Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Ulman napisał(a):

A dps może się w ogóle domagać zapłaty? Toż to jednostka finansowana ze środków samorządu a nie prywatny dom opieki

MOPS umieszcza cżłowieka w DPS najpierw jak ten jak zaniemoże. 

Później DPS wystawia rachunek MOPS a ten szuka w pierwszej kolejności krewnych lub takich jak nawrocki co sie zobowiązali

Tu tak łatwo nie ma że MOPS czyli jednostka urzędu miasta tak chętnie zaraz płaci

A to jest dobre 😁

https://www.facebook.com/reel/1182258689858862

Edytowane przez racyl
Opublikowano
2 godziny temu, jacek1296 napisał(a):

przykład jeszcze głupszych wyborców rudego 

1. Akta ksiąg wieczystych przechowuje się w sądzie. 2. Akta księgi wieczystej może przeglądać, w obecności pracownika sądu, osoba mająca interes prawny oraz notariusz

posługiwanie się czyimś peselem

§ 1. Kto posługuje się dokumentem stwierdzającym tożsamość innej osoby albo jej informacje majątkowe lub dokument taki kradnie lub go przywłaszcza, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

brawo tępaki Niemiec płakał ze śmiechu jaki wyborca rudego głupi 

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jacus, a w sumie o jakich ogłoszeniach napisałeś tam wcześniej...

tych co kiedys .. nowe domy na sprzedaz w promieniu 10 km ..

u was ich nie ma. bo po co komu nowy dom jesli wstarych nie ma kto mieszkac.. 

1 godzinę temu, witejus napisał(a):

Nie muszę bo mnie stać, dziadu.

palma zaczyna bic znowu ?? do piwnicy sie chowaj.nowoczesny swait nadchodzi 😂

48 minut temu, jahooo napisał(a):

https://www.onet.pl/informacje/newsweek/jego-smierc-byla-szokiem-dla-narodu-90-lat-od-pogrzebu-jozefa-pilsudskiego/48kh18g,452ad802

Tak patrzę na fotkę - pokażcie mi dziś prymasa czy kardynała, który idzie kilka kilometrów w kondukcie pogrzebowym

Czasy się zmieniły - mocno na niekorzyść.

nadwaga bym im nie pozwolila ??

brat babki na drzewie siedzial -zawsze tak opowiadal.

pilsudski sie przechrzcil na ewangelicyzm zeby sie ozenic a pozniej zostawil zone dla kochanki ..jego zona byla kochanka dmowskiego zreszta ..temu sie tak lubili 🤣

byl socjalista zreszta .milosci do kosciola nie palal i wzajemnie..

Opublikowano
11 minut temu, Roman176 napisał(a):

1. Akta ksiąg wieczystych przechowuje się w sądzie. 2. Akta księgi wieczystej może przeglądać, w obecności pracownika sądu, osoba mająca interes prawny oraz notariusz

Roman weź nie mieszaj przeglądania papierowych kwitów z EKW gdzie se możesz przeglądac jak zapłacisz.

https://ekw.plus/?gad_source=1&gad_campaignid=16757755667&gbraid=0AAAAACjOrH_PnJPxQRNjOAXxn-dnOiCsd&gclid=Cj0KCQjwlYHBBhD9ARIsALRu09oktZQlu3rcEtkf5kk42YD6L263mVKWsaLLpzqWwnaaxejB1LbmMuYaAswREALw_wcB

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, jacus napisał(a):

was ich nie ma. bo po co komu nowy dom jesli wstarych nie ma kto mieszkac.. 

Łeee, tam...

twoje też będą puste stały zaraz...

...a to sumie to ci powiem, że trochę jest zainteresowanie nieruchomościami..

We wsi ostatnio 4 posesje kupca znalazły...

Obce osoby, no jeden miejscowy...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano

Tanie zabudowania do remontu ponoć schodzą w moment. Wykupują ci co zachłysnęli się wielkomiejskim życiem i strefami ograniczającymi ich swobody obywatelskie.

Dużo młodych ma też pracę zdalną wracają na stare rodzinne siedliska gdzie nie sprawdzają normy emisji spalin w aucie, nie płacą krocie za parking i połowy pensji za czynsz i najem.

