Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
57 minut temu, dysydent napisał(a):

jeśli masz tak ripostować nie ripostuj wcale bo tylko swojej i tak już tu wysoce wątpliwej wiarygodności szkodzisz.

uwiarygodniłeś tylko słuszność podejrzeń wobec których taka odpowiedź jest tylko emanacją bezsilności.

przecież zachowałeś się dokładnie tak jak @Siedzacybyk to zdefiniował

"no brraaawo"
momentami uważałem Cię za sensowny materiał na ew najemnego trolla no ale po tym
no nie licz na moje referencje ;)

masz jakiś gorszy dzień czy co? bo zwykle ... no bywało lepiej

xD

tak czy inaczej to te ośrodki dla przybłędów z państwowych pieniędzy i czy nie jest to argumentem za unikaniem na ile sie da takiemu pańµstwu płacenia podatków jeśli tak mają być wykorzystane?

A jak inaczej ripostować człowiekowi mającemu jakieś zwidy. Jak ktoś pisze nie po jego myśli to najemnik za pieniądze. Jak napisze swoje urojenia wyznawca jego partii to już nie najemnik nie za pieniądze jedynie słuszną prawdę głosi.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

nnno
już lepiej

jak musisz to jakieś tam argumenty; co prawda do obalenia ale przynajmniej na tema potrafisz ;)

w dyskusję głębszą wdawać nie mam czasu a i ogólnie ja tu bardziej dla rozrywki zaglądam niż merytoryki
no i nawet niezłej'ście mi tu i dziś dostarczyli
dzięki

równie wyrafinowanej rozrywki dostarczyło mi pewne skojarzenie już bardziej lingiwstyczno regionalne

https://www.money.pl/gospodarka/usa-pytaly-polske-o-jajka-taka-byla-odpowiedz-

" YAYO no tengo yo - (esp.) jajo nie mam cię"

:D

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

nie zgodze sie z toba hubertus, wyrazilem swoj poglad, dlaczego nigdy nie odpowiadacie na zdanie pytanie, a ripostujecie najczesicej ...kaczynskim. Tak najlatwiej, dlatego zadalem otwarte pytanie, czy to nie skryba opłacana przez partię. Przecież wystarczyło odpisać, że nie bierzesz pieniedzy i wszyscy uwierzymy, po co się pieklić.

Wracajaca do lasow panstwowych, jak to mozliwe , ze do tej pory byly tak ogromne przychody, a teraz sa nawet straty? przeciez to nei mozliwe. nawet w tym roku kumpel przegral przetarg, gdzie od podanych wyliczen jakis gosc, duza firma zeszła do 75 % kosztow. czyli przetargi dalej zanizaja cene, a pieniadze nagle zniknely. chyba ze ich nigdy nie bylo, ale czy dalo by sie to tak zmanipulować ? przeciez tez wrzask byl, ze polskie drewno do chin plynie, a w polsce nie maja z czego mebli robic. Dzisiaj mi ktos odpisal, ze plyty przyjezdzaja z niemiec, wiec jaki mialo to wplyw na nasze meblarstwo? bardziej bym sie sklanial do zawyzania cen plyt wiorowych przez zachodnie firmy?!

Opublikowano
9 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

nie zgodze sie z toba hubertus, wyrazilem swoj poglad, dlaczego nigdy nie odpowiadacie na zdanie pytanie, a ripostujecie najczesicej ...kaczynskim. Tak najlatwiej, dlatego zadalem otwarte pytanie, czy to nie skryba opłacana przez partię. Przecież wystarczyło odpisać, że nie bierzesz pieniedzy i wszyscy uwierzymy, po co się pieklić.

@nie ile dostaje od posta, a jak napiszesz coś na PiS to udaje że nie widzi ... Widzisz tylko jedną stronę, ale jak ktoś opłacany, ale popiera PiS i inne prawicowe ugrupowania to już ci nie przeszkadza ...

12 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

Wracajaca do lasow panstwowych, jak to mozliwe , ze do tej pory byly tak ogromne przychody, a teraz sa nawet straty? przeciez to nei mozliwe. 

Masz jakieś oficjalne dane na temat strat lasów państwowych czy słowa jakiegoś Cześka z Mrzeżyna lub Wygwizdowa Dolnego ??

Jak akcje Orlenu zdrożały przez ostatnie miesiące to klakiery PiSowskie już jakoś o tym nie mówią ... Skoro są tacy obiektywni to powinni powiedzieć ...

• Haha 1
Opublikowano

Decyzje podejmuje sama minister i nie musi jej uzasadniać. To odpowiedź resortu kultury o sposób przyznawania grantów z "rezerwy ministra". W programie "Muzyka 2025" 320 tys. zł od Hanny Wróblewskiej otrzymały dwa projekty odrzucone wcześniej przez komisję konkursową. Pieniądze trafiły do firm Stanisława Trzcińskiego, znajomego ludzi obozu władzy.

