Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tomasz Wróblewski
W życiu widziałem różne socjalistyczne absurdy, ale nic nie przebije unijnego programu ETS. W 2023 rząd pobrał z oplat ETS  24.4 mld złotych żeby zaraz wypłacić gospodarstwom domowym na dopłaty do zbyt drogiej energii, 57 mld. W 2024 pobrał z ETSu 16.5 mld i wypacil ludziom w dopłatach do rachunkow dwa razy wiecej - 33 mld. Nic dziwnego,  że PKB nam tak pięknie rośnie.

a jeszcze czeka ets2 na wprowadzenie przez trzaskowskiego i tuska

Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał(a):

dlaczego wy popieracie alfonsa ??

Nie pisz "Wy" bo pytałem ja. A jeśli o mnie chodzi, to wiesz kogo popieram, że tak twardo chcesz to stwierdzić?

Opublikowano

wicia -twoje marzenia zachowaj dla siebie 😂

ta ksywa idealnie oddaje charakter waszego kandydata 🤣

5 minut temu, racyl napisał(a):

Jak będę miał kiedyś mieszkanie to ci zapiszę 😄

trzymam cie zaa slowo.. co prawda nie bede cie odwiedzal i sie toba opiekowal, ale gdy umrzesz to od razu sprzedam.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, jacus napisał(a):

Tak samo wierzę Onetowi jak i Republice...czyli wcale...na wypadek gdybyś nie zrozumiał sarkazmu

3 minuty temu, jacus napisał(a):

twoje marzenia zachowaj dla siebie 😂

Dopiero niedawno pytałeś wszystkich o wszystko, a teraz już nic nie chcesz wiedzieć...szybko zmieniasz zdanie

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano

mi mama zapisala dom w zamian za opieke.troche inaczej to u nas wygladalo...troche inaczej..

dla kazdego czlowieka ktory znalazl sie w takiej sytuacji, ktos taki jest skreslony na starcie.

macie jakies poczucie przyzwoitosci ?? moralnosci ?

byc moze dla was to cechy zbedne u prezydenta..

28 minut temu, racyl napisał(a):

Kobita mu nie daje i musi bulić na alfonsa 😄

az mi cie zal ze sie wykosztowujesz.. pare razy w roku 🤣

27 minut temu, Qwazi napisał(a):

Tak samo wierzę Onetowi jak i Republice...czyli wcale...na wypadek gdybyś nie zrozumiał sarkazmu

Dopiero niedawno pytałeś wszystkich o wszystko, a teraz już nic nie chcesz wiedzieć...szybko zmieniasz zdanie

pytalem o dwie rzeczy-zaden as nie odpowiedzial..wiec co mozna sie dowiedziec ??

29 minut temu, Qwazi napisał(a):

Nie pisz "Wy" bo pytałem ja. A jeśli o mnie chodzi, to wiesz kogo popieram, że tak twardo chcesz to stwierdzić?

to bylo ogolne pytanie ..

jesli sie myle to mnie oswiec.

dobra -co prawda swiatlowod naprawili, slupa jakiego z masztu wstawili prowizorycznie, ale cos trzeba porobic .

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał(a):

to bylo ogolne pytanie ..

No to wrzuciłeś mnie do jednego worka z kimś, kto popiera jakiegoś alfonsa. Nie wiem kogo obdarzasz tym przymiotem, bo ja bez ewidentnych dowodów bym się nie odważył tak o kimkolwiek napisać. A nawet, gdybym je miał, to zwykła przyzwoitość nie pozwoliłaby mi użyć takiego określenia. Odpowiadając na Twoje dwa pytania. Nie popieram nikogo, a swoje umowy notarialne wypełniłem należycie, chociaż to polegało na wypłacie zapisanych w tych umowach kwot. Każdorazowo działo się to w kancelariach notarialnych🤷. I nie wypowiem się jak np Ty wypełniłeś swoje, bo nie mam na ten temat żadnej wiedzy

Opublikowano
38 minut temu, jacus napisał(a):

mi mama zapisala dom w zamian za opieke.troche inaczej to u nas wygladalo...troche inaczej..

dla kazdego czlowieka ktory znalazl sie w takiej sytuacji, ktos taki jest skreslony na starcie.

macie jakies poczucie przyzwoitosci ?? moralnosci ?

byc moze dla was to cechy zbedne u prezydenta..

