Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał(a):

I jak tu dyskutować z człowiekiem, który porównuje śmigłowiec szturmowy z ciężkim wielozadaniowym.

to tylko przykład pokazujący przepaść technologiczną między usa a francją

a black hawków też już 8 jest, i jedne i drugie będą systematycznie dostarczane, tak jak pozostałe uzbrojenie z usa

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Przykładasz opakowanie po parówkach i odpala.

A jak nie odpalasz na ostro czyli waląc pieczonym  "chickenem" w konsolę. 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, nie napisał(a):

a black hawków też już 8 jest, i jedne i drugie będą systematycznie dostarczane, tak jak pozostałe uzbrojenie z usa

No dobrze, dobrze, ale kody mamy do tego uzbrojenia czy będą to ozdobniki do konferencji Błaszczaka ?? xD Jak te Abramsy wożone na lawetach za limuzyną ex-ministra ?? xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał(a):

to tylko przykład pokazujący przepaść technologiczną między usa a francją

Tych śmigłowców nie kupuje się "zamiast", tylko "również", Dlatego były we wojsku dwa różne programy.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Będziemy subskrypcje wykupować taki abonament na rok. Jedna rakieta na miesiąc za złotówkę. Może promocje nawet bedą na kartę z Biedronki dwie w cenie jednej.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

Będziemy subskrypcje wykupować

Raczej to będzie jak zdrapka. Jak se trafisz i właściwy kod wydrapiesz, to machina odpali.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, pawel885 napisał(a):

Ty chyba masz 15 lat albo z kosmosu jesteś ...

Nie chodzi o to że budują tylko kto i za ile...

W pobliskim mieście kilka lat temu był przetarg na rewitalizację rynku 

Przetarg ładnie pięknie , zwycięzca zapadł się pod ziemię 

Raz, drugi 

Terminy gonią więc do akcji wkroczyła rzetelna niemiecka firma 

Rynek obłożyli kostka granitowa 

Kilka lamp i ławek i wszystko

Koszt ?

1300 zł m2 😂 

W tym czasie deweloper za 1800 blok stawiał 

kiedy byla taka cena mieszkan i gdzie ??

2 godziny temu, Takeda napisał(a):

a już się martwiłem, że twoja głowa  to odbicie gospodarstwa, kiedyś gnój, teraz pusto. Jednak widzę że się myliłem na szczęście. Co prawda nigdy na głowę nie upadłem, ale może masz rację? z takim znawstwem i pasją rozprawiasz o idiotach, że wierzę iż twa wiedza nie tylko pochodzi z autopsji