Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Ja tu pisałem merytorycznie ty trolujesz. Chociaż już dwa razy pisałeś ,ze kończysz to ośli upór trola ci nie pozwala. Jak to trol teraz mi znowu musisz odpisać.

Dobre sobie , merytorycznie ? każesz mi kupić maszyne do rozsiewania wapna bo rozsiewać trzeba wapno ciągle , a ja ci powiem że u mnie nikt nie rozsiewał , nikt nie rozsiewa , i nikt za 100 lat nie będzie rozsiewał wapna , więc dziękuje za takie doradztwo , jestem na swoim terenie i wiem co w rolnictwie można komuś pomóc , a jakich maszyn nie ma sensu kupować bo będą stały bezczynnie , więc każdy jako tako myślący jak się będzie chciał brać za taki interes to będzie wiedział co ma robić bez bezsensownego doradzania , a nie że ktoś ma malutką glebogryzarkę ( czy zamierza ją dopiero kupić ) i w zestawie z c 330 będzie biznes robił na ogródkach , a ty doradzasz żeby jeszcze zarejestrował ten bizneś ? to gdzie tu jest sens , raczej na opłaty by nie zarobił , może i są tereny w Polsce gdzie na takie coś by było zapotrzebowanie 10-20 ogródków obrobić rocznie , ale to i tak jest dopiero na opłaty , i do tego takich terenów w kraju jest może z 5%.

Najlepsze to doradzać komuś jakie kto ma robić usługi , nie wiedząc jakie w jakimś terenie jest zapotrzebowanie na coś , 

Po prostu dno 

• Thanks 1
Opublikowano

Widzę twoja meritorikie chłopak pyta czemu mu sprężarka w zetorze niechce pompować a ty mu piszesz ze w swoim zajechanym jeleniu masz to pod chanulcowe złącze podpięte, takie patenty to się robiło jak nie było możliwości kompresor gdxikolwiek kupić.

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, robert1226 napisał(a):

Widzę twoja meritorikie chłopak pyta czemu mu sprężarka w zetorze niechce pompować a ty mu piszesz ze w swoim zajechanym jeleniu masz to pod chanulcowe złącze podpięte, takie patenty to się robiło jak nie było możliwości kompresor gdxikolwiek kupić.

I co z kompresorem na pole polecisz? Człowieku nie dość, że trol to jeszcze głupi jesteś Po pierwsze w jd w ogóle nie mam kompresora podłączone to mam w mf. I już parę razy na polu się przydało. Po drugie wyrwałeś to z kontekstu a po trzecie hamulcowe pisze się przez samo h. Nie ośmiesza j się już.

A co do zajechanego jelenia nie rusza mnie to aby każdy w Polsce był nie gorszy od mojego to będzie wspaniale.

30 minut temu, mysza103 napisał(a):

Dobre sobie , merytorycznie ? każesz mi kupić maszyne do rozsiewania wapna bo rozsiewać trzeba wapno ciągle , a ja ci powiem że u mnie nikt nie rozsiewał , nikt nie rozsiewa , i nikt za 100 lat nie będzie rozsiewał wapna , więc dziękuje za takie doradztwo , jestem na swoim terenie i wiem co w rolnictwie można komuś pomóc , a jakich maszyn nie ma sensu kupować bo będą stały bezczynnie , więc każdy jako tako myślący jak się będzie chciał brać za taki interes to będzie wiedział co ma robić bez bezsensownego doradzania , a nie że ktoś ma malutką glebogryzarkę ( czy zamierza ją dopiero kupić ) i w zestawie z c 330 będzie biznes robił na ogródkach , a ty doradzasz żeby jeszcze zarejestrował ten bizneś ? to gdzie tu jest sens , raczej na opłaty by nie zarobił , może i są tereny w Polsce gdzie na takie coś by było zapotrzebowanie 10-20 ogródków obrobić rocznie , ale to i tak jest dopiero na opłaty , i do tego takich terenów w kraju jest może z 5%.

Najlepsze to doradzać komuś jakie kto ma robić usługi , nie wiedząc jakie w jakimś terenie jest zapotrzebowanie na coś , 

Po prostu dno 

Tyle się na produkowałeś i wyszło, ze nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Gdzie ja ci kazałem co kolwiek kupować? Ty nie posiadasz elementarnej sztuki czytania ze zrozumieniem prostych tekstów to gdzie tobie co kolwiek prowadzić. 

