Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Legitymowalem ludzi, ustalałem ich tożsamość i wiem jak to robic skutecznie.

Po pierwszej części wystarczyłoby mi to jedno zdanie. Reszta niech nie fruwa w przestrzeni publicznej. 

6 minut temu, Desperado napisał(a):

bo to kluczenie nie przystoi Tobie. 

Dyskutujemy. Podasz swoje argumenty , może mnie przekonają. bo może faktycznie błądzę. ( pisane bez krzty ironii)

• Thanks 1
Opublikowano
47 minut temu, jacus napisał(a):

Najlepsze jest to że imigrantom z Afryki trzeba by płacić żeby chcieli zamieszkać w Polsce wschodniej..

Jak ich będą pchać z zachodu to się akurat będą pytać czy chcą tu być czy nie...a tacy są najgorsi.

Opublikowano
32 minuty temu, mirro napisał(a):

Po pierwszej części wystarczyłoby mi to jedno zdanie. Reszta niech nie fruwa w przestrzeni publicznej

Nie napisałem niczego z klauzulą, ale w sumie masz rację. Zedytuję

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, racyl napisał(a):

Za ćwierć miliarda z naszych podatków sławek z PO mógł polecieć w kosmos .

https://www.facebook.com/reel/1252515086386364

Jak byś nie kombinował ten sławek z prawej i za kasę by nie poleciał. Kandydatów było zbyt wielu a on no cóż brakuje dużo.

Godzinę temu, witejus napisał(a):

Dobrze wiesz co.

Teraz wypierasz się idila?

Tak się podniecałeś że będziemy wyć po 1 czerwca, a teraz wyjesz ty i wasza sekta, twierdząc głupawo że masz zabawę.Słychać wycie sekty, znakomicie, jak nie idzie to nie idzie, cały misterny plan rudego i kunia poszedł w pizdu.😝

No i wyjesz jak nie Tusk to Giertych. Nikt już o tym nie mówi tylko was szczują Giertychem jak psy w tej republice i wyjecie. A jak nie Giertych to Tusk albo uchodźcy.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Ja ciągle jestem za tym, aby niczego tym "imigrantom" nie dawac do łapy - stołówka, pralnia, raz w tygodniu bilet do kina. I przez 5 dni w tygodniu po 8 godzin roboty interwencyjne. Koszenie rowów, zamiatanie ulic, zbieranie śmieci. Niech na siebie zarobią. Nie podoba się ? Bilet do domu.

• Like 2
Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Sądzisz że woleli by w tej chatce obok twojej bramy?🤭

Jest do sprzedania+dać ci namiary?

Z 25 lat nikt nie mieszka

15 minut temu, Qwazi napisał(a):

Nie napisałem niczego z klauzulą, ale w sumie masz rację. Zedytuję

Myślicie że ludzie nie wiedzą jak działają służby🤣🤣🤣

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, jacus napisał(a):

Myślicie że ludzie nie wiedzą jak działają służby🤣🤣🤣

Służby działają ta, jak im ktoś stawia zadania. A ludzie myślą że jest inaczej.

Aaaaa poza tym, to tak. Ludzie tego nie wiedzą.

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano
56 minut temu, hubertuss napisał(a):

No przecież pis im wizy dawał bo deklarowali, ze pracować będą. 😄

a co to ma wspólnego z obecną sytuacją ?? płyta ci się zacięła - przypominam, bo może gazet nie czytasz, że prawie od dwóch lat rządzi różowa koalicja

• Like 3
Opublikowano

Pomijając czy ktoś dawał, sprzedawał te wizy. Czy to było wiele przypadków, czy mało, to cudzoziemiec z wizą, w przeciwieństwie do tego bez wizy, jest identyfikowalny

• Like 1
Opublikowano
37 minut temu, jahooo napisał(a):

a co to ma wspólnego z obecną sytuacją ?? płyta ci się zacięła - przypominam, bo może gazet nie czytasz, że prawie od dwóch lat rządzi różowa koalicja

Nie no, nic a nic nie ma wspólnego...

1. Wydawaj wizy z karygodnym naruszeniem prawa bez sprawdzenia osób które te wizy otrzymały 

2. Sprzedaj kilka tysięcy wiz gdzieś na zadupiach Afryki

3.Buduj centra integracji, a po 2 latach protestuj przeciwko nim

4. Oskarżaj "lewacką UE" o wpuszczanie imigrantów.

5. Wyslij łysych dresiarzy na patrole obywatelskie, zeby pilnowali imigrantów, których sam wpusciles.

6. Krzycz: „wina Tuska!”

„Ludzie są tak glupi, ze to dziala.”
Mati Morawiecki

8555ad856a5fea4f726ed8c18b33036e6d779326c438d93b8aa0f5b108e7b4c3.gif

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał(a):

No i co wiesz z tego co napisałem 🤔

To że masz szczęście że na spokojnej wsi pracowales.w mieście byś szybko na rencie wylądował..

Godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Jacuś i tak wie lepiej i więcej 🤷

Ja się obracam w środowisku myśliwych..

Niedawno jednego takiego mondrego nawet z koła wywalili.

Żalił się w protokole że się do niego arogancko odnosiłem. Nawet do komendanta powiatowego -tak twierdzil- dzwonił przy mnie .ale ten nie odbierał🤣

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał(a):

To że masz szczęście że na spokojnej wsi pracowales.w mieście byś szybko na rencie wylądował

Skąd Ty wiesz gdzie ja pracowałem?

6 minut temu, jacus napisał(a):

Świetnie. To będziesz wiedział, gdzie jest najwięcej kłusowników 🤔

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał(a):

ogólnie to nie dotykają sedna problemu

Pytanie 1

Sprzedawanie przedsiębiorstw nie jest problemem, tylko ich upadłość. Czy więc sprzedaż nawet podmiotowi zagranicznemu jest taka zła? Ostatecznie zostajemy wszyscy z długami wygenerowanymi przez firmę i perspektywa syndyka, 

Pytanie drugie

Podniesienie wieku nie jest problemem, bo emerytury na obniżonym i tak będą głodowe, wiec kto będzie mógł, będzie pracował jak najdłużej. dano możliwość przejścia wcześniej na emeryturę , wiec niech każdy decyduje co ze swoim życiem zrobi.

Pytanie trzecie

Tu juz całkiem odjechali bo jak popierać likwidację czegoś, co nie zostało wtedy jeszcze całkowicie ukończone, nawet nie wiadomo było ile tego trza zbudować ani jaka będzie skuteczność tego ustrojstwa. 

1. Co możemy  teraz zaoferować na przykład przy odbudowie Ukrainy jako państwo ?

1. Ile wyniesie emerytura po 50 latach pracy przy najniższej krajowej ?

3. Skończyć budowę i dopiero burzyć jak tą elektrownię ? Bez sensu.

4. Czy popierasz przyjęcie tysięcy nielegalnych imigrantów z Bliskiego Wschodu i Afryki, zgodnie z przymusowym mechanizmem relokacji narzucanym przez biurokrację europejską?

1 godzinę temu, hubertuss napisał(a):

No i wyjesz jak nie Tusk to Giertych. Nikt już o tym nie mówi tylko was szczują Giertychem jak psy w tej republice i wyjecie. A jak nie Giertych to Tusk albo uchodźcy.

Co tam ciekawego jeszcze Republika nadaje ? Romanem nie trzeba szczuć. Stał się pośmiewiskiem i obiektem memów i tego już nie zmieni. Odlot większy niż u Macierewicza.

1 godzinę temu, jahooo napisał(a):

Ja ciągle jestem za tym, aby niczego tym "imigrantom" nie dawac do łapy - stołówka, pralnia, raz w tygodniu bilet do kina. I przez 5 dni w tygodniu po 8 godzin roboty interwencyjne. Koszenie rowów, zamiatanie ulic, zbieranie śmieci. Niech na siebie zarobią. Nie podoba się ? Bilet do domu.

Czy jest jakiś obowiązek że oni muszą u nas być ? Zapakować do samolotu i wysłać tam skąd deklarują że są. 

1 godzinę temu, hubertuss napisał(a):

No przecież pis im wizy dawał bo deklarowali, ze pracować będą. 😄

Dużo macie pracy teraz w konsulacie ? :ph34r:

11 minut temu, jacus napisał(a):

To że masz szczęście że na spokojnej wsi pracowales.w mieście byś szybko na rencie wylądował..

Niedawno jednego takiego mondrego nawet z koła wywalili.

Żalił się w protokole że się do niego arogancko odnosiłem. Nawet do komendanta powiatowego -tak twierdzil- dzwonił przy mnie .ale ten nie odbierał🤣

Za naganiacza robiłeś ?

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał(a):

1. Co możemy  teraz zaoferować na przykład przy odbudowie Ukrainy jako państwo ?

1. Ile wyniesie emerytura po 50 latach pracy przy najniższej krajowej ?

3. Skończyć budowę i dopiero burzyć jak tą elektrownię ? Bez sensu.

4. Czy popierasz przyjęcie tysięcy nielegalnych imigrantów z Bliskiego Wschodu i Afryki, zgodnie z przymusowym mechanizmem relokacji narzucanym przez biurokrację europejską?

ad,1 Nic, ponieważ nie będziemy niczego odbudowywać. A nawet gdyby, to ewentualnie gwarancje finansowe firmom polskim, które załatwią sobie robotę.

ad,1 Na bank będzie za niska żeby żyć i za wysoka by umrzeć. Ale chyba to już nie będzie mój problem.

ad,3 Dlatego była jeszcze jedna odpowiedź do tego pytania troszkę dalej.

ad,4 Jeżeli coś jest przymusowe, to co mam do gadania? Ktoś się na to zgodził.

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał(a):

Skąd Ty wiesz gdzie ja pracowałem?

