Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak próbujesz złapać 10 srok za ogon i masz 10 upraw w gospodarstwie, jeszcze na takich obszarach jak oni to nie ma szans że to upilnujesz ...

Jakich obszarach?

Opublikowano (edytowane)
Teraz, mirro napisał(a):

Jakich obszarach?

Widocznie dla nich za dużych skoro nie panują nad przędziorkiem w truskawce ... Najpierw przędzior, potem kwieciak i zostają ochłapy z całorocznej pracy przy tym ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano

Jak próbujesz złapać 10 srok za ogon i masz 10 upraw w gospodarstwie, jeszcze na takich obszarach jak oni to nie ma szans że to upilnujesz ... Lepiej zrobić 3-4 uprawy a porządnie, kasa będzie taka sama ... Już u nas na Czerwiński przejrzeli trochę na oczy, że lepiej zrobić tys dobrej truskawki i 2ha dobrej maliny, niż 10ha byle jakiej truskawki i 5 ha też byle jakiej maliny .. 

Dokładnie lepiej coś dopilnować i zrobić to dobrze . A tam pomidory, papryka, buraczki, mąka i ci klienci dzwonią, piszą  ciągle i umawiają się na odbiór 

Opublikowano

Widocznie dla nich za dużych skoro nie panują nad przędziorkiem w truskawce .

Noooo przędziorek to jednak ciężki do upilnowanie, nie tylko w truskawce. Mnie też wkurwie,

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Widocznie dla nich za dużych skoro nie panują nad przędziorkiem w truskawce ... Najpierw przędzior, potem kwieciak i zostają ochłapy z całorocznej pracy przy tym ...

Widać ile tam jest braków w rzędach, nie równe krzaki to nie wygląda na dopracowane i pełna kontrola nad tym 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, mirro napisał(a):

Noooo przędziorek to jednak ciężki do upilnowanie, nie tylko w truskawce.

W truskawce problemy z przędziorkiem ?? Robisz z wiosny 1-2 razy siarkę w marcu/kwietniu, potem Nissorun+Ortus, przed samym kwitnieniem milbemektyna i do końca zbiorów mam spokój, potem koszenie liści. Jak zaczynają odbijać znowu milbemektyna i po 3-4 tygodniach Nissorun+Ortus i do jesieni dojeżdżam, a na jesieni znowu 2x siarka z miedzią. Żeby tylko były takie problemy jak przędziorek ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

@racyl już nie chce mi się szukać cytatu; pamiętam jak wskazywałeś nieuchronność cyfryzacji traktując ją jako coś normalnego gdy Niemcy postrzegają to inaczej

""Każdy obywatel Polski może dziś posiadać cyfrowy dowód osobisty, który nie tylko służy do identyfikacji, ale także pozwala sprawdzić w cyfrowym portfolio, ile punktów karnych ma kierowca, do kiedy jego samochód jest ubezpieczony, jaką historię ma jego auto i jaką historię ma on sam jako kierowca. Czy to nie jest straszne?" — pisze autor analizy."

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/w-tej-dziedzinie-polska-wyprzedza-niemcy-czy-to-nie-jest-straszne/5yzsee8

jeszcze lepsze jest to:
"Bachmann zwraca uwagę na fakt, że ta cyfrowa "potęga" Polski powstała pod rządami konserwatywnych i bynajmniej nie postępowych rządów PiS. Wspomina przy tym Jarosława Kaczyńskiego. "Największy paradoks całej tej historii polega jednak na tym, że wszystkie te innowacje powstały pod rządami dwóch ultrakonserwatywnych, populistycznych, wrogich postępowi rządów, kierowanych przez człowieka, który sam przez lata nie miał nawet konta bankowego, nie mówiąc już o profilu na X lub Facebooku (i do dziś nie ma), nie zna języków obcych i jest tak analogowy, jakby był Niemcem skrajnie wrogo nastawionym do technologii".

tutaj nawet swoisty dowcip wyszedł temu bachmanowi (u nas to nazwisko brzmi jak wyzwisko xD ) Kaczyński ma niby niemiecką mentalność? 
bucman się powinieneś nazywać bachmanie jeden jeśli takie coś ci do głowy przyszło xD 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał(a):

"Największy paradoks całej tej historii polega jednak na tym, że wszystkie te innowacje powstały pod rządami dwóch ultrakonserwatywnych, populistycznych, wrogich postępowi rządów, kierowanych przez człowieka, który sam przez lata nie miał nawet konta bankowego, nie mówiąc już o profilu na X lub Facebooku (i do dziś nie ma), nie zna języków obcych i jest tak analogowy, jakby był Niemcem skrajnie wrogo nastawionym do technologii".

