Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał(a):

Jednak będzie połączenie z mlekowita? Czy to prezes nie chciał? 

Czemu ma być 🤔 plotki puszczasz 🤔🤦

1 godzinę temu, grzesiu napisał(a):

No takie dziwnie niebezpieczne a niby niezła cenę płacili wg tu obecnych dostawców i co byli niezadowoleni z prezesa?

https://www.farmer.pl/produkcja-zwierzeca/bydlo-i-mleko/zmiany-na-rynku-mleka-szykuje-sie-fuzja-frieslandcampina-i-milcobel,155906.html

A tu się takie grubasy łączą i nikt nie płacze tak jak u nas.

@slawek74 prosimy o komentarz nie chowaj się nie udawaj że krowy teraz doisz 😉😉😉😉😉

Nie jestem upoważniony... 

I spałem a nie krowy 🤦

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, grzesiu napisał(a):

No takie dziwnie niebezpieczne a niby niezła cenę płacili wg tu obecnych dostawców i co byli niezadowoleni z prezesa?

https://www.farmer.pl/produkcja-zwierzeca/bydlo-i-mleko/zmiany-na-rynku-mleka-szykuje-sie-fuzja-frieslandcampina-i-milcobel,155906.html

A tu się takie grubasy łączą i nikt nie płacze tak jak u nas.

@slawek74 prosimy o komentarz nie chowaj się nie udawaj że krowy teraz doisz 😉😉😉😉😉

Zawsze moze być lepiej przecież :D

• Like 1
Opublikowano

I co miesiąc trzeba dzwonić i o cenę się upominać bo jak cicho będziesz siedział to pewnie i po złotówce by zapłacili 🤷🤷🤷 jak to u prywaciarza . Zobaczymy za rok jak dostawcy będą rzucać kasą na lewo i prawo 👍👍

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, atrol123 napisał(a):

Osm Włoszczowa 4.14 tl Bi 3.63 powyżej 15 tys 2.74 brutto Vatowiec  w tym 30 gr premii i 2 gr za ilość 

Coś licho płacą w porównaniu do reszty  :(

Opublikowano

Gadałem z kolegą to jemu wyszło 2.92 tylko tłuszcz 4.7 i białko 3.4 także dużo zależy od parametrów . Wiadomo lepiej jakby 3 z przodu była, ale jest co jest .

Są lepsze mleczarnie są gorsze . W mojej okolicy puki co lepszej nie ma

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, krzychu121 napisał(a):

Ciekawe jak płacą bez tej premi. Ale zachętą jest. Ciekawe czy to już na stałe ta dopłata zostanie 

To dobre gagatki  ... przez swoją politykę i słabą cenę bardzo dużo dostawców stracili pod nosem i zawsze cena gorsza niż gdzieś u konkurencji nieliczni nie rozwojowi chyba tam oddają widzę we wsi.... kiedyś ich auta jedno za drugim jechały teraz przejeżdża jeden z podniesioną ośką....

Nie wiem czemu pierd japę żaży 🤔🤦 ale to nie do końca mądre....

Edytowane przez slawek74
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano

Czemu tak dobrze płacą 😄ja mam 2 zł przy ilości 8 tys

Miałem ofertę propozycje z intermilk oraz lowicz która byście wybrali . Włoszczowa podobno nie bierze nowych

Opublikowano

Z tego co w grudniu mówił kierowca   to od stycznia kolejna trasa doszła bo doszło dostawców.  Druga sprawa kolega kolegi chciał przejść  ale nie wzięli go ze względu na ilość 400-500l na odstawe i 5km poza trasą . Osobiście wybrałbym. Łowicz zawsze to mleczarnia która coś produkuje a nie przerzut i chyba znacznie lepsza cena 

Opublikowano
23 godziny temu, krzychu121 napisał(a):

Jednak będzie połączenie z mlekowita? Czy to prezes nie chciał? 

Wszystko możliwe bo już jakiś czas temu było słychać że lyder ma przejąć łapy i jeszcze dwie inne mleczarnie

Opublikowano
9 godzin temu, slawek74 napisał(a):

To dobre gagatki  ... przez swoją politykę i słabą cenę bardzo dużo dostawców stracili pod nosem i zawsze cena gorsza niż gdzieś u konkurencji nieliczni nie rozwojowi chyba tam oddają widzę we wsi.... kiedyś ich auta jedno za drugim jechały teraz przejeżdża jeden z podniesioną ośką....

Nie wiem czemu pierd japę żaży 🤔🤦 ale to nie do końca mądre....

Nie rozwojowi 🙆

Ty jak zwykle największy rozwojowiec z 3 ha na własność od pokoleń i na następne. 

Odszedłeś i już jest niedobra. A w twojej idealnej spółdzielni z dnia na dzień wywalają prezesa z niewiadomo jakiego powodu. Chyba nie taka idealna...

Jakby to było gdzie indziej to już byś sikał po kostkach i podśmiechujki robił, a tak to siedzisz jak trusia. 

Aby jeszcze czasami ten nierozwojowy spomlek nie wchłonął ryki tiki 🤭

Opublikowano
10 minut temu, pedro2 napisał(a):

Nie rozwojowi 🙆

Ty jak zwykle największy rozwojowiec z 3 ha na własność od pokoleń i na następne. 

Odszedłeś i już jest niedobra. A w twojej idealnej spółdzielni z dnia na dzień wywalają prezesa z niewiadomo jakiego powodu. Chyba nie taka idealna...

Jakby to było gdzie indziej to już byś sikał po kostkach i podśmiechujki robił, a tak to siedzisz jak trusia. 

Aby jeszcze czasami ten nierozwojowy spomlek nie wchłonął ryki tiki 🤭

Idź się leczyć .... jak nie znasz sprawy...

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Spomlek 

Dostaw grudzień  powyżej 40 tys b 3.35 t 4.0 i super cena 2.57 netto nadszedł czas chyba żegnać się z tą firmą chociaż mam do nich bardzo blisko i od zawsze jestem ich dostawcą. 

Podzielcie się jak Wam wychodzi w spomleku i na jaką inną mleczarnie można by zmienić 

Opublikowano
26 minut temu, Markus napisał(a):

Spomlek 

Dostaw grudzień  powyżej 40 tys b 3.35 t 4.0 i super cena 2.57 netto nadszedł czas chyba żegnać się z tą firmą chociaż mam do nich bardzo blisko i od zawsze jestem ich dostawcą. 

Podzielcie się jak Wam wychodzi w spomleku i na jaką inną mleczarnie można by zmienić 

Ja zmieniłem na mlekovite

Opublikowano
16 godzin temu, Markus napisał(a):

Spomlek 

Jaką macie cenę na styczeń?