Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 godziny temu, Ulman napisał(a):

Oczywiście - ma prawo pracować a jak nie pasuje to ma prawo pracę zmienić. Pełna swoboda. Czego chcieć więcej?

2 godziny temu, Ulman napisał(a):

Lud trzeba trzymać krótko.

1 godzinę temu, Ulman napisał(a):

jako pisowiec jak zwykle dobudujesz sobie wygodną bajkę tak jak was wyuczyli. Płaca minimalna to bzdura. Wysokośc wynagrodzenie jest tylko i wyłącznie sprawą pomiędzy pracownikiem i pracodawcą. 

PIS jest lewicą więc z nimi mi nie po drodze. 

Godzinę temu, Ulman napisał(a):

Taaaaa, prawicowe pisowskie uwielbienie socjalu. 🤣 Z pewnością jest tak że jak nie lewacka płaca minimalna to wszyscy z głodu będą padać.

Ale jak ma sobie zażyczyć więcej skoro to uzgodnione? Jak łamie umowę to od razu trzeba się rozglądać za kolejnym i jak znajdziesz to terrorystę wystawiasz za bramę. Proste? 

12 minut temu, Ulman napisał(a):

Albo bełkoczesz albo cie nie zrozumiałem. Możesz to jakoś rozwinąc?

A gdzie ja napisałem ze jest inaczej? 

Patrz wyżej.

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Co jest krzywdzące?

Nie myśleć o przyszłości tylko sie łomotać i czekać na socjale?

są dane że aktywność zawodową matek po wprowadzeniu 500 wzrosła to co obrażasz hamie. to nie jest social tylko redystrybucja dóbr. Dziecko to ogromny wysiłek i należy każda rodzinę decydującą się jak najbardziej wspierać 

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Co jest krzywdzące?

Nie myśleć o przyszłości tylko sie łomotać i czekać na socjale?

Co się łomotać skoro jest niż demograficzny i za chwilę będziesz pracował do 70 tki. 

Obecny rząd ma jakiś pomysł na to ?

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

Dziecko to ogromny wysiłek i należy każda rodzinę decydującą się jak najbardziej wspierać 

Wysiłek?

Tylko czemu obciążenie to ma przejmować ktoś inny.?

A ham to sam jesteś.

Ciężko przyjąć odpowiedzialność za wlasne postępowanie?

Pieniądze się zarabia, nie dostaje za to że...

3 minuty temu, dsbh napisał(a):

Co się łomotać skoro jest niż demograficzny i za chwilę będziesz pracował do 70

I co w tym złego?

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Wysiłek?

A ham to sam jesteś.

I co w tym złego?

ty niczego nie przejmujesz, no chyba że pensje swojej żony, obciążony się strasznie znalazł, chyba obciążeniem dziedzicznym.    xD

• Haha 1
Opublikowano

Wysiłek?

A ham to sam jesteś.

I co w tym złego?

Jak zarabiać skoro deweloperzy mają 30% marży na mieszkaniu a kredyty najdroższe w Europie? banków i deweloperów też będziesz bronił no bo przecież można nie kupowac? Ludzie bez silnego państwa oddamy ten kraj korporacją o wtedy będziecie klaskali? Państwo oddało temat mieszkań całkowicie i mamy patodeweloperke 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, dsbh napisał(a):

Nie rozśmieszaj mnie. 

No co?

Ludzie żyją coraz dłużej...w coraz lepszej formie....co się opierniczac....i nudzić...

Zachęcić do dłuższej rocznikowi pracy....i juuu...

5 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

Jak zarabiać skoro deweloperzy mają 30% marży na mieszkaniu a kredyty najdroższe w Europie

Zostań deweloperem ..i zarabiaj...😆

5 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

korporacją

😆🤭😆

Opublikowano
9 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No co?

Ludzie żyją coraz dłużej...w coraz lepszej formie....co się opierniczac....i nudzić...

Zachęcić do dłuższej rocznikowi pracy....i juuu...

Nikt Ci nie broni do 100tki pracować oby Ci tylko zdrowia starczyło. Znam takiego jednego pracował na emeryturze bo co będzie w domu robił, no i skończył w hospicjum. Tyle użył życia. Grunt że pracował do końca.

Państwo jest z niego dumne.

Opublikowano
40 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

znasz definicje wyzysku? ty trzeźwy jesteś? ludzie pracowali za 3 zł w 2012 na umowach inne niż o pracę. przyszedł PiS zmienił to i goapodars e nic się nie stało, a wielu ludzi komfort życia wzrósł. tak samo 500/800+ przełomowy program. Praktycznie ubóstwo wśród dzieci wyeliminowane. A pamiętam to pełne pogardy że ludzie pieniądze przepiją, matki nie beda pracować. I flacha wychuchnie. Pieniędzy nie ma i nie będzie. Ha tfu na tych liberałów z Balcerowiczem na czele. Nic takiego się nie stało. Aktywność zawodową wśród matek nawet wyższa niż przed. A Balcerowicz wyszedł na pośmiewisko, chłop ględzo od lat a okazują go nadal w mediach no może tacy jak Ulman jeszcze mu wierzą dla mnie niewiarygodne.

