Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, witejus napisał(a):

Zapomniałeś, czy nie chcesz przyznać kto to powiedział?Sikorski, minister.

I KTO TU JEST GŁUPI I PUSTAK?OCZYWIŚCIE TY!

Większej ciemnoty od ciebie i sekty qnia niema, jesteście czarną dziurą umysłową.

Po mediach społecznościowych chodzą wpisy tej ,,inteligencji,z PO mających pretensje o to że Nawrocki był pierwszy na liście i pewnie wiele osób przez pomyłkę zakreśliła jego kratkę😂 to już wiem dlaczego w pierwszej turze taki dobry wynik miał Braun i Mentzen,pewnie z połowa ich głosów to pomyłki wyborców PO.

Edytowane przez MariuszDe
  • Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
W dniu 11.06.2025 o 07:24, hubertuss napisał(a):

Nie po prostu nie chcieli ruskiego pachołka. Dziwne, ze wy dalej nie rozumiecie kto jest dla nas prawdziwym zagrożeniem. 

To kto jest dla nas tym zagrożeniem ?

23 godziny temu, jarecki napisał(a):

Słuchał ktos wypowiedzi Bednarka po meczu ? Ma zjebaną głowę ma minute na zdanie po meczowe a on mówi o polaryzaji społeczeeństwa , może chciał zwalić wine na premiera za przegraną 

W skrócie. Trenerzy się zmieniają, kadra gra tak samo. Jak opadnie kurz po Lewandowskim, może będzie lepiej kiedyś.

16 godzin temu, jacus napisał(a):

Jesteś wyjątkiem od reguły 🤣

Znam parę bylych-wiek j już nie ten.

Jedna w  Grecji ma 5 dzieci Tunezyjczykiem.

Druga wzięła sobie starego dziadka i zostało jej mieszkanie w Krakowie ale do renty rodzinnej trochę brakło.troje dzieci każde z innym. W Norwegii mieszkają

Ta najmłodsza, drugi mąż.ten ja krótko trzyma. Ciekawe czy zna epizod z jej przeszłości.dziecko ma z nim jedno.

To twoje byłe ? Teraz wiadomo skąd to pytanie o dzieci ogierze. Ale to źle o tobie świadczy. Zrobić i zostawić.

13 godzin temu, jacus napisał(a):

wy wsiowe asy to sobie mozecie...u siebie na wsi wschodniopolskiej poszczekac ,bo nawet nie macie z kim pogadac.

Ty masz ?

12 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale ja się nie pytałem co uważasz na mój temat tylko czy masz jakiegoś następcę na tą swoją spelunę ?? Może chociaż chałupę ktoś przejmie skoro taka super okolica, przyszłościowa ?? Czy taka ruina że nikt tego nie chce ??

Ale z tego co piszesz to wnioskuję, że nie ma chętnych na ruinę w Polsce A ... Bo byś się tym pochwalił, a nie atakował innych ... Więc to taka przyszłościowa okolica że wszyscy uciekli z domu Pajacusia, ale ja ich rozumiem ...

Skoro dzieci wolały mieszkać u teściów to wszystko wyjaśnia.

12 godzin temu, PRIMO napisał(a):

I co w związku z tym?🤔

Ulman czy Sejm to galeria ?

12 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

No dobra...a kto namaścił miłościwie nam ...przyszłego pana prezydenta?

Jaka partia to sponsorowała...itd, itp...

Czy ktoś logicznie myślący uwierzy w niezależność Nowogrodzkiego?

Komu te pierdoły chcesz wcisnąć???

Kto nadawał się z Pisu na kandydata ? Czarnek, Morawiecki, Błaszczak, Obajtek ?

12 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

A czy dyrdymałami były rekordowe zakupy węgla z Rosji za czasów PiSuaru ?? Tak dbali o polskie kopalnie ?? 

