Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jeżeli od tego to zależy to widocznie nie jestem ;) 

To jestem zawiedziony maszerować ze Szczerba janskim Żukowska wcislo kotula biedroniem i innymi patriotami to zaszczyt🤭😁

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

@Wpaw w takim razie musisz jechać i pomaszerować z nimi skoro dla Ciebie to zaszczyt ...

To uważaj tam na siebie żeby narodowcy wam skóry nie przetrzepali🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Normalnie jak Wiadomości TVP za czasów Kury i Danuśki, tam też nie było wiadomości niewygodnych dla wtedy rządzących ...

Czyli wnioski dwa są. ć

1. Że poziom stabilny i kierunek słuszny.

2. Że jak chcieli zlikwidować, to trza było likwidować, ze względu na punkt pierwszy choćby.🤣

Opublikowano
6 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

wiadomo że z naszczalnikiem co śmierdzi kocim moczem to największy zaszyt 🤣

Kogo tak nieładnie nazywasz? Obecną ekipę rządząca?

Opublikowano
7 minut temu, Wpaw napisał(a):

To uważaj tam na siebie żeby narodowcy wam skóry nie przetrzepali🤭

Co tam komu i gdzie Narodowcy trzepią, to ich prywatna sprawa. Nie wnikać i nie oceniać. 😂

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

Co tam komu i gdzie Narodowcy trzepią, to ich prywatna sprawa. Nie wnikać i nie oceniać. 😂

Ty jesteś mądry bo masz kałacha🤭

Opublikowano

W pierwszym kwartale 2024 roku średnia polisa OC podrożała o 17,3% w porównaniu z tym samym okresem w 2023 roku.

W pierwszym kwartale 2025 roku średnia polisa OC podrożała o 19,7 proc. w porównaniu z tym samym okresem w 2024 roku.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, nie napisał(a):

W pierwszym kwartale 2024 roku średnia polisa OC podrożała o 17,3% w porównaniu z tym samym okresem w 2023 roku.

W pierwszym kwartale 2025 roku średnia polisa OC podrożała o 19,7 proc. w porównaniu z tym samym okresem w 2024 roku.

Patrz, a ja za motocykl i samochód w sumie zapłaciłem tyle samo co rok temu, w tych samych towarzystwach ubezpieczeniowych ;) I powiem Ci, że dużo taniej niż za PiSu w 2016 xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

czyli przepłaciłeś o kolejne sto procent wszak polisa tyczy jednokrotnego zdarzenia a płacona jest cyklicznie
ubezpieczenia to największy szwindel jaki wymyślono z zachowujacych pozory wolnego rynku

kluczową jest klauzula z terminem "bezwypadkowa jazda" i wszystkie z nią zwiazane zależności

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Teraz, dysydent napisał(a):

czyli przepłaciłeś o kolejne sto procent wszak polisa tyczy jednokrotnego zdarzenia 

Może i jest przymus, ale lepiej za ten przymus zapłacić 350zł niż 600zł ...

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, dysydent napisał(a):

pomnóż to przez liczbę lat

To co, skasować obowiązek OC ?? Tylko jak ściągnąć od jakiegoś klienta, co ma kilku komorników i żadnego zarejestrowanego źródła dochodu, a jedynym jego majątkiem jest Golf II za 1500zł i ubrania które ma na sobie ?? 

Chociaż lepszym rozwiązaniem było by OC na kierowcę a nie na pojazd ...

Opublikowano

nie chodzi o przymusowość a o matematyczne machlojki w ocenie prawdopodobieństwa ryzyka
frajer jest rżnięty w żywe oczy i jeszcze się z tego cieszy. Przecież to jest dokładnie coś w rodzaju kasyna gdzie się los opłaca cyklicznie a ew obrona od przegranej tylko raz po której to obronie drastycznie wzrasta wartość obstawienia.
Nic nie trzeba robić tylko przeliczyć statystyki i pieniądz sam przyrasta na kątach towarzystw ubezpieczeniowtch... nno moż trzeba zatrudnić hieny co będa wyszukiwać haków aby i tej mizernej wygranej nie wypłacić co w kasynie nawet nie ma takiej opcji.

