Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No ja tam się nie znam, ale zamiast się rozpisywać po różnych mediach, to może tak..jakoś wprost

tym razem poważnie
tak naprawdę nikt nie wie jeszcze w co zmienił się obecny Trump względem tego z pierwszej prezydentury i jak daleko pójdą za Nim Amerykanie zanim powiedzą - dość
oby się tylko na gadaniu skończyło (formie gadanej tego "dość")

na razie co madrzejsi czekają na rozwój wypadków i pełniejszy obraz sytuacji, co głupsi - no tak jak zauważyłeś - pajacują po masmediach; se niech pajacują bo dobrej rozrywki nigdy dość nawet dla Trumpa a tym bardziej dla nas.
Póki co jeszcze niczego znaczącego Trump nie nazmieniał a że krzykliwe toto o tym wiadomo jeszcze sprzed ośmiu lat.

spokojnie; na razie to tak za bardzo za co opieprzać tego Trumpa? przeciez On jeszcze nic nie zrobił
no chyba że właśnie za to no ale dajmy Mu bodaj te tradycyjne sto dni

tam jakieś groźby militarnej ingerencji w Meksyku wczoraj padały ale kongres amerykański ostudził zapędy zaraz jak się pojawiły czyli - póki se gada to niech se gada; na razie nic więcej po za gadaniem z tego nie wynika

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, dysydent napisał(a):

tym razem poważnie

Hmmm.

Poważnie...to to co widziałem w tv, a właściwie w internetach...mam na myśli spotkanie Tramp- Zełński, to zwykły cyrk dla mnie.

Niezależnie kto miał rację, to ta dyskusja, to było jakieś show dla gawiedzi...

Dla mnie to takie jakieś....ale co ja tam wiem..ja ze wsi jestem...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)

No pewnie że cyrk sam powiedział że będzie dobry program telewizyjny, ale on chciał żeby tak było bo ten nie chciał podpisać umowy

Edytowane przez Strongman
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Strongman napisał(a):

No pewnie że cyrk sam powiedział że będzie dobry program telewizyjny

No właśnie...

Się spotkały ..showmeny...

...tylko że po za kadrem ludzie umierają...

No i po co?

Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał(a):

sam powiedział że będzie dobry program telewizyjny,

tak powiedział?
możliwe
no ja przegapiłem ale i aż tak mediów nie obserwuję to....

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

tak powiedział?
możliwe
no ja przegapiłem ale i aż tak mediów nie obserwuję to....

Tak..

No dziecinada...

Ciekawie też o poprzednikach mówił....bardzo ciekawie...

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, marks50 napisał(a):

Takiego czegoś u kacapa nie usłyszysz do kiedy nie bedzie tego na papierze oficjalnie podpisane , co miał powiedzieć putin ze daje zielone światło trampkowi a potem bombarduje  urunę ? Myslisz ze trampek blefował i jak mu by komik podpisał zawieszenie broni to wtedy dopiero by sie dogadywał z utinem ??? Dogadali sie juz dawno i nie tylko o urynie . W Szwajcari bedą rozmawiać o gaz rurce NS2 :) , za chwile trampek sobie przywłaszczy ten rurociąg i co mu zrobią niemcy :) , głośniej zapłaczą :) . Notki z takich spotkań też są robione i trzeba by było byc desperatem by blefować że nie ma porozumienia hegemonów . Myślisz że ten opierpapier jewropeczycy zbierali od tak czy mu utin podszepnął by postawic lewaków do pionu .

Ruski siedzi pewnie miesza herbatę i co chwila naciska guzik z rozkazami dla wojska by bardziej tłukli banderowców bo jak papierk podpisze to będzie musiał skończyć wojenkę a tak ile zajmie terenu to jego . Dlatego kołchoźnicy mogą wiele obiecywać , pertraktować ale jak nie zaczna się dogadywć z kacapem to pokoju nie będzie więc po co zbierać wojsko na misje stabilizacyjna skoro pokoju nie maja w planach - to będzie taka ustawka ze wyślą żołnierzy a potem powiedzą im " co masz w ręku żołnierzu ??? Wiadro " 

Nic nie myślę na temat tego czy blefował czy nie po Trumpie możesz się wszystkiego spodziewać dzisiaj tak jutro tak. Myślę jednak, ze z Putinem nic nie jest ustalone myślę, że specjalnie zrobili ustawkę z Zalenskym by umowy nie podpisał bo Putin nie chce ustąpić. On już wie, że dzięki Trumpowi weźmie całą UA. Przynajmniej będzie próbował.