co to jest moralność ? Czym bardziej zagłębiam się w ten temat mieszkania Nawrockiego to tym bardziej daje mi to do zrozumienia że ten pijaczek zrobił dobry interes , mieszkał do kiedy chciał a Nawrocki mu dał kase , jak siedział w wiezieniu to by go eksmitowali a mieszkanie dali komuś innemu .  Pewnie wielu z nas zrobiło przysługę ,, dziadowi '' a potem dostało obuchem od tegoż dziada 

ŚP . babcia mówiła ,, nie zadwaj się z plewami bo cie swinie zjedzą '' i tu przykładem jest Nawrocki 

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, nie napisał(a):

Trochę się NASKowi posypała narracja o zagranicznej ingerencji w wybory. Najpierw Meta zaprzeczyła, podkreślając że reklamy finansowane są z Polski, a potem okazało się, że człowiek odpowiedzialny za te reklamy siedzi w biurze NASK, fotografuje się z Rafałem i występuje w TVP.

Adam Czarnecki

Na obrzydzenie wyborcom 
@SlawomirMentzen
 i 
@NawrockiKn
 za pomocą Facebooka wydano setki tysięcy złotych. 

Sprawa wyszła na jaw, więc politycy 
@Platforma_org
 wykorzystali 
@NASK_pl
, aby odpalić spin o „zagranicznej ingerencji w wybory” dotyczącej „3 głównych kandydatów”. 

Szybko wyszło, że 
@NASK_pl
 kłamie, prawdopodobnie pod naciskami politycznymi

1. Sprawa faktycznie dotyczy 3 głównych kandydatów, ale 2 z nich (
@NawrockiKn
 i 
@SlawomirMentzen
) są w filmikach opluwani, a 
@trzaskowski_
 chwalony. 

2. META szybko napisała, że kasa pochodzi z Polski, a właściciele stron są Polakami. 

Teraz 
@Platforma_org
 próbuje grzać spin, że to szachy 5D Putina, ale umówmy się, jest dużo, dużo prostsze wytłumaczenie. 

Zrobili 
@trzaskowski_
 nielegalną kampanię za kasę z niewiadomego źródła, kampanię pełną dehumanizacji i hejtu, a jak sprawa się wydała, to używają państwowych instytucji oraz „rosyjskiego wpływu”, aby się wyłgać. 

A kogo obchodzą twoje doniesienia. Batyr przegra Trzaskowski będzie prezydentem i tyle. Jak ktoś łamał prawo to niech za to odpowie. DO NASK sprawę zgłosił dwa dni temu sztab Trzaskowskiego. Więc możecie mu skoczyć.

5 godzin temu, racyl napisał(a):

image.jpeg

Sięgasz dna poniżej mułu. Twoje wklejki są dobre dla pisowskiej ciemnoty. Eksmituje się decyzją sądu. Eksmitowali wszyscy prezydenci w tym Kaczyński.  Ta wasza rodzina z 6 letnim dzieckiem przekroczyła limit dochodów wynoszący 10300 zł na rodzinę 3 osobową. Mieszkanie im się nie należy i próba wśliźnięcia się na chatę po babuni i tak zakończy się eksmisją. Bo wiele miast poblokowało taką opcję w obawie przed popularnym teraz przekrętem na Batyra. W poznaniu też się tak nie da. 

Opublikowano
10 minut temu, hubertuss napisał(a):

Eksmituje się decyzją sądu. Eksmitowali wszyscy prezydenci w tym Kaczyński. 

i prawidłowo , nie płacisz to eksmisja albo dać mieszkanie na peryferiach , mieszkalnictwo komunalne to jeden przekręt i to nie tylko w stolicy czy gdańsku , z jednej strony budowac mieszkalnictwo komunalne a potem sprzedawać , zostawić w zasobach miasta to co jest i tak samo ziemie rolną .

Opublikowano
23 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Batyr przegra Trzaskowski będzie prezydentem i tyle. Jak ktoś łamał prawo to niech za to odpowie.

No nie bądź taki pewien...

W drugiej turze wiele osób będzie głosować przeciw Tuskowi..

To może wystarczyć by wygrał Nawrocki...

Opublikowano

A wiele będzie głosować przeciw pisowi. I wygra Trzaskowski.

17 minut temu, jarecki napisał(a):

i prawidłowo , nie płacisz to eksmisja albo dać mieszkanie na peryferiach , mieszkalnictwo komunalne to jeden przekręt i to nie tylko w stolicy czy gdańsku , z jednej strony budowac mieszkalnictwo komunalne a potem sprzedawać , zostawić w zasobach miasta to co jest i tak samo ziemie rolną .

