Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 16.02.2025 o 10:42, jacus napisał(a):

dane statystyczne -chlop ze wsi po zawodowce raczej nie spotka pani po studiach ,ktora ze wsi wyjechala..

to jest norma....ja ciebie  szanuje choc tez masz dziwne pytania

a tu ktos dyskutuje o rolnictwie ??

na joe monster byly wspomnienia montera robotow udojowych- w sumie niesmacznie bylo sie tak nabijac  z tych z ktorych sie zyje. wedlug niego wiekszosc mleczarzy to polglowki.

jaki procent mezczyzn ma wyzsze a jaki kobiet ,do tego miasto-wies i masz przyczyne tego ze rodzi sie 3 razy mniej dzieci niz kiedys.

nie mówię że tak nie mówię że nie, osoba głupia by się tak nie rozwinęła aby dojść do robora udojowego a od drugiej strony niktórzy są tak "ograniczeni" na jednym punkcie zazwyczaj rolnictwa że ten "monter" nie potrafi zrozumieć, ale tak to często wygląda że określają po 1-2 spotkaniach a to też nie tak łatwo, ale owszem znam "głupich" którym się udało i się kończą bo następca taki sam albo następca mądrzejszy i dalej prosperuje 

W dniu 16.02.2025 o 19:45, KlimekPL napisał(a):

Natomiast z kosiarką to są jakieś jaja. Już chyba z 7-8 osób dzwoniło i dosłownie każdy się targował i pytał ile opuszczę. Każdemu mówię że proszę przyjechać i obejrzeć wtedy będziemy rozmawiać. To oni mówią że muszą wiedzieć czy im się opłaca jechać. 🤷 Ja im mówię że to cena jest taka, że już nie ma z czego schodzić, stan idealny nie jest ale jest w pełni sprawna, kosiłem nią aż do momentu zakupu większej. To co ja mam jeszcze opuszczać z 4500?

jaką kosiarkę z tyle sprzedajesz? ty nie miałeś jakieś kuhenki 2,4 m ?  

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, jacus napisał(a):

u nas siec juz dawno jest miedziana.. na kablach a nie drutach.

Jesteś pewien że na kablach miedzianych? Zgodnie z normami aluminium można stosować powyżej przekroju żyły 10 mm2, i tylko w bardzo wyjątkowych sytuacjach stosuje się miedź w takich przekrojach 

Edytowane przez MF675ursus
Literówka
Opublikowano

chodzi mi o instalacja niskiego napiecia -od transformatora do domow. reszta dalej na drutach-aluminiowych bo gdy wymieniai linie srednego napiecia to kawalki pod slupami lezaly..

10 godzin temu, Agrest napisał(a):

I dlatego czasem lepiej kupić taniej z rynku wtórnego bo pierwsze usterki są już usunięte, a budynek przestał pracować

ziec ma u rodzicow 3 pietra blizniaka a wolal na swoje isc-choc rodzice juz sami zostali.

2 godziny temu, soltys48 napisał(a):

Dawno to od kiedy?

a ja pamietam ..ponad 10 lat ? 15 ? tam gdzie ludzi coraz wiecej to musza robic modernizacje i ciagle wzmacniac przesyl.

u nas paneli nie wylacza.

w poniedzialek cos robili-pol dnia nie bylo pradu. pamietam jak u coitki w ostatnim domu bylo 180 w gniazdku.

Opublikowano

Urwaliśta kabel i jeszcze się tym chwalicie🤣

4 godziny temu, MF675ursus napisał(a):

Jesteś pewien że na kablach miedzianych? Zgodnie z normami aluminium można stosować powyżej przekroju żyły 10 mm2, i tylko w bardzo wyjątkowych sytuacjach stosuje się miedź w takich przekrojach 

Nie zapominaj że jacuś to ,,Polska A"

Opublikowano
10 godzin temu, soltys48 napisał(a):

@jacuspaczaj 

Na pewno sto lat ma

IMG20250104130207.jpg

IMG20250105090151.jpg

normalny komunistyczny kabel...

u nas kable sa na slupach..

8 godzin temu, witejus napisał(a):

Urwaliśta kabel i jeszcze się tym chwalicie🤣

Nie zapominaj że jacuś to ,,Polska A"

u was tez tauron ?? nic nie robia ?nie ma sensu ??

6 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

W Polsce A u pajacusia to już pewnie w 1700 prąd mieli 🤭🤣

widze ze coraz blizej masz do pradu.. w postaci elektrowstrzasow 😂

Opublikowano
8 minut temu, jacus napisał(a):

nic nie robia ?

Co mają robić i kto?

6 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

u pajacusia to już pewnie w 1700 prąd mieli 🤭

Jeszcze nie wynaleziono prądu a oni już mieli, z węgorzy elektrycznych.

Opublikowano
5 minut temu, witejus napisał(a):

Polska A, nowoczesność ;) Prąd czerpali może z tych kupek gówna co je trzymają na środku podwórka 🤭

Opublikowano

w  cenie vatry jest ..

12 godzin temu, witejus napisał(a):

Co mają robić i kto?

nie remontuja linii ?? nie znasz nazwy tauron ??  panstwo za ciebie placi rachunki w przybytku dozywotniego pobytu ???

12 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Polska A, nowoczesność ;) Prąd czerpali może z tych kupek gówna co je trzymają na środku podwórka 🤭

jeszcze pare tygodni i prad bedziesz mial darmowy i gustowne ubranko .tylko kto bob zasieje ??? 

Opublikowano
35 minut temu, jacus napisał(a):

nie remontuja linii ??

Co mają remontować, jak są nowe linie NN i SN?

To nie ,,Polska A" gdzie zbutwiałe drewniane słupy chylą się ku upadkowi.

Opublikowano
43 minuty temu, witejus napisał(a):

Co mają remontować, jak są nowe linie NN i SN?

To nie ,,Polska A" gdzie zbutwiałe drewniane słupy chylą się ku upadkowi.

drewniane slupy ??? za mlody jestem. juz kolejny raz betonowe zmieniaja.

zreszta drewniane sa lepsze niz betonowe-tylko problem z impregnacja jest ..ochrona srodowiska.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v