Jeden tutaj twierdził że najpierw powinniśmy zasypać Polskę węglem i gazem z Rosji  a dopiero potem wprowadzać embargo. To tak dla przypomnienia.

10 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Z tej bezradności tylko wyzwiska wam zostały i Niemcy Niemcy Niemcy. Obłęd to wasz świat.

Jak rząd pisu pozwalał kupować państwowym spółkom ruski węgiel to było fajnie jak Kaczyńscy protestowali przeciw northstream to nie dlatego, ze nie chcieli ruskich surowców bo kupowaliśmy je też było fajnie. I wy dalej Niemcy Niemcy Niemcy.

Znajdź różnicę. Gazociąg biegnie z Rosji przez Polskę do Niemiec. Gazociąg biegnie z Rosji do Niemiec omijając Polskę.

2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Tyle ile się dało kupowały nawet węgiel zajumany przez Ruskich z UA.

To będzie prezydentura wojny polsko polskiej i chaosu. A Kaczyński olał głosowanie by uniknąć kompromitacji. Wiedział, że Tusk je wygra a jego rząd techniczny budził jedynie śmiech.

Ty jednak jesteś pusty i głupi. Detalicznie nie hurtem co to w ogóle jest? Nie bardzo wiem jak na twoją głupotę odpowiedzieć. Stalin wymordował więcej ludzi niż Hitler. Nasi umierali w łagrach gułagach czy na zsyłkach przez stulecia niemalże hurtowo. Wojna na UA w miastach takich jak Bucza to było hurtem. WY potem się oburzacie że was ciemnotą nazywają 

Ty @nie@MariuszDe nawiasem mówiąc Mariusz wiesz co to De? Wy tylko o Niemcach. Weźmy ostatnie 5 lat. i nasz kraj. To Rosja przyczyniła się do wymiernych strat. Bez względu na rząd. trzeba było budować płot na granicy usprawniać go montować elektronikę ponosić olbrzymie wydatki na SG łapanie emigrantów wyposażanie tych służb to są olbrzymie wydatki które wymusza na nas polityka Rosji. Wojna w UA to wymierne straty dla naszego państwa ale i dla nas a wy Niemcy Niemcy Niemcy. A potem zdziwienie, że badania naukowe dowodzą, ze na pis głosuje ciemnota.

Co do Kaczyńskiego to jego przeciwnicy mówią dlaczego nie pojawił się na głosowaniu i nie chodzi wcale o kompromitację.

Co do płotu. Ile UE wydała na ochronę wschodniej granicy ?

Opublikowano
6 minut temu, dsbh napisał(a):

W skrócie. Trenerzy się zmieniają, kadra gra tak samo. Jak opadnie kurz po Lewandowskim, może będzie lepiej kiedyś

oj oj , wczoraj oglądłem troche mecz Polska - Gruzja  na ME do lat 21  przegrany 2-1 to patrząc na nie których piłkarzy to sobie poczekamy dłużej na dobry skład chociaż tu wina ustawienia i zła taktyka pod danych piłkarzy Probierza 

Opublikowano
11 minut temu, dsbh napisał(a):

Ulman czy Sejm to galeria ?

Ulman?

Mi bardziej chodziło o tego "nie"doróbka bo ktoś coś zrobi to ten się jara jak małe dziecko na lizaka. 

Co do Brauna to dobrze że pokazuje obłudę jaka panuje na Wiejskiej .

16 minut temu, dsbh napisał(a):

Kto nadawał się z Pisu na kandydata ? Czarnek, Morawiecki, Błaszczak, Obajtek ?

Tarczyński byłby dobry ale główny naszczalnik wystraszył się że nie będzie miał nad nim kontroli i być może w przyszłości wykopałby ze stołka prezesa. 

Opublikowano
10 minut temu, PRIMO napisał(a):

Ulman?

Mi bardziej chodziło o tego "nie"doróbka bo ktoś coś zrobi to ten się jara jak małe dziecko na lizaka. 

