Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

No to melanż po huju, u nas to karkówka, golonka, latem ogoreczki małosolne ;)

poszdles ze swoja na dyskoteke i poprosiles o golonke o 1 wnocy -w tym momencie przejrzala na oczy ..

7 godzin temu, bezbarwny napisał(a):

Niezapomniana wycieczka, obfitująca w przerozmaite atrakcje. Niebieska fontanna, plakat i półtora piwa z sokiem. 
Tak się bawi  tak się bawi Polska A. 

a plska c jak sie bawi ??  

3 godziny temu, jarecki napisał(a):

Jak by ktoś chciał byc na bieżąco z kąt jest energia to jest stronka z aktualizacją co minuta chyba https://www.pse.pl/dane-systemowe

roman zemdleje gdy zobaczy ze prawie polowa energi jest ze slonca i wiatru ...

2 godziny temu, Siedzacybyk napisał(a):

na czym polega cisz wyborcza na agrofoto? moderator usowa tresci, czy sami sie pilnujemy? co do zurawia, to ujnia z polski chce zrobic rezerwat przyrody, a nas wpakowac do szalasow i jaskin 🤣 jesli ktos zorze ten zabroniony przez ujnie kawalek pola, nie wystapi o doplaty , to zaplaci kare?

urban dzisiaj cos pisal ?? czy juz umowa mu sie skonczyla ?

Opublikowano
Teraz, jacus napisał(a):

poszdles ze swoja na dyskoteke i poprosiles o golonke o 1 wnocy -w tym momencie przejrzala na oczy ..

No nie saczylem babskiego piwka z soczkiem jak jakiś pedau ...

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Roman176 napisał(a):

znajdź różnice ?  @hubertuss

Na czym polegała walka komunistów z kościołem?

Komuniści narzucali własnych kandydatów na urzędy kościelne, cenzurowali katolickie wydawnictwa, likwidowali niższe seminaria duchowne, utrudniali pielgrzymowanie, wycofywali nauczanie religii ze szkół, zamykali w więzieniach niepokornych księży. Represje dotknęły także najwyższych dostojników Kościoła.
Ataki propagandowe:
Ośmieszanie i oskarżanie Kościoła, propagowanie ateistycznych idei i kreowanie negatywnego wizerunku duchownych

tutaj akurat sie mylisz, kościół za PRL-u miał jak pączek w maśle, czasy stalinowskie skończyły się szybko, kler współpracujący miał świetnie, opozycjonistczny miał także świetnie, (na tle innych krajów bloku komunistycznego) pierwszy od władz, drugi od wiernych. Mnie osobiście cieszy, że kościół KK w polsce pogrążył się na współpracy z pisiorami, bo już wcześniej niedomagał, bo jak zwykle zachłysnął się mamoną. Niestety nikt w kraju nie pamięta, że kościół i papież, ten podobno jedyny prawdziwy Polak, stawiali interesy Watykanu ponad interesy kraju.

2 minuty temu, jacus napisał(a):

byłaby z tobą to by oślepła, a nie przejrzała na oczy, bo te by jej twoja wystająca z butów słoma wykuła zapewne...

• Like 2
Opublikowano

jestescie wszyscy rolnikami, a ze ciaza, to zadam pytanie rolnicze. musze kupic traktor, okolo 130 - 150 km. moj zetorek ma z niektorymi maszynami dosc ciezko. zakup tez podyktowany czasem wykonania pracy, gdzie jest go niewiele. by sie na cos zdecydowac, trzeba by bylo wybrac jakas marke, chocby zawezic. g....o sie na tym znam, ale po dluzszym rozpatrywaniu internetu w kazda strone ( dalej g...o wiem) ale ....CNH ( nh, case), massey, deutz. do pierwszego w miare dobry serwis, drugi ma fajne parametry np 6475, trzecich jest dosc duzo w ogloszeniach. jelen u nas slaby serwis, bo laweta jesli cos powaznego. nie wiem jak valtra. na nowego mnie oczywiscie nie stac. zaplanowalem wydatek od 100 do 150tys. ... z bolem oczywiscie wielkim. prosze sie nie denerwowac, jesli zas miecilem forum polityczne. moze cos sie od Was dowiem?

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał(a):

Kuźwa jakby golonka przejrzała na oczy, to bym zapieprzał do najbliższego kościoła i przysięgał na klęczkach,  iż więcej wódy nie tknę.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał(a):

a plska c jak sie bawi ??  

My, w Polsce C, nie uwieczniamy na fotografiach kolejnych wypitych kufli piwa, ponieważ jego wypicie, to żadne wydarzenie. Rozumiem jednak, że Ciebie spuścili ze smyczy i chcesz jak najefektywniej ten uśmiech losu wykorzystać. To wielki dar, potrafić się cieszyć z małych rzeczy. Choć nie wiem, czy z tak mikrych, takiemu obieżyświatu jak Ty, się godzi. 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Siedzacybyk napisał(a):

ale po dluzszym rozpatrywaniu internetu w kazda strone ( dalej g...o wiem) ale ....CNH ( nh, case), massey, deutz. do pierwszego w miare dobry serwis, drugi ma fajne parametry np 6475, trzecich jest dosc duzo w ogloszeniach. jelen u nas slaby serwis, bo laweta jesli cos powaznego.

