Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Mateusz1q napisał(a):

jak godnie zapłacisz to wyjedziesz

znajdź pracownika, który ma wiedzę i doświadczenie, aby cię zastąpić na dwa tygodnie przy krowach i nic nie zepsuć - myślę, że cię na takiego nie stać

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał(a):

chyba ma wysoki poziom gnoju w oborze kolega, bo ja zadnego innego poziomu nie widzę, wyjazd na dwa tygodnie na wczasy ? zapomnij

Połowa na tych oporowcach kasę robiła to było dobrze teraz opluwanie, ale to normalne jak gdzieś kończą się pieniądze..

1 minutę temu, PAN88 napisał(a):

Jeżeli myślimy o tej samej osobie to on pisząc tu nigdy się nie cieszył 

Ludzie dorobili się pieniędzy ciężka pracą a teraz mówią tu o lekkim życiu. Jak ktoś ma szczęście mieć takich rodziców to później może mieć migreny i brak chęci do życia 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, PAN88 napisał(a):

Myślałem że to tylko u mnie. Co najlepsze że najbardziej narzekają wydaje się że bogaci. Chyba że po prostu chcą mieć sami dużo a ktoś niech za miskę ryżu robi

czy bogaci , teraz pazurki + fryzjer to 400 zł miesiecznie takie minimum do tego fryzjer męża , dzieci i 500 nie ma , jest drogo , wyjscie na obiad raz na miesiąc  dla 4 osób to juz minimum 200  itd 

Opublikowano
11 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

Gdzie minusy? życie przeleci raz dwa i się okaże na koniec ze gonikes UJ wie za czym dni życia na koszenie trawy przeleciały zamiast cieszyć się nim 

To lepiej robić za 4tys i ledwo wiązać koniec z końcem?

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

czy bogaci , teraz pazurki + fryzjer to 400 zł miesiecznie takie minimum do tego fryzjer męża , dzieci i 500 nie ma , jest drogo , wyjscie na obiad raz na miesiąc  dla 4 osób to juz minimum 200  itd 

Te 2stówy na 4 osoby to chyba nie chcesz w dobrym lokalu jeść 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Czyli skoro stać to nie jest żle, dla mnie restaracja potrzebna na  osiemnastke ,wesele , stype, reszta inprez w domu

Byłem na ośiemnastce w restaracji w Bydgoszczy , żarcie jak żarcie nie było złe , ale więcej ozdób na talerzu jak żarcia, jak zobzczyłem cennik , to za swoje by mi nie smakowało

Edytowane przez wilkołak
  • Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, jahooo napisał(a):

znajdź pracownika, który ma wiedzę i doświadczenie, aby cię zastąpić na dwa tygodnie przy krowach i nic nie zepsuć - myślę, że cię na takiego nie stać

Tu nawet nie chodzi o stanie. Tylko znaleźć takiego człowieka🤷‍♂️

Opublikowano
Teraz, wojak1986 napisał(a):

Imprez w domach nie ma bo faceci po pracy zmęczeni na gotowanie a kobiety nie potrafią albo nie chcą...

Ostatnio debata po wywiadówce u córki, gdzie jaki rodzic lokal wynajął na komunię. Tylko moja w domu 😂

Matki w szoku, a ja mówię że jaki to problem imprezę na 25 osób trzasnąć, to to wielki szok bo one przemęczone, a z drugiej strony 270 za talerzyk średnia cena i 3 godziny i proszę o puścić lokal 🤣

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, PAN88 napisał(a):

Jeżeli myślimy o tej samej osobie to on pisząc tu nigdy się nie cieszył 

Bo niektórzy całe życie gonią za pieniędzmi , majątkiem z myślą że dzieci przejmą to i będą kontynuować . 🤦A w wielu przypadkach tak jest że dzieci przejmą tylką majątek sprzedadzą i wybiorą lżejsze życie w mieście pełne atrakcji i rozrywek a nie zapiertol co dzień od rana do wieczora szczególnie mam na myśli hodowlę mlecznych😗

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Tu nawet nie chodzi o stanie. Tylko znaleźć takiego człowieka🤷‍♂️

człowiek, który ma taką wiedzę i doświadczenie, albo ma swoje stado - albo za żadne pieniądze nie będzie chciał już ogonów oglądać, bo ma już dość

sąsiad jeździł do niemiec do chlewni - zdrowia sporo zmarnował, ale niemiec mógł z nim spokojnie zostawić gospodarstwo na tydzień, bo wiedział tyle samo, co ten niemiec, no ale niemiec za to konkretnie płacił, nie najniższą stawkę za godzinę, tak jak pozostałym pracownikom, jak sąsiad zrezygnował, to jeszcze dłuższy czas za nim wydzwaniał, ale niestety, zdrowie ważniejsze

