Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, Marcin441 napisał(a):

Wróżbita Maciej do mnie dzwonił 

Jak dzieci. Nie wiem co tam jest między wami ale tu akurat Robert ma rację. Tylko się zapytał. Co miał zrobić? Rozłożyć czerwony dywan i płatki róż rozsypać abyś mu łaskawie odpowiedział? Zresztą pewnie w przyszłym tygodniu będą SMSy to się okaże jaka cena. Zaglądam tu raz rzadziej, raz częściej a jeszcze mniej się udzielam ale idzie zauważyć że niektórzy tu są chyba tylko po to aby sobie wzajemnie dowalać... 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał(a):

Mam taką sugestie do dostawców Piątnicy żęby spprawdzili co sie dzieje w firmie , czy nie ma żadnego tam kreta bo jakość produktów dość mocno spada . Jak sery z Sierpca wyrózniały się na rynku smakiem to i cena za mleko była lepsza , teraz śladami te SM Sierpc podąża Piątnica 

Czasem jest tak po prostu, że po drobnej zmianie składu lub receptury trochę inny smak czuć. Pewnie wróci do normy wątpię aby piątnica wolała pojechać na składzie niż na cenie jeszcze jak marka słynie z jakości. Mówienie o krecie to raczej takie sarkastyczne bo jakość sprawdzana jest na wielu etapach przez wielu ludzi. To nie jest tak jak na reklamie, że siedzi 15 paniusiek i masełko w masielnicy ubijają

Opublikowano
3 godziny temu, jarecki napisał(a):

Mam taką sugestie do dostawców Piątnicy żęby spprawdzili co sie dzieje w firmie , czy nie ma żadnego tam kreta bo jakość produktów dość mocno spada . Jak sery z Sierpca wyrózniały się na rynku smakiem to i cena za mleko była lepsza , teraz śladami te SM Sierpc podąża Piątnica 

W Sierpcu byłaby cena i z tego co wiem ser wszystko schodzi tylko problem jest to ,że mają za dużo mleka... codziennie 300tys idzie na przerzut a wiadomo ile teraz przerzut kosztuje, z resztą przerzut tylko na górce płacił więc trzeba jeszcze dokładać do tego mleka i później cena wychodzi jaka wychodzi. A budująca się inwestycja ma startować dopiero w 2027...

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Radomsko według nowego cennika od 1 stycznia minus około 23-25 gr. zależnie od tłuszczu🤕 , trzeba będzie się definitywnie rozstać z krowami 

Płacili około 1.5zl i na styczeń -25gr? Dobrze to rozumiem? Tam spółdzielcami Chłopi są właścicielami czy jakieś pizxy bo ja czegoś nie kumam. Spółdzielnia która niegdyś zbierała grubo ponad 300tys litrów dziennie  dziś nie skupia nawet połowy, sprzedali majątek w NT, dziś płacą pewnie jedna z najsłabszych cen w kraju a Chłopi cicho siedzą.  Nie kumam obecnych zachowań chłopów kiedyś te nasze ojce szybko by zrobili porządek. 

Edytowane przez grzesiu
Opublikowano
4 godziny temu, jarecki napisał(a):

Drogo za mleko , to i produkty mogą  być bardziej chrzczone żeby jakoś wyjść 

• Confused 1
Opublikowano

Nie pieprz głupot to że Ty lejesz wode do mleka nie znaczy że każdy. Chłopakom po świętach deptana spaliła kubki smakowe i szukaja przyny braku smaku nie tam gdzie powinni. 🤣🤣🤣🤣 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, grzesiu napisał(a):

Płacili około 1.5zl i na styczeń -25gr? Dobrze to rozumiem? Tam spółdzielcami Chłopi są właścicielami czy jakieś pizxy bo ja czegoś nie kumam. Spółdzielnia która niegdyś zbierała grubo ponad 300tys litrów dziennie  dziś nie skupia nawet połowy, sprzedali majątek w NT, dziś płacą pewnie jedna z najsłabszych cen w kraju a Chłopi cicho siedzą.  Nie kumam obecnych zachowań chłopów kiedyś te nasze ojce szybko by zrobili porządek. 

