Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

zabrano lejce nie dostaje informacji o tym fakcie ?

jak ? zawsze tak było 

Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

To nie są takie "zwykłe" wypadki, a wypadki spowodowane przez pijaków którym wcześniej zabrano uprawnienia, a oni nadal sobie jeżdżą, bo prawo jest dziurawe w ich przypadku

wystarczyło dać pieszym większe pierwszeństwo i mamy skutek ........ ostatnio kobieta młoda bawiła sie telefonem i wjechała wózkiem pod tira  

Teraz, Ulman napisał(a):

To było oczywiste że tak będzie. 

jedyna zabawa udana w twoim życiu ? 

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

To nie są takie "zwykłe" wypadki, a wypadki spowodowane przez pijaków którym wcześniej zabrano

...a to są wypadki zwykle i ....nie zwykłe?

Czym się różnią?

Kto to ocenia.?

...czy ty nie odpływasz trochę??

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Roman176 napisał(a):

jak ? zawsze tak było 

wystarczyło dać pieszym większe pierwszeństwo i mamy skutek ........ ostatnio kobieta młoda bawiła sie telefonem i wjechała wózkiem pod tira  

Ale te wypadki spowodowali ludzie którzy nie powinni siedzieć za kierownicą ... U ojca w robocie też był taki przypadek, jeździł samochodem mimo zatrzymanych uprawnień za chlanie, wyszło dopiero przy okresowych badaniach że nie ma prawka, pracodawca nic nie wiedział i bardzo nie miał jak tego sprawdzić.

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

...a to są wypadki zwykle i ....nie zwykłe?

Czym się różnią?

Kto to ocenia.?

...czy ty nie odpływasz trochę??

Chodzi o to, że akurat TE OSOBNIKI nie powinny znaleźć się za kierownicą, tak samo jak ktoś bez prawa jazdy ... Dostaje taki delikwent wyrok sądowy, po którym ... wsiada do samochodu i odjeżdża jak gdyby nigdy nic ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Roman176 napisał:

3 minuty temu, DTaras napisał(a):

Czyli niewiesz...

dawaj pośmiejemy się 

Śmiej się śmiej. Pisząc iż to akt prawny jesteś wprost ogólny albo zwyczajnie prosty. Nie rozwiązujemy krzyżówki. Pytanie było o statut czyli ogólniki zostawiliśmy z tyłu...

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Według jakich ... przepisów, wytycznych ...koneksji partyjnych????

Według takich że mają zabrane uprawnienia a jeżdżą, po świętach cię jeszcze Zbyszku trzyma ??

Opublikowano
jarecki napisał:

Wczoraj znowu kierowca z zatrzymanym prawem jazdy wjechał w 18-nasto latke na przejściu , czy to media bardziej nagłaśniają bo jakoś sporo tego ostatnio 

Czego oczekujesz? Są tacy co w przypadku gdy autobus zyeboł się w przepaść utrudnili życie wszystkim kierowcom a potem okazało się, że to jednak nie jest sposób na wtłoczenie rozsądku. Wypadek. Lepiej dla dziewczyny było by gdyby miał prawo jazdy?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Chyba Ciebie..

No nie, w Błoniu też był taki wypadek, 3 sądowe zakazy prowadzenia pojazdów, a delikwent dalej jeździł, to jest normalne ?? W sumie to skasujmy egzaminy na prawo jazdy, niech każdy sobie jeździ, na co to komu ...

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał(a):

Znowu bełkoczesz? Gorzoła jeszcze cie trzymie pieronie?

nie piej bo zrobiłem ała 

6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale te wypadki spowodowali ludzie którzy nie powinni siedzieć za kierownicą ... U ojca w robocie też był taki przypadek, jeździł samochodem mimo zatrzymanych uprawnień za chlanie, wyszło dopiero przy okresowych badaniach że nie ma prawka, pracodawca nic nie wiedział i bardzo nie miał jak tego sprawdzić.

u mnie takich problemu niema ................ tylko z ukr 

Opublikowano
8 minut temu, Roman176 napisał(a):

jak ? zawsze tak było 

Problem w tym że Polska dostosowała prawo o ruchu pieszych do prawa światowego chyba w latach 70 ubiegłego wieku ale źle było przetłumaczone i dopiero PIS naprawił ten błąd i teraz jest tak jak powinno być 

