Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, GRZES1545 napisał(a):

Tych już zamykają działalność, nawet słynny Perqins lawetę w krzaki postawił i yutube nie pomogło 🤷‍♂️

Jak to postawił w krzaki ? Może czasu nie ma jeździć teraz bo dużo pracy ma na gospodarstwie 

Opublikowano
Godzinę temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Jebanczes

Możecie podziwiać 

IMG_20251202_111927~2.jpg

Ceny do urwania jeszcze 

No to przy takich cenach ludzie kupią pod koniec marca nawozy i zużycie też pewnie spadnie 😁

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Alpacino napisał(a):

No to przy takich cenach ludzie kupią pod koniec marca nawozy i zużycie też pewnie spadnie 😁

Dwa tygodnie temu kupiłem praktycznie wszystko. Dzisiaj się tak z ciekawości spytałem, bo po doglebówki na truskawkę i bób byłem, bo potem na wiosnę trzeba pryskać a w sklepie akurat zabraknie ... Polidapu w 50'kach muszę jeszcze kupić bo w BBC mam na 110kg/ha a to trochę bida na kukurydzę, z 20kg/ha przydało by się dołożyć do tego.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dwa tygodnie temu kupiłem praktycznie wszystko. Dzisiaj się tak z ciekawości spytałem, bo po doglebówki na truskawkę i bób byłem, bo potem na wiosnę trzeba pryskać a w sklepie akurat zabraknie ... Polidapu w 50'kach muszę jeszcze kupić bo w BBC mam na 110kg/ha a to trochę bida na kukurydzę, z 20kg/ha przydało by się dołożyć do tego.

Na truskawce zarobiłeś to kupiłeś nawóz 😁 bogaci żyją inaczej 😁😁

Opublikowano
27 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Jest filmik znajdziesz w necie, zawiesił działalność.

Zawiesił bo koszta zusu i spłaty auta i nic nie zostawalo

Opublikowano

A co są tanie? Gaz najtańszy od ponad roku na giełdzie ttf a saletra najdroższa. A niech tylko gaz zacznie rosnąć to po 2 tys będzie saletra 

4 minuty temu, jarecki napisał(a):

jak uważacie żę są nawozy drogie to akurat sa targi bioagra , jechać podpatrzeć i przechodzić na ekologie 🤣 . 

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, seat napisał(a):

Sadek, dzwoniłem do Chemirolu, saletra 1520 netto

Wczoraj dzwonił przedstawiciel z Chemirol-u i podał cenę 1480 zł/t netto.

Napisałem wiadomość na PW.

Edytowane przez Sadek
Edycja
Opublikowano
1 godzinę temu, Sadek napisał(a):

Wczoraj dzwonił przedstawiciel z Chemirol-u i podał cenę 1480 zł/t netto.

Napisałem wiadomość na PW.

Ceny są różne zależy dla kogo ale widzę że ludzie się rzucają żeby zamówić do końca roku do znajomego handlowca godzinę się dobić nie można było cały czas zajęte

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Zależy od ilości, co innego cała ciężarówka do jednego odbiorcy, a co innego sprzedaż z placu po 2-3 BB na rolnika ...

To jest oczywiste co napisałeś że detal zawsze drożej ale ja mówię tylko o całych samochodach i dla każdego są różne ceny. Jeżeli jesteś stałym klientem w danej firmie czy też dużo u nich kupujesz to dadzą ci lepsza cenę. 

Opublikowano
19 minut temu, Alpacino napisał(a):

Ceny są różne zależy dla kogo ale widzę że ludzie się rzucają żeby zamówić do końca roku do znajomego handlowca godzinę się dobić nie można było cały czas zajęte

Akurat z Chemirol-u można że powiedzieć że wziąłem tylko ŚOR na kilka ha i nic więcej więc klient żaden.

Z tymi cenami i dla kogo to różnie, dzwonię w środę do firmy X i oferta 1420 saletra i 1440 saletrosan do zerwania tylko 10 zł/t saletry, i tak gdzie zadzwonię to ceny albo dużo wyższe albo bardzo zbliżone doczekałem tak do poniedziałku i trzeba skądś zamówić coś mię podkusiło zadzwonić jeszcze raz do firmy X, pani zapisała ilości i za godzinę telefon że saletra po 1380 zł/t i saletrosan 1400 zł/t (ceny nie podlegały negocjacji) z czego wynikła ta różnica to nie wiem do końca ale zamówiłem w poniedziałek a w wtorek miałem dostawę bo miały przyjść kolejne wagony z nawozami.

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, Sadek napisał(a):

Akurat z Chemirol-u można że powiedzieć że wziąłem tylko ŚOR na kilka ha i nic więcej więc klient żaden.

Z tymi cenami i dla kogo to różnie, dzwonię w środę do firmy X i oferta 1420 saletra i 1440 saletrosan do zerwania tylko 10 zł/t saletry, i tak gdzie zadzwonię to ceny albo dużo wyższe albo bardzo zbliżone doczekałem tak do poniedziałku i trzeba skądś zamówić coś mię podkusiło zadzwonić jeszcze raz do firmy X, pani zapisała ilości i za godzinę telefon że saletra po 1380 zł/t i saletrosan 1400 zł/t (ceny nie podlegały negocjacji) z czego wynikła ta różnica to nie wiem do końca ale zamówiłem w poniedziałek a w wtorek miałem dostawę bo miały przyjść kolejne wagony z nawozami.

No ale jesteś parę złotych do przodu na święta na oranżadę będzie 😁

Edytowane przez Alpacino
Opublikowano
4 minuty temu, Alpacino napisał(a):

No ale jesteś parę złotych do przodu na święta na flaszkę będzie 😁

przestańmy romantyzować alkohol przy każdej możliwej sytuacji, nie te czasy

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, GRZES1545 napisał(a):

Same promocje 🙆‍♂️

masakra ceny tutaj, mam do nich też blisko i nic nie kupuję u nich.

Saletrzak kupiony po 1380, sól 1730, DAP polski- 3300

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

przestańmy romantyzować alkohol przy każdej możliwej sytuacji, nie te czasy

O chyba abstynent się trafił to jak Cię w oczy razi zaraz zmienię na oranżadę