Serio wyczytałeś, że kazałem mu kupić ładowarkę traktor i rozrzutnik by siać wapno? Weź mi to pokaż.

Czy wy obaj czerpiecie jakąś satysfakcje z tego upokarzania się tutaj czy po prost tak was los pokrzywdził?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Tak na polu się przyda , my tak kiedyś bizona dmuchlismy jak się takiemu ch,,,,  odpowiada to się wszystko sam przez ch pisze .

Cos tam ci nie pasuje z mojej strony to po kiego uja ciągle mnie cytujesz .

Opublikowano (edytowane)

Bo mam na to ochotę to cię cytuje a ty już przecież kilaka razy kończyłeś rozmowę ze mną a teraz bredzisz o bizonie. Kompresor ciągnikowy gamoniu ma za małą wydajność możesz se nim w tyłek podmuchać to tylko do pompowania kół.

Bizona na polu dmuchali kompresorem z ciągnika gamonie a co w domu tylko pompka była i się do roboty brudnym pojechało? Pisałeś coś, ze kompresorów nie było gdzie kupić.

Opublikowano
W dniu 17.01.2025 o 09:40, hubertuss napisał(a):

Człowiek zapytał na co jest zapotrzebowanie ja mu napisałem a ty jakieś dyrdymały tu pociskasz. 

Chociażby tu piszesz na co jest zapotrzebowanie , a np u mnie ani tego wapna byś nic nie rozsiał , a i ta sieczkarnia by ci zgniła pod płotem a nawet byś z podwórka nią nie wyjechał bo nie miał byś gdzie nią jechać bo nikt kuku na kuszonkę nie uprawia , a zakładając że skoro tak doradzasz i myślisz że u ciebie jest na to zbyt , to nie znaczy że w całym kraju jest tak samo , 

A wystarczy na takie pytanie jak autor zadał , odpowiedzieć  ,, jak masz maszyny i masz sporo zapytń od sąsiadów czy znajomych czy byś im nie zrobił jakiejś usługi '' to na tej podstawie w taki biznes wchodzisz lub nie  , a nie daradzanie co kto ma robić 

Po drugie ,  po poście autora widać że nie ma żadnej maszyny , a skoro zadaje takie pytania to raczej świadczy to tylko o tym że nie ma w tej kwestii żadnego pojęcia skoro nie wie jakie usługo w jego rejonie mają branie 

Opublikowano
24 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Bo mam na to ochotę to cię cytuje a ty już przecież kilaka razy kończyłeś rozmowę ze mną a teraz bredzisz o bizonie. Kompresor ciągnikowy gamoniu ma za małą wydajność możesz se nim w tyłek podmuchać to tylko do pompowania kół.

Bizona na polu dmuchali kompresorem z ciągnika gamonie a co w domu tylko pompka była i się do roboty brudnym pojechało? Pisałeś coś, ze kompresorów nie było gdzie kupić.

Kto ci głąbie pisze ze bizona na polu ktoś dmuchał, na podwórku bo kolega nie miał kompresora,  a po przez zawór to powietrze szło przez butle i szło lepiej niż jak on wcześniej woda z węża lał a co ty smarglu myślisz że tak było kiedyś dostępne wszystko jak teraz inne czasy były. 

Opublikowano
13 godzin temu, mysza103 napisał(a):

Chociażby tu piszesz na co jest zapotrzebowanie , a np u mnie ani tego wapna byś nic nie rozsiał , a i ta sieczkarnia by ci zgniła pod płotem a nawet byś z podwórka nią nie wyjechał bo nie miał byś gdzie nią jechać bo nikt kuku na kuszonkę nie uprawia , a zakładając że skoro tak doradzasz i myślisz że u ciebie jest na to zbyt , to nie znaczy że w całym kraju jest tak samo , 

A wystarczy na takie pytanie jak autor zadał , odpowiedzieć  ,, jak masz maszyny i masz sporo zapytń od sąsiadów czy znajomych czy byś im nie zrobił jakiejś usługi '' to na tej podstawie w taki biznes wchodzisz lub nie  , a nie daradzanie co kto ma robić 