• Like 1
Opublikowano
Teraz, HF86 napisał(a):

Ostatnio debata po wywiadówce u córki, gdzie jaki rodzic lokal wynajął na komunię. Tylko moja w domu 😂

Matki w szoku, a ja mówię że jaki to problem imprezę na 25 osób trzasnąć, to to wielki szok bo one przemęczone, a z drugiej strony 270 za talerzyk średnia cena i 3 godziny i proszę o puścić lokal 🤣

No a później cała tu debata o braku opłacalności rolnictwa jak za rosół i schabowego z surówką i ziemniakami chcą prawie 300 złotych. Nie ma szans na takie rzeczy z gospodarstwa

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, wilkołak napisał(a):

Czyli skoro stać to nie jest żle, dla mnie restaracja potrzebna na  osiemnastke ,wesele , stype, reszta inprez w domu

Byłem na ośiemnastce w restaracji w Bydgoszczy , żarcie jak żarcie nie było złe , ale więcej ozdób na talerzu jak żarcia, jak zobzczyłem cennik , to za swoje by mi nie smakowało

To faktycznie słaba ta restaracja.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Tak jak jest w USA. Tam tylko rządzi ekonomia. Wystarczy pooglądać YT gdzie farmer podczas żniw kosi pszenice - nieduże gospodarstwo, coś około tysiąca hektarów, banan na gębie bo ma super plon 3,7 tony z hektara.

Kukurydza podobnie. Do tego tam mają takie wielkie hedery do zboza - po 12-16 metrów. 

120 hektarów zboża w jednym kawale przy domu to miesiac pracy w roku a nie 3.

Teraz to rozumiem, ale 30 lat temu dla polskiego rolnika to się w głowie nie miesciło.

Jak się wszystko kupuje + część usług to może i tak , a dalej idące tym tokiem to jedna osoba może obskoczy 600ha rocznie, no sorry gałki oczne by mu do d*py weszły.

Edytowane przez Tigon
Opublikowano

chyba obecnie normalna , na imprezach z opłaconym talerzykiem coraz biedniej , to tak jak z ptasim mleczkiem wedla w pudełku coraz mniej a kasa ta sama albo troche drożęj 

3 minuty temu, toooomaszewski napisał(a):

To faktycznie słaba ta restaracja.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, wojak1986 napisał(a):

No a później cała tu debata o braku opłacalności rolnictwa jak za rosół i schabowego z surówką i ziemniakami chcą prawie 300 złotych. Nie ma szans na takie rzeczy z gospodarstwa

Nie po to mam nowoczesny dom i wielki taras  bym płacił za salkę gdzie 3 komunie ściskają na jedną godzinę, by ludzie popili rosołu z kostki i zjedli schabiaka z biedry. A gotować i tak uwielbiam a zmywarka pozmywa i pani z sąsiedztwa za obsługę z 500 dostanie 

• Like 5
Opublikowano
Teraz, jarecki napisał(a):

chyba obecnie normalna , na imprezach z opłaconym talerzykiem coraz biedniej , to tak jak z ptasim mleczkiem wedla w pudełku coraz mniej a kasa ta sama albo troche drożęj 

Ostatnio byłem na imprezie w knajpie, nie wiem ile zapłacone, ale siedzieliśmy od 13 do 21 bez problemu, żarcia w opór nie do przejedzenia. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

możę kwestia dogadania , albo targowania ale byłem ostatnio na dwóch i nie za bardzo 

Mięsa, warzyw, wszystkiego jakby tam miało być z 80 osób a nie 50 ... Do tego wszystko bardzo smaczne.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ostatnio byłem na imprezie w knajpie, nie wiem ile zapłacone, ale siedzieliśmy od 13 do 21 bez problemu, żarcia w opór nie do przejedzenia. 

Tu nieopodal...fajny lokal...170 plus alkohol za osobę...

Opublikowano
12 minut temu, HF86 napisał(a):

Na każdych imieninach mamy w domu 20-25 osób , a ludzie komunie na 15 osób w knajpie robią 

• Like 1