Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, racyl napisał(a):

U ciebie tomaszek wszystko w porządku ze zdrowiem psychicznym ? 

Ciągle o ruchaniu to są jakieś zaburzenia .

Wszystko w jak najlepszym porządku. Po prostu widzę jak Trump traktuje naszego Karolka, a nie jestem zaślepiony prawackimi mediami ...

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Aleeee według racyla, to Pan Karolek powinien 'brać" Amerykę, jak zwykłą dziwkę, czyli taka jaka jest.

Następny neo lewak co mu się wydaję że ktoś z polski ma jakiś wpływ na amerykę 

Najlepiej pozadzierać z takimi to jest logika 

Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał(a):

Rozmawiać sobie zawsze możesz , liczy się zawsze finał rozmów .

Tak trudno ci to zrozumieć ?

Jak ktoś obiecał ci tani nawóz , potem ceny rynkowe wzrosły to 😂myślisz że on sprzeda ci po starej cenie i będzie w plecy 

Co ma nawóz do twojej naiwności?

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Wszystko w jak najlepszym porządku. Po prostu widzę jak Trump traktuje naszego Karolka, a nie jestem zaślepiony prawackimi mediami ...

To ma traktować jak tuska, czyli kompletnego głupka .

pier**lisz głupoty na potęgę 

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Co ma nawóz do twojej naiwności?

Ty jesteś naiwniak co nie rozumie co to są negocjacje a co to jest ostateczny finał rozmów i kto za nie odpowiada

• Haha 2
Opublikowano
13 minut temu, mirro napisał(a):

Noooo boooooo po wielu latach okazało się że jak się wpisze w scenariuszu ćwiczenia sztabowego magiczne zdanie "Produkcja , zakłady przechodzą na system wojenny", to od tego wcale produkcja amunicji nie wzrasta. Teraz też (przynajmniej według moich obserwacji) okazało się że ilość zużywanej amunicji ( szczególnie tej grubej, artyleryjskie) wcale nie odpowiada normom przewidzianym w kwitach na dobę walki. Jest parę rzeczy co trza by pozmieniać,tylko czy komuś wystarczy odwagi żeby za to się wziąć?

sprawa raz odłożona ad-acta dalej odkłada się sama

Opublikowano
21 minut temu, mirro napisał(a):

Cóż za ufność? Czy aby nie zbyt wielka? 

gdyby nie USA to czy Rosja pokonała by NIemców ? i tu nawet juz nie chodzi mi o pomoc w logistyce rosjanom a walki Amerykańskich oddziałów na frontach zachodnich , chociażby w Belgi 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jarecki napisał(a):

gdyby nie USA to czy Rosja pokonała by NIemców ? i tu nawet juz nie chodzi mi o pomoc w logistyce rosjanom a walki Amerykańskich oddziałów na frontach zachodnich , chociażby w Belgi 

To było prawie 100 lat temu ... Większość populacji tego świata nie żyła w tych czasach i zna je tylko z opowieści ...

A zresztą, czy to nie wtedy ten wspaniały sojusznik z USA oddał nas do ruskiej strefy wpływów ?? Skąd pewność, że teraz Trump nie zrobi tak samo, aby zrobić deal z Putinem ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, racyl napisał(a):

Bo tacy jak TY tomaszek  nie chcą pamiętać że to co najgorsze wyrządzili nam NIEMCY

Pamiętam co zrobili Niemcy, ale i pamiętam kto oddał nas Ruskowi na 45 lat ... Ale Ty nie pamiętasz jak widać ... Nie pamiętasz kto nas sprzedał w Jałcie, w Teheranie ...

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

...ale przeprosili...🤷

To jak ci ktoś rozwali samochód też mógłby cię przeprosić i odjechać zamiast brać na siebie winę i sporządzać oświadczenie 😄

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

...ale przeprosili...🤷

...i Tusk ma zamiar wypłacić Polakom reparacje. Minister Sikorski powiedział, że i tak Polska zyskała na II wojnie światowej. Czyli jesteśmy kwita.

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Pamiętam co zrobili Niemcy, ale i pamiętam kto oddał nas Ruskowi na 45 lat ... Ale Ty nie pamiętasz jak widać ... Nie pamiętasz kto nas sprzedał w Jałcie, w Teheranie ...

Po tym sprzedaniu przyszły lata 90  Niemcy chętnie to wszystko odkupowali co polacy pod ruskim butem zbudowali 

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, racyl napisał(a):

Po tym sprzedaniu przyszły lata 90  Niemcy chętnie to wszystko odkupowali 

Bo oni się rozwijali w normalnych warunkach, a my siedzieliśmy pod ruskim butem dzięki sojusznikom z USA ... Oni niby przegrali wojnę, my niby wygraliśmy, a z perspektywy 50 lat to znowu oni wygrali ...

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale dlaczego milczysz na temat jak USA nas w Jałcie sprzedały ?? Nie pasuje do narracji o wspaniałym amerykańskim sojuszniku ?? xD 

Taki jesteś k**wa patriota od siedmiu boleści co woli dać zarobić niemcowi zamiast postawić na rozwój polskich firm kupując polskie pociągi 😂

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał(a):

To jak ci ktoś rozwali samochód też mógłby cię przeprosić i odjechać zamiast brać na siebie winę i sporządzać oświadczenie 😄

Oj tam...

Mam AC...🤭

• Thanks 1
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Bo oni się rozwijali w normalnych warunkach, a my siedzieliśmy pod ruskim butem dzięki sojusznikom z USA ... Oni niby przegrali wojnę, my niby wygraliśmy, a z perspektywy 50 lat to znowu oni wygrali ...

Pod butem i prawie wszystko się odbudowało i było potem co sprzedawać 😂

Nikt nie narzekał z niemiec wtedy że polaczki takie biedne i nie mają za co kupić tego komunistycznego majątku 

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

No idiota jesteś ... Pokazuje CI się, że amerykanie jak chcą to nas sprzedadzą, a ten dalej swoje ...

Tak jak niemcy nas może wymordują 

Opublikowano (edytowane)

A przepraszam Niemcy teraz dorośli i nikogo już nie mordują bo dzięki takim polaczkom jak ty Tomaszto masz mają poddany polski naród i mogą na nim zarabiać i mówić jak mają żyć 

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

A znasz kraj w którym się nie odbudowało?

Odbudowuje się ale zawsze jest taki naród ileś lat do tyłu i nie łatwo już tak wejśc na rynek np z jakimś towarem 

Edytowane przez racyl
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, racyl napisał(a):

A przepraszam Niemcy teraz dorośli i nikogo już nie mordują 

No widzisz, oni się uczą, a my nadal jak idioci żremy się między sobą i do każdego sąsiada machamy szabelką licząc jak głupcy, że jakiś żymianin z ameryki nas obroni jak się z wszystkimi pokłócimy ...

• Like 1