Po drugie ,  po poście autora widać że nie ma żadnej maszyny , a skoro zadaje takie pytania to raczej świadczy to tylko o tym że nie ma w tej kwestii żadnego pojęcia skoro nie wie jakie usługo w jego rejonie mają branie 

Czy ty jesteś jakiś upośledzony czy tylko nie potrafisz czytać ze zrozumieniem? Od kiedy pisanie tego, ze gdzieś jest zapotrzebowanie i to jeszcze z zaznaczeniem tego, że było to w czasie gdy popularny był program wapnowania jest równoznaczne z namawianiem kogoś by coś kupił. Coś co kosztuje dość grube pieniądze. Kilka razy w swoich wpisach zaznaczałem, ze najlepiej jeśli ktoś ma już taki sprzęt a nie robił usług może pomyśleć o ich robieniu i reklamie. Czy ja namawiałem kogoś do zakupu sieczkarni i ciągników?  Człowieku ty sam się upokarzasz tutaj wszystko przekręcając.

Zakupić to se możesz jakieś drobne maszyny specjalnie pod usługi ale i to nie będzie do ciebie kolejka stałą. Chyba,że masz wtyki gdzieś do gminy czy jak u mnie w okolicy ostatnio eskę budują i koleś sobie zmaiatarke kupił i im drogi zmaiata w okolicach budowy. 

12 godzin temu, robert1226 napisał(a):

Kto ci głąbie pisze ze bizona na polu ktoś dmuchał, na podwórku bo kolega nie miał kompresora,  a po przez zawór to powietrze szło przez butle i szło lepiej niż jak on wcześniej woda z węża lał a co ty smarglu myślisz że tak było kiedyś dostępne wszystko jak teraz inne czasy były. 

Tak tak kolega kompresorów nie było i co jeszcze. Poza tym butla ci nic nie dają bo coś musi ja nadmuchać a kompresory ciągnikowe mają słabą wydajność. Ale co ty tam wiesz jak ty tylko trolowac potrafisz. 

Opublikowano

Hubertuss każdy tu po tobie ciśnie jaki naiwniak jesteś, a ty dalej swoje i to co raz bardziej sie osmieszasz. Niespełnione swoje ambicje na takie tematy pisane przez dzieci na feriach przenosisz? 

• Like 2
Opublikowano

Ośmieszasz to się najwyżej ty i ci gamonie co nie rozumiejąc czytanego tekstu piszą, że każe coś komuś kupować. Piszesz, ze każdy mi tu ciśnie ale oni nawet nie rozumieją co czytają  Niespełnione swoje ambicje to chyba sam masz jakieś a na pewno jakieś frustracje tu chcesz wylać. Ulżyło ci?

Opublikowano

Ty hubercik to chyba za jakiś eksperyment społeczny robisz, bo jak są na tym forum tacy, że prawie pewny jestem że to są jakieś trolle co z rolnictwem za wiele wspólnego nie mają, to u ciebie akurat tego nie ma, razem z kolodziejczakiem musieli was za sklepem złapać jak się chowa liście, bo pod sklepem nikt z wami gadać nie chciał 😝 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nie piszesz na temat tylko piszesz o mnie i to już cię kompromituje. Nie wytykasz mi żadnych błędów merytorycznych związanych z tematem tylko skupiasz się na mojej osobie. To świadczy o tobie nie o mnie. 

Opublikowano
4 godziny temu, robert1226 napisał(a):

Za komuny kompresory to miały pgr-y skr i jakieś większe warsztaty nie rolnik co miał 330 i główny 360 a bizony to były 3 na wsi .

lata 70siąte stary był młody to  na ścianie był kompresor  z samolotu -nigdy nie pytałem ojca jakiego ale był . Gdzieś na pamiątkę jeszcze leży napęd był orginalnie na żębatkę stożek a przerobione na pasek klinowy 

Opublikowano

A teraz jest w każdym garażu,  w latach 70 tych by zadzwonić to w przypadku mojej wioski jechali do szkoły lub do PGR-u a teraz wyciągasz z kieszeni i dzwoisz i by można tak wymieniać. 

Opublikowano

Jak ktoś był kumaty to albo sobie jak to się wtedy mówiło skombinował załatwił albo zrobił sam albo kupił somoróbkę. Gamonie tylko pompkami bizona dmuchali lub polewali wiadrem wodą ze studni. Bo kumaty to miał wodę w kranie.