Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Jak zwykle tobie zostały tylko wyzwiska z brkau argumentów,

To nie wyzwiska , to fakty, jesteś głupi i uparty.

Ostatnio niemcy przerzucili do Polski afgańczyka, który wjechał do niemiec ze Szwajcarii, na co są dokumenty.A w papierach wpisali że wjechał z Polski, zapewne takich przypadków jest dużo więcej.Niedawno w uni przyjęto dyrektywę. że jeśli niemcy zdecydują że imigrant przybył z Polski, to Polska ma go przyjąć bez dyskusji i nie ważne skąd i jak się znalazł na terenie niemiec.

8 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

A tak Mentzen "poparł" Karolka ...

Mówiłem że to dzban, tak jak z tym piwem tak z poparciem Nawrockiego, dowiedział się co zrobił gdy go inni uświadomili, całe szczęście że nie on będzie prezydentem.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Sam jesteś głupi i uparty bo z jednego potwierdzonego przypadku chcesz zrobić regułę na tysiące osób i argumentujesz to słowem zapewne. Ale pomijając te zwroty z Niemiec każdy widzi nawet w miastach powiatowych kiedy pojawili się przybysze z Azji czy Afryki kiedy pootwierali biznesy typu kebaby czy podjęli pracę jak np W Siemiatyczach w stolarni kolejni z Bangladeszu. Tylko po prostu część jest jak piszesz głupia i uparta jak ty i wypiera te fakty ze swojej świadomości.

Opublikowano
10 minut temu, hubertuss napisał(a):

Sam jesteś głupi i uparty bo z jednego potwierdzonego przypadku chcesz zrobić regułę na tysiące osób i argumentujesz to słowem zapewne. Ale pomijając te zwroty z Niemiec każdy widzi nawet w miastach powiatowych kiedy pojawili się przybysze z Azji czy Afryki kiedy pootwierali biznesy typu kebaby czy podjęli pracę jak np W Siemiatyczach w stolarni kolejni z Bangladeszu. Tylko po prostu część jest jak piszesz głupia i uparta jak ty i wypiera te fakty ze swojej świadomości.

W czym widzisz problem , że pracują , że nie trzeba ich utrzymywać z budżetu ?  Że pracują tam gdzie nikt nie chciał pracować ( bo stawka za niska ) . Od lat migracja była i jest ,ale legalna.

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, hubertuss napisał(a):

kiedy pootwierali biznesy typu kebaby czy podjęli pracę jak np W Siemiatyczach

Nie zawracaj d*py kebabami w Siemiatyczach, Te rzekome setki tys wiz rozdawane na jarmarkach w afryce, powstały w twojej chorej głowie.Sam Szczerba przyznał ze zwieszoną głową że było 300 wiz, legalnych, wydanych za łapówkę w celu szybszego wydania.PIS nikogo nie sprowadzał , to firmy sprowadzały pracowników do pracy w Polsce, LEGALNIE.

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, witejus napisał(a):

, to firmy sprowadzały pracowników do pracy w Polsce, LEGALNIE.

A teraz Niemcy przywożą nam tych pracowników, też legalnie, zgodnie z prawem międzynarodowym ;)

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, andrzej78 napisał(a):

W czym widzisz problem , że pracują , że nie trzeba ich utrzymywać z budżetu ?  Że pracują tam gdzie nikt nie chciał pracować ( bo stawka za niska ) . Od lat migracja była i jest ,ale legalna.

Janie widzę problemu skoro byli potrzebni do pracy i rząd umożliwiał im przyjazd wydając wizy to po co was nimi straszył.

1 minutę temu, witejus napisał(a):

Nie zawracaj d*py kebabami w Siemiatyczach, Te rzekome setki tys wiz rozdawane na jarmarkach w afryce, powstały w twojej chorej głowie.Sam Szczerba przyznał ze zwieszoną głową że było 300 wiz, legalnych, wydanych za łapówkę w celu szybszego wydania.PIS nikogo nie sprowadzał , to firmy sprowadzały pracowników do pracy w Polsce, LEGALNIE.

Wizy wydane za łapówkę to jedno a wizy wydane jak leci komu popadło to drugie.  Jak pisałeś jesteś głupi i uparty .Albo celowo to mieszasz bo jesteś uparty albo nie świadomie bo jesteś głupi. Innej opcji nie ma.

