Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W którym 

1 minutę temu, jarecki napisał(a):

zaraz zaraz , a Ty Racyl nie byłeś za jak rolnicy blokowali drogi ? 

Raczej nie

1 minutę temu, mirro napisał(a):

Noooooo właśnie? I jak wtedy z przejeznością było?

Stali wtedy ludzie w nocy  po kilka godzin w szczerym polu 

Opublikowano
23 minuty temu, racyl napisał(a):

Taki mielibyśmy klimat gdyby tego śniegu bardzo dużo napadało i potrzebne byłyby fadromy czy poazdy na gąsiennicach do rozpychania zasp.

Na s7 było zwyczajne niedbalstwo 

Guzik wiesz co było na S7. Co najwyżej tyle ile patafiany w Republice ci na pasku wyświetlili i w memeach zobaczyłes. Jechałem S7 z 3miasta do domu we wtorek po południu. Na fragmencie ostróda nidzica byłem pomiędzy 14tą a 15tą.  Problemem nie był padający śnieg tylko to co nawiewało z pól. Na MOPach już było nieciekawie i było jasne że będą problemy. 

Z naturą nie wygrasz i jako rolnik powinieneś to wiedziec a nie kocopoły wyPISywać. 

20 minut temu, jahooo napisał(a):

jeśli się deklaruje, że droga będzie przejezdna - to planuje się również jej zimowe utrzymanie tak, aby to było wykonalne

Z naturą nie wygrasz. 

20 minut temu, racyl napisał(a):

No i kto tym rządzi jak nie KO i lewactwo 😂

dziękuje 🤣

Przygłup.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał(a):

Guzik wiesz co było na S7. Co najwyżej tyle ile patafiany w Republice ci na pasku wyświetlili i w memeach zobaczyłes. Jechałem S7 z 3miasta do domu we wtorek po południu. Na fragmencie ostróda nidzica byłem pomiędzy 14tą a 15tą.  Problemem nie był padający śnieg tylko to co nawiewało z pól. Na MOPach już było nieciekawie i było jasne że będą problemy. 

Oni nie rozumieją, jak droga jest S to ma być czarna i ch*j xD Może i pół metra na godzinę śniegu przybywać, napisali na kartce papieru że ma być przejezdna to tak ma być xD

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał(a):

Z naturą nie wygrasz i jako rolnik powinieneś to wiedziec a nie kocopoły wyPISywać. 

Z naturą nie wygrasz. 

Przygłup.

No to co jest łatwiej odśniezyć obfite opady czy lokalne zawiewane zaspy ?🤣

Sam sobie samobója strzelasz potwierdzając że tego sprzetu za mało wysłali 

PO i lewactwo nie rządzi GDKA ?  PIS rządzi GDKA ? 😂

Dobrze się czujesz ?

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Oni nie rozumieją, jak droga jest S to ma być czarna i ch*j xD Może i pół metra na godzinę śniegu przybywać, napisali na kartce papieru że ma być przejezdna to tak ma być xD

Była przejezdna wystarczająco ? 😂

Czarny asfalt to wymagają mieszczuchy na podmiejskich wsiach gdzie się osiedlili a tam mają drogi gminne i powiatowe 😂

Opublikowano
20 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Pługów jest w ch*j tylko nie ma kto nimi jeździć. W Olsztynku stoją 4 duże nówki JD 7 z pługami, gdyby wyjechały o czasie to by nie było problemów

Ciągniki na ekspresówkę ?? Żeby barany w osobówkach zaczęły to wyprzedzać ?? Bo jak to ciągnik ekspresówką jedzie ...

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał(a):

Oczywiscie że opady

może na gminnej drodze gdzie tego sprzętu jest mniej 

To wszystko zależy ile km przypada na pług . W jednym czasie jeden pług nie odśnieży 100km 

Opublikowano
13 minut temu, Ulman napisał(a):

Z naturą nie wygrasz. 

Przygłup.

Przespali to po prostu i tyle tak jak powódź. Mają pługi ciągniki i to co jakiś odcinek. Gdyby wysłali na czas to by było po sprawie. Najbardziej winni są dyeektorzy co siedzą w tych punktach GDKiA, biorą grubą kase i pierdzą w stołek.

Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

W Republice oglądał xD Tam eksperci, pani Lichocka i pan Janusz Kowalski się wypowiadali xD 

Ty Zakopiance byłeś w sylwestra 2 lata temu przecież a teraz pier**lisz kocopoły.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ty Zakopiance byłeś w sylwestra 2 lata temu przecież a teraz pier**lisz kocopoły.