Skoro pracowali po 3pln a pis "dał" po 16 to w ciągu kilku lat średnia płaca powinna wzrosnąć może nie 5x ale niech będzie że  3 razy. Możesz pokazać takie dane?

Każdy socjal degeneruje społeczeństwo. Po imigrantach pieszczonych darmochą widać to najlepiej.  

25 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

są dane że aktywność zawodową matek po wprowadzeniu 500 wzrosła to co obrażasz hamie. to nie jest social tylko redystrybucja dóbr. Dziecko to ogromny wysiłek i należy każda rodzinę decydującą się jak najbardziej wspierać 

Buuuchaaachaaaaaa, lewaku przebrzydły🤣

Czyli tym co mają trzeba zabierać żeby za darmochę dać tym co maja mało? Lenin wiecznie żywy😂

Echhh łżeprawica.......

3 minuty temu, witejus napisał(a):

Na AF

Zacytujesz? 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Desperado napisał(a):

Myślisz że tyle AF będzie istniało? Co do kajtania, w gacie pewniejsze chyba będzie.

Fajnie ze zdrosc tak cię żre..

Moze kiedyś tez cie będzie stać na odrobinę szaleństwa...

To naprawdę jest fajne...😏

Opublikowano

już nie tylko przewodniczący partii koalicyjnych, ale także poszczególni ministrowie mówią, że tusk to świr, który niszczy państwo polskie

Katarzyna Pełczyńska

Iran właśnie zaatakował bazy amerykańskie w Katarze i w Iraku - czyli konflikt na Bliskim Wschodzie eskaluje. 

Izrael uderza już nie tylko w irańskie instalacje nuklearne, ale także w więzienie czy infrastrukturę aparatu siłowego. 
Jest jasne, że Izrael gra o zmianę reżimu w Iranie, lub przynajmniej o jego poważną destabilizację.

Niezależnie od tego jak widzimy winnych tej sytuacji -  destabilizacja Iranu i  regionu jest wbrew interesom Europy i Polski. Z trzech powodów: 1) cen surowców - my je kupujemy, a Rosja ( nasz wróg) się na nich bogaci 2) potencjalnej fali uchodźców 3) dalszego odwrócenie uwagi USA i świata od putinowskiej inwazji na Ukrainę.

My jako Polska nie mamy wpływu na tę sytuację, ale na pewno powinniśmy sobie uświadomić jedno - to nie jest czas na huśtanie naszą demokracją i nieodpowiedzialne podgrzewanie wewnątrzpolskich konfliktów o wybory.

Opublikowano

Nie pij chłopie jak nie możesz, bo takie dyrdymały walisz że sam w to nie wierzysz.

Fajnie ze zdrosc tak cię żre..

Moze kiedyś tez cie będzie stać na odrobinę szaleństwa...

To naprawdę jest fajne...😏

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał(a):

bo takie dyrdymały walisz że sam w to nie wierzysz.

Oj już nie unoś się tak...

Dla ciebie już za późno na wszystko, ale nie musisz oczekiwać że i inni tak jak ty...🤭

Opublikowano
43 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Wysiłek?

A ham to sam jesteś.

dobrze to ... zróbmy indywidualne konta emerytalne leżysz i kwiczysz ...

Opublikowano

a czemu?

12 minut temu, witejus napisał(a):

Nie chce mi się, musisz, albo i nie uwierzyć na słowo, poza tym późno już, trza iść spać bo jutro cza wstać🤣

galanoza się szerzy coraz bardziej.........

Opublikowano
18 minut temu, Ulman napisał(a):

Każdy socjal degeneruje społeczeństwo. Po imigrantach pieszczonych darmochą widać to najlepiej.  

degenerata większego od ciebie niema porównujesz człowieka z Afryki do dzieci brawo 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Oj już nie unoś się tak...

Dla ciebie już za późno na wszystko, ale nie musisz oczekiwać że i inni tak jak ty...🤭

Przestań tyle żreć, bo nawet do mojego wieku nie dociągniesz.   xD

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał(a):

a czemu?

ile odłożyłeś ? 

49 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Wysiłek?

A ham to sam jesteś.

wiesz jaka przyczyna niskiej dzietności ? chyba nie 

a ile ty zarobiłeś na siebie ? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v