Świetnie. To będziesz wiedział, gdzie jest najwięcej kłusowników 🤔

Byłeś najlepszym posterunkowym w powiecie.pare lat temu?? Sam pisałeś.

Z kłusownikami jest problem,starzy wymieraja,młodych brak, zupełnie jak myśliwi,

W czwartek jeden emerytowany,chodzi już słabo. z wiatrówki strzelał koło domu.przypadkiem🤣 przestrzelił sąsiadowi chłodnice w ciągniku.

Znam obydwu więc wiem że za darmo drutu nie marnował,ale problemów sobie narobił 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, witejus napisał(a):

Jak nie chcą pracować to kopniak i won.

Oni sami zrobili won do Niemiec a teraz Niemcy robią nam zwroty.

Godzinę temu, jahooo napisał(a):

Jak to co ci ludzie przecież się nie rozpłynęli. Część faktycznie poszła do roboty część krąży to po Polsce to po Niemczech. Te centra integracji dla nich to robił pis politycy pisu nawet tym się chwalili a potem to wina Tuska. 

Godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Pomijając czy ktoś dawał, sprzedawał te wizy. Czy to było wiele przypadków, czy mało, to cudzoziemiec z wizą, w przeciwieństwie do tego bez wizy, jest identyfikowalny

Pod warunkiem ze tę wizę i paszport ma a nie np wyrzucił żeby ani nasi ani Niemcy nie wiedzieli gdzie go deportować. Wiza była potrzebna tylko do wjazdu do Schengen a potem to jak tu się @witejusi @niedziwili, że oni wszyscy po 17 lat mają i tak samo się nazywają  Ale oni mądrzejsi. Część z nich faktycznie poszła do roboty a część myślała, ze będą dostawać zasiłki za nic i teraz tak krążą Polska Niemcy itd. I kleją głupa ze mają wszyscy po 17 lat i takie samo nazwisko a pisowska ćwierć inteligencja nie rozumie dlaczego.

Opublikowano

Ten problem Europa Zachodnia i USA przerabiają od lat a wy myślicie że nam się uda ??

Przyroda nie znosi próżni. Wy nie macie dzieci.zastapis je dzieci tych co ich mają w nadmiarze.

Opublikowano

wjeżdżałeś kiedyś do UE zposa Schengen ? wiesz, co to odciski palców ? te dane są dostępne w całej UE, więc jak mogli się "rozpłynąć i miec po 17 lat ??"

Godzinę temu, tomek222 napisał(a):

Nie no, nic a nic nie ma wspólnego...

1. Wydawaj wizy z karygodnym naruszeniem prawa bez sprawdzenia osób które te wizy otrzymały 

2. Sprzedaj kilka tysięcy wiz gdzieś na zadupiach Afryki

3.Buduj centra integracji, a po 2 latach protestuj przeciwko nim

4. Oskarżaj "lewacką UE" o wpuszczanie imigrantów.

5. Wyslij łysych dresiarzy na patrole obywatelskie, zeby pilnowali imigrantów, których sam wpusciles.

6. Krzycz: „wina Tuska!”

„Ludzie są tak glupi, ze to dziala.”
Mati Morawiecki

8555ad856a5fea4f726ed8c18b33036e6d779326c438d93b8aa0f5b108e7b4c3.gif

co zatem przez dwa lata zrobiła różowa koalicja, aby to odkręćić ? oza przyjmowaniem migrantów z niemiec ??

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

oczywiście sporo przychodzi przez zieloną granicę

22 minuty temu, jahooo napisał(a):

wjeżdżałeś kiedyś do UE zposa Schengen ? wiesz, co to odciski palców ? te dane są dostępne w całej UE, więc jak mogli się "rozpłynąć i miec po 17 lat ??"

co zatem przez dwa lata zrobiła różowa koalicja, aby to odkręćić ? oza przyjmowaniem migrantów z niemiec ??

W 2023 wracałem z Londynu twarz skanowali z palcami nic nie przypominam sobie. Teoretycznie mogli wziąć takiemu odciski do paszportu jak nam. Ale jak paszport i inne dokumenty wyrzucił  a jak wjeżdżał na wizie zeskanowali tylko twarz to jest nie do znalezienia. 

To jest rzecz pierwsza. Druga to taka, że nawet jak zidentyfikowali na wjeździe i pobrali te odciski i taki delikwent wjechał do Schengen np w Francji bo jedzie rzekomo do Polski a zatrzymał się w Niemczech bo słyszał, że tu zasiłki większe to też bezie zwrotka do Polski nawet jak wyrzucił dokumenty ale go zidentyfikują. 

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał(a):

Jasiu oni przez zieloną granicę a najczęściej morzem, miliony tak się dostały i strażnika nie widziały

Toooo czemu PiS nie zadał pytania następującego? "Czy jesteś za nieustającym sztormem na Morzu Śródziemnym mającym zapobiec odsyłaniu do Polski tysięcy imigrantów w związku z systemem relokacji wymyślonym przez brukselską biurokrację?"

• Haha 1