Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Ja tam się zdziwię jak ludzie Nawrockiego wybiorą a z nim 2,5 roku stagnacji w państwie a w zamian chaosu i przepychanki z rządem i kłótni na górze. Z jednej strony ludzie piszą mówią, że mają dość wojny polsko polskiej a z drugiej strony robią wszystko by tak było w myśl hasła byle nie Trzaskowski.

Pewnie lepszy chaos i dwa lata dymu na górze. Potem się dziwią, że w Polsce rozbiory były. Kiedyś tak samo jak ty wielu myślało.

Rafał Trzaskowski:

„NAJGORSZE co może być, to ten sam rząd, ten sam prezydent, z jednej partii”

:D :D :D 

• Like 1
Opublikowano

@nie można tu wkleić słowa polityków pisu którzy po 8 latach rządu i prezydenta pis krytykują teraz jedno władztwo. Tak samo śmiesznie będzie. Punkty widzenia się zmieniły. A że z Nawrockim prezydentem czeka nas dwa i pół roku chaosu i wojny polsko polskiej to pewne na bank.

Opublikowano
18 minut temu, mirro napisał(a):

Ludzie to mają w pi.dzie. Ostatnio dostałem odpowiedź że gościa to wali a za finanse odpowiada rząd , bo po to jest. A poza tym, to wszyscy kradną.🤣

Chodzi mi o zmianę narracji , w tej chwili podwyżek chce branża budżetowa i pewnie kilka innych się dołączy , premier cały czas mówi ze ma pieniądze , odblokowane kpo i miliardy euro płyną do Polski więc każdy myśli że jest dobrze .

Opublikowano
14 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ja tam się zdziwię jak ludzie Nawrockiego wybiorą a z nim 2,5 roku stagnacji w państwie a w zamian chaosu i przepychanki z rządem i kłótni na górze. Z jednej strony ludzie piszą mówią, że mają dość wojny polsko polskiej a z drugiej strony robią wszystko by tak było w myśl hasła byle nie Trzaskowski.

Pewnie lepszy chaos i dwa lata dymu na górze. Potem się dziwią, że w Polsce rozbiory były. Kiedyś tak samo jak ty wielu myślało.

Twój guru rudy mógł nie wystawiać to może byłby Mentzen prezydentem 

A drugie to bążur odda nas bez walki , więc będzie właśnie rozbiór 

Opublikowano (edytowane)

Ale komu nas odda bez walki? Dlaczego miał rudy nie wstawiać kandydata każda partia wystawia. Problem w tym, że wyborcy jak ty chcą dymu i walki na górze. Chaosu i stagnacji. A potem bedziesz płakał, ze rząd nic nie robi.

8 minut temu, jarecki napisał(a):

Chodzi mi o zmianę narracji , w tej chwili podwyżek chce branża budżetowa i pewnie kilka innych się dołączy , premier cały czas mówi ze ma pieniądze , odblokowane kpo i miliardy euro płyną do Polski więc każdy myśli że jest dobrze .

Budżetówka zawsze chce podwyżek i kolejne rządy jakoś z tym żyją i radzą sobie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Dziennikarka Nesweeka

Słyszałam od osoby ze spółki Skarbu Państwa, niech ten PIS już wreszcie wróci będzie można normalnie pracować, jest to totalnie zaskakujące, ale tak jest także w resortach, że po prostu koalicjanci zaczynają wchodzić z sobą w takie spory, że nie da się robić wielu rzeczy, bo oni się bez przerwy kłócą.

ludzie już od dawna to mówią

a po-łgłowki zadowolone, że są dymane

--------------------------------------------------------------------------------

piękny troling 💪🚀👏:D

wszyscy leją z peowców :D 

• Haha 1
Opublikowano
racyl napisał:

5 godzin temu, PRIMO napisał(a):

W przeciwieństwie do ciebie to widzę co się dzieje wokół a nie tak jak ty wklejasz jakieś żałosne memy z d*py wyciągnięte i jeszcze te twoje śmiechu warte komentarze. 

każdy ma swoje poglądy a memy są odzwierciedleniem zawsze jakieś sytuacji 

Sam jesteś śmieszny a przede wszystkim zaślepiony nie potrafiący wyważyć otaczającej rzeczywistości.

Wcale mnie to nie dziwi bo ludzie mało rozgarnięci przyjmują wszystko co PO im zaproponuje 😄

3 godziny temu, DTaras napisał(a):

w lesie źle się kopie bo są korzenie.

Na szczerym polu nikt zwłok raczej nie zakopuje 

Kopanie dziury na paczkę w lesie jest o wiele bardziej podejrzane niż prace ziemne na polu. Jamę robić należy przecież wcześniej. Najlepiej jest jak z Lepperem - zostawić breloka...

hubertuss napisał:

@nietakie dyrdymały, że jakaś dziennikarka słyszała coś niby od jakiejś osoby to ty możesz takim głąbom jak ty sam pociskać.

Jemu chyba chodziło o coś innego.

Opublikowano
23 minuty temu, Siedzacybyk napisał(a):

jesli koloryzuje, to kup sobie 3 prosiaki, 1 krowe, kury to zalezy od inspekcji. niktorzy rejestruja wszystkie stada, niektorzy dopiero powyzej 50, a inni 300. sprobuj zabic swinie, zaluzmy ze zbadasz, a czy starszy, np 65 letni rolnik, ktory nie ma tak wprawy z internetem wyrejestruje go w irz? albo na czas przywiezie mieso do badania? a jak zapomni ze należy wczesniej zglosic przed zabiciem, lekarz nie zbada przedubojwo, to tusza niezdatna, jesli w strefie asf. takich glupot wiele. pis i tak troche poznosil zakazow, choc i tak ich za duzo.

mam na wiosce gościa co nigdy nie brał dopłat, do dziś nie miał pół kontroli, a ma trochę stworzeń, kolejny sprzedawał wszystkie świnie na bezpośrednie spożycie, też żadnego problemu, sam jeszcze kila lat temu od niego kupowałem bo to tradycyjnie karmione było i 8 miesięcy rosło a nie dzisiejsze pędzonki oczywiście z legalnością na bakier,( gdy sam miałem bydło to zawsze zostawiałem ze 2 sztuki niezgłoszone bo szły na cielęcinke), a gdy masz dużo sztuk to żonglujesz papierami jak chcesz,  nikt problemu nie robił nawet lekarz badający mięso, co prawda gdybyś chciał glejt to insza sprawa.

