Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kolejne gangusy rafała :D 

Prokurator śląskiego pionu PZ PK  skierował w dniu 26 maja 2025 roku do Sądu Okręgowego w Katowicach akt oskarżenia przeciwko Rafałowi B., Włodzimierzowi  K. oraz 15 innym osobom w sprawie dotyczącej tzw. afery śmieciowej. 

Rafałowi B. oraz Arturowi P. przedstawiono zarzuty popełnienia czynów związanych z kierowaniem zorganizowaną  grupą przestępczą, a kolejnym 12 osobom zarzucono udział w zorganizowanej grupie przestępczej (art. 258 § 1 i 3 kk). Nadto 5 osobom, w tym Włodzimierzowi K., przedstawiono zarzuty o charakterze korupcyjnym, a 15 oskarżonym  zarzucono przestępstwa polegające na wystawianiu i księgowaniu stwierdzających nieprawdę faktur VAT oraz na tzw. „praniu brudnych pieniędzy”( art. 299 § 1 i 5 kk , art. 228 § 1 i 5  kk, art. 56 § 1 kks).

Akt oskarżenia kończy główny wątek postępowania odnoszący się do wręczenia korzyści majątkowych Włodzimierzowi K., ówczesnemu prezesowi zarządu MPO w m st. Warszawie, oraz do pozyskiwania za pomocą stwierdzających nieprawdę faktur VAT środków do udzielania tych korzyści majątkowych. 

Zgodnie z ustaleniami śledztwa Włodzimierz K. wraz ze współdziałającymi z nim Rafałem B. i Karoliną T. przyjął korzyść majątkową w wysokości 5.242.311 złotych.

W celu uzyskania  środków finansowych na korzyści majątkowe stworzono specjalny mechanizm do ich pozyskiwania w oparciu o stwierdzające nieprawdę faktury VAT. 

W toku śledztwa ustalono, iż łączna wartość nierzetelnych faktur VAT wystawionych przez spółki uczestniczące w przestępczym procederze wynosiła 14.313.745 złotych.

Z pośród 17 osób objętych niniejszym aktem oskarżenia do popełnienia zarzucanych im czynów przyznało się 13 podejrzanych.

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Galanek.... powtarzasz się...😆

Nie powtarzam tylko się pytam zapewnienia trzaski i jego wyznawców czy dadzą się nadziać na pala jak trzaska zdradzi .

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, galan99 napisał(a):

Nie powtarzam tylko się pytam zapewnienia trzaski i jego wyznawców czy dadzą się nadziać na pala jak trzaska zdradzi .

Dasz się nadziać na pal jak Nowogrodzki zostanie prezydentem i się okaże, że Onet napisał prawdę o jego sutenerstwie ??

Opublikowano
mirro napisał:

2 minuty temu, DTaras napisał(a):

I widzisz jaki jesteś do tyłu? Partnerki nie musi mieć wcale.

Bo jak jak stary jaskiniowiec. Maczuga w baniak potem wlokę za włosy do jaskini. Myslałem że o takie polowanie chodzi.

Mi nie. Jemu też. Nawrocki mu coś skołuje, zrobi się in vitro.

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Każda stacja TV w której nie ma polityki. Republika, TVP INFO czy TVN24 to zwyczajny ściek ...

To po co Trzaskowski poszedł na debatę do TVP a tu nie przyszedł? Przecież normalne pytania , były już debaty i byli inni kandydaci między innymi Hołownia , jakoś nikt ich nie zaszczuł . Przecież ma być prezydentem wszystkich,czy tylko tych z lewej strony 🤔

Opublikowano
mirro napisał:

1 minutę temu, galan99 napisał(a):

Chętnie pala nakierować 

Ale jazda. Galan - perwerze jeden jeszcze za wcześnie na takie igraszki,

Powinien zaczekać aż komisja ogłosi wyniki.

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, DTaras napisał(a):

Powinien zaczekać aż komisja ogłosi wyniki.

W zasadzie to palowi wsio rawno, kogo będzie nadziewał.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
witejus napisał:

1 minutę temu, DTaras napisał(a):

Tera, żeco ....

Pan mnie z kimś pomylił.

Yhm. Pomylił - to bardzo przepraszam. Tylko nurtuje mnie sposób rozpoznania tzw. jaj u kandydata.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, DTaras napisał(a):

Tylko nurtuje mnie sposób rozpoznania tzw. jaj u kandydata.

Yyyyyyy nooooo pewnie są dostępne jakieś publikacje, filmy może nawet.

Edytowane przez mirro
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v