Jeszcze jest kilka progów ilościowych to trudno powiedzieć że 1,5 zł . To trzeba pytać chłopów spółdzielców 

13 minut temu, grzesiu napisał(a):

Nie pieprz głupot to że Ty lejesz wode do mleka nie znaczy że każdy. Chłopakom po świętach deptana spaliła kubki smakowe i szukaja przyny braku smaku nie tam gdzie powinni. 🤣🤣🤣🤣 

Sam chyba lejesz 🙈To się tak pod beretem zagotowało , a i czytaj ze zrozumieniem . Zachowujesz się jak świnia i tylko wypytujesz wszystkich 

Edytowane przez Nieustraszony1044
Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

Radomsko według nowego cennika od 1 stycznia minus około 23-25 gr. zależnie od tłuszczu🤕 , trzeba będzie się definitywnie rozstać z krowami 

może mleczarnie zmień?

Opublikowano
13 minut temu, Nori napisał(a):

Potrzebuję szybkiej porady. Rejestracja cieląt w liczbie mnogiej. Kody blokujące i inne biedy. Nie wiem jak wybrnać

W prawym dolnym rogu masz zapytanie ilość cieląt przy mnogim porodzie wstawiasz 2 i rejestrujesz to ciele potem przy drugim to sami i pójdzie 

Opublikowano
W dniu 28.12.2025 o 21:54, pedro2 napisał(a):

Kurła alfik to Ty taki kłamczuszek 🤔

Nie dziwota, że" koledzy" z ml..polu Cię wystawili jak przewroty chciałeś robić. Kto by się z takim trzymał. 

Nie wstydź się. Do polindusa i u mnie we wsi trzech syfiarzy doi.

Masz choć z 500 litry na odbiór? 🙈

Pedro co się będę kłócił z czarkiem jak on lepiej wie i wszystkich zna a nie jest już radnym w Piątnicy to chyba dzwoni i dopytuje o ludzi do siedziby bo innej opcji nie ma . Smsik o odsniezaniu Piątnica dla dostawcy Giżycka wysłała 😁 

Screenshot_20251230-153036.Wiadomości~2.png

W dniu 27.12.2025 o 22:57, karol091193 napisał(a):

Zamiast numer telefonu to adres 🤣 i z dopiskiem "widzisz to ogłoszenie, to znaczy, że cielak jest jeszcze dostępny " 🤣 zjazd jak na Sylwestra do Zduniaka 🤣

Usuń wiadomości nie można napisać 

Opublikowano
47 minut temu, komizmo napisał(a):

Jednak Ai nie wyczuwa subtelnych niuansów 😂

Nie wyczuwa ale drama między czujnikiem a naleśnikiem już jest słynna u niektórych pismaków 

• Haha 2
Opublikowano
47 minut temu, pawelmf napisał(a):

W prawym dolnym rogu masz zapytanie ilość cieląt przy mnogim porodzie wstawiasz 2 i rejestrujesz to ciele potem przy drugim to sami i pójdzie 

Dzięki zrobione.Pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

może mleczarnie zmień?

Na kogo? W okolicy nie ma za bardzo alternatywy. Jest Włoszczowa jak kiedyś mówiłem, ale nie przyjmuje za bardzo nowych zapewne. Znam gościa co dobudowywał oborę na sporo sztuk i wątpię, aby z własnego wyboru był dalej w Radomsku. Zapewne tam mu odmówili.

Edytowane przez Młody1997
Opublikowano
Godzinę temu, Młody1997 napisał(a):

Na kogo? W okolicy nie ma za bardzo alternatywy. Jest Włoszczowa jak kiedyś mówiłem, ale nie przyjmuje za bardzo nowych zapewne. Znam gościa co dobudowywał oborę na sporo sztuk i wątpię, aby z własnego wyboru był dalej w Radomsku. Zapewne tam mu odmówili.

Polmlek konskie przyjmują i płacą lepiej niż Radomsko