Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ogólnie słyszałem od jednego z dostawców z Koła że ma być obniżka 15gr więc coś może być na rzeczy że mleko zacznie lecieć w dół.

Edytowane przez kamilrolnik18
Kilkukrotnie dodało się ta sama treść
Opublikowano
53 minuty temu, radekz200 napisał(a):

a kto jest teraz właścicielem?

Córka jest właścicielem i trochę ruszyli się z cena bo w wrześniu poleciała duża fala wypowiedzeń . Też powoli myśle nad przeniesiem się do baranowa.

Córka jest właścicielem i trochę ruszyli się z cena bo w wrześniu poleciała duża fala wypowiedzeń . Też powoli myśle nad przeniesiem się do baranowa.

Opublikowano
20 godzin temu, Akardin napisał(a):

Dla mnie najlepsza cena mleka było by w granicach 1 zł. Przeczekał bym z obecnym kapitałem ok 2 lata a później ziemia za darmo by była .... 

Dla mnie najlepsza cena mleka było by w granicach 1 zł. Przeczekał bym z obecnym kapitałem ok 2 lata a później ziemia za darmo by była .... 

Mleko po 1 zł

Świnie po 3 zł 

Pszenica po 500 

I 90% rynku znika a później eldorado 🤣🤣🤣

A mówiąc o kosztach to nie będę przytaczał swoich ale są ludzie którym teraz zostaje10-15 groszy z litra.  Ja nie ogarniam jak tak można gospodarzyć ... I to ilości małe ...

Potwierdzi ktoś info ? Że Piątnica jest zainteresowana kupnem Łap....

Nikt łap nie przejmie, nieopłacalna inwestycja. Nie ma już praktycznie dostawców.

20 godzin temu, Akardin napisał(a):

Mleko po 1 zł

Świnie po 3 zł 

Pszenica po 500 

I 90% rynku znika a później eldorado 🤣🤣🤣

A mówiąc o kosztach to nie będę przytaczał swoich ale są ludzie którym teraz zostaje10-15 groszy z litra.  Ja nie ogarniam jak tak można gospodarzyć ... I to ilości małe ...

Potwierdzi ktoś info ? Że Piątnica jest zainteresowana kupnem Łap....

Nikt łap nie przejmie, nieopłacalna inwestycja. Nie ma już praktycznie dostawców.

Opublikowano

Kolejka chętnych by była od Siemiatycz po Suwałki, zakład nie jest zły zobowiązania też nie są Wielkie ktoś może to łyknąć lepsze to niż sprzedawanie latami przez komornika

Opublikowano

Dla idei już nikt nie przejmuje. Każdy policzy czy to się opłaca czy nie. 

Nasz największy prywaciarz przerzuca mleko między oddziałami i zamiast proszku klepie mozzarellę w Grudziądzu na nowej linii. Przeliczyli co się opłaca i jakie są trendy i klepią. 

Dino otwiera 11 magazyn już na mazurach i teraz będzie ekspansja na wschód i południowy-wschód. Także lokalne małe sklepy i  małe sieci trochę ucierpią. 

• Like 3
Opublikowano
Godzinę temu, PolandOnion napisał(a):

Piątnica dostawców załatwiła by sobie bez problemu.

Działa to w dwie strony znam takich co odeszli z Piątnicy ze względu że w innym podmiocie otrzymali lepsza cene. Nie będę pisał nazwiskami ale nawet disiaj znam jednego co ma cenę lepszą jak w piątnicy ale ilości ogromne

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, Rrolniik napisał(a):

Kto ostatni gasi światło? Koledzy jakieś wnioski z powyższego przykładu?

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Dream1990 napisał(a):

Dla idei już nikt nie przejmuje. Każdy policzy czy to się opłaca czy nie. 

Nasz największy prywaciarz przerzuca mleko między oddziałami i zamiast proszku klepie mozzarellę w Grudziądzu na nowej linii. Przeliczyli co się opłaca i jakie są trendy i klepią. 

Dino otwiera 11 magazyn już na mazurach i teraz będzie ekspansja na wschód i południowy-wschód. Także lokalne małe sklepy i  małe sieci trochę ucierpią. 

Dino rok temu od znajomego kupiło działkę w sąsiedniej gminie pod sklep, w 3 innych sąsiednich gminach dnia już są od 2 lat więc tylko w Łapach na razie nie będzie a do okoła jest obstawione dinami.

@grzesiu

Akurat Ci co mieli gasić ewakuowali się pierwsi i ślad po nich zaginął 🤣🤣🤣

12 godzin temu, Matmen napisał(a):

Kolejka chętnych by była od Siemiatycz po Suwałki, zakład nie jest zły zobowiązania też nie są Wielkie ktoś może to łyknąć lepsze to niż sprzedawanie latami przez komornika

Zobowiązania są duże, nie warto tyle wykładać. Za niewiele więcej można było Bielsk kupić który jest dużo lepszym zakładem.

Edytowane przez Rrolniik
  • Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, grzesiu napisał(a):

Tak, są nieodpowiednie osoby zasiadające w radzie nadzorczej. Nie mają pojęcia o nadzorze we własnym gospodarstwie a co dopiero w takiej spółdzielni, po drugie problem jest taki że większość z tych radnych nawet raz nie mruknie...resztę dopiszcie sami

4 minuty temu, grzesiu napisał(a):

Szczury robią bałagan i uciekają pierwsi. 

Dokładnie i kasa za bielsk była rozłożona w ratach na lata 🤣

Bielsk to grubsza sprawa

• Like 2
Opublikowano
8 godzin temu, grzesiu napisał(a):

Tam swiatlo juz dawno zgasili, niestety nie byl to ostatni i teraz Ci co zostali motaja sie po omacku.

Co do dino to stawiaja na male miejscowosci wrecz wsie.

Opublikowano
3 godziny temu, czareczek85 napisał(a):

Tak, są nieodpowiednie osoby zasiadające w radzie nadzorczej. Nie mają pojęcia o nadzorze we własnym gospodarstwie a co dopiero w takiej spółdzielni, po drugie problem jest taki że większość z tych radnych nawet raz nie mruknie...resztę dopiszcie sami

Bielsk to grubsza sprawa

Czytałem gdzieś w jakimś artykule że były minister rolnictwa Ardanowski ma być oskarżony w aferze Bielska. Pisali z jego polecenia kowr miał udzielić kredytów na ratowanie . 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, KoneserOporu napisał(a):

U mnie też budują. Lepsze polskie Dino niż te stonki i lidle na każdym zakręcie i hajs transferowany z Polski.

Trzeba by to wszystko prześledzić jak transferowane są pieniądze. 

Podobno za Dino stoi tylko przez Polak jako słup, żeby cala ta narracja o polskim sklepie szła w świat 

Opublikowano

I tak samo transferują zyski na zachód? Dajcie spokój, cały handel w obcych rękach...

W necie informacja z lutego tego roku że Biernacki nadal ma 51% udziałów, macie jakieś źródła skąd info o tym że to już w obcych rękach?