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

To nie są takie "zwykłe" wypadki, a wypadki spowodowane przez pijaków którym wcześniej zabrano uprawnienia, a oni nadal sobie jeżdżą, bo prawo jest dziurawe w ich przypadku ... Jakim cudem firma która zatrudnia takiego pijaka któremu zabrano lejce nie dostaje informacji o tym fakcie ? Dla mnie to jest bardzo poważna sprawa, że w tym kraju można sobie praktycznie bezkarnie jeździć pomimo zatrzymanych uprawnień ...

Bo Polska jest państwem bezprawia. 

Nigdy nie będzie lepiej jeśli mamy takie prawo jakie mamy. Jeśli ludzie nie potrafią uczyć się na błędach będą je powielać.

Opublikowano
Takeda napisał:

@mirro do ciebie kilka pytań, boś bliżej

Ja nie miro ale zadaj sobie podstawowe pytanie: ile tych czołgów wraz z dopasowanym do nich zmechem jest na froncie. Następne pytania będą zbędne.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No ale że co?

Jak zabronić?

Dać jednemu, drugiemu po 300h zamiatania ulic, to się reszta zastanowi czy warto wsiadać po zakazie ...

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał(a):

Czego oczekujesz? Są tacy co w przypadku gdy autobus zyeboł się w przepaść utrudnili życie wszystkim kierowcom a potem okazało się, że to jednak nie jest sposób na wtłoczenie rozsądku. Wypadek. Lepiej dla dziewczyny było by gdyby miał prawo jazdy?

Pewnie gdyby miała prawko to by się rozejrzała ? Wątpię . Obecnie prawo o ruchu pieszych jest zestandaryzowane z prawem światowym 

Opublikowano
witejus napisał:

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Według takich że mają zabrane uprawnienia a jeżdżą,

Prosto z sądu do pierdla?

A gdzie tam. Odciąć stopy i przyszyć zamiennie - nie będzie umiał jechać.

• Haha 2
Opublikowano

Prokuratura Krajowa wszczęła śledztwo przeciwko Antoniemu Macierewiczowi. Były szef MON jest podejrzany o działanie na szkodę RP przez decyzję o nieprzystąpieniu do programu zakupu tankowców powietrznych.

dymać peowskich frajerów :D 

Opublikowano
1 minutę temu, Patrycja2 napisał(a):

Bo Polska jest państwem bezprawia. 

Nie prawda.

Chcesz państwa policyjnego?

Nie wszystko się da ,..prawnie...

Gdzie widzisz to bezprawie????

no gdzie?

Wtedy jak masz inne spojrzenie na coś?

Weź mi wytlumacz....bo ja ze wsi...

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dać jednemu, drugiemu po 300h zamiatania ulic, to się drugi raz zastanowi czy warto wsiadać po zakazie ...

Popieram👍

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, DTaras napisał(a):

Odciąć stopy i przyszyć zamiennie - nie będzie umiał jechać.

Próżny trud , ruskie w czasie II światowej latali samolotami, bez nóg.

Edytowane przez witejus
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie prawda.

Chcesz państwa policyjnego?

Wobec osób które jeżdżą pod wpływem alkoholu/narkotyków albo na aktywnym zakazie za wcześniej wymienione czyny ? Jak najbardziej, pała przez plecy, roboty publiczne i z 10x krotność pensji jako kara ... Wypadku nie da się nieraz uniknąć, roztargnienie, chwila nieuwagi, no różnie bywa, nikt raczej umyślnie do tego nie dąży, co innego jazda pod wpływem albo z aktywnym zakazem prowadzenia ... Jestem pijany, to nie wsiadam, można znajomego poprosić o podwózkę, czy teraz Ubery już nawet coraz częściej na wieś jeżdżą, 20-30 zł i Cię podwiozą z popijawy u znajomych ...

A i spowodowanie wypadku śmiertelnego po pijaku czy z aktywnym zakazem prowadzenia za pijaństwo powinno być karane tak samo jak morderstwo ...

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v