Tylko nigdzie wtedy nie ryczałem jak to źle, postałem kilka godzin, poczekałem, służby odetkały drogę i dojechałem do celu ... I nie byłem na Sylwestra, odkąd PiSowska chołota tam zaczęła ściągać disco-polo to nigdy w Zakopcu nie byłem na Sylwestra ...

Kiedyś jak śnieg sypał i były zaspy to ludzie sobie pomagali, ktoś miał reklamówkę z piaskiem, ktoś jakąś łopatkę i wyjechali, a teraz aby jeden dureń z drugim potrafi nagrać filmik na tik-toka ... Ale przestawić radio na jakąś lokalną rozgłośnię, aby usłyszeć komunikaty to już za dużo dla ich mózgu ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ciągniki na ekspresówkę ?? Żeby barany w osobówkach zaczęły to wyprzedzać ?? Bo jak to ciągnik ekspresówką jedzie ...

Bobek bądź konsekwentny. Pisałeś że pisdzielce nie odśnieżały tobie zakopianki. To napisz teraz że Tusk nie odśnieżył S7.

Te ciągniki chyba po to są kupione z podpiętymi pługami.

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tylko nigdzie wtedy nie ryczałem jak to źle, postałem kilka godzin, poczekałem, służby odetkały drogę i dojechałem do celu ... I nie byłem na Sylwestra, odkąd PiSowska chołota tam zaczęła ściągać disco-polo to nigdy w Zakopcu nie byłem na Sylwestra ...

Pisałeś że to wina pisdzielcow.

• Like 2
Opublikowano

parę dni temu też próbowałeś wmawiać jak to dobrze jest stać w korku z ziemną noc samochodem elektrycznym 😂

Opublikowano
Teraz, racyl napisał(a):

parę dni temu też próbowałeś wmawiać jak to dobrze jest stać w korku z ziemną noc samochodem elektrycznym 😂

A ty znowu debilu przekręcasz ... Pisałem, że nie jest gorzej niż w spalinowym, też będzie ciepło ... Wiadomo, najlepiej, żeby wszystkie drogi były zawsze przejezdne, ale bywa tak że się nie da, i trzeba po prostu chwilę poczekać i dać służbom pracować ...

1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Minister mowił że trzeba uzupełnić płyn do wycieraczek brać zapas jedzenia, koce itp.🤣🤣

Jak są alerty IMGW to jak najbardziej ... 

Opublikowano
13 minut temu, Ulman napisał(a):

Oczywiscie że opady.

Nie ważne kto rządzi bo z naturą  nie wygrasz.

Jak nie masz sprzętu to nie wygrasz lub jest go za mało

Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

I stoją w punkcie obsługi autostrady?

W piątek odśnieżali u mnie S61 takimi samymi Johndeerami. 

Parking należy do GDDKiA, i mogą stać na nim różne pojazdy, nie tylko te od obsługi autostrady czy ekspresówki ... Te JohnDeery mogą być do dróg serwisowych ...

Opublikowano

A ty znowu debilu przekręcasz ... Pisałem, że nie jest gorzej niż w spalinowym, też będzie ciepło ... Wiadomo, najlepiej, żeby wszystkie drogi były zawsze przejezdne, ale bywa tak że się nie da, i trzeba po prostu chwilę poczekać i dać służbom pracować ...

Jak są alerty IMGW to jak najbardziej ... 

Co tu przekręcać bateria ma ograniczoną pojemność w dodatku ta pojemność jest mniejsza w niższej temperaturze .

Ogrzewanie polega na grzałkach i wentylatorze jak w pompach ciepła .

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Kiedyś jak śnieg sypał i były zaspy to ludzie sobie pomagali, ktoś miał reklamówkę z piaskiem, ktoś jakąś łopatkę i wyjechali, a teraz aby jeden dureń z drugim potrafi nagrać filmik na tik-toka ... Ale przestawić radio na jakąś lokalną rozgłośnię, aby usłyszeć komunikaty to już za dużo dla ich mózgu ...

do tej pory większość rozdądnych ludzi wozi ze sobą w bagażniku chociaż niewielką łopatę do śniegu, niestety, dziś planeta płonie, a kursach na PJ nie uczy się ani obśługi samochodu, ani innych rzeczy potrzebnychkierowcy, poza wkuciem na pamięć trasy egzaminacyjnej na mieście, gdzie się będzie zdawac egzamin

ciagnika z pługiem bym na eskę nie puścił, bo idioci by zaraz doprowadzili do karambolu, ale zjazdy na MOP-y i stacje paliw mogły by odśnieżać

Edytowane przez jahooo