Projekt dostał więc dofinansowanie, choć komisja konkursowa nie oceniła go wysoko. Na 100 możliwych do zdobycia punktów, uzyskał zaledwie 56 i znalazł się w dolnej części wszystkich ocenianych zgłoszeń. Wiele projektów eksperci ocenili na 83 punkty, ale do nich nie popłynie ani złotówka.

Okazuje się, że to nie pierwsza podobna inicjatywa realizowana przez dr. Stanisława Trzcińskiego ze środków publicznych. W 2024 roku ze środków KPO otrzymał 100 tysięcy złotych na stworzenie cyklu czterech debat pt. "Jakimi jesteśmy słuchaczami muzyki w XXI wieku?". Kanał STX Music Solutions ma 75 subskrybentów.

Choć nagranie miało zachęcać do dzielenia się swoimi przemyśleniami i doświadczeniami na temat słuchania muzyki, komentarze pod filmem wyłączono.

Wysłaliśmy pytanie do kilku osób profesjonalnie tworzących podcasty. Wszyscy mówią, że koszty są zdecydowanie wyższe niż rynkowe, ale nie podejmą się publicznie oceny, bo nie znają szczegółów i precyzyjnych wymagań. Trudno im jednak sobie wyobrazić, co miałoby tyle kosztować. Rozeznanie rynku zrobił też portal Wirtualne Media. W materiale portalu Marcin Łukasik, współwłaściciel Studia Pałac, tłumaczy, że koszty produkcji wideocastu wahają się od 2000 zł do 4500 zł brutto. Podobne kwoty podają również nasi rozmówcy.

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak akcje Orlenu zdrożały przez ostatnie miesiące to klakiery PiSowskie już jakoś o tym nie mówią ... Skoro są tacy obiektywni to powinni powiedzieć ...

nie rób z siebie idioty większego niż jesteś

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

@Siedzacybyk masz wyżej przykład rozmowy na temat i bycia obiektywnym ... Ale to pewnie Ci pasuje, bo uderza w obecny rząd ...

tak, wiedzą już wszyscy, że każdy kto nie kocha twojego tuska to pisowiec :D 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, nie napisał(a):

nie rób z siebie idioty większego niż jesteś

Do twojego poziomu mi jeszcze bardzo daleko ...

4 minuty temu, nie napisał(a):

już wszyscy, że każdy kto nie kocha twojego tuska to pisowiec :D 

Dla Ciebie każdy kto nie kocha Jarka to popapraniec ...

Ale brawo. Odezwałeś się własnymi słowami a nie tylko kopiuj-wklej na zlecenie xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Prokuratura
Prokurator uchylił tymczasowe aresztowanie wobec podejrzanej Anny W. w śledztwie dotyczącym nieprawidłowości w Rządowej Agencji Rezerw Strategicznych.

najpierw areszt wydobywczy a gdy się wydało to teraz strach przed opinią publiczną

po-tologia w pełnej krasie

• Haha 1
Opublikowano

Troche Trump namieszał w globalizacji , pytanie czy jest miejsce na przenoszenie produkcji do krajów uważam że nie , Polska była potentatem w produkcji obuwia , w kazdej wiosce na strychach były klejone , w kazdym miescie szwalnie chyba jest bez sensu taki powrót nawet gdyby UE nałożyła 100 % ceł na produkty z Azji to w europie nie ma pracowników 

Opublikowano
6 minut temu, jarecki napisał(a):

Troche Trump namieszał w globalizacji , pytanie czy jest miejsce na przenoszenie produkcji do krajów uważam że nie , Polska była potentatem w produkcji obuwia 

Trump to wariat, zauważył to chyba nawet PiSuar bo coraz mniej krzyczą o tym jaki ten debil wysmarowany samoopalaczem jest wspaniały ...

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Do twojego poziomu mi jeszcze bardzo daleko ...

podłoga mojej piwnicy to twój sufit, ale jesteś jeszcze młody i możesz postarać się wejść na wyższy poziom, wszystko w twoich rękach

11 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dla Ciebie każdy kto nie kocha Jarka to popapraniec ...

po-łgłówek to każdy kto kocha tuska

taka jest różnica między nami

Opublikowano
1 godzinę temu, danielhaker napisał(a):

peruka dodaje mu odwagi xD

Za 2 lata wróci do Włoch

Trzaskowski go ułaskawi. A tak na poważnie jest szansa ,ze w 2027 Tusk nie zbierze większości. Ale jest też duża szansa, że pis się rozpadnie w końcu a jakaś część posłów pisu wyląduje w pace. Po kolejnych przegranych wyborach jedność w pise nie jest taka pewna.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, nie napisał(a):

podłoga mojej piwnicy to twój sufit, ale jesteś jeszcze młody i możesz postarać się wejść na wyższy poziom, wszystko w twoich rękach

Zeby upaść do poziomu człowieka który kopiuje i wkleja za ruble musiał bym z dachu mojego domu wpaść do studni która ma 10m głębokości ...

