Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Superolu nie trzeba podrabiać, i bez tego ten olej się do czegokolwiek nie nadaje ....

do c 330 idealny , na turdus i delevac rozwalał mi filtr oleju 

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano

Superolu nie trzeba podrabiać, i bez tego ten olej się do czegokolwiek nie nadaje ....

No popatrz, a zapewne 90% mocarnych trzydziestek i siuntek na tym dziesięciolecia chodzą.

Zwolennikiem superolu  nie jestem, ale lepszy superol wymieniany co 150 mth niż jakiś motul co 1000mth

Opublikowano

Może to zabrzmi głupio ale jak chcesz kupić na 100% nie podrabiany olej to kup w supermarkecie typu Kaufland, Lidl, OBI czy inny światowej marki. Tam zawsze będzie oryginał. Wiadomo, nie będzie to jakis specjalny do ciągnika ale do takiej 60 30 czy innego pierdusona znajdziesz.

Sklep rolniczy czy allegro tak jak patrze po swoich doświadczeniach jeden ch... U mnie budują drogę, pytałem kierownika od maszyn  to mówił, że przerabiali wszystkie lepsze dostępne marki i teraz leją tylko Shela. Twierdzi że jest różnica. Ale to jego zdanie.

Opublikowano
19 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Taa. 

Te traktory przerabiały tysiące godzin ze sprzętem ponad miarę i lane do nich było dosłownie wszystko, aby tłuste, paliwo, jakie kto miał i nie ważne skąd, u mnie był i import wschodni, opałowa, oraz tzw oszczędności firm wszelkich, a zwłaszcza PGR i kolek rolniczych. 

A teraz ludzie twierdzą że ursusy się psują od superolu wymienianego co roku i biodizla 🤣

• Like 2
Opublikowano

Ponad 10 lat już będzie jak ani litra superolu nie kupiłem ...

wydaje mi sie ze zawór jest przystosowany w pompie do superolu a do turdusa 15w 40 trzeba by popuscić o oczko zawór ? superol ma 0 w 30 chyba lub 5w30 SAE 

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Też mi nie wierzysz...?

To jakim olejem zalewasz...skoro  wszystkie oszukane?😆

Silniki Mobil, skrzynie Fusch. Mobil odkupowany z firmy transportowej od kolegi co bierze w beczkach do ciężarówek. Fusch w rolniczym.  Proste mechaniczne skrzynie to chodzi co by tam nie lał, aby trzymać poziom i wymieniać. 

Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Silniki Mobil, skrzynie Fusch. Mobil odkupowany z firmy transportowej od kolegi co bierze w beczkach do ciężarówek. Fusch w rolniczym.  Proste mechaniczne skrzynie to chodzi co by tam nie lał, aby trzymać poziom i wymieniać. 

Aż dziwne że tam według twej teorii prawdziwy olej mają....🤭

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Aż dziwne że tam według twej teorii prawdziwy olej mają....🤭

Przeciez napisałem, że mechaniczna skrzynia i co by nie lać to będzie chodzić.  Do silnika na pewno od nich, z beczek nie kupie. Lepiej kupić z Allegro ze sprawdzonego sklepu czy ze strony dystrybutora.

W skodzie Octavi mam przejechane 460 tys, 350 w moich rękach - olej Mannol kupowany na Allegro w jednym sklepie, minimalne zużycie od wymiany do wymiany. Po co przepłacać? Tym bardziej do jakis pojazdów, które tego nie wymagają.

• Like 1
Opublikowano

Wnioski odnośnie jakości oleju można wysnuwać jak sprzet pracuje w ekstremalnych warunkach i na określonej liczbie tego sprzętu  , jak sprzęt robi   kiedy się fucha trafi a właściciel siedzi na AF na okrągło   to zamiast oleju  można mu kompotu wlać  i będzie śmigał . 

Opublikowano

Lhr saletra 1550 brutto  z grupy azoty.

Jest cena gwarantowana. Jezeli potsniejd do końca grudnia to korekta na faktura. 

Saletrosan 26 po 1490.

Ten  nowy eNpluS niedostępny chwilowo cena ok 1400

Czy to byłoby lepsze rozwiązanie na rzepaku I N1 na pszenice? 

Do tej .pory stosowalem saletrosan 26 nz rzepak I saletre 2 razy na pszenice. 

Opublikowano (edytowane)

Saletra podlaskie  ok 1700 A npk 8-20-30? U mnie 2650 (tak poza tematem, to skąd różnica w cenie ok kilkunastu zł na 5l oleju hl, w ciemno niebieskiej bańce od tej siwej z jasolu lub orlenu? jak niby ma być to samo? Oba z tego samego sklepu  i dodam że znacząco się różni kolorem)

Edytowane przez A
Opublikowano
8 godzin temu, slavik80 napisał(a):

Lhr saletra 1550 brutto  z grupy azoty.

Jest cena gwarantowana. Jezeli potsniejd do końca grudnia to korekta na faktura. 

Saletrosan 26 po 1490.

Ten  nowy eNpluS niedostępny chwilowo cena ok 1400

Czy to byłoby lepsze rozwiązanie na rzepaku I N1 na pszenice? 

Do tej .pory stosowalem saletrosan 26 nz rzepak I saletre 2 razy na pszenice. 

Lepszy nie lepszy zależy czy potrzebujesz mniej siarki i w to miejsce trochę wapnia?

Pewnie kula zaczął zamawiać stąd te braki.

• Haha 2
Opublikowano
36 minut temu, limousine napisał(a):

Lepszy nie lepszy zależy czy potrzebujesz mniej siarki i w to miejsce trochę wapnia?

Pewnie kula zaczął zamawiać stąd te braki.

Pewnie już zwożą do magazynu do tego płaczka ojdany, może z handlem nawozami ruszy i takie skromne inwestycje po 1,5mln w końcu zaczną się opłacać. A jak z kpo czy arimr to wszyscy się zrzucimy. Ja bym tym jutubero-płaczko-lanserom zbiórki utowrzył na siepomaga...

Opublikowano

Ogarnijcie się, 5 stron przewiąłem wstecz i zero cen nawozów !

Lokalny sqad LRY ceny brutto

Saletrosan 26 1450

Saletrzak 27 1400

Saletra 1600

Kuczyńska ceny br. Plus transport

Saletrosan 26 1517

Saletrzak 1490

Salmag 1317

Saletra 1550.

Będzie taniej ?

• Like 1
  • Thanks 1