Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Duda ma chyba 53 czy 56 lat i politycznie skończony. Choć wygrał wybory to nawet pis go premierem nie chce.

Po co Dudę tu przylepiłeś?nie możesz żyć bez pisu i Dudy?

Jakie wybory wygrał Duda?PIS rządzi? będzie tworzył rząd?

Tobie się w baniaku pier..li?od gorąca ,czy z przemęczenia?

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał(a):

Jakie wybory wygrał Duda?PIS rządzi? będzie tworzył rząd?

Zara, zara. Przecież ostatnie parlamentarne PiS wygrał i nawet rząd stworzył.🤣

Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał(a):

Zara, zara a jakie wybory wygrał Duda?

Nooooo dwa razy wygrywał. Sam do tego rękę przyłożyłem za pierwszym razem.🤣

Opublikowano

Cytat .

Zawrzało po tekście Onetu. Polska 2050 oburzona na polityków KO. "Złamali ustalenia"

Koalicja 15 października przeżywa powyborczy kryzys związany z porażką Rafała Trzaskowskiego. Gorąco jest zwłaszcza na linii Koalicja Obywatelska–Polska 2050. — Co oni robią? Co on wyczynia? Hołownia podkopuje i niszczy całą koalicję, żeby ratować swoją pozycję. Został mu syndrom gwiazdy telewizji, a przecież tego chłopa już nie ma — tak ostatnie wypowiedzi marszałka Sejmu skomentował w rozmowie z Onetem wysoko postawiony polityk KO.

Opublikowano (edytowane)

poczta polska jest jeszcze pokomunistycznym archaizmem co do zarówno struktury własności jak i filozofii zasady - "czy się stoi czy się leży..." Prywatne firmy kurierskie potrafią w 24 godziny dostarczyć 25-o kilową przesyłkę z Danii gdy poczta polska szlamiła się dwiema kostkami RAM-u w kopercie o wadze kilku dekagramów pięć dni od daty nadania i to z Polski do mnie z odległości ... ile jest z Białegostoku do Zamościa?

no i z kimże bardziej postkomuchom po drodze? Oczywiście z państwem rządzonym nadal przez współczesnych komuchów

swój swego zawsze zwącha

tfu!

https://niezalezna.pl/gospodarka/wsparcie-ekspansji-chinskiej-gospodarki-kosztem-polskiej-poczta-polska-otwiera-rynek-dla-temu/545233

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, mirro napisał(a):

Nooooo dwa razy wygrywał. Sam do tego rękę przyłożyłem za pierwszym razem.🤣

ja nie głosowałem w drugich turach ostatnich trzech kadencji o ile takowe tury były z prostego powodu a nawet dwu; nie głosuję nigdy przeciwko komukolwiek nawet jeśli to Komorowski i nie głosuję nigdy za PiSem nawet jeśli to ... chm - tutaj mam problem na podanie adekwatnego przykładu ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

ja nie głosowałem w drugich turach ostatnich trzech kadencji o ile takowe tury były z prostego powodu a nawet dwu; nie głosuję nigdy przeciwko komukolwiek nawet jeśli to Komorowski i nie głosuję nigdy za PiSem nawet jeśli to ... chm - tutaj mam problem na podanie adekwatnego przykładu ;)

Nie głosowałeś nie wybierałeś to teraz cicho siedzieć i nie szczekać .

POPAPRAŃCY szczekają .

https://www.facebook.com/watch?v=1232125395177020

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, dysydent napisał(a):

jednakowo zamierzam szczekać i na pisdzielców i popaprańców właśnie dlatego że odkąd przemiennie rządzą nie mam na kogo głosować z miernot które wystawiają

Szymusia też nie i na gaśnicę też nie no k**wa nie odpowiadają ?.

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, galan99 napisał(a):

Jak tam robota u niemieckiego Pana Hansa ??

Raus, raus Herr Galan xD

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak tam robota u niemieckiego Pana Hansa ??

Raus, raus Herr Galan xD

Dziękuję bardzo dobrze lepiej jak w twych truskawkach .

Tylko jedno martwi mnie popaprańcy będą uciekać z Polski do Niemiec i ty  za nimi .

