Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
57 minut temu, hubertuss napisał(a):

Jak by tak było był bym za Mentzenem. Co do obietnic każdy rząd jakieś realizuje. Tylko po pierwsze nie są to jakieś rewolucje w kraju. Nie czynią ludzi szczęśliwymi i bogatymi. A po drugie wyborca pisu nigdy nie zobaczy, ze Tusk coś zrealizował bo nie. A już pomimo nie przychylności Dudy coś tam zrealizowali. Ale dla ciebie pewnie nic bo tak i tyle.

Co do wsadzania nie wszyscy robili zgodnie z prawem. Czarnek był chytrzejszy i pozmieniał sobie przepisy zanim zaczął rozdawać. Odpowiedzialności może uniknąć. Ale że biorący byli głupcami i nie wywiązywali się to część kasy wróci do ministerstwa. Ci od Ziobry byli pewniejsi siebie Morawiecki też przepisów nie zmieniali i oni łamali prawo.

No to ile z tych 100 konkretów na 100 dni jest zrealizowane ?

Jak patrzeć na to kto najwięcej mijał się z prawdą czy nawet z tym co sam wcześniej mówił to Tusk i jego środowisko jest w czołówce .

Czemu te owoce rządów trzaskowskiego w warszawie są tak kontrowersyjne a przede wszystkim drogie ? Włodarzy PO w polsce jest dużo więcej a słyszy się o warszawie najwięcej i co nie co o poznaniu, wrocławiu czy łodzi . Tych prezydentów, burmistrzów itp jest sporo więcej

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał(a):

Żeby sie nim opiekować. 🤣

płacił za niego rachunki

i pewnie miał  przebywać z nim 24godz./dobę :D 

pieluchy miał mu zmieniać? to był dorosły człowiek a nawrocki mieszkał w warszawie

Opublikowano

Liczba milionerów na Ukrainie wzrosła o 61%.

Wojna to straszna rzecz, ale nie dla wszystkich. Państwowa Służba Podatkowa Ukrainy poinformowała, że liczba milionerów w 2024 roku wzrosła o 61%. Obecnie u naszych wschodnich sąsiadów mieszka 17 tys. milionerów, co stanowi wzrost o 6,6 tys. w stosunku do 2023.

ciekawe

Opublikowano
21 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

No podobno się nim opiekował xD

Jerzy miał żonę i dzieci które wydziedziczył tylko, że to nie ma znaczenia.

MOPS może umieścić takiego jerzego w DPS ale będzie żądał zwrotu poniesionych kosztów od dzieci .

W pod lubelskiej gmienie jest taki przypadek. cżłowiek całe życie pił, nie płacił alimentów na 3 córki. Teraz umieścili go w DPS co kosztuje 6 tys miesięcznie. Te córki teraz mają płacić po 2 tys miesiecznie . Odwoływali się do sko i to nic nie dało

Zrzec się nie można spadku żeby uniknąć odpowiedzialności bo człowiek żyje

Dziwne to jest, że mops w gdańsku tak chętnie pokrywa takie koszty

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał(a):

Jerzy miał żonę i dzieci które wydziedziczył tylko, że to nie ma znaczenia.

MOPS może umieścić takiego jerzego w DPS ale będzie żądał zwrotu poniesionych kosztów od dzieci .

Gdyby Obywatelski mu nie zwinął mieszkania za "opiekę" to miałby za co się utrzymać w takim DPS. Pewnie z sprzedazy by starczyło na kilka lat życia w takim DPS ...

Opublikowano

To nie w tym rzecz. za umieszczenie kogoś w domu starców mają płacić jego dzieci tak jak ojciec ma płacić aliementy na dzieci.Zawsze urzędnicy szukają krewnych a to jest dziwne, że ci akurat nie

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

25 minut temu, DTaras napisał(a):

Co do motocykli to FZ1 się na majówkę przejechałem. Z 2004 roku. Ależ to fajne... Tylko jak kupie to chu wie gdzie trzymać żeby się niepowołane osoby nie dowiedziały. I tak zawsze d*pa z tyłu. Jeszcze kiedyś się napalałem na FJR1300. Zarąbiście wygodny.

Fz1 jest bardzo fajne, FuJaRa to już taki typowy sport-touring, jak Hayabusa.

Moja FZ8 to FZ1 tylko silnik mniejszy, zamiast 150KM ma 110KM.

To może być lepiej nawet... jak w FZ1 będzie coś gabarytowo mniejszego.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, DTaras napisał(a):

Rama, pozycja to wszystko jest praktycznie to samo, tylko silnik trochę mniejszy, jak ktoś nie myśli szaleć na drodze i wystarcza mu sprawne rozpędzanie się do tych 150-160 km/h to FZ8 spokojnie wystarcza.

Sam blok silnika to jest to samo co w FZ1.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
18 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Obsadzanie spółek swoimi moralnie naganne nie jest karane . Nie ma na to paragrafu. Jeszcze raz powtórzę masa polityków kradła ordynarnie  przelewając na swoje konta lub swoich fundacji wielu przekraczało uprawnienia ustawiało konkursy itd za to są paragrafy.

17 godzin temu, hubertuss napisał(a):

To wszystko o czym piszecie jest złe naganne ale na to nie ma paragrafów. Konkurs do spółki tak można ustawić, że swój wiejcie i prawa nie złamiesz.  Tu chodzi o łamanie prawa co politycy pis robili i za co są paragrafy.