Tak pis nikogo nie sprowadzał to firmy rządziły Polską i wydawały wizy przybyszom z Azji i Afryki w imieniu rządu pis. Ty jednak jesteś głupi i sam to potwierdzasz. Tak gamoniu ci ludzie tysiącami byli w Polsce legalnie bo ówczesna władza dawała im wizy jak leci. I nie mieszaj do tego wiz wydanych za łapówki bo to przestępstwo. Natomiast za politykę wizową odpowiada rząd. I tamten rząd otworzył Polskę szeroko dla emigrantów którymi was straszył.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A teraz Niemcy przywożą nam tych pracowników, też legalnie, zgodnie z prawem międzynarodowym ;)

🔨 nie mam czasu na głupie dyskusję z tobą i tym drugim mądralą, wklej chichotka, bo tylko to umiesz i idź zbierać truskawki bo ci zgniją w polu

Edytowane przez witejus
  • Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dla tępego pisiora każdy winny tylko nie pis. Rządził pis ale firmy sprowadzały sobie pracowników. Wydawały wizy za pis. Rządził pis ale Tusk był winny, że pis nie mógł tego czy tamtego bo Tusk nie dawał itd itd.

Teraz, witejus napisał(a):

🔨 nie mam czasu na głupie dyskusję z tobą, wklej chichotka, bo tylko to umiesz i idź zbierać truskawki bo ci zgniją w polu

Po prostu jak sam pisałeś jesteś głup[i i uparty i nie masz żadnych argumentów i piszesz, ze to firmy sobie sprowadzały a kto im pozwolił. Nawet napisałeś gamoniu, ze to byli LEGALNI czyli rząd im wizy dał. Sam się zaorałeś. 

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Tak gamoniu ci ludzie tysiącami byli w Polsce legalnie bo ówczesna władza dawała im wizy jak leci.

Jest jeszcze gorzej, jesteś większym durniem niż myślałem.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

No ale sam pisałeś, że firmy ich sprowadzały że byli LEGALNI. Kto ich zalegalizował kto im dał wizy? Firmy w PL sprawują politykę wizową czy rząd polski? Jak mam firmę to se mogę sprowadzić pracownika jakiego chce i skąd chce i dać mu wizę i zalegalizować pobyt? Serio gamoniu?

21 minut temu, witejus napisał(a):

PIS nikogo nie sprowadzał , to firmy sprowadzały pracowników do pracy w Polsce, LEGALNIE.

I ty masz niestety prawa wyborcze.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Firmy w PL sprawują politykę wizową czy rząd polski?

POTRAFISZ WYMYŚLIĆ COŚ ORYGINALNEGO, CZY TYLKO POWTARZASZ PO MNIE?

Czyli rząd pisowski miał nie wydawać żadnych wiz pracownikom np tej tureckiej firmy co to buduje drogę gdzieś koło Siemiatycz?

Jeśli zagraniczna firma wygrała przetarg w Polsce to nie ma prawa sprowadzić ludzi ze swojego kraju

12 minut temu, hubertuss napisał(a):

Firmy w PL sprawują politykę wizową czy rząd polski? Jak mam firmę to se mogę sprowadzić pracownika jakiego chce i skąd chce i dać mu wizę i zalegalizować pobyt? Serio gamoniu?

Ty masz chyba tę samą chorobę co Memcen.

Opublikowano
6 minut temu, witejus napisał(a):

POTRAFISZ WYMYŚLIĆ COŚ ORYGINALNEGO, CZY TYLKO POWTARZASZ PO MNIE?

Czyli rząd pisowski miał nie wydawać żadnych wiz pracownikom np tej tureckiej firmy co to buduje drogę gdzieś koło Siemiatycz?

Jeśli zagraniczna firma wygrała przetarg w Polsce to nie ma prawa sprowadzić ludzi ze swojego kraju

Ty masz chyba tę samą chorobę co Memcen.

Mógł wydawać skoro byli potrzebni ale po co straszył was ciemnotę imigrantami skoro wydawał. Powinien wam powiedzieć są potrzebni dla gospodarki wydajemy wizy i tyle. Ale oni wydawali te wizy komu popadło a wam tłumaczyli by głosować w referendum przeciwko imigrantom.

To ,że zagraniczna firma wygrała przetarg to nie zmuszało rządu do wydania wiz. Zagraniczna firma mogła skorzystać z polskich pracowników to nie jest żadne tłumaczenie. Ale jak pisałem sednem jest to, że pis nie tłumaczył wam, ze ci ludzie są potrzebni do pracy dla gospodarki tylko was nimi straszył a wizy wydawał. Czym robił z was durni każąc głosować w referendum przeciwko czemuś co i tak robili.

