Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukuję taśmy do przenośnika własnej konstrukcji. Powinien mieć szerokość 50- 100cm i długości 270- 300cm. 

Ktoś może podpowie z czego tego typu taśmę dałoby się zastosować, chyba  @bratrolnikacoś robi w tym kierunku.

wstępnie myślałem o.przenośniku od rcw3 tylko nie wiem jak sprawdzi się przy wiekszych prędkościach ok. 1m/sek.

https://www.olx.pl/d/oferta/tasma-rcw-3-do-rozsiewaczy-CID757-IDubwa9.html

Opublikowano
49 minut temu, vat napisał(a):

Poszukuję taśmy do przenośnika własnej konstrukcji. Powinien mieć szerokość 50- 100cm i długości 270- 300cm. 

Ktoś może podpowie z czego tego typu taśmę dałoby się zastosować, chyba  @bratrolnikacoś robi w tym kierunku.

wstępnie myślałem o.przenośniku od rcw3 tylko nie wiem jak sprawdzi się przy wiekszych prędkościach ok. 1m/sek.

47 minut temu, soltys48 napisał(a):

Z taśmociągów górniczych 

Z taśmociągów górniczych będą za grube i za sztywne. Potrzebuję do konstrukcji tego typu:

https://www.olx.pl/d/oferta/przewracarka-zgrabiarka-tasmowa-do-fasoli-CID757-IDV1L1F.html

Opublikowano
Godzinę temu, vat napisał(a):

1m/s to co na tym bedzie ? ten z linku spokojnie wystraczy raczej,  taśma w kombajnie ziemniaczanym z dwóch pasków 8cm brubośc 8mm z 3 przekładkami  zabiera mase materiału też może mieć ok 1m/s

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, JarekBazydlo napisał(a):

Poszukaj od paszowozu takiej taśmy. Mam podobną w paszowozie DeLaval

Ceny nowych takich taśm troochę wysokie, a z odzysku raczej ciężko trafić

2 minuty temu, soltys48 napisał(a):

Są i cieńsze. Kupowałem takie 80cm

Jakiś namiar, olx ltp

Opublikowano
5 minut temu, vat napisał(a):

Ceny nowych takich taśm troochę wysokie, a z odzysku raczej ciężko trafić

Jakiś namiar, olx ltp

Na olx były. Kurła gdzieś Śląsk tyle pamiętam. Z 5 lat temu kupowałem 

Opublikowano
39 minut temu, GABBER85 napisał(a):

predziej na łączeniu peknie

co na tym ma być?

ty chcesz połączoną czy bedziesz robił łączenie?

Najlepiej gotowca, ale połączyć też można - najważniejsze aby było tanio - to projekt który nie wiadomo czy sprawdzi się

Opublikowano
3 minuty temu, vat napisał(a):

Najlepiej gotowca, ale połączyć też można - najważniejsze aby było tanio - to projekt który nie wiadomo czy sprawdzi się

do  czego  to ma słuzyc?

https://allegro.pl/oferta/tasma-przenosnikowa-tasma-do-tasmociagu-przenosnika-podajnika-17367748104?utm_source=google&utm_medium=product-carousel&utm_campaign=product-listing&utm_content=%2Flisting%3Fstring%3Dta%C5%9Bma%20przenosnikowa

Opublikowano
W dniu 6.07.2025 o 16:29, GABBER85 napisał(a):

Ma ktoś off grid , ile kW jakie składowe, ktoś coś poleci ?

nie mam ale jak zobaczyłem na złomie inwerter sunny tripower 20kW to sie napaliłem jak szczerbaty na suchary

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał(a):

Poszukaj od paszowozu takiej taśmy. Mam podobną w paszowozie DeLaval

masz pomysł czym takie zielone taśmy kleić/ łączyć ? trzeba spinki jak do pasów belarek ?

Edytowane przez konteno
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v