Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, PolandOnion napisał(a):

"Właścicielem dyskoteki Scorpio, która znajduje się we Wnorach-Wiechach, jest Cezary Kulesza"

Powiedzcie że sobie jaja robicie. 
Jak taki gość może zostać prezesem tak dużej spółdzielni? W sumie to nie spółdzielni a podmiotu. I może tu tkwi cały szkopuł że to już prywatny folwark 

Opublikowano
ubogiwladek napisał:

3 godziny temu, slawek74 napisał(a):

brutto..

To faktycznie ilosc skromna jak w czołowej spółdzielni w kraju masz tyle co ja u prywaciarza :D może popracuj Sławek nad żywieniem tak na początek najlepiej weź żywieniowca z federacji :D

no ja na ilość nie narzekam 🤷‍♂️ a i żywieniowca mam ok 🙋‍♂️

Opublikowano

Jedna z kujawskich spółdzielni dzienny skup 40tys litrów średnia cena 1.76zl brutto przy średniej krajowej 2.10zl netto. Zysk netto 37tys zł 😳🤯 

1 godzinę temu, krzychu121 napisał(a):

Dla mnie wygląda to tak jakby chcieli rozyebac największy podmiot mleczarski w Polsce . 

To teraz widzisz po co jest stabilny i silny fundusz udziałowy? Po co jest siła głosu udziałowców? Tam rada nie zbiera się co miesiąc wysłuchać najwyższego o sytuacji w branży i na zakładzie,  podjąć decyzje co do cen mleka. 

Opublikowano
9 godzin temu, slawek74 napisał(a):

Krzysiu ty masz kompleksy 🤔🤭

Nie mierz wszystkich swoją miarą. To że ty polhektarowiec to nie znaczy że wszyscy. 
Tobie pasują układy i machloje w mleczarni. Mi jak i innym nie . Zresztą to widać u ciebie z wirówkami 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 5.06.2025 o 08:50, grzesiu napisał(a):

Jedna z kujawskich spółdzielni dzienny skup 40tys litrów średnia cena 1.76zl brutto przy średniej krajowej 2.10zl netto. Zysk netto 37tys zł 😳🤯 

Kesem jakby miało wypłacić średnia krajowa to mieliby ponad 6mln straty czyli już by było po nich. Najlepsza jest w sprawozdaniu zakładana cena 1,75 zł netto na 2025r. 😱 Giżycko np. Robi interes za granicą na seropodobnych produktach i odrobiło stratę z zeszłego roku. 

Z lyderem jeżeli ciut prawdy jest w tej plotce to już naprawdę koniec świata sie zbliża.

Edytowane przez Dream1990
Opublikowano
2 godziny temu, ChiquitaB napisał(a):

O tej kujawskiej spółdzielni to chyba o Grudziądzkiej piszesz.

Serio łowicz -10gr? Znajoma sie wk bo juz ma 20gr mniej prawie a jeszcze raz tyle mleka

Tak . Ucieli z premii dodatkowej bo miesiąc temu było 25gr a teraz 15gr. Ceny w każdej mleczarni między dostawcami są różne a wszystko zależy czy się odzywasz. 

• Like 1
Opublikowano
kamilrolnik18 napisał:

2 godziny temu, ChiquitaB napisał(a):

O tej kujawskiej spółdzielni to chyba o Grudziądzkiej piszesz.

Serio łowicz -10gr? Znajoma sie wk bo juz ma 20gr mniej prawie a jeszcze raz tyle mleka

Tak . Ucieli z premii dodatkowej bo miesiąc temu było 25gr a teraz 15gr. Ceny w każdej mleczarni między dostawcami są różne a wszystko zależy czy się odzywasz. 

w każdej 🤔 czyżby 🤔🤦