Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał(a):

jest tu jakis inny poddany najjasniejszego,milosciwie nam panujacego franiszka jozefa ?? chyba brak

Oprócz ciebie niema, reszta dawno wymarła.

• Haha 2
Opublikowano
40 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak wystarczy Ci, że zamiast 2 lata wytrzyma 3 lata to bierz Centrę xD W tym tanim jest chociaż szansa, że się w czasie gwarancji popsuje xD A tak na serio, nie tyle marka ma znaczenie, to że nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie ciągniki w zimę stoją nieużywane, raz na miesiąc podładuję i nawet tania marchew w C-330 piąty rok się nie chce rozlecieć. 

W motocyklu mam chyba 9 letni akumulator, ale raz na miesiąc go podepnę pod prostownik, a nie jak niektórzy wstawią w październiku do garażu i sobie przypominają o motocyklu w kwietniu jak się ciepło zaczyna robić ...

W samochodzie ta sama firma 4 lata. Nic nie ładowany od nowości i działa a w ciągniku taki bubel mi się przydarzył. Ciągnik w zimę stoi, hodowla dawno zlikwidowana. Patrzę na masę aku i dwa różne ogłoszenia ten sam model i inna masa. To jest ciekawe.

20 minut temu, jacus napisał(a):

a rosna one tam ?? kurna nigdy we filmach nie widzialem.

Ale żebyś w USA nie był to aż dziwne :ph34r:.

O właśnie Gene Hackman zmarł. Tak się złożyło że razem z żoną i psem w jednym czasie.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, dsbh napisał(a):

W samochodzie ta sama firma 4 lata. Nic nie ładowany od nowości i działa a w ciągniku taki bubel mi się przydarzył. Ciągnik w zimę stoi, hodowla dawno zlikwidowana. Patrzę na masę aku i dwa różne ogłoszenia ten sam model i inna masa. To jest ciekawe.

I tu masz odpowiedź, ciągnik całą zimę stoi, a akumulatora nie podładujesz pewnie ? W samochodzie cały czas ma ładowanie dlatego lepiej sobie radzi. Jak będzie w zimę nie dbany to i dobrej firmy tak samo szybko padnie ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Jak się nie mylę Centra ma dwa rodzaje akumulatorów , tanie i drogie , tani to tandeta a drogi to drogi jest 🤦, od dobrych kilku lat nie kupuje tej firmy moze jest mały sentyment ale są lepsze .

Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał(a):

No i koniec socjalu, uśmiechnijcie się razem z waszą zmianą.   xD

No i wreszcie będzie spokój. Tylu niepotrzebnych urzędników do zwolnienia, żadnych zdjęć satelitarnych do kupowania. 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Desperado napisał(a):

No i bardzo dobrze.

Socjal to patologie...

Ekonomia powinna rządzić.

Pomoc tylko dla chorych.

Reszta ma ręce by zarobić.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Desperado napisał(a):

Nawet nie wiesz jak się z tego cieszę, mam uśmiech od ucha do ucha, im mniej patologi socjalnej tym lepiej ...

• Like 1
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Socjal to patologie...

Ekonomia powinna rządzić.

O właśnie. I rolnicy wymuszą urealnienie cen płodów rolnych.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

O właśnie. I rolnicy wymuszą urealnienie cen płodów rolnych.

W jaki sposób ? Skoro i tak mamy nadwyżkę która trzeba wyeksportować ?

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

W jaki sposób ?

Nooooo powiedzą że nie ma dopłat, czyli musi być drożej.

Teraz, jarecki napisał(a):

No taki Maltańczyk ( obywatel Malty ) ma trzy razy wyższe dopłaty od Polskiego posiadacza ziemi ale i koszty życia też trzy razy wyższe 

A kogo to obchodzi? Miało być równo, to niech będzie.

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

Mnie dopłaty walą. Za to cena prądu zabije mnie dość szybko.

Walą tych co mają inne źródła dochodu, np, emeryturkę wojskową, z samej ziemi dla niektórych to potężny zastrzyk gotówki.

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

I tu masz odpowiedź, ciągnik całą zimę stoi, a akumulatora nie podładujesz pewnie ? W samochodzie cały czas ma ładowanie dlatego lepiej sobie radzi. Jak będzie w zimę nie dbany to i dobrej firmy tak samo szybko padnie ...

Ciągnik stoi a akumulatory w ciepłym pomieszczeniu wyjęte z niego. Żeby nie było to jest drugi komplet tej samej firmy i wytrzymał tyle samo. Pierwszy bardziej dostawał po d*pie a drugi miał już lżej i ta sama sytuacja. Dlatego chcę zmienić firmę na inną.

8 minut temu, Desperado napisał(a):

Spokojnie Tusku to załatwi. Nikt munie podskoczy :ph34r:.

4 minuty temu, jarecki napisał(a):

Jak się nie mylę Centra ma dwa rodzaje akumulatorów , tanie i drogie , tani to tandeta a drogi to drogi jest 🤦, od dobrych kilku lat nie kupuje tej firmy moze jest mały sentyment ale są lepsze .

Jaką masz firmę ?