Tylko po co mu to było? Niby chce wprowadzić własną partię do sejmu a zarzutów trochę ma i jak go skażą to raczej nici z tego...

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Tyle ile się dało kupowały nawet węgiel zajumany przez Ruskich z UA.

11 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Jak rząd pisu pozwalał kupować państwowym spółkom ruski węgiel to było fajnie

ponawiam pytanie:

które spółki i ile węgla kupiły????????????????

Opublikowano
33 minuty temu, PRIMO napisał(a):

Ulman?

Tarczyński byłby dobry ale główny naszczalnik wystraszył się że nie będzie miał nad nim kontroli i być może w przyszłości wykopałby ze stołka prezesa. 

Jakiej przyszłości on ma już 76 lat najwyższy czas dać szansę młodym.chociaz bez Kaczora nie wiem ile by z PiSu zostało to tak samo jak PO bez Tuska,był Schetyna był Budka i wtedy PO leciało w otchłań przepaści...

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jak to było, wykształceni z dużych miast? Reprezentant rolników z ramienia PO w Polskim parlamencie. Proszę o opinie ekspertów z PO na forum jak to pisowcy kupowali dyplomy.

Jedno tylko mnie dziwi. Czy nikt mu nie powiedział, że i tak nikt mu nie uwierzy, że on jakoś uczelnie skończył?

Jaki problem widzisz? Ja nie taki zaprzaniec jak wy. Jeśli dął w łapę do prokuratora i tyle. Jeśli przedłożył gdzieś ten dyplom by otrzymać jakieś stanowisko czy inną korzyść. Na ministra nie wymagają. To też do prokuratora i tyle. 

Pisowcy i tak więcej kupili. Tylko tu są dwie rzeczy. Jedna to danie w łapę by zdobyć w nie regulaminowym czasami iście nie możliwym i nie realnym czasie MBA. Druga to przedłożenie tej lipy np ubiegając się o stanowisko prezesa. Żyję złudzeniami, że Batyr jako posiadacz wyższego wykształcenia przynajmniej obatela Rysia nie ułaskawi za ten gnój z tymi MBA.

2 godziny temu, GRZES1545 napisał(a):

A kto ten płot zozbierac chciał? Kto krzyczał o izolacji Polski i bezsensownie wydanych pieniadzach? I kto jest tą Ciemnotą...😄 potrafisz to przetrawić czy tvn zrył calkiem berecik? 

Dla przypomnienia dla tych co amnezje mają jak Tfusk 😅

Pieniądze tak sensownie wydane to jednak nie były lewarek czy saperka i człowiek przechodził w kilkadziesiąt sekund nie draśnięty. Dopiero ten rząd płot usprawnił i dołożył elektronikę i zaczeło przechodzić naprawdę mało. Nieudolność to DNA pisu oni marnują kasę labo kradną. Ostrołękę pamiętasz?

Godzinę temu, witejus napisał(a):

Zapomniałeś, czy nie chcesz przyznać kto to powiedział?Sikorski, minister.

I KTO TU JEST GŁUPI I PUSTAK?OCZYWIŚCIE TY!

Większej ciemnoty od ciebie i sekty qnia niema, jesteście czarną dziurą umysłową.

Ja Sikorskiego nie uczę się na pamięć i nie słucham ty widzę tak. Ja nie zanegowałem, ze Niemcy mordowali hurtowo. Więc dalej głupi zostajesz ty ja ci tylko pokazałem, ze wasi idole ze wschodu mordowali naszych nie gorzej i nie mniej hurtowo. Więc co byś nie napisały tak finalnie wyjdzie, że głupi jesteś i pusty i nie raz ci to już pokazałem i pokazywął będę. 