Ci w Warszawie to nawet płacić nie chcieli. Babcia mieszkała w komunalnym. potem wnuczek. Babcia zmarła mając 80 lat wnuczek ma teraz ze 30 wątpię by z babcią mieszkał na 34 m 2. DO tego żona i małe dziecko bo babcia zmarła 4 lata temu. Pewnie babcia była u jego rodziców. A on mieszkał w chacie babci. Teraz on się chce wśliznąć. Pomieszka ta z 15 lat ten 6 latek dorośnie. I jego tam zainstalują i masz mieszanie za darmo w centrum Wawy na pokolenia. Po co płacić. Nawet się nie kwalifikują na komunalne bo przekraczają dochód 10300. A pis sprzedaje to ciemnocie jako nękanie biednych ludzi.

Opublikowano
15 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No nie bądź taki pewien...

W drugiej turze wiele osób będzie głosować przeciw Tuskowi..

To może wystarczyć by wygrał Nawrocki...

Dokładnie, nawet wielu przeciwników PiS nie trawi Trzaskowskiego, tak, jak nie trawili gronkowca

Ja bym nie liczył na zwycięstwo speca od szamba, ale czas pokaże. Dużo zależy, czy będzie pogoda i ludziom się zechce pójść na wybory, czy tez pójdzie tylko żelazny elektorat

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

Dokładnie, nawet wielu przeciwników PiS nie trawi Trzaskowskiego, tak, jak nie trawili gronkowca

Ja bym nie liczył na zwycięstwo speca od szamba, ale czas pokaże. Dużo zależy, czy będzie pogoda i ludziom się zechce pójść na wybory, czy tez pójdzie tylko żelazny elektorat

Myślę że w drugiej turze frekwencja będzie większa jak w pierwszej...

Tak po ...chłopsku...teraz to żenada...później ludzie przeciw bardziej będą chcieli zaznaczyć co chcą.

Opublikowano
35 minut temu, hubertuss napisał(a):

Jak ktoś łamał prawo to niech za to odpowie.

Skoro tak twierdzisz, to dlaczego facet, który wysłał własnego syna po łapówkę jest premierem? (dla Jacusia- to zostało potwierdzone oficjalnie opublikowanym dokumentem, a zainteresowany się nie odniósł; i zauważ, że nie używam tu żadnego epitetu, mimo wszystko jest to premier mojego kraju). Czy to nie jest przypadkiem łamanie prawa? Nawet gdyby go nie wysłał, a syn poszedłby po tą łapówkę sam bez wiedzy ojca, to już tego ojca moralnie skreśla z najwyższych urzędów w moich oczach. I powinno to być standardem.

Zdanie, którego użyłeś jest mieczem obosiecznym. Takie osoby można znaleźć zapewne po wszystkich stronach tej barykady. I wszystkie te osoby są dla mnie niegodne funkcji publicznych, zwłaszcza wysokich 

Tylko bardzo proszę nie wciągaj mnie teraz w spór między prawą a lewą stroną, bo nie zamierzam brać w tym udziału. Chciałbym, żebyś odniósł się tylko do kwestii łamania prawa. Czy wszyscy są równi, czy są równiejsi? Czy mamy jakieś standardy, czy jesteśmy społeczeństwem dzikusów? Bo czytając i słuchając głosów jednych i drugich bardziej widzę tą drugą opcję 

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Myślę że w drugiej turze frekwencja będzie większa jak w pierwszej...

Tak po ...chłopsku...teraz to żenada...później ludzie przeciw bardziej będą chcieli zaznaczyć co chcą.

Szkoda, że w pierwszej turze nie można oddawać głosów ujemnych, to znaczy - nie popieram, ale napewno nie chcę tego i tego, oj, byłoby ciekawie

1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Tylko bardzo proszę nie wciągaj mnie teraz w spór między prawą a lewą stroną, bo nie zamierzam brać w tym udziału. Chciałbym, żebyś odniósł się tylko do kwestii łamania prawa. Czy wszyscy są równi, czy są równiejsi? Czy mamy jakieś standardy, czy jesteśmy społeczeństwem dzikusów? Bo czytając i słuchając głosów jednych i drugich bardziej widzę tą drugą opcję 

Jak zwykle, jak Kali ukraść krowę , to dobrze,  a jak Kalemu, to  źle. Tu akurat mamy w kraju stabilizację. Jak kradną ci, co przy władzy, to jet OK, a jak ci, co chcieliby te władzę przejąć, to ajwaj