Jaki paradoks? Nie znał się , to wolał się nie wpi.rdalać.🤣 Szczęśliwie przyjął taką postawę to i się rozwinęło.

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

W truskawce problemy z przędziorkiem ?? Robisz z wiosny 1-2 razy siarkę w marcu/kwietniu, potem Nissorun+Ortus, przed samym kwitnieniem milbemektyna i do końca zbiorów mam spokój, potem koszenie liści. Jak zaczynają odbijać znowu milbemektyna i po 3-4 tygodniach Nissorun+Ortus i do jesieni dojeżdżam, a na jesieni znowu 2x siarka z miedzią. Żeby tylko były takie problemy jak przędziorek ...

poczekaj na suche ale to naprawdę suche i jednocześnie upalne okresy latem; takie kiedy minimum przez dwa tyg kropla deszczu nie spadnie i mizerne rosy, prędzej popalisz truskawki chemią niż przędziorki no ale wtedy fakt - i przędziorki z głodu zdechną

34 minuty temu, mirro napisał(a):

Akurat ja truskawki nie mam,🤣 Widać bydlę nie tylko truskawkę lubi.

fasola w takie susze też smakuje tym roztoczakom, i to jak
Kilka lat temu miałem obok truskawek i rzeczywiście; w truskawkach się zaczęło i na fasolę przelazło później ale truskawki lepiej zniosły niż ta obok fasola, nie po całym polu fasoli się rozlazło i tam gdzie nie dotarło strąków było po trzykroć tyle względem porażonego

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał(a):

@racyl już nie chce mi się szukać cytatu; pamiętam jak wskazywałeś nieuchronność cyfryzacji traktując ją jako coś normalnego gdy Niemcy postrzegają to inaczej

""Każdy obywatel Polski może dziś posiadać cyfrowy dowód osobisty, który nie tylko służy do identyfikacji, ale także pozwala sprawdzić w cyfrowym portfolio, ile punktów karnych ma kierowca, do kiedy jego samochód jest ubezpieczony, jaką historię ma jego auto i jaką historię ma on sam jako kierowca. Czy to nie jest straszne?" — pisze autor analizy."

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/w-tej-dziedzinie-polska-wyprzedza-niemcy-czy-to-nie-jest-straszne/5yzsee8

jeszcze lepsze jest to:
"Bachmann zwraca uwagę na fakt, że ta cyfrowa "potęga" Polski powstała pod rządami konserwatywnych i bynajmniej nie postępowych rządów PiS. Wspomina przy tym Jarosława Kaczyńskiego. "Największy paradoks całej tej historii polega jednak na tym, że wszystkie te innowacje powstały pod rządami dwóch ultrakonserwatywnych, populistycznych, wrogich postępowi rządów, kierowanych przez człowieka, który sam przez lata nie miał nawet konta bankowego, nie mówiąc już o profilu na X lub Facebooku (i do dziś nie ma), nie zna języków obcych i jest tak analogowy, jakby był Niemcem skrajnie wrogo nastawionym do technologii".

tutaj nawet swoisty dowcip wyszedł temu bachmanowi (u nas to nazwisko brzmi jak wyzwisko xD ) Kaczyński ma niby niemiecką mentalność? 
bucman się powinieneś nazywać bachmanie jeden jeśli takie coś ci do głowy przyszło xD 

O ile dowód masz w wersji cyfrowej i materialnej to nic na tym nie tracisz a jak będziesz miał pieniądz tylko w formie cyfrowej to już będą mieli nad tobą pełną kontrolę 

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, racyl napisał(a):

Co TY chcesz kolego udowodnić , że nie ma podatku przy zakupie mieszkania ?🤣

Ja dokładnie  wiem jakie są podatki od zakupu mieszkania , ale to  ty jako dyżurny przygłup  forumowy wymyśliłeś .........

