Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Tylko po co ci taki zestaw  jak pozbędziesz się kolumny to zbiornik oleju możesz zrobić albo dopiać się do dużego zbiornika a sam orbitrol dać pod kierownice pozbywając się wszelkich luzów. A do tego to jeszcze potrzebny ci zawór blokady.

Opublikowano
1 godzinę temu, jonkszi napisał:

Tylko po co ci taki zestaw  jak pozbędziesz się kolumny to zbiornik oleju możesz zrobić albo dopiać się do dużego zbiornika a sam orbitrol dać pod kierownice pozbywając się wszelkich luzów. A do tego to jeszcze potrzebny ci zawór blokady.

a pod główny zbiornik w które przewody się podpiąć? powrót?

Opublikowano

Zasilanie ja dałem z bocznych blaszek co oryginalnie są wyjścia z przodu hydrauliczne i w blasze dałem dużo dziurę ważne żeby pompa miała dobre zasilanie ale nie musisz dawać zakuwanego węża. A powrót to u góry na deklu(od powrotu; na upartego możesz zrobić powrót z blaszki z drugiej strony to taka druga opcja)

Opublikowano
Po bokach zbiornika hydrauliki tam gdzie są przykręcone wyjścia hydrauliki zewnętrznej są otwory zaślepione kwadratowymi blaszkami na 4 śruby. Kolega zrobił w tej blaszce otwór i podłączył zasilanie do pompy wspomagania.
Opublikowano (edytowane)

Do wspomagania musisz mieć na stałe bo jak inaczej ?

Tylko bez kolumny to brak blokady automatycznej a możesz jeszcze z powrotu orbirtola dać zawór blokady od belarusów albo zrobić na powietrze- ale wtedy jest zwykła blokada.

Edytowane przez jonkszi
Opublikowano

Trochę bym się bał mechanicznego załączania. Przy hydraulicznym jednak w razie czego tarczki puszczą i nic nie rozerwie a tu nie ma żadnego bezpiecznika. Powieś mu ciężką obrotówkę i niech się nie rozłączy na uwrotach.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Z obrotówką z tyłu  trzeba by ponad pół tony powiesić żeby przód nie skręcił a blokadę uszkodził. Wspomaganie z niebieskim zbiornikiem jest na olx. 

Edytowane przez seweryn20
Opublikowano

A mam pytanko czytałem gdzieś tu ale już nie wiem gdzie dokładnie już na której stronie. Czy można dołożyć sam siłownik do serwa oryginalnego? Zniweluje to luzy a czy bedzie się lżej kręciło? no i wktóre przewody wpiąć się?