Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Grzechooo problem z używkami jest taki że niewiele jest części zamiennych do starszych kompresorów jeśli są to zachodnie jakieś używki lub konstrukcje z nieistniejących już firm gdzie nikt nie podjął się robić zamienniki

z Pometa powstał Airpol i to chyba to samo co było kiedyś ale jak patrze że korba czy cylinder ponad tysiak , pierścień za 100-150 to czasem ta używka wyjdzie sporo drożej jak mniej wysłużony dużo młodszy egzemplarz 

ale tak jest ze starym sprzętem  ze złomu , to taki hazard ale przynajmniej coś zostaje więcej niż tylko marzenia

Opublikowano
48 minut temu, konteno napisał(a):

@dejmian90 to daj tu fotki , może ktoś sie namyśli a ty zaoszczędzisz na kosztach ogłoszenia 

2002 rok produkcji, 6920 mth przednie opony prawie nowe, nowy akumulator, w komplecie z krokodylem obornika. Cena 63 000 zł.

20250601_140859.jpg

20250601_141125.jpg

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

skąd jesteś?

Okolice Rypina, kujawsko-pomorskie

2 godziny temu, dejmian90 napisał(a):

2002 rok produkcji, 6920 mth przednie opony prawie nowe, nowy akumulator, w komplecie z krokodylem obornika. Cena 63 000 zł.

20250601_140859.jpg

20250601_141125.jpg

Skąd jesteś?

Opublikowano
michal1993 napisał:

2 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

skąd jesteś?

Okolice Rypina, kujawsko-pomorskie

2 godziny temu, dejmian90 napisał(a):

Skąd jesteś?

do tej Pacyny daleko nie masz ale tego handlarza co wrzuciłeś to ja bym odpuścił

Opublikowano

Szukam koła pasowego na pas 2HB. Na os 40 a po zewnętrznej ma 235 i nie mogę takiego w necie znaleźć. Potrzebuje do napędu sieczkarni w kombajnie bo oryginalny musiałem potrzaskac. Nie chciał zejść.

Opublikowano
8 godzin temu, migacz napisał(a):

Szukam koła pasowego na pas 2HB. Na os 40 a po zewnętrznej ma 235 i nie mogę takiego w necie znaleźć. Potrzebuje do napędu sieczkarni w kombajnie bo oryginalny musiałem potrzaskac. Nie chciał zejść.

do jakiego kombajnu szukasz?

Opublikowano
6 godzin temu, maroko napisał(a):

Zacząłem się rozglądać za ładowarką teleskopową. Ciągłe najmowanie usług nie jest za wygodne.  Maszyna nie będzie dużo robiła. Budżet to ok 70.000. Czy w tej cenie można już coś porządnego znaleźć? 

https://www.olx.pl/d/oferta/ladowarka-teleskopowa-new-holland-lm5060-7m-wysuw-CID757-ID15VwhO.html

Ta jest blisko mnie 

Co sądzicie?

Ona ma wyrwany siłownik, a główny jest zgięty, osobiście bym to odpuścił bo może okazać się skarbonka bez dna

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacor73 napisał(a):

do jakiego kombajnu szukasz?

Fortschritt. Ale to sieczkarnia Strakonice.

Muszę pojeździć po jakichs sklepach. Generalnie po zewnętrznej jest albo 230 albo 240 a tu jest pośrodku i nie wiem czy te 5 mam robi różnicę?

Edytowane przez migacz
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v