6 godzin temu, racyl napisał(a):

Np kupujesz mieszkanie to najpierw musisz go kupić a przy obecnych cenach i podatku od wzbogacenia jest do 

....... i nie masz pojęcia jak to wytłumaczyć. W sumie to bardzo dziwne nie jest bo jak matoł nie wie co pisze to i wytłumaczyć nie będzie potrafił🤣 Lubie cie zaorywać i nic na to nie poradzę tym bardziej że sam się z upodobaniem podkładasz. No i ze studiami to cie wczoraj fantazja poniosła🤣

43 minuty temu, racyl napisał(a):

Tylko taki osobnik jak Ty mógł wpaść na wpłacanie gotówki na konto bez zanoszenia jej do banku 🤣

No najwyraźniej nie ja to wymyśliłem co dobitnie widać poniżej.🤣

Godzinę temu, racyl napisał(a):

To myślisz, że tam trzeba zanieść kasy 🤣

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, mirro napisał(a):

Jaki paradoks? Nie znał się , to wolał się nie wpi.rdalać.🤣 Szczęśliwie przyjął taką postawę to i się rozwinęło.

no to już i w to politycy się zaczną jak wyżej

https://www.money.pl/gospodarka/polska-chce-sie-uniezaleznic-od-giganta-rzuca-wyzwanie-microsoftowi-7250320804088128a.html

""Rozmawiamy z kilkoma dużymi podmiotami publicznymi, żeby podjąć prace nad rozwiązaniami bazującymi na open source (tzw. otwarte oprogramowanie, czyli z ogólnodostępnym kodem - red. PB), które umożliwią stworzenie podstawowego pakietu biurowego dla administracji publicznej" - mówi Radosław Maćkiewicz, dyrektor COI"

o ile dobrze że chcą pogonić microslopa to jeśli państwowe urzędasy same się wezmą za zarządzanie rynkiem cyfrowym ... już kiedyś niejaki Morawiecki obiecał wspierać polskie meblarstwo i właśnie widać skutki :P 

jeśli jakikolwiek polityczny czy państwowy śm***dziel weźmie się za cokolwiek to oznacza że nadszedł tego rychły koniec 

btw, n
niejaki Trump obiecał odgórne MAGA ;) 
i dobrze im tak xD 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał(a):

Ja dokładnie  wiem jakie są podatki od zakupu mieszkania , ale to  ty jako dyżurny przygłup  forumowy wymyśliłeś .........

....... i nie masz pojęcia jak to wytłumaczyć. W sumie to bardzo dziwne nie jest bo jak matoł nie wie co pisze to i wytłumaczyć nie będzie potrafił🤣 Lubie cie zaorywać i nic na to nie poradzę tym bardziej że sam się z upodobaniem podkładasz. No i ze studiami to cie wczoraj fantazja poniosła🤣

No najwyraźniej nie ja to wymyśliłem co dobitnie widać poniżej.🤣

Ty masz jakąś obsesje ?

Kogo Ty chcesz zaorywać ? 🤣 Ośmieszając się swoją głupotą 🤣

Dziesięć razy trzeba coś powtórzyć żebyś coś zrozumiał jaki i kiedy płaci się podatek ?🤣

Człowieku , tylko ty mogłeś wymyślić kierunek rolniczy na jakiejkolwiek Politechnice , gratuluję głupoty 🤣

Opublikowano (edytowane)

Toż to nie ja wymyśliłem tylko ty  - gratuluje kolejnego samozaorania

22 godziny temu, racyl napisał(a):

Widzisz jednemu musi psycholog mówić co ma robić a drugiemu onety, tvn i gazety wyborcze 😄

Politechnika Lubelska . Samochody i ciągniki 

🤣🤣😂

A podatki ja lepiej od ciebie wiem jakie są ale cały czas mnie nurtuje co to jest ten  " podatek od wzbogacenia" Już ustaliliśmy że ty go wymyśliłeś ze coś bredzisz o vat i PCC ale się pultasz więc może w końcu zbierz się w sobie i objaśnij co to jest ten podatek od wzbogacenia i na jakich zasadach się go rozlicza. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Co w tym jest   śmiesznego ?

Do tej pory jest tak specjalność nazwana 

Każdego kto chodził na politechnikę lubelską potwierdzi ci że było i jest taka specjalność 

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał(a):

Do sklepu po flachę to z pewnością chodzisz bo za kierownicę się nie nadajesz a czy do domu wracasz czy pijesz z lujami to tego nie wiem. 

tego pierwszego też nie wiesz ale zadatki na alkusa masz każdy alkus jest leniwy i śmierdzi mu robota 

Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał(a):

Na uczelniach są wydziały a nie specjalności nieuku.

To mi to mówisz ? 🤣 Masz ewidentnie problem z rozumieniem czytanego tekstu 😁

Kilka razy pisałem o wydziale mechanicznym i na jakim kierunku 

Ewidentnie masz problem ze sobą