Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ale miastowy wyborca nie przymyka oka na to jak pisowcy kradli przeszkadza mu to. A wam z mentalnością chłopa pańszczyźnianego który zna swoje miejsce pod panem to pasuje. A poza wodą w kranie i czterema ścianami co niby da ci Nawrocki. Kto najbardziej dokopał rolnikom jak nie pis? Możesz wypisywać co chcesz ale prawda jest jedna.,

wrzuciłem ci pozycję rozliczania pisu 9%. z posta na post coraz gorzej, daj se spokój i ochłoń bo już jedziesz poniżej swojego poziomu i to grubo.

Ale idąc twym tokiem rozumowania to najbardziej polakom dowalił Tusk bo to za jego rządów z kraju wyjechało 2 miliony obywateli

10 minut temu, nie napisał(a):

daj spokój, ślepemu nie wytłumaczysz

a jak wyobrażasz sobie objęcie władzy przez konfederację? muszą się dogadać z pisem

Nie muszą, mają czas bo są młodzi i mają inny horyzont, po co sie dogadywać gdy ma się te 15-20% jak za chwilę mogą mieć 30. A każde wejście w układy czy to z pisem czy KO spowoduje, że zamiast 30 będze znów 6-10

Edytowane przez Takeda
  • Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Roman176 napisał(a):

takie rzeczy tylko prostak pisze , ludzie wiekiem przedemerytalnym głosowało przed strachem przed podwyższeniem emerytury 

Wyższych emerytur nie chcieli?

Dziwni ludzie....

Opublikowano
36 minut temu, saszeta napisał(a):

pierwsze pełna zgoda

drugie to już kiedyś było. Cały naród za jedną partią

trzecie Kwaśniewski nic nie robił. Dlatego nikomu nie podpadł. Taka pacynka

niekoniecznie "cały naród za jedną partią" tylko partie powinny w końcu zrozumieć, że jeśli coś jest w interesie państwa, to powinna być w parlamencie jedność, w tej chwili nieważne jak - dokopac przeciwnikom politycznym

ktoś tu pisał o "ruskich onucach" - nie ma większej ruskiejonucy w UE niż Niemcy , dlatego uważam, ze wszelkie partie proniemieckie są "ruskimi onucami"

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał(a):

ale się kłócą Hołownia na konferencji , tusk złożył fatum zaufania rządu   

normalna praktyka...sami siebie przegłosują a dla głupiego radość 🤣

Opublikowano
2 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

PiS niczego więcej nie ugrał ... miał  głupca prezydenta a teraz tyko gorzej 🤣

ty to dopiero beznadziejnymi są rządzący, przegrać z gangusem i alfonsem?

A może Nawrocki to piękny amerykański sen o tym jak chłopak z bloku z ciężkiego środowiska, wyrwał się, wykształcił, założył rodzinę i do tego nie zapomniał o korzeniach i pomagał wyrwać się innym z tego bagienka biedy blokowisk.

Stawiam łupiny po orzechach przeciw twoim skórkom po bananach, że gdyby to Trzaskowski miał taką przeszłość, to w kampanii byłby taki przekaz i to pozytywny, że i ty możesz kimś być nieważne jak było źle

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał(a):

normalna praktyka...sami siebie przegłosują a dla głupiego radość 🤣

nie znam się , ciekawe gdzie @jacus bastion pisu czyżby go zlinczowali ? albo kołtuna nie umie podnieść    

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Takeda napisał(a):

wrzuciłem ci pozycję rozliczania pisu 9%. z posta na post coraz gorzej, daj se spokój i ochłoń bo już jedziesz poniżej swojego poziomu i to grubo.

Ale idąc twym tokiem rozumowania to najbardziej polakom dowalił Tusk bo to za jego rządów z kraju wyjechało 2 miliony obywateli

Sondaż sondażem a zżycie życiem. Może i za Tuska wyjechało 2 miliony obywateli tak jak za pisu upadło najwięcej gospodarstw rolnych. A teraz co co wyjechali najwięcej głosowali na Trzaskowskiego 

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Co ty dzisiaj pleciesz?