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Mógł wydawać skoro byli potrzebni ale po co straszył was ciemnotę imigrantami skoro wydawał.

Udaj głupka dalej, straszył nas ,,ciemnotę" tymi którzy we Francji, Niemcach, Angli robią burdel i przejmują władzę, a nie legalnie pracującymi w Polsce.Wiem że do ciebie nic nie dociera, bo tak jak silni w 💩 jedynym twoim celem jest dokopać pisiorom.Pewnie sam jesteś silnym w 💩 i stąd twoja zapiekła durnota.

Opublikowano
38 minut temu, witejus napisał(a):

🔨 nie mam czasu na głupie dyskusję z tobą i tym drugim mądralą, wklej chichotka, bo tylko to umiesz i idź zbierać truskawki bo ci zgniją w polu

Bo mam rację ?? 

Opublikowano
13 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Bo mam rację ?? 

Nie bo twoja retoryka - wrzucania do " jednego worka" legalnych i nielegalnych imigrantów jest tak idiotyczna ,że każdemu kto to widzi " ręce opadywują ".

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Poprzedni rząd rozdał tyle wiz że tych ludzi którymi straszysz masz już od groma w całej Polce nawet miastach powiatowych. W Siemiatyczach obywatele Bangladeszu otworzyli dwa kebaby około roku 2019 . Legalnie przyjechali na pisowskiej wizie. Jest też cała masa Turków i Gruzinów którzy pracują na budowie s 19 też zaczęli za pisu. Poruszają się legalnie po mieście. Po co ci zachodnie kraje. Kumpel mówił ,że w Kepnie małe miasto w w Wielkopolsce też się pojawiły kebaby i tym podobne prowadzone przez jakichś przybyszów z Azji i to za pisu.

To nie wina pisu to przez infuencerów tych wszystkich książulów, mrkryhów itp, naogladają się w tym bangladeszu czy syrii i potem hajda do Polski na biznesy bo Polska kebabem stoi 🤣. a że to po chrześcijańsku pomagać to w duchu chrystusowym pis "rozdawał" wizy. Po naszemu praktycznie ni w ząb ale jak powiesz mieso mieszana, sos mieszana pan to każdy od razu z uśmiechem kiwa głową ze zrozumieniem, obok mam miasteczko jakieś 11-12k mieszkańców to samych kebabów jest chyba 7 czy 8 a i dwie burgerownie też prowadzą smagli chłopcy kij wie skąd.

Jakoś niedawno znajomy odwiedzał syna w Poznaniu, a że nie był z 10 lat to się zdziwił jak na starym rynku polski nie był językiem dominującym

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, witejus napisał(a):

Udaj głupka dalej, straszył nas ,,ciemnotę" tymi którzy we Francji, Niemcach, Angli robią burdel i przejmują władzę, a nie legalnie pracującymi w Polsce.Wiem że do ciebie nic nie dociera, bo tak jak silni w 💩 jedynym twoim celem jest dokopać pisiorom.Pewnie sam jesteś silnym w 💩 i stąd twoja zapiekła durnota.

Ale tam się dokładnie tak to zaczynało. Ci ludzie byli potrzebni do pracy. W Belgii ściągano Marokańczyków do budowy metra bo byli potrzebni do pracy. A teraz są tam silną społecznością sprawiającą dużo problemów. Innymi słowy sam przyznałeś że pis położył u nas podwaliny pod to co mają teraz na zachodzie. 

Kolejny wątek Ukraina. Pis dał im 500plus nawet jak dzieciak nigdy w Polsce nie był dostęp do leczenia pierwszeństwo w kolejkach o które do dziś się wykuwają  Moja mama w środę osobiści słyszała jak Ukrainiec z kolejka się kłócił że jego żona teraz musi. 

O rolnictwie nie wspominam nawet wszyscy tu wiedzą. Duda Morawiecki niemal na kolanach przed Zaleńskim klęczeli prosząc o przyjęcie pomocy. Kaczyński jako jedyny Polski polityk mówił o wysłaniu tam wojsk. 

Kolejny wątek unia i ekologia fit for 55 zielony ład to wszystko pis wprowadzał pis się zgadzała dzisiaj was tym straszą 

15 minut temu, radekz200 napisał(a):

a czy dzisiaj przypadkiem nie jest cisza wyborcza?

Ale nikt tu za nikim nie agituje. Ja np pisze o historii Polski tej najnowszej. Wspominam wydarzenia lat minionych.