Bierz Fenda. Do jakiejś bezorki poniżej 150 KM szkoda brać.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
23 minuty temu, Takeda napisał(a):

czyli co ogórki po tyle, a mieszkania po tyle, a piwa z Torunia nikt nie bierze?🤣 cisza wyborcza jest i tak bez sensu bo nikt nie blokuje materiałów chociażby z YT które zostały wydane na kila godzin przed ciszą.

BTW oglądałem wywiad Rymanowskiego ze Stanowskim, ciekawa rzecz w sumie.

Może to i bez sensu ale takie przepisy. Poza tym te przykłady to takie trochę szukanie luk w prawie. 

Opublikowano
3 minuty temu, bezbarwny napisał(a):

My, w Polsce C, nie uwieczniamy na fotografiach kolejnych wypitych kufli piwa,

Ja ogólnie, poza grupowymi z imprez nie robię zdjęć, bo to k**ewsko niebezpieczne. A tak na początku wszyscy ładni trzeźwi to cyknie sie fotkę a potem koniec. 

Opublikowano
24 minuty temu, Roman176 napisał(a):

czasami coś , ale nie do końca napiszesz  dobrze 

bastion platformy dolny Śląsk rekordowa niska frekwencja 

to samo opolski  

Ja napisze dobrze ty nie zawsze zrozumiesz. Ktoś ci napisał o klerze i prl u. A co do frekwencji wielu dzisiaj nie idzie bo po co. Ja nie głosowałem i nie mam zamiaru. W mojej rodzinie tylko 1 osoba poszła. Pójdziemy za dwa tygodnie.

Opublikowano

dobry serwis, tzn dostepny chlopak z serwisu,ktory jest 30 km ode mnie, a jak by cos wiekszego poszlo, zrobi to u siebie w warsztacie prywatnie. macie racje, chodzi o bezorke, ostatnio jezdzilem 4 km, to za wolno, trzeba to min 5 km jechac. z 2.5 m nie dal rady moj poczciwy 12045🤕

Opublikowano
16 minut temu, Takeda napisał(a):

tutaj akurat sie mylisz, kościół za PRL-u miał jak pączek w maśle, czasy stalinowskie skończyły się szybko, kler współpracujący miał świetnie, opozycjonistczny miał także świetnie, (na tle innych krajów bloku komunistycznego) pierwszy od władz, drugi od wiernych. Mnie osobiście cieszy, że kościół KK w polsce pogrążył się na współpracy z pisiorami, bo już wcześniej niedomagał, bo jak zwykle zachłysnął się mamoną. Niestety nikt w kraju nie pamięta, że kościół i papież, ten podobno jedyny prawdziwy Polak, stawiali interesy Watykanu ponad interesy kraju.

Chyba jak nigdy ale muszą się zgodzić. Prawda.

Opublikowano
2 minuty temu, Siedzacybyk napisał(a):

, chodzi o bezorke, ostatnio jezdzilem 4 km, to za wolno, trzeba to min 5 km jechac. z 2.5 m nie dal rady moj poczciwy 12045🤕

Ale to między tym co masz a tym co chcesz żadna wielka róznica. Tu trza cięższy ciągnik z większą mocą. A te 150KM to kij nie waga. 716 vario będzie za lekka. jak już to seria 800 bo to już cięższe.

• Like 1
Opublikowano

sasiad ma serie 8, właśnie mi sie podoba, nawet moce sa takie od 150. powyzej 200 to dla mnie przesada. pytanie zasadnicze, czy naprawa tego typu sprzetu bedzie sie roznila w roznych markach?

Opublikowano
6 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

czy naprawa tego typu sprzetu bedzie sie roznila w roznych markach?

zależy co chcesz naprawiać.

Opublikowano
21 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ja napisze dobrze ty nie zawsze zrozumiesz. Ktoś ci napisał o klerze i prl u. A co do frekwencji wielu dzisiaj nie idzie bo po co. Ja nie głosowałem i nie mam zamiaru. W mojej rodzinie tylko 1 osoba poszła. Pójdziemy za dwa tygodnie.

Mam wrażenie że to jest tłumaczenie ewentualnie  słabego wyniku jednego z kandydatów .

• Haha 1
Opublikowano
mirro napisał:

6 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

czy naprawa tego typu sprzetu bedzie sie roznila w roznych markach?

zależy co chcesz naprawiać.

pewnie najwiecej psuje sie elektryka, elektrozawory, uszczelki w hydraulice i slynne skrzynie biegow?!

Opublikowano
Teraz, Siedzacybyk napisał(a):

pewnie najwiecej psuje sie elektryka

Oooo tak. szczególnie liczniki godzin pracy. One kuźwa zawsze pokazują co innego niż jest np w hydraulice.

• Like 1