Jaki bastion...😂😆

zobacz jego miejscowość 

Najwyższe poparcie Karol Nawrocki uzyskał w południowo-wschodniej części regionu. W powiecie limanowskim głosowało na niego aż 81,69 proc. wyborców, w dąbrowskim 79,73 proc., a w nowosądeckim – 79,69 proc. Bardzo wysokie wyniki Karol Nawrocki osiągnął również w powiecie tarnowskim – 75,80 proc., nowotarskim – 73,66 proc., brzeskim – 73,63 proc., proszowickim – 72,68 proc., bocheńskim – 71,12 proc., gorlickim – 70,75 proc. i myślenickim – 70,72 proc.

Opublikowano
Teraz, Roman176 napisał(a):

zobacz jego miejscowość 

Najwyższe poparcie Karol Nawrocki uzyskał w południowo-wschodniej części regionu. W powiecie limanowskim głosowało na niego aż 81,69 proc. wyborców, w dąbrowskim 79,73 proc., a w nowosądeckim – 79,69 proc. Bardzo wysokie wyniki Karol Nawrocki osiągnął również w powiecie tarnowskim – 75,80 proc., nowotarskim – 73,66 proc., brzeskim – 73,63 proc., proszowickim – 72,68 proc., bocheńskim – 71,12 proc., gorlickim – 70,75 proc. i myślenickim – 70,72 proc.

A o to chodzi ..

No to wybacz...nie zrozumiałem.....

Opublikowano
5 minut temu, Takeda napisał(a):

ty to dopiero beznadziejnymi są rządzący, przegrać z gangusem i alfonsem?

A może Nawrocki to piękny amerykański sen o tym jak chłopak z bloku z ciężkiego środowiska, wyrwał się, wykształcił, założył rodzinę i do tego nie zapomniał o korzeniach i pomagał wyrwać się innym z tego bagienka biedy blokowisk.

Stawiam łupiny po orzechach przeciw twoim skórkom po bananach, że gdyby to Trzaskowski miał taką przeszłość, to w kampanii byłby taki przekaz i to pozytywny, że i ty możesz kimś być nieważne jak było źle

pewnie że to obciach przegrać z ciemnogrodem ..ale co zrobisz głupców jest więcej to jest udowodnione  nawet naukowo 🤣🤣🤣

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
Teraz, Bogdan_ja napisał(a):

pewnie że to obciach przegrać z ciemnogrodem ..ale co zrobisz głupców jest więcej to jest udowodnione  nawet naukowo 🤣🤣🤣

Gdyby twój kandydat miał więcej pokory i mniej mijał się z prawdą to wynik mógłby być inny 

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Sondaż sondażem a zżycie życiem. Może i za Tuska wyjechało 2 miliony obywateli tak jak za pisu upadło najwięcej gospodarstw rolnych. A teraz co co wyjechali najwięcej głosowali na Trzaskowskiego 

Podałem ci ten przykład jako absurd twojego, że pis dowalił rolnikom. Tak jak Tusk nie miał nic wspólnego z wyjazdem tych 2mln bo wtedy wiązało się to z sytuacją ekonomiczną kraju, która była gorsza niż teraz, ale się sukcesywnie poprawiała, tak samo pis nie wydymał rolników, tylko sami to sobie zrobili, bo chłop jest, był i będzie w większości pazerny. A już wierzyć politykom to trzeba być niespełna rozumu. Prędzej gdy polityk o czymś przekonuje należałoby zrobić na odwrót bo będzie lepiej. Ale rolnikom było wtedy mało dostać 1700-2000PLN za tonę pszenicy, ba nie chcieli sprzedawać rzepaku po 4000-4500 przy kosztach produkcji z roku wcześniejszego gdzie ceny na nawozy i resztę środków produkcji były niskie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v