Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, witejus napisał(a):

Ja są niekorzystne dla zwolennika którejś opcji to twierdzi że nie wierzy w sondaże.

Tak sobie wmawiaj. 

Wybory są najlepszym sondażem.

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano
racyl napisał:

na tym polega polityka że coś się obiecuje, ludzie za tym głosują i jak się rządzi to się spełnia te obietnice .

Stary koń a naiwny jak dziecko. Polityka polega, owszem, na tym że zbiera się elektorat obietnicami. Wprowadza się to w życie jednak "po swojemu". Niestety nie da się tego zrobić bez wpierniczania się w intymności. Próby regulacji spraw wrażliwych kończą się narzucaniem ideologii toteż takie tematy potrzebują przestrzeni i ta przestrzeń musi pozostać. Taki bufor dla wolności.

racyl napisał:

Jak zrobili to bez pokrycia należy się wpier*ol. Jest nagłośnienie to i początek tegoż procesu dobry.

jacus napisał:

yyy jakiś bank rezerw? Oko u góry jak na jednodolarówce...

Opublikowano

Oglądacie to uroczyste zgromadzenie posłów i senatorów? Ja bym to inaczej nazwał 😁 włączyłem na chwilę to tusk porównuje się do króla Polski Bolesława Chrobrego 🤷

Już zagotowały mi się styki 🤭

Opublikowano
mirro napisał:

Ogólnie, personalnie to szkoda mi czasu na takie zabawy. Ale teraz jest klimat na ściganie PiSowców, to wpisuję się panujące trendy. A jak trza będzie ścigać KO wców, to też mi na rękę. W zasadzie to skoro można by ułaskawić na zaś, to i pościgać na zaś, oczywiście jako prewencja- zapobieganie, też by się przydało. 😂 Ale nie, bo ścignąłem jedną babę z PiSu co przylazłą mi na pole i chciała wmówić że pryskam, kiedy ja grzecznie siałem se saletrę. Potem zapytała czy się tym nie otruje, bo chciała posiedzieć na tarasie, To jej grzecznie wyjaśniłem że jak tego nie zeżre, to się nie otruje, Niestety sezon na debili już się zaczął.

A u mnie prosulfokarb od rana czuć... Popadało to ludziska sieją i pryskają łubiny zapewne...

Opublikowano
Wpaw napisał:

Oglądacie to uroczyste zgromadzenie posłów i senatorów? Ja bym to inaczej nazwał 😁 włączyłem na chwilę to tusk porównuje się do króla Polski Bolesława Chrobrego 🤷

Już zagotowały mi się styki 🤭

U Chrobrego na dworze jak żarli mięcho w czasie postu to im zęby wypierniczali... To dobrze chyba?

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał(a):

17455801067331986217883814337819.jpg

Coś z tego wcielisz w życie?

Opublikowano
11 minut temu, DTaras napisał(a):

U Chrobrego na dworze jak żarli mięcho w czasie postu to im zęby wypierniczali... To dobrze chyba?

A mieli w tamtych czasach zęby?🤭

Opublikowano
Godzinę temu, DTaras napisał(a):

Jak zrobili to bez pokrycia należy się wpier*ol. Jest nagłośnienie to i początek tegoż procesu dobry.

Powinni mieć podobne limity tak jak rolnicy zwrotu akcyzy

image.jpeg

Opublikowano

https://wiadomosci.wp.pl/konwencja-nawrockiego-w-lodzi-wiemy-co-szykuje-sztab-pis-7149871498873440a

"Inaczej niż w podwarszawskich Szeligach - gdy na konwencji programowej w marcu Karol Nawrocki przez ponad dwie godziny opowiadał o swoich pomysłach dotyczących m.in. podatków - łódzka konwencja ma przede wszystkim "rozbudzić nadzieje i emocje" wyborców. 

