Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, konteno napisał(a):

genialne w prostocie i skuteczne jeśli tylko do zboża ta przeróbka

Może i bym zechciał taki wynalazek tylko że to za małe, w taką skrzynkę 4t zboża nie wejdzie, a tyle u mnie musi wejść iii wtedy ciekawe czy by nie jebła ta prostota 

Opublikowano

czemu nie wejdzie ? z nadstawkami ? jak otworzysz burte to kawałek zleci bez POdnoszenia chyba że do szybra ma sie zsuwać to gorzej no i przy max podniesieniu chyba za mały spadek by do czysta zleciało 

Opublikowano

Czepiają się za dwie osoby w sześćdziesiątce, wóz nie ma homologacji do jazdy po drodze publicznej i takie tam wcześniej normalne rzeczy, kuzyn dostał mandat za palenie gałęzi bo ktoś zadzwonił na milicję.

• AgroTeam
Opublikowano
U nas jeszcze się nie czepiają, ale z drugiej ludzie pilnują aby to co jedzie po drogach miało światła. Co do palenia gałęzi to jak suche to moment i znikają. Ale wkurzało mnie zawsze jak ktoś pół dnia mokre palił i smrodzil
Opublikowano

Jest to wkurzające, nie powiem, że nie. Z tym że jak zwykły człowiek sobie raz na jakiś czas coś spali to zaraz go ktoś podyebie, ale gdy ciągle smrodzi wysypisko śmieci lub jakiś zakład produkcyjny to zwykle ludzie siedzą cicho. Czasem jedynie zorganizują jakąś akcję medialną, jakiś polityk się w nią wkręci i zwykle  po jakimś czasie sytuacja wraca do "normy"...

Opublikowano

Rolnicy nie głosują, generalnie, na obecną partię, nawet PSL  ma u nich przej..., dlatego jest taka nagonka policji na rolników. Co do poruszania się wozów czy rozrzutników - jak ma światła, niepowinni wogóle takiego pojazdu zaczepiać, ale zawsze znajdzie się nadgorliwy. Znajdzie się ktoś inny, co takiemu policjantowi zrobi koło pióra i sie uspokoi. U mnie też był taki nadgorliwy, zrobili na niego skargę w powiecie. Skarga wprawdzie została szybko zamieciona pod dywan, ale smród w aktach pozostał. Dziś już się nie czepia, bo taka skarga blokuje potem awans i premie.

Opublikowano
13 minut temu, Grzechooo napisał(a):

Ostatnio jechałem ciągnikiem z dwiema przyczepami na 5t w innym powiecie i tak policjanty krążyły parę razy w okół mnie ale całe szczęście nie zatrzymali ale pietra miałem. 

a czego tu się bać ? chyba, że masz jakieś szacher macher, ale to chyba nie u ciebie

• AgroTeam
Opublikowano
Za hamulce hydrauliczne bez bezpiecznika i tak jest mandat jak za ich brak. Znajomy kolegi dostał. ma być układ awaryjny inaczej traktowane jak by nie było. Sam chyba odżałuje i kupię ten zawór z akumulatorem
Opublikowano
5 minut temu, Grzechooo napisał(a):

Oprócz hamulców hydraulicznych to wszystko mam zgodnie z przepisami. Jakby się chcieli przypierniczyc to by się przywalili chociażby tego że jechałem na ograniczeniu do 5t a sam ciągnik waży 6.5.

u mnie na takich znakach jest tabliczka "nie dotyczy ciągników i maszyn rolniczych"

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v