Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomek90 napisał(a):

Jak to nie widzisz sensu? Właśnie przy obecnej różnicy w cenie jest sens. 

Pszenica jara to z byle jakim nawożeniem łapie się na konsumpcje. 

Taaaa na pewno😄, tu masz aktualny cennik z elewarru i mi wskaż gdzie ta różnica na plus w kierunku pszenicy

Screenshot_20250228-164558.png

• Thanks 1
Opublikowano
Teraz, arnoldino napisał(a):

Taaaa na pewno😄, tu masz aktualny cennik z elewarru i mi wskaż gdzie ta różnica na plus w kierunku pszenicy

Screenshot_20250228-164558.png

Nie widzisz różnicy w cenie między pasza a konsumpcja??? 

Ponad 14 białka to idzie za 1000zl co najmniej. 

Opublikowano

Nie widzę sensu walenia nawozów ile wlezie pod jakiekolwiek rośliny a potem płacz w latoraborium że nie łapie jakiś parametrów, a nie raz to już widziałem jak się stało z próbkami do badania. Jak cię stać to możesz nawet i tone sypać na ha. Ja będę robił tak jak uważam a zdanie innych osób z drugiego końca Polski średnio mnie interesuje. Czytanie ze zrozumieniem nie boli, podobno. Cena 930 za białko powyżej 13,5

• Root Admin
Opublikowano
27 minut temu, Tomek90 napisał(a):

Zobacz, też dobry produkt cenowo podobnie. 

teraz mam chyba 20l zapasu, a że tego idzie .2l na ha to mam na 100 ha, czyli praktycznie na cały sezon.

Ale to co podałeś to bardziej wygląda na adiuwant, zmiększacz wody i poprawiacz ph, a contact to bardziej zwilzacz i przyklejacz substancji, bo do niego żeby działało super musisz dać optim Ph. Miałem go na próbkę 5l, to fajnie zmiękczał wode i obniżał pH, ale teraz kupiłem Intermgaowski Proaqua Trio - w teorii ma te same właściwości a jednak dużo tańszy.

Opublikowano
12 minut temu, arnoldino napisał(a):

Nie widzę sensu walenia nawozów ile wlezie pod jakiekolwiek rośliny a potem płacz w latoraborium że nie łapie jakiś parametrów, a nie raz to już widziałem jak się stało z próbkami do badania. Jak cię stać to możesz nawet i tone sypać na ha. Ja będę robił tak jak uważam a zdanie innych osób z drugiego końca Polski średnio mnie interesuje. Czytanie ze zrozumieniem nie boli, podobno. Cena 930 za białko powyżej 13,5

Mnie twoje zdanie i filozofie też nie interesują gościa co mówi że pszenica jara łapie parametry. 

10 minut temu, yacenty napisał(a):

teraz mam chyba 20l zapasu, a że tego idzie .2l na ha to mam na 100 ha, czyli praktycznie na cały sezon.

Ale to co podałeś to bardziej wygląda na adiuwant, zmiększacz wody i poprawiacz ph, a contact to bardziej zwilzacz i przyklejacz substancji, bo do niego żeby działało super musisz dać optim Ph. Miałem go na próbkę 5l, to fajnie zmiękczał wode i obniżał pH, ale teraz kupiłem Intermgaowski Proaqua Trio - w teorii ma te same właściwości a jednak dużo tańszy.

Isotak to kondycjoner, rozlewa też wodę po liściach ładnie. Musze zobaczyć jak cenowo. Za contact 280zl po rabacie za 5l powiedział mi niedawno. Netto + kw. 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, anto napisał(a):

To co stosujesz do regulacji łanu? 

CCC - 1 litr + 0,4 medax

Jedynie używam technopyt do zmiekczania i zakawszania wody + kwasek cytrynowy , żadnych antyspieniaczy , czy adiwantów nie uzywam , chyba że jest razem ze środkiem

Edytowane przez wilkołak
  • Root Admin
Opublikowano
14 minut temu, Tomek90 napisał(a):

Isotak to kondycjoner, rozlewa też wodę po liściach ładnie. Musze zobaczyć jak cenowo. Za contact 280zl po rabacie za 5l powiedział mi niedawno. Netto + kw. 

już nie pamiętam co płaciłem jesienią, ale wiem ze była jakaś akcja typu 5+1, czy 3+1. U mnie na szczęście kw nie dochodzi bo Marcin przywozi do domu w cenie.

Opublikowano
2 godziny temu, Tomek90 napisał(a):

Pszenica jara to z byle jakim nawożeniem łapie się na konsumpcje. 

Ze 3 razyialem jarą próbowałem, Tybalt,Arabella Doriumi zawsze tragedia była, ziarno bardzo chude i nie wiem dlaczego.  

Opublikowano

Widzę że niektórzy już wysiali cały azot,ja dopiero jutro jadę z pierwszą dawką i mam takie pytanie co ma na celu sypanie azotu podczas kwitnienia, duże gospodarstwo niedaleko mnie tak robi 

• Root Admin
Opublikowano
10 minut temu, piotrek912 napisał(a):

Widzę że niektórzy już wysiali cały azot,ja dopiero jutro jadę z pierwszą dawką i mam takie pytanie co ma na celu sypanie azotu podczas kwitnienia, duże gospodarstwo niedaleko mnie tak robi 

Jak podać azot podczas kwitnienia rzepaku?

• Root Admin
Opublikowano
Teraz, wilkołak napisał(a):

Rozsiewaczem od nawozu ?😋

Na jakiej wysokości jest talerz rozsiewacza a na jakiej kwitnący rzepak?

Opublikowano

Tylko zastanawia mnie co ma na celu azot w maju podczas kwitnienia, tutaj czytam że najlepiej wszystko wysiać  jeszcze w lutym i zgłupiałem szczerze mówiąc,rzepak mam pierwszy raz więc czasami tu zaglądam 

• Like 1
Opublikowano

Do zabiegu "na płatek" niektôrzy dodają mocznik. Fachury, a nie słyszeli ???

11 minut temu, Tomek90 napisał(a):

U nas samolotem rozrzucaja w rsp

U nas to śmigłowcami robili juź w latach 70 tych ubiegłego wieku 😎