O i to są prawidłowe odpowiedzi na tą "aferkę" mieszkaniową.  Złamał jakieś paragrafy obywatelski? Jedyne o co można się przyczepić, to to, że nie opiekował się nim. Z drugiej strony pobyt w DPS daje opiekę. Naganne moralnie? Oczywiście, reszta jak sam napisałeś

Opublikowano
17 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Gdyby Obywatelski mu nie zwinął mieszkania za "opiekę" to miałby za co się utrzymać w takim DPS. Pewnie z sprzedazy by starczyło na kilka lat życia w takim DPS ...

jakiej sprzedaży? czego? mieszkania komunalnego z długami? dobrze się czujesz, czy pralka tvn tak działa?

gdyby nie nawrocki to koleś dawno skończyłby pod mostem

• Haha 1
Opublikowano
nie napisał:

mokry sen impotenta   „Nie ma żadnych podstaw prawnych, żeby sprawdzać publicznie prywatne życie Karola Nawrockiego i czy postąpił moralnie czy też nie zakupując kawalerkę w Gdańsku” – Krzysztof Bosak, wicemarszałek Sejmu.

To prawda choć uważam, że coś by się jednak znalazło z tytułu sprawdzenia czy aby nie doszło do 286... Ja wiem, obce Ci są rzeczy ulotne, leżące u podstaw zwykłej przyzwoitości, więc powielasz to co Ci pasuje jednakowoż jest coś takiego jak instytucja zaufania publicznego - tam jest to dość ważne.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, nie napisał(a):

jakiej sprzedaży? czego? mieszkania komunalnego z długami? dobrze się czujesz, czy pralka tvn tak działa?

gdyby nie nawrocki to koleś dawno skończyłby pod mostem

To Nawrockiemu mógł sprzedać mieszkanie komunalne a na wolnym rynku by nie mógł ?? xD oj już sam się mieszasz w sprawie tego mieszkanka jak twoi PiSuarowi idole xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał(a):

Jeszcze kiedyś się napalałem na FJR1300. Zarąbiście wygodny.

kuzyn kiedyś miał, 130 lub 140 KM, dobre odejście miała

Opublikowano
racyl napisał:

To nie w tym rzecz. za umieszczenie kogoś w domu starców mają płacić jego dzieci tak jak ojciec ma płacić aliementy na dzieci.Zawsze urzędnicy szukają krewnych a to jest dziwne, że ci akurat nie

Niema krewnych do schedy, Jerzu nie wskazuje, twierdzi, że jest sam lub zerwał kontakty - koniec poszukiwań.

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

Rama, pozycja to wszystko jest praktycznie to samo, tylko silnik trochę mniejszy, jak ktoś nie myśli szaleć na drodze i wystarcza mu sprawne rozpędzanie się do tych 150-160 km/h to FZ8 spokojnie wystarcza.

Sam blok silnika to jest to samo co w FZ1.

Liczyłem że będzie węższy albo choć niższy ten silnik. Niższy pewnie jest.

nie napisał:

jakiej sprzedaży? czego? mieszkania komunalnego z długami? dobrze się czujesz, czy pralka tvn tak działa? gdyby nie nawrocki to koleś dawno skończyłby pod mostem

Przecie skończył...

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

To Nawrockiemu mógł sprzedać mieszkanie komunalne a na wolnym rynku by nie mógł ?? xD oj już sam się mieszasz w sprawie tego mieszkanka jak twoi PiSuarowi idole xD

komunalne sprzedać? masz wszystkie klepki? widać masz moralność peowską, nawet nie swoje byś sprzedał

nawrockiemu sprzedał bo wcześniej nawrocki dał mu pieniądze na wykup

• Haha 1
Opublikowano
nie napisał:

1 godzinę temu, DTaras napisał(a):

Jeszcze kiedyś się napalałem na FJR1300. Zarąbiście wygodny.

kuzyn kiedyś miał, 130 lub 140 KM, dobre odejście miała

Motocyklem w zasadzie wyżej 200 nie jeżdżałem. Znaczy licznik pokazywał ale to tylko licznik. Bez sensu to no chyba, że się spieszysz autostradą. Taka prawda - motocykle się docenia jeśli się zdoła do nich dorosnąć.

Opublikowano

Motocyklem w zasadzie wyżej 200 nie jeżdżałem. Znaczy licznik pokazywał ale to tylko licznik. Bez sensu to no chyba, że się spieszysz autostradą. Taka prawda - motocykle się docenia jeśli się zdoła do nich dorosnąć.

mnie do tego nie ciągnie, jedynie na torze dla adrenaliny chwilę pojeździć, a tak to wolę rower :D 

Opublikowano
nie napisał:

komunalne sprzedać? masz wszystkie klepki? widać masz moralność peowską, nawet nie swoje byś sprzedał nawrockiemu sprzedał bo wcześniej nawrocki dał mu pieniądze na wykup

Czemu Nawrocki nie wykupił? Bo nie mógł w danym momencie. Bonifikata przysługuje tylko lokatorowi. Zatem jeżeli się teraz ktoś przyznaje, że ominął przepisy i działał w celu to już się teraz znajdą pokrzywdzeni - choćby zarządca nieruchomości..

Opublikowano
9 minut temu, DTaras napisał(a):

Niema krewnych do schedy, Jerzu nie wskazuje, twierdzi, że jest sam lub zerwał kontakty - koniec poszukiwań.

To tak nie działa. To że ktoś coś twierdzi to i tak urzędnik musi sprawdzić a szczególnie w mops.

Dadzą ci jakiś zasiłek stały bo nie masz dochodów a jak podejmiesz pracę to od dnia nowej pracy to co ci dali wszystko jest do zwrotu . Tam nic nie przepada.

Wiem jak to działo z pierwszych rak . to nie jest jakaś tajna baza danych do której nie ma dostępu