeżdża z bogatych rodzin z jakimiś wartościami i sobie u nas studiuje a potem pracuje

dobrze,  jak pojutrze będę w Lublinie, to pierwszemu napotkanemu powiem tak....

😆🤭

Matko co za cudak...

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

dobrze,  jak pojutrze będę w Lublinie, to pierwszemu napotkanemu powiem tak....

😆🤭

Matko co za cudak...

idź się płaszczyć przed lewactwem 😂

Opublikowano
Teraz, Ulman napisał(a):

Czemu ty ciągle pokazujesz głupków? Przyciągacie się?

Tylko takich zrozumieć potrafi...

A dziś to jakiś odjazd ma chyba...😆

1 minutę temu, racyl napisał(a):

idź się płaszczyć przed lewactwem

Z jakiegoś to powodu?

Próbujesz być jakoś dowcipny, a wychodzisz dziś na durnia od rana...😆

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał(a):

Czemu ty ciągle pokazujesz głupków? Przyciągacie się?

Najlepiej nie mówić i nie pokazywać co wyprawiają a ci be skrępowania będą sobie spokojnie działać 😂

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Ulman napisał(a):

Ale co mądrego może z referendum wyniknąć? Toż najpierw jacyś ludowi działacze-pieniacze wymyślą temat referendum a potem ciemne masy to głosują. Wyjdą z tego jeszcze większe głupoty niż z działalności rządzących

w obecnym systemie tzn obieralnej kadencyjności kacyków może wyniknąć bo te kacyki to tylko marionetki innych - strukturalnych sił które faktycznie rządzą i przykład popisu (na duże litery toto nie zasługuje) pokazuje że w ogólnych kierunkach przecież jest robione to samo przez jednych jak i drugich i wyborca ma tylko prawo wybrać sobie kto go będzie w najbliższej kadencji objadał na stanowiskach coraz bardziej znacjonalizowanej (zsocjalizowanej) gospodarki.

Brak referendów patologizuje demokrację w takie dupole jakie mamy gdzie nie spojrzy na stare demokracje a obecnie już "tylko tak zwane" z USA włącznie.
Referenda zastąpiono jakąś abstrakcją zwaną - "opinia publiczna" i powrót do takich "rad plemiennych" gdzie każdy współplemieniec ma jednakie prawo do współudziału w tych radach i taką samą wagę głosu wcale nie jest krokiem w lewo a powrotem do źródeł. To właśnie pozbawienie społeczeństw mechanizmów demokracji bezpośredniej prowadzi demokrację w kierunku totalitaryzmów; z resztą autokrację również i akurat demokracja bezpośrednia to zupełnie co innego i niejako "obok" i "współbieżnie" z demokracją personalną co ta personalna to czy zasługuje na miano demokracji choćby w Polsce? gdzie przecież mamy notoryczne niedotrzymywanie programów wyborczych z "tuskowym obiecywaniem" na czele.

My nie oczekujemy obietnic co ew nasz elektor zrobi; my mu to powinniśmy mówić w trakcie i to dopiero nazywało by się pełna demokracja.
Z resztą i autokraci przecież nie raz posuwali się w Historii do różnych "plebiscytów" i podobnych form współdecydowania a aby uchronić się przed patologią "liberum veto" wystarczy poprzestać na więkjszościowości (czy jak to się tam "ładniej" nazywa)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 godzin temu, jarecki napisał(a):

tylko trzeba odjąć ile górnicy wpłacili w składkach , opłatach , podatkach 

Tak płacą z tych pieniędzy co rząd im da . Zeszły rok górnictwo jak dobrze pamiętam coś koło 10 mld dotacji z rządu.

4 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Rolnicy do których dokladana jest największa kasa wyliczają pieniądze innym. Dobre. Naprawde dobre.

Zwłaszcza lewacy, których tevałenowski  "ałtorytet" podsumował krótko. Siedzi w psychiatryku i innym wylicza.

Jeszcze cię trzymają w tej Choroszczy myślałem, że wypuścili bo relacji nie wstawiasz. Gamoniu ja na tych górników płacę z podatku. Drugi próg jak kiedyś w życiu w ogóle zdarzy ci śię przekroczyć to zobaczysz jak to jest.