42 minuty temu, MariuszDe napisał(a):

Po mediach społecznościowych chodzą wpisy tej ,,inteligencji,z PO mających pretensje o to że Nawrocki był pierwszy na liście i pewnie wiele osób przez pomyłkę zakreśliła jego kratkę😂 to już wiem dlaczego w pierwszej turze taki dobry wynik miał Braun i Mentzen,pewnie z połowa ich głosów to pomyłki wyborców PO.

Po innych mediach chodzą twoje wpisy gdzie sam dobitnie pokazujesz jak bardzo naiwny jesteś. Takie dyrdymały pociskasz, ze aż śmiech ogarnia. 

31 minut temu, dsbh napisał(a):

To kto jest dla nas tym zagrożeniem ?

Znajdź różnicę. Gazociąg biegnie z Rosji przez Polskę do Niemiec. Gazociąg biegnie z Rosji do Niemiec omijając Polskę.

Co do Kaczyńskiego to jego przeciwnicy mówią dlaczego nie pojawił się na głosowaniu i nie chodzi wcale o kompromitację.

Co do płotu. Ile UE wydała na ochronę wschodniej granicy ?

Po1989 roku największym zagrożeniem dla Polski jest polityka Rosji i ona sama. W tym okresie to różne działania Rosji naraziły nasze państwo i nas jako obywateli na różnego rodzaju straty finansowe i dodatkowe wydatki. Chyba nie muszę wymieniać jakie. W perspektywie najbliższych lat to polityka Rosji niezwykle agresywna wobec Europy i Polski będzie dla nas największym zagrożeniem i kosztem. Ale w umysłach pisowskich oczadzonych propagandą to wciąż Niemcy.

Codo gazociągu był zarzut Mariusza, że Niemcy wspomagały Rosję kupując gaz a nie którędy biegnie gazociąg. Kaczyńscy chcieli też ten gaz kupować i tak samo wspomagać Rosję. I blokowali budowę gazociągu nie dlatego by nie wspomagać Rosji tylko dlatego by mieć ruski gaz tj wspomagać Rosję. Więc fajnie, że wątek poruszyłeś.  Naprawdę Polska nie powinna mieć za bardzo pretensji do Niemiec że kupowali surowce od Rosji bo sami to robiliśmy bez względu na rząd. 

6 minut temu, nie napisał(a):

ponawiam pytanie:

które spółki i ile węgla kupiły????????????????

Ponawiam pytanie jakie niemieckie samochody wystawiono na tych rzekomych targach jakie marki miały oficjalne stoiska kiedy te targi były i gdzie? Ile węgla sprowadził pis do Polski od ruskich możesz sobie znaleźć w necie. Ja nie będę na ciebie trolu czasu tracił. 10 raz może mnie tu o to pytasz a dane są ogólnie dostępne w necie choćby. I każdy nie oczadzony wie, że pod okiem pisowskiej władzy ruski węgiel jechał do Polski milionami ton.

masz gamoniu w 10 sekund.

Według danych GUS w latach 2014–2020 import węgla z Rosji wynosił:

2014: 6 510 188 965 kg,
2015: 4 944 053 446 kg,
2016: 5 209 270 709 kg,
2017: 8 621 927 325 kg,
2018: 13 054 408 336 kg,
2019: 10 800 563 750 kg,
2020: 9 452 711 387 kg.

Opublikowano

czolem wiejskiej polsce.. 

wam wsiowym asom nie tylko cywilizacja odjechala ,wam odjechal sufit..

slonce swieci,wiatr wieje moze by wieczorme odzywil kukurydze ?? moze woda juz obeschla.

Opublikowano
dsbh napisał:

Jeden tutaj twierdził że najpierw powinniśmy zasypać Polskę węglem i gazem z Rosji  a dopiero potem wprowadzać embargo. To tak dla przypomnienia.