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, galan99 napisał(a):

a chcesz Ty porządny op..ol? ;)

"szymusia"? a ten "gaśnica" to co w ogóle zagasił? na drugi dzień jeszcze więcej paliło tych ... jak się te żydowskie świeczki nazywają?

oszołomów co jakieś teatralne pajacady urządzają z góry wiedząc że psu na d.. te ich poczynania?
a idź mi z takimi insynuacjami

a poważniej to sam napisałeś

34 minuty temu, galan99 napisał(a):

Rudy szuka nowych ludzi do rządu nikt nie chce odmawiają

służnie z resztą zuważając że nikt nie chce z rozsądnych ludzi afirmować tego syfu w jaki Kaczyński z Tuskiem zamienili polską scenę polityczną
Najgorsze jest to że gdy wystarczająco długo poszukają to znajdą do tego rządu; w trzydziesto siedmio milionowym narodzie zawsze się znajdzie wystarczająca ilość szumowin nawet jeśli próg obrzydzenia obecną "kulturą" polskiej polityki jest poniżej norm najgorszych kanalii to promil wystarczy populacji aby zadziałała zasada - "szukajcie a znajdziecie"

znajdą znajdą tylko wolał bym się nie dowiedzieć kogo bo z góry wiem że tylko się wqrwię.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

A co chcesz złożyć ofertę pracy Galanowi 🙃

Nie e :)

Ciekawi mnie tylko czy ten wielki polski patriota nadal dorabia niemieckiego Pana xD

Normalnie jak znienawidzony przez niego Tusk, obaj na służbie u Niemca xD

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

A co chcesz złożyć ofertę pracy Galanowi 🙃

Za cienki jest nie stać go i nie będzie jeszcze długo stać .

5 minut temu, dysydent napisał(a):

a chcesz Ty porządny op..ol? ;)

"szymusia"? a ten "gaśnica" to co w ogóle zagasił? na drugi dzień jeszcze więcej paliło tych ... jak się te żydowskie świeczki nazywają?

oszołomów co jakieś teatralne pajacady urządzają z góry wiedząc że psu na d.. te ich poczynania?
a idź mi z takimi insynuacjami

a poważniej to sam napisałeś

służnie z resztą zuważając że nikt nie chce z rozsądnych ludzi afirmować tego syfu w jaki Kaczyński z Tuskiem zamienili polską scenę polityczną
Najgorsze jest to że gdy wystarczająco długo poszukają to znajdą do tego rządu; w trzydziesto siedmio milionowym narodzie zawsze się znajdzie wystarczająca ilość szumowin nawet jeśli próg obrzydzenia obecną "kulturą" polskiej polityki jest poniżej norm najgorszych kanalii to promil wystarczy populacji aby zadziałała zasada - "szukajcie a znajdziecie"

znajdą znajdą tylko wolał bym się nie dowiedzieć kogo bo z góry wiem że tylko się wqrwię.

Nie wybierasz tylko chcesz opierdalać jednych i drugich jakim prawem się pytam ?.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

a pytałeś @galan99 o stawki?
W truskawkach u nas po 300-400zł babki emerytki potrafią zarobić w dniówkę
Przynajmniej w ub tyg bo teraz truskawka pewnie na pysk tanieje i niebawem będzie dylemat czy ją w ogóle zbierać bo rzeczywiście trudno o pracownika za jakąkolwiek cenę i nie da się zjechać poniżej pewnych minimów które wcale takie niskie nie są i nie wiem czy dużo niższe niż u bluzgojęzycznych

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

Przynajmniej w ub tyg bo teraz truskawka pewnie na pysk tanieje i niebawem będzie dylemat czy ją w ogóle zbierać bo rzeczywiście trudno o pracownika za jakąkolwiek cenę i nie da się zjechać poniżej pewnych minimów które wcale takie niskie nie są i nie wiem czy dużo niższe niż u bluzgojęzycznych

Na razie wcale nie tanieje, 16-22 w hurcie za łubianke, przemysł już po 4,6-4,7 netto za kg, czyli jak ktoś na ryczałcie to z VAT 10zl za koszyk 2kg, bez szypuły ponad 6zl za kg, czyli ponad 13zl za koszyk 2kg już będzie.

I na razie w skupach nic nie tanieje, a raczej codziennie po 10 do 20gr w górę.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, galan99 napisał(a):

Nie wybierasz tylko chcesz opierdalać jednych i drugich jakim prawem się pytam ?.

a takim że zarówno dżuma jak i cholera podlegają obowiązkowemu leczeniu a nie celowemu roznoszeniu i wspieraniu którejkolwiek.

jeśli miałem taki wybór w ostatnim głosowaniu to tylko idiota idzie i głosuje

@Tomasz0611 ja akurat nie jagodowy to wybacz mi ignorancję bo no nie wiem co się obecnie w truskawce dzieje i palnąłem na fali uprzedzenia z tradycji lat minionych

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v