Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, Akardin napisał(a):

Jak wyniki w mlekovicie ? 

U mnie tłuszcz ojebali z 4.3 na 3.7 białko z 3.6 na 3.2 

Lyder zamiast cenę ojebac to po parametrach ojebal .... 

to samo 

• Sad 2
Opublikowano

Podwyżki brak, parametry lecą ale ja myślę że dostawcy ów "spółdzielni " są w tych działaniach zahartowani i lubią być gwałceni 😉

• Haha 4
Opublikowano

Zawsze można zadzwonić do labo i zgłosić dodatkową próbę na parametry. Przeważnie wychodziły lepsze. Parametry z jednego udoju a z czterech przeważnie wychodzą inne, tak było u mnie. Niemniej nie mam zamiaru bronić tych kombinatorów, nie zasłużyli na to🤣

Opublikowano
3 godziny temu, grzesiu napisał(a):

Podwyżki brak, parametry lecą ale ja myślę że dostawcy ów "spółdzielni " są w tych działaniach zahartowani i lubią być gwałceni 😉

A co tam możesz zrobić jak tam w radzie każdy jakiś interes ma w tej niby spółdzielni , a to paszami handlują , a to płynami i co oni będą walczyć o kogoś , przestań , jak ktoś jest nie wygodny to wyleci z rady od razu i koniec .

Opublikowano
12 godzin temu, chuck00 napisał(a):

Zawsze można zadzwonić do labo i zgłosić dodatkową próbę na parametry. Przeważnie wychodziły lepsze. Parametry z jednego udoju a z czterech przeważnie wychodzą inne, tak było u mnie. Niemniej nie mam zamiaru bronić tych kombinatorów, nie zasłużyli na to🤣

Jak możesz zadzwonić po dodatkowa próbę jak wyniki dostajesz już jak się miesiąc kończy ? W emik wyniki z miesięcznym opóźnieniem...

Opublikowano
17 godzin temu, Supersebusiek napisał(a):

A co tam możesz zrobić jak tam w radzie każdy jakiś interes ma w tej niby spółdzielni , a to paszami handlują , a to płynami i co oni będą walczyć o kogoś , przestań , jak ktoś jest nie wygodny to wyleci z rady od razu i koniec .

Mysle (wiem) ze nie tylko tam. 

• Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, kamilrolnik18 napisał(a):

Jaką cenę macie przy 12tys l w Kole lub w innych mleczarniach 😊tłuszcz 4.2 białko 3.7 (ryczałt)

Ze 2,35 brutto, najniższy próg, powyżej 15tys. Jest +8gr

• Thanks 1
Opublikowano
nikolas29 napisał:

W dniu 1.05.2025 o 16:48, Mateusz1q napisał(a):

koło 2,50

Macie super ceny..u nas w Radomsku 2zl a parametry też dobre.4.7 3,7

a to tsmcu Was nie ma innych zakładów 🤔

Opublikowano

Tak jak się tego spodziewałem że sierpc za kwiecień da obniżki bo mazur odchodzi na emeryturę i odprawę mu trzeba dać i stało się- 12 gr /l skądś na to odprawę trzeba był wziąć. 

A ciekawe ile mln dostał.?

Opublikowano

No sluchaj , ,, włodarze” nie mogą czekać na kasę rok , trzy czy pięć. Tyle to mogą czekać Mietki co doili 40 czy 50 lat żeby taki włodarz miał czym zarządzać.  A czy zarządzał byle jak to inna sprawa. Grunt że się stołka trzymał i odprawa ma być zaraz w następnym miesiącu po odejściu żeby mógł nią od razu zarządzać. I nie jakieś drobniaki, tylko konkretna kasa. 
Radni którzy mają swoją cenę albo kręcą lody na boku pozwolili na to i tak musi być. 

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, tazos napisał(a):

Ze 2,35 brutto, najniższy próg, powyżej 15tys. Jest +8gr

I próba 2 razy w miesiącu i co odbiór na antybiotyk? Dużo potrącają na udział i fundusz bo wiadomo 2.35 brutto nie ma na czysto 

Edytowane przez kamilrolnik18
Opublikowano
3 godziny temu, kamilrolnik18 napisał(a):

I próba 2 razy w miesiącu i co odbiór na antybiotyk? Dużo potrącają na udział i fundusz bo wiadomo 2.35 brutto nie ma na czysto 

P2 razy w miesiącu, tłuszcz, białko, antybiotyk co odbiór. 1% na udział i na badania laboratoryjne podnieśli teraz z 20zl na 40zl za miesiąc 

• Like 1