A także "podtrzymać", a nawet "jeszcze bardziej rozkręcić" mobilizację zwolenników prawicy. Takich określeń używają w rozmowach z WP sztabowcy Nawrockiego. "

Nooooo i ciul. Może bym nawet na tgo gościa zgłosował, ale jak wy***ie ideolo, to do końca kadencji nie ma szans na uczciwą prezydenturę. I tak oto wracamy do punktu wyjścia, judzenia, podżegania i dzielenia . A w pizdu z takim obywatelskim kandydatem i jego sponsorami.

Opublikowano
3 godziny temu, PRIMO napisał(a):

Tak sobie wmawiaj. 

Wybory są najlepszym sondażem.

No nie wiem czy ty także sobie nie wmawiasz. Jak tam wybory w Rosji czy na Białorusi? A może bliżej "cywilizowanej" europy, czyli Rumunia?

Jak myślisz, jeśli jakimś cudem Trzasku by nie wygrał, łyknie to Tusk ze swoją demokracją walczącą, czy prędzej zrobią wariant rumuński a Bruksela to radośnie przyklepie?

Wybory to żaden sondaż, liczy się to kto liczy głosy. Podobno ostoja demokracji USA, nie pamiętasz cyrków z unieważnianiem głosów zwłaszcza czarnym gdy było Bush vs Gore, Bush vs kerry albo bush vs clinton też były jazdy. Gdy kandydował Trump  vs clintonowa, też cudowali z niewyraźnymi kartami do głosowania. A tam i bez tego są cyrki z tymi głosami elektorskimi

Opublikowano

Prezydent Gdyni Aleksandra Kosiorek na ceremonii upamiętnienia zatopienia statku Kriegsmarine Wilhelm Gustloff. "Feierlichkeiten zum 80. Jahrestag der Tragödie des Untergangs der deutschen Evakuierungsschiffe" (cytat za NiemcywPolsce). 

Zaraz będziemy czcić bohaterskich marynarzy z pancernika Schleswig-Holstein.

chyba zapłacimy odszkodowania?

Artur Ceyrowski
Niewiarygodne. To się wydarzyło co prawda niemal dwa tygodnie temu, ale dopiero teraz zauważyłem. 

Wyobraźcie sobie, że prezydent Miasta Gdynia Aleksandra Kosiorek, wzięła udział w uroczystościach upamiętniających katastrofę statku MS Wilhelm Gustloff, którą w Gdyni zorganizowali przedstawiciele Konsulatu Generalnego Republiki Federalnej Niemiec i inni niemieccy urzędnicy. 

Jakby tego było mało, to oto co powiedziała prezydent w czasie tego wydarzenia: 

- Mamy pamięci to, że w styczniu, lutym i kwietniu 1945 roku zatopiono trzy ogromne statki. Katastrofy pochłonęły ponad 20 tys. ofiar – kobiet, dzieci, załogantów i uciekinierów przed nadchodzącym frontem. I chcę powiedzieć, że dzisiaj, z okazji 80. rocznicy, nie sposób nie wspomnieć również o tym, że obecna sytuacja polityczna każe obawiać się, czy i nas nie spotka taki los. Wszyscy powinniśmy myśleć o tym, jak takim tragediom zapobiec. Składam hołd ofiarom, ale również patrzę z nadzieją w przyszłość, że wojenna zawierucha nie dotknie naszego pokolenia – powiedziała Aleksandra Kosiorek, prezydent Gdyni.

To ja tylko przypomnę, że na pokładzie „Gustloffa” znalazło się 173 członków załogi, 918 oficerów i marynarzy z II dywizji szkolnej okrętów podwodnych (2. U-Boot Lehr Division), którzy mieli obsadzić bądź uzupełnić załogi U-Bootów, 373 kobiety z pomocniczego korpusu Kriegsmarine, które były wojskowymi telefonistkami, telegrafistkami, maszynistkami, kreślarkami czy pielęgniarkami, 162 rannych żołnierzy Wehrmachtu oraz 4424 uciekinierów, wśród których byli funkcjonariusze organizacji Todta, junkrzy, policjanci, gestapowcy, działacze NSDAP i rodziny urzędników hitlerowskich, uciekających z zajmowanych przez wojska radzieckie terenów.