I dobrze twierdził bo węgiel kupuje się gdy jest jeszcze pod ziemią i ten zamówiony jechał sobie spkkojnie. Było to przyjąć i z dwa lata świrować pawiana że z powodu sankcji niema jak go zapłacić do końca. Ponadto działał rynek zbytu tego ruskiego, który próbowano zastąpić z innych kierunków bo sytuacja zebała się prędzej majac wpływ na kopalnie, które nagle nie potrafiły ale też i nie za bardzo chciały zwiększyć wydobycia. Tankowanie pod korek uzasadnione i wskazane.

Opublikowano
hubertuss napisał:

Batyr jako posiadacz wyższego wykształcenia przynajmniej obatela Rysia nie ułaskawi za ten gnój z tymi MBA.

Łon też ma mistera biznesu diploma...

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał(a):

wam wsiowym asom nie tylko cywilizacja odjechala ,wam odjechal sufit..

Patrz jak masz wypaczony punkt widzenia.

To tobie podłoga się podniosła i walisz łbem o sufit.

Pora posprzątać.

Opublikowano
nie napisał:

ponawiam pytanie: które spółki i ile węgla kupiły????????????????

Kufa. To cza mieć koncesję na obrót a tę wydaje Państwo. A w ogóle poco się jeżysz? Kupiły to kupiły. Tak jak i ruski gaz. Mało to kotłowni oddalonych od Śląska? Toć z tego nie tylko prąd a i ciepła woda w kranie.

Opublikowano
13 godzin temu, hubertuss napisał(a):

rząd pisu pozwalał kupować państwowym spółkom ruski węgiel

umiesz czytać?

które państwowe spółki i ile????????????????????

Opublikowano

---------------------------------------

Krzysztof Bosak 

Jeszcze PKW nie zdążyła wręczyć zwycięzcy zaświadczenia o wygraniu wyborów, a rząd już znalazł swoje ukryte w kampanii tęczowe flagi i ponownie rozwija je wysoko!Przedwczoraj na strony rządu wjechały plany związane z kształtowaniem nowej moralności i promowania transów na uniwerkach. Wybrane elementy:

🏳️‍⚧️„Zwiększanie widzialności osób transpłciowych i niebinarnych”

🏳️‍🌈„używania preferowanych danych osobowych i języka inkluzywnego w oficjalnych dokumentach oraz systemach informatycznych uczelni”

🏳️‍⚧️„przeciwdziałania misgenderingowi i deadnamingowi”

🏳️‍🌈„Dane w systemach elektronicznych – powszechne wprowadzenie tzw. trans-nakładki w systemie USOS”

🏳️‍⚧️„na każdej uczelni osoba lub dział mający w zakresie swoich obowiązków praktyczne wsparcie osób transpłciowych i niebinarnych”

Tu nie chodzi o tolerancję. To jest aktywny projekt transformacji społeczeństwa i podmiany wzorców wychowawczych w całym systemie edukacyjnym. 

Godzinę temu, DTaras napisał(a):

Kufa. To cza mieć koncesję na obrót a tę wydaje Państwo. A w ogóle poco się jeżysz? Kupiły to kupiły. Tak jak i ruski gaz. Mało to kotłowni oddalonych od Śląska? Toć z tego nie tylko prąd a i ciepła woda w kranie.

ja nie mam problemu, był tańszy to ludzie kupowali

tylko niech nie kłamie, że spółki państwowe sprowadzały węgiel z rosji i to nie wiadomo jakie ilości

Opublikowano

urban to klamca..tak trudno to udowodnic ?

https://businessinsider.com.pl/biznes/rosyjski-wegiel-od-lat-jest-obecny-w-polskiej-gospodarce-kto-go-kupuje/rms5pqy

Godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Jak ta gębą parszywa co sidzi

https://www.facebook.com/share/r/1BAVaMwhpQ/

a co dopiero ta co stoi..

Godzinę temu, Agrest napisał(a):

Patrz jak masz wypaczony punkt widzenia.

To tobie podłoga się podniosła i walisz łbem o sufit.