Putin myśląc, że Trump wstrzyma pomoc UA co jest realne uważać może, że Europa się nie dogada na jakieś konkretne działa i front w UA się załamie i wtedy rusek stanie nad Bugiem.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

No mówił że że na jakieś państwa w Afryce i w ogóle na rozmaite państwa tam 20 miliony tu 20 miliony tam 50 miliony na rozmaite pierdoły dwa dni wcześniej że poprzednicy tak rozdawali pieniądze i dlatego to było w TV żeby Amerykanie widzieli że ten nie rozdaje

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

A nie może który z przywódców normalnie zadzwonić do Trampa i go zwyczajnie opieprzyc?

Łoooo Panie. Do tego to trza dobrej znajomości języka obsługiwanego przez Trumpa. Żeby miało to sens to nie tylko mother fuckerów trza  nawrzucać , ale jednak i pewien zasób słów i zwrotów co wiedzieć jak użyć. Inaczej tylko wesołość można wzbudzić i politowanie.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
7 minut temu, Strongman napisał(a):

Nie wiem po co on tam pojechał Jak nie miał zamiaru podpisać i tego za to tak zrobili

wysoce prawdopodobne że znał tylko treść umowy nim wyjechał
aneksy do niej pokazali Mu na miejscu

Opublikowano

Nie wiem ale mi się wydaje że on w ogóle nie miał zamiaru nic podpisać tylko liczył że mu dadzą, nawet o tym nic w tym wywiadzie nie mówili że Jakie zmiany i w ogóle że musisz się zastanowić z decyzją

Opublikowano
Godzinę temu, marks50 napisał(a):

więc po co zbierać wojsko na misje stabilizacyjna skoro pokoju nie maja w planach - to będzie taka ustawka ze wyślą żołnierzy a potem powiedzą im " co masz w ręku żołnierzu ??? Wiadro " 

Regulamin walki przewiduje działania pod tytułem -Rozdzielanie stron konfliktu. Nie to żebym się upierał w sprawie wykorzystania, ale jest. Misja stabilizacyjna to tylko nazwa, którą używa się i czasem błędnie.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Strongman napisał(a):

Nie wiem po co on tam pojechał Jak nie miał zamiaru podpisać i tego za to tak zrobili

Ani jedna strona nie druga niemiała zamiaru podpisać dlatego spotkanie zaczęli od tego, że Vance zaczął atakować Zalenskiego za ubiór. Trump przedstawił takie warunki że wiedzieli że Zalensky nie podpisze. Nie znam motywów USA ale ta ustawka miała jeden cel nie podpisać umowy. Ale pokazać światu i wyborcom w USA, że się chce podpisać.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
12 minut temu, Strongman napisał(a):

Raczej debil wysmarowany samoopalaczem myślał że Żebrzeński podpisze mu wszystko jak leci, najlepiej puste kartki a on sobie już tam wpisze ...

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

opisywał drogę do Dysa.

Znam,znam...w środę będę obok....w Elizowce...😉

5 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ale pokazać światu i wyborcom w USA, że się chce podpisać.

..jak dla mnie to ... popisać..

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ani jedna strona nie druga niemiała zamiaru podpisać dlatego spotkanie zaczęli od tego, że Vance zaczął atakować Zalenskiego za ubiór. Trump przedstawił takie warunki że wiedzieli że Zalensky nie podpisze. Nie znam motywów USA ale ta ustawka miała jeden cel nie podpisać umowy. Ale pokazać światu i wyborcom w USA, że się chce podpisać.

Mogło i tak być że jak to w życiu jak baba chce zmienić chłopaka to mu wytyka jakieś wady że silnie niby denerwują a tak naprawdę nie chodzi o to tylko żeby znaleźć sobie pretekst że to on winny A wcześniej jej te wady nie przeszkadzali

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, jarecki napisał(a):

A co by się zmieniło gdyby ta umowę USA-Ukraina podpisano ? Według mnie nic .

No pewnie nic, bo te całe naciski Trumpa że to Żebrzeński nie chce pokoju dlatego, że Putin nie ma ochoty rozmawiać z samoopalaczem ...

• Like 1