Tam nie było nikogo przypadkowego. Sami zbrodniarze. Dlatego najdelikatniej jak się tylko da, Szanowna Pani Prezydent 
Miasta Gdynia, czy Panią Bóg opuścił? 

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał(a):

https://wiadomosci.wp.pl/konwencja-nawrockiego-w-lodzi-wiemy-co-szykuje-sztab-pis-7149871498873440a

"Inaczej niż w podwarszawskich Szeligach - gdy na konwencji programowej w marcu Karol Nawrocki przez ponad dwie godziny opowiadał o swoich pomysłach dotyczących m.in. podatków - łódzka konwencja ma przede wszystkim "rozbudzić nadzieje i emocje" wyborców. 

A także "podtrzymać", a nawet "jeszcze bardziej rozkręcić" mobilizację zwolenników prawicy. Takich określeń używają w rozmowach z WP sztabowcy Nawrockiego. "

Nooooo i ciul. Może bym nawet na tgo gościa zgłosował, ale jak wy***ie ideolo, to do końca kadencji nie ma szans na uczciwą prezydenturę. I tak oto wracamy do punktu wyjścia, judzenia, podżegania i dzielenia . A w pizdu z takim obywatelskim kandydatem i jego sponsorami.

image.jpeg

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Takeda napisał(a):

No nie wiem czy ty także sobie nie wmawiasz. Jak tam wybory w Rosji czy na Białorusi? A może bliżej "cywilizowanej" europy, czyli Rumunia?

Jak myślisz, jeśli jakimś cudem Trzasku by nie wygrał, łyknie to Tusk ze swoją demokracją walczącą, czy prędzej zrobią wariant rumuński a Bruksela to radośnie przyklepie?

Wybory to żaden sondaż, liczy się to kto liczy głosy. Podobno ostoja demokracji USA, nie pamiętasz cyrków z unieważnianiem głosów zwłaszcza czarnym gdy było Bush vs Gore, Bush vs kerry albo bush vs clinton też były jazdy. Gdy kandydował Trump  vs clintonowa, też cudowali z niewyraźnymi kartami do głosowania. A tam i bez tego są cyrki z tymi głosami elektorskimi

O czym Ty człowiecze piszesz?🤦‍♂️

Sondaże mają na celu nakierowane niezdecydowanych. 

To jest doskonałe narzędzie manipulacji. 

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

3 minuty temu, jacus napisał(a):

A nic nie ma o dzieleniu na Polskę A i B...?

Właśnie jest... tylko to nie jacus wymyślił - on jeno to ujeżdża jak kobyłę.

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Patrycja2 napisał(a):

Bogusia jak zawsze tylko o jednym potrafisz mówić. Zapomniałam że ty jesteś królewną wszystkich i wszystkiego. Ja jestem pani mnie trzeba tylko wielbić. Ja posiadam wszystkie rozumy świata. Tylko o jednym zapomniałaś nie tylko ty jesteś tu wielmożną panią. Są inni którzy choć mają to tym zbytnio się nie obnoszą. 

ja nikomu nie odmawiam że "mają "jeśli tak jest dziecko ....jest tu wielu takich ,bardzo wielu ...ja nie potrzebuje wielbicieli bo niczego od tego nie przybędzie ....ja szanuje ludzi pracowitych i zaradnych a lenie i nieroby co niczego nie potrafią  są dla mnie nikim 🤣chwalenie się jest wpisane w ludzką naturę i nie jest niczym strasznym ,tyko pierwsze to trzeba mieć czym się chwalić i najpierw napracować ....a nie siedzieć w pierdolniku jak świnia z trzeciego świata ...😲

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
56 minut temu, racyl napisał(a):

image.jpeg

Racylku ten mem jest niekompletny.

Tu oprócz tych dwóch powini być jeszcze Kaczyńskii Nawrocki. 🤷‍♂️