żeby było jaśniej - wysokość stawki jest naliczana w/g statystyki ryzyka rocznego i jeśli wygrana nie była wypłacona to jak inaczej to nazwać jak nie kasynem jeśli w kolejnym roku kolejny raz trzeba sobie los wykupywać który powinien być zero lub o wysokość inflacji co najwyżej waloryzowany a nie podlegać przepadkowi.
to że stawki za bezwypadkowośc spadaja to żadna łaska bo i tak poprzednie się kumulują w czysty zysk ubezpieczyciela.

Handel ryzykiem i owszem ale czy uczciwy? przeciez miriadowe fortuny towarzystw ubezpieczeniowych znikąd się nie biorą

Opublikowano (edytowane)

@dysydent wszystko się zgadza, tylko pytanie jak to rozwiązać, co zrobić aby było lepiej ?? Powiedzieć, że ZUS to piramida finansowa każdy potrafi, tylko jak to lepiej rozwiązać ? 

Opublikowano

a jak nawet coś wymyślę to zostanie to wprowadzone? zatem takiego wała żebym nawet zaczął myśleć :P

co innego chciałem udowodnić

23 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Patrz, a ja za motocykl i samochód w sumie zapłaciłem tyle samo co rok temu, w tych samych towarzystwach ubezpieczeniowych ;) I powiem Ci, że dużo taniej niż za PiSu w 2016 xD 

o niczym to nie świadczy bo trzeba porównywać stawki nowych klientów bez jakiejkolwiek historii ubezpieczeniowej czyli te referencyjne (czy jak tam oni ponazywali_ ) a te nie wierzę aby nie wzrosły i tu brdziej skłonny jestem uwierzyć @nie niż Tobie

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, dysydent napisał(a):

o niczym to nie świadczy bo trzeba porównywać stawki nowych klientów bez jakiejkolwiek historii ubezpieczeniowej czyli te referencyjne (czy jak tam oni ponazywali_ ) a te nie wierzę aby nie wzrosły 

W zeszłym roku miałem bezszkodową jazdę, w tym roku też, wiek taki, że chyba wpływu nie ma, w programie lojalnościowym policji gdzie się punkty wymienia na rower ostatni raz brałem udział 4 albo 5 lat temu, ale zdecydowanie za mało punktów miałem aby ten rower dostać ...

Z tego co aby rozmawiałem, jak byłem ubezpieczyć pojazdy, to właśnie za te punkty sporo sobie teraz liczą przy ubezpieczeniu ...

• Thanks 1
Opublikowano
26 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

I powiem Ci, że dużo taniej niż za PiSu w 2016

chyba za dużo nalewki z bobu wypiłeś :D 

3 minuty temu, dysydent napisał(a):

nie wierzę aby nie wzrosły

chyba, że to było pierwsze jego ubezpieczenie i miał 18 lat :D 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, nie napisał(a):

chyba za dużo nalewki z bobu wypiłeś :D 

chyba, że to było pierwsze jego ubezpieczenie i miał 18 lat :D 

Nalewka z bobu, ale ty głupi jesteś xD 

Już nie pamiętasz, jak ubezpieczenia wywaliły stawki w 2016 ?? Masz, to pomoże na problemy z pamięcią ...  Prawie dwa razy tyle przez 2 lata ... Już nie mówiąc o tym, co można było wtedy kupić za te 779zł a co teraz ...

Ile płaciliśmy za OC w 2023 r.? Raport RanKING | Rankomat.pl

Opublikowano
40 minut temu, nie napisał(a):

A ile za prąd więcej mi osobiście rachunek na koniec roku przyszedł wyższy  o 80% a rozmawiałem z paroma osobami to niektórzy mówią że rachunki mają o 100%wyzsze