5 godzin temu, racyl napisał(a):

Niech fedruje, ja musze mieć węgiel do pieca a ty jak głupi to marznij przy pompie ciepła i kwicz płacąc rachunki za prąd

Głupot i bredni jak zwykle napisałeś 

Na sklepie pgg w  2024 kupowałem węgiel marcel orzech po 1150zł+234zł( transport doo kdw)

Polska Grupa Górnicza (PGG) w 2024 roku znalazła się w trudnej sytuacji finansowej, prognozując
stratę netto na poziomie ok. 3,6 mld zł. Wyniki te są efektem spadku sprzedaży do 16,7 mln ton węgla przy niższych cenach rynkowych, wobec planowanego znacznie wyższego wydobycia. Cały sektor górnictwa w 2024 r. zanotował stratę ponad 11 mld zł. 
Kluczowe dane finansowe i operacyjne PGG za 2024 r.:
  • Wynik netto: Prognozowana strata ok. 3,6 mld zł.
  • Sprzedaż węgla: 16,7 mln ton.
  • Wydobycie: ok. 17 mln ton

A 2023 kupowałem po 900zł bez transportu gdzie pgg 

Polska Grupa Górnicza (PGG) w 2023 roku wygenerowała przychody ze sprzedaży na poziomie 16,115 mld złotych
. Był to kolejny rok z dodatnim wynikiem finansowym, a zysk netto spółki wyniósł 2,356 mld zł, mimo braku pomocy publicznej w tym okresie. 
Kluczowe dane finansowe PGG za 2023 rok:
  • Przychody ze sprzedaży: 16,115 mld PLN.
  • Zysk netto: 2,356 mld PLN.
  • Produkcja węgla: ok. 21,1–21,5 mln ton.

Jakiego braku pomocy publicznej? Po Sasinie na biurku na koniec roku 2023 został wniosek o dopłatę do kopalń w wysokości 7,7 mld zł.

58 minut temu, nie napisał(a):

-20 st. C (odczuwalna -40), bez śniegu i przy bardzo dużym wietrze - rzepaki i zboża będą do przeorania

Tam gdzie największe mrozy śnieg leży tam gdzie mrozy mniejsze spadki temperatur mocne sa dość krótko trwałe żeby z tydzień non stop tak mroziło albo dwa albo było ponad -20 tam gdzie śniegu nie ma to miał byś rację 

Teraz, jarecki napisał(a):

serio ma być dopłata do kojca ?

W Ranczu tylko do psa dawali a teraz postęp będzie do kojca😀

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No jaka głupota...

Pies to przyjaciel człowieka, pomogą zapewnić mu lepsze warunki...🤷

Zbysiu rób dzieci bo psy nie zarobią na twoją emeryturę 😂

W Polsce żyje obecnie więcej psów niż dzieci.
Według danych z 2023 r., populacja psów wynosi około 8,5 miliona, podczas gdy liczba dzieci i młodzieży (0-18 lat) to około 7,2 miliona. Psów jest zatem o ponad 1,3 miliona więcej, co odzwierciedla trend „psiecka” i zmianę modeli rodzinnych. 
Kluczowe dane demograficzne (2023-2025):
  • Psy: ok. 8,1–8,5 mln
  • Dzieci (0-18 lat): ok. 7,2 mln
  • Koty: ok. 7,2–7,5 mln 
Zjawisko to oznacza, że w wielu domach zwierzęta stają się centralnym punktem uwagi, a ich liczba przewyższa liczbę dzieci, co jest wynikiem m.in. niskiej dzietności. Prawie połowa polskich gospodarstw domowych posiada psa. 

Edytowane przez racyl
Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał(a):

Zbysiu rób dzieci bo psy nie zarobią na twoją emeryturę 😂

Na moją emeryturę to place składki już przeszło 30 lat.

Ty możesz prosić pieski o pomoc...😆

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Na moją emeryturę to place składki już przeszło 30 lat.

Ty możesz prosić pieski o pomoc...😆

I ch*j z twoich składek jak na bieżąco przeżrą emeryty a ty potem dostaniesz kości techniczne 😂

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał(a):

I ch*j z twoich składek jak na bieżąco przeżrą emeryty a ty potem dostaniesz kości techniczne 😂

Spoko, nie dożyje do emerytury, nie musisz się tak o mnie martwić...🤭

Teraz, racyl napisał(a):

W psa tylko trzeba ładować kasę a potem ten pies i tak nie będzie naszą przyszłością 

Dużo masz dzieci?

...z ciekawości tylko...

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Spoko, nie dożyje do emerytury, nie musisz się tak o mnie martwić...🤭

Dużo masz dzieci?

...z ciekawości tylko...

A kto cie tam wie.

My z żoną mamy zastępowalność i nie latamy z psami po wsi