Dobra, koniec dyskusji z ruskim trollem, mi nikt nie płaci za pisanie tutaj ...

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

Wracajaca do lasow panstwowych, jak to mozliwe , ze do tej pory byly tak ogromne przychody, a teraz sa nawet straty? przeciez to nei mozliwe. nawet w tym roku kumpel przegral przetarg, gdzie od podanych wyliczen jakis gosc, duza firma zeszła do 75 % kosztow. czyli przetargi dalej zanizaja cene, a pieniadze nagle zniknely. chyba ze ich nigdy nie bylo, ale czy dalo by sie to tak zmanipulować ? przeciez tez wrzask byl, ze polskie drewno do chin plynie, a w polsce nie maja z czego mebli robic. Dzisiaj mi ktos odpisal, ze plyty przyjezdzaja z niemiec, wiec jaki mialo to wplyw na nasze meblarstwo? bardziej bym sie sklanial do zawyzania cen plyt wiorowych przez zachodnie firmy?!

CO do LP już pisałem nie widzę bilansu przedsiębiorstwa to co mam zgadywać co tam się stało. Może nie umieją rządzić może po poprzednikach trzeba dziury w budżecie łatać. Może coś innego. Może im Tusk zabrał do budżetu. Zgadywać można bez końca.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Tomek, moze tez dlatego ze poglady PO mi nie pasuja, nie pasuja mi imigranci, zwiazki partnerskie, ich cala polityka spoleczna, zapominanie o emerytach, wyprzedaanie polskich firm strategicznych, wydzierzawianie ziemi obcemu kapitałowi, podejmowanie decyzji na szkode panstwa. Oczywiscie Wy mozecie sadzic inaczej, dysydent moze mnie skrytykowac, ze dzisiaj sie na mnie zawiodł bo chyba mam zly dzien, jacek, hubertus bo widza dobre strony PO a złe pis. choc pis to nie jest moja ulubiona partia, jestem "wyznawca" konfederacji od zawsze, a i ich poglady wobec aborcji sa dziwne i powinni zamknac te swoje niewyparzone geby!

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

, a i ich poglady wobec aborcji sa dziwne i powinni zamknac te swoje niewyparzone geby!

A to jak zamkną gęby to gwałt przestanie być lekka nieprzyjemnoscia ?? Do rze że mówią jakie mają poglądy, to ludzie będą wiedzieć na co głosują ... Po co bać się arabskich gwałcicieli jak gwałt to tylko nieprzyjemność ...

• Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, mirro napisał(a):

Aleeee wyjdź z tej piwnicy, zobacz jaki świat jest piękny.😂

ty, jako stary alkoho.... tzn. koneser powinieneś wiedzieć, że świat w piwnicy może być piękniejszy

Opublikowano
34 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Trump to wariat, zauważył to chyba nawet PiSuar bo coraz mniej krzyczą o tym jaki ten debil wysmarowany samoopalaczem jest wspaniały ...

czy wariat to bym nie powiedział , róznica jest czy kraj który ma przewage importu nad eksportem ma szanse sie rozwijać bez długu to zdecydowanie nie , nie da sie zbillansoweać wydatków przy takiej gospodarce jak USA a tam co roku mają problem z budżętem 

Opublikowano

Uważam, e temat aborcji jest mało znaczacym dla losow panstwa, ale klepany na okraglo odbiera im glosy, podgrzewa atmosfere. Przeciez polityka to emocje, a lewacy graja na emocjach - wlasnie aborcja. Ludzie nie maja pojecia na co glosowac, ale jak uslysza ze oni sa przeciwni aborci, to zaglosuja na po, choc sami by dziecka nie usuneli.

Tramp to w miare prosto myslacy chlop, nadmiar importu wynika z ucieczki firm do chin. z poczatku przyniesie to straty w obrocie, ale firmy beda musialy otwierac swoje podzaklady, montownie w usa. wtedy tez zaplaca podatki, a o to mu chodzi. Czasem warto sie cofnac, by modz isc na przod.

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

Tramp to w miare prosto myslacy chlop, nadmiar importu wynika z ucieczki firm do chin. z poczatku przyniesie to straty w obrocie, ale firmy beda musialy otwierac swoje podzaklady, montownie w usa. wtedy tez zaplaca podatki, a o to mu chodzi. Czasem warto sie cofnac, by modz isc na przod.

Albo USA zamiast Great Again to upadną całkowicie ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v