Opublikowano (edytowane)

Jak ktoś ma nore w miescie i do tego wynajmuje to może sie i wyprowadzi , ja wam mogę zademonstrować swoją okolice i setki opustoszałych domków letniskowych i to w 50 minut jazdy od stolicy , kto bardziej zaradny to co miesiąć jedzie w inne miejsce dlatego też powstają hotele i centra spa itd a jak ktoś jest z udawanej klasy sredniej to patrzy gdzie by tu taniej cos kupić i wmawia sobie że jest wolny , ten filmik ,, nowy domek w karkonoszach '' mi sie przypomina 

Edytowane przez jarecki
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Ano...

Coraz łatwiej wszędzie dojechać.

Ludzie zaczynają doceniac uroki życia...w klimacie wiejskim.

Zarabiać i żyć da się wszędzie....

Nie mus w ciasnocie miejskiej.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)

nie da się żyć i zarabiac dobrze wszedzie , miasta były są i bedą lepszymi miejscami do życia , poczekaj jak sie skończą używane samochody z Niemiec z silnikami  spalinowym to i tani dojazd sie skończy to wszystko cały dobrobyt w europie budowany jest na kredycie , kredycie na wydatki i dopłaty socjalne moze nie za 5 lata ale za 10-15 lat bedziemy życ w innej europie , nawet wczoraj pisałem o fryzjerze drogim to on tez żyje dzięki socjalowi , dzięki 800 plus , 13-14 emeryturze kobieta która pracuje za 3,5 tys na kasie w markecie ma dać 300 zł za balejaż ? da ale dołoży z 800 plus 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Ludzie coraz częściej stawiają na rodzinę, zdrowie i spokój, wybierając życie za miastem. To, o czym dziś piszą w gazetach w Szwecji czy Norwegii, że kobiety nie chca pracy w korporacji i piąć się po szczeblach kariery - ma miejsce też i u nas, tylko nasze lewicowe gazety i portale nie chcą o tym pisać, bo nie wpisuje się w ich trend i kierunek. u nich tylko najnowsze auto, kredyt na mieszkanie od developera na 50 lat, wczasy na Karaibach czy w Dubaju itd itd. Abykręcił się interes banków, które najlepiej na wszystkim zarabiają. To, że można prowadzić slov life - wiadomo od dawna. Żywić się w 20-30% tym, co się samemu wyhodowało, cieszyć się przyrodą, nie gnac za każdą złotówką. Tylko że tego nie uczą w szkołach. W mediach jest nagonka - więcej, więcej więcej

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
4 godziny temu, jacus napisał(a):

sztuczna inteligencja musi pis-owcom swiat tlumaczyc, zwyklej nie rozumieje..

a co mają zrobic, jak rządzacy szukają polskich przepisów prawa w chatgpt i jeszcze na tej podstawie cytują nieistniejące przepis... to kto jest głupi?

• Haha 1
Opublikowano

W innej....

A czy 10, 15 lat temu nie była inna?

Wszystko się zmienia, to i przyszłość też inna będzie....

1 minutę temu, jarecki napisał(a):

lat bedziemy życ w innej

Opublikowano
7 minut temu, jahooo napisał(a):

Ludzie coraz częściej stawiają na rodzinę, zdrowie i spokój, wybierając życie za miastem. To, o czym dziś piszą w gazetach w Szwecji czy Norwegii, że kobiety nie chca pracy w korporacji i piąć się po szczeblach kariery - ma miejsce też i u nas, tylko nasze lewicowe gazety i portale nie chcą o tym pisać, bo nie wpisuje się w ich trend i kierunek. u nich tylko najnowsze auto, kredyt na mieszkanie od developera na 50 lat, wczasy na Karaibach czy w Dubaju itd itd. Abykręcił się interes banków, które najlepiej na wszystkim zarabiają. To, że można prowadzić slov life - wiadomo od dawna. Żywić się w 20-30% tym, co się samemu wyhodowało, cieszyć się przyrodą, nie gnac za każdą złotówką. Tylko że tego nie uczą w szkołach. W mediach jest nagonka - więcej, więcej więcej

można ale w domu pod miastem a nie za miastem i z mężem który w tej korpo pracuje zarabiając fajne sumy