BTW a skoro tak by było jak piszesz to skąd te "martwe dusze" które nadal figurują w systemie jeśli chodzi o bydło? Mali rolnicy co to z 3ha mają kilka ton zboża sprzedają innym większym rolnikom za śmieszne pieniądze bo żadna porządna firma nie kupi bezpośrednio zwłaszcza gdy ma certyfikaty , a ci więksi sprzedają jako swoje. Może i trochę przepisów jest durnych, ale to jak wszędzie, a rolnicy do najuczciwszych też nie należą niestety.

9 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ale idąc twych tokiem rozumowania, to w poprzednich parlamentarnych powinieneś głosować na PiS bo po co ci prawie 2 lata  stagnacji i przepychania się rządu z Dudą

Opublikowano
1 minutę temu, Takeda napisał(a):

Ale idąc twych tokiem rozumowania, to w poprzednich parlamentarnych powinieneś głosować na PiS bo po co ci prawie 2 lata  stagnacji i przepychania się rządu z Dudą

Mój głos w tych wyborach pisowi nic nie dałby. Gdyby pis lepiej rządził ludzie by wybrali 3 raz no i Duda kończył kadencję 

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

14 minut temu, jacus napisał(a):

W domu wszyscy zdrowi?

Tak, dodatkowo można uchylić okna bez strachu,.bo za oknem rośnie akacja, nie ma kupy gówna za oknem ...

piszczołów się nie boisz?

Opublikowano
25 minut temu, hubertuss napisał(a):

Budżetówka zawsze chce podwyżek i kolejne rządy jakoś z tym żyją i radzą sobie

Tylko że do tej pory nie było tyle socjalu , PiS dawał wszędzie , sołtysom , strażakom dodatek do emerytury , KO te, nie zostaje w tyle renta wdowia , renta alkoholowej , te 800 plus to też rękę przyłożyła do tego nowa władza , 

Opublikowano

Zobaczcie tą pierwszą d*pę, ooo dobrze gada i lesbijka 🫣

Opublikowano

Jak wygra Nawrocki Tusk też może zacząć tak się bawić. I Batyr będzie miał  orzech do zgryzienia by wetować. Pod koniec kadencji Tusk może zechce wprowadzić kwotę wolna 60 tys i kolejny zgryz.

Opublikowano

I dlatego chociaż nie zgadzam się z konfederacja to w wyborach chętnie zagłosuje na tą partie , sama jest zbyt ortodoksyjna jeśli chodzi o podatki ale w koalicji może się ogarnie 

Opublikowano (edytowane)

Tak z pisem na pewno się ogarnie. Pis za socjalem konfa za liberalizmem gospodarczym świetna koalicja. Już widzę wrzutkę Tuska pod koniec kadencji kwota wolna 60 tys. Czy konfa zagłosuje za czy Bastyr zawetuje przed wyborami? A potem pis konfa zrobią koalicję i kto za te 60 tys kwoty wolnej te 50 mld zapłaci skąd weźmie Może konfa zgodzi się na dodruk lub nowe podatki? Będzie kolejny chaos. Tusk jak byście na niego nie pluli to stary polityczny wyjadacz i tanio skóry nie sprzeda i nowej koalicji życia ni ułatwi.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, hubertuss napisał(a):

Mój głos w tych wyborach pisowi nic nie dałby. Gdyby pis lepiej rządził ludzie by wybrali 3 raz no i Duda kończył kadencję 

no właśnie gdyby KO lepiej rządziło, skuteczniej, albo by cokolwiek  próbowali to Trzaskowski wygrałby w cuglach. Jego słaby wynik to zasługa jego partii i przystawek. Notowania rząd ma kiepskie nawet wśród swoich zwolenników, a w 500 dni to trzeba mieć talent by to zrobić, lepszy w tym jest chyba tylko Trump bo mu po tych paru miesiącach nawet republikanie pokazują  już faka w kongresie.

BTW gdyby pis przez 8 lat nie cisnął psl-u próbując skanibalizować ich elektorat to dziś by rządziła koalicja PIS-PSL bo ludowcy to ostatnie k**wy i dla stołków z każdym w koalicję wejdą

Zauważ, że nikt na tym forum ze zwolenników obecnych rządzących w tym obraca się w bańce, że pis to pis tamto bo o działaniach rządu pozytywnych za dużo powiedzieć nie idzie. Zobaczymy czy ruszą z kopyta po wyborach, bo jak dalej będzie to tak wyglądać jak wygląda to tylko własny prezydent przyspieszy upadek tej koalicji, ale to nie zyska na tym wiele pis tylko konfa. 

Edytowane przez Takeda
  • Like 1
Opublikowano

wystarczy, że KO zostawi swoim następcom konieczność spłacania pozyczki z KPO, z tych pieniędzy teraz lekką ręką się rozdaje socjal i na różne wydatki, tylko nikt się nawet nie zająknie, że to wszystko to tylko pożyczka jak za Gierka i trzeba to co do euro spłacić

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v