5 minut temu, Takeda napisał(a):

To nie wina pisu to przez infuencerów tych wszystkich książulów, mrkryhów itp, naogladają się w tym bangladeszu czy syrii i potem hajda do Polski na biznesy bo Polska kebabem stoi 🤣. a że to po chrześcijańsku pomagać to w duchu chrystusowym pis "rozdawał" wizy. Po naszemu praktycznie ni w ząb ale jak powiesz mieso mieszana, sos mieszana pan to każdy od razu z uśmiechem kiwa głową ze zrozumieniem, obok mam miasteczko jakieś 11-12k mieszkańców to samych kebabów jest chyba 7 czy 8 a i dwie burgerownie też prowadzą smagli chłopcy kij wie skąd.

Jakoś niedawno znajomy odwiedzał syna w Poznaniu, a że nie był z 10 lat to się zdziwił jak na starym rynku polski nie był językiem dominującym

NO ale to influenserzy sprawują politykę wizową w danym kraju czy aktualnie rządzący? To co twój znajomy widział to właśnie efekt polityki wizowej pisu. A że kebab dobry robią to inna sprawa. U tych z Bangladeszu w Siemiatyczach wojsko z granicy chętnie bierze i często.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
17 minut temu, andrzej78 napisał(a):

Nie bo twoja retoryka - wrzucania do " jednego worka" legalnych i nielegalnych imigrantów jest tak idiotyczna ,że każdemu kto to widzi " ręce opadywują ".

Jak już to ,, rynce opadowywują " 

5 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ale tam się dokładnie tak to zaczynało. Ci ludzie byli potrzebni do pracy. W Belgii ściągano Marokańczyków do budowy metra bo byli potrzebni do pracy. A teraz są tam silną społecznością sprawiającą dużo problemów. Innymi słowy sam przyznałeś że pis położył u nas podwaliny pod to co mają teraz na zachodzie. 

Kolejny wątek Ukraina. Pis dał im 500plus nawet jak dzieciak nigdy w Polsce nie był dostęp do leczenia pierwszeństwo w kolejkach o które do dziś się wykuwają  Moja mama w środę osobiści słyszała jak Ukrainiec z kolejka się kłócił że jego żona teraz musi. 

O rolnictwie nie wspominam nawet wszyscy tu wiedzą. Duda Morawiecki niemal na kolanach przed Zaleńskim klęczeli prosząc o przyjęcie pomocy. Kaczyński jako jedyny Polski polityk mówił o wysłaniu tam wojsk. 

Kolejny wątek unia i ekologia fit for 55 zielony ład to wszystko pis wprowadzał pis się zgadzała dzisiaj was tym straszą 

Ale nikt tu za nikim nie agituje. Ja np pisze o historii Polski tej najnowszej. Wspominam wydarzenia lat minionych.

Kiedy się w innych tematach z tobą nie zgadzałem to w tym jestem dokładnie tego samego zdania , a z tymi pisiorami to nie ma gadki oni nic sami nie rozumują tylko powtarzają słowa z góry i co drugie to tylko obrażanie i wyzwiska .

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Janie widzę problemu skoro byli potrzebni do pracy i rząd umożliwiał im przyjazd wydając wizy to po co was nimi straszył.

Wizy wydane za łapówkę to jedno a wizy wydane jak leci komu popadło to drugie.  Jak pisałeś jesteś głupi i uparty .Albo celowo to mieszasz bo jesteś uparty albo nie świadomie bo jesteś głupi. Innej opcji nie ma.

Tak pis nikogo nie sprowadzał to firmy rządziły Polską i wydawały wizy przybyszom z Azji i Afryki w imieniu rządu pis. Ty jednak jesteś głupi i sam to potwierdzasz. Tak gamoniu ci ludzie tysiącami byli w Polsce legalnie bo ówczesna władza dawała im wizy jak leci. I nie mieszaj do tego wiz wydanych za łapówki bo to przestępstwo. Natomiast za politykę wizową odpowiada rząd. I tamten rząd otworzył Polskę szeroko dla emigrantów którymi was straszył.

Prosisz się o dłuższy urlop od forum, obrażając innych użytkowników

Opublikowano
18 godzin temu, racyl napisał(a):

Po za tym nawet ci co się nie dostali do drugiej tury któregoś kandydata popierają. 

Kogo by nie wybrał to i tak polska jest przegrana bo co to za wybór między lewakiem a socjalistą narodowym. 😥

Ale ty światły socjalista tego nie widzisz?