Pora posprzątać.

twoje dzeci nogami juz wybraly punkt widenia ?? sa wsrod tych co uciekaja do cywilizacji ?

Według danych z 31 grudnia 2019 roku[2] powiat zamieszkiwały 33 874 osoby. Natomiast według danych z 30 czerwca 2020 roku powiat zamieszkiwało 33 738 osób[3].

Godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

lawendowa mafia 😂

Opublikowano

gazeta.pl

Po co w ogóle było to przemówienie? No właśnie, nie wiadomo po co. Tusk bardziej by pomógł własnemu rządowi, gdyby po przegranych wyborach prezydenckich zaszył się gdzieś na miesiąc i znikł. Komentowalibyśmy wtedy: cóż on tam nowego knuje?! Nie widzielibyśmy jak na dłoni tej całej bezradności i odklejki premiera - sejmowe wydarzenia środy komentuje Grzegorz Sroczyński.

To będzie gnicie. Mamy niemal jak w banku postępującą degrengoladę rządu i osobiście Tuska, co wynika wprost z jego wymęczonego przemówienia. Premier się męczył i słuchacze się męczyli. Żadnej nowej myśli, za to dwie trzecie przemówienia o PiS. Premier nie powiedział niemal niczego, co nie miałoby jakiegoś odniesienia do partii Kaczyńskiego. Właśnie tak przegrali wybory - gadając o strasznym Nawrockim, a nie o swoich pomysłach - i wiele wskazuje, że z tych samych powodów przegrają następne.

1. Przeczytajmy jeszcze raz to smutne zdanie: "Gdybyśmy chociaż w połowie tak dobrze opowiadali, ile zrobiliśmy, wygrywalibyśmy kolejne wybory". Jest w tym jednocześnie arogancja, pycha, ale też kompletna odklejka od rzeczywistości. Premier jest w gruncie rzeczy zadowolony z tego, ile zrobił rząd - a zrobił tak wiele, że "wygralibyśmy wybory". ZADOWOLONY po półtora roku nierealizowania obietnic (każdy wyborca PO nawet obudzony w środku nocy wymieni te główne niezrealizowane zapowiedzi), po półtora roku nieradzenia sobie z rozwałką w służbie zdrowia (najdłuższe kolejki w historii badań), po półtora roku braku polityki energetycznej.

Wierzcie mi, że kiedy robię wywiady z ekspertami z różnych dziedzin - klimat, zdrowie, energetyka, atom - niemal każdy mówi, że jest bałagan, brak planu, nikt nic nie wie, do tego zwalczające się ministerstwa, a jeszcze wewnątrz ministerstw walczący ze sobą wiceministrowie z różnych partii. Tak rządzi ten rząd - słabo, miernie - i warto, żeby wreszcie przyjął to do wiadomości. Może wtedy coś się zmieni. Mówiąc wprost: jesteście mniej sprawni z ogarnianiu tematów niż schyłkowy Morawiecki - niech to do was dotrze! A rzeczników możecie czterech powołać (po jednym z każdej koalicyjnej partii), niczego to nie zmieni.

Dalej premier: "PiS jest partią popularną na polskiej wsi, może dlatego, że nie wszyscy rozpoznali, skąd płynie zagrożenie dla polskiej wsi. PiS miał na sztandarach >>Żywią i Bronią<<, a otworzył granicę z Ukrainą, bez żadnej refleksji, transporty zalewały Polskę zbożem". To już było! I to sto razy! Czerstwe bułki. Poza tym ludzie to odczytają zupełnie inaczej, niż chce premier. Jak? Ano tak: głupi jesteście, wy wiejskie ćwoki, głosujecie na PiS, nie rozumiecie, co dla was dobre. W wersji łagodnej: prowincja jest niedoinformowana. Powtórzę: tak przegraliście ostatnie wybory. Kiwając paluszkiem i emanując przekonaniem o własnej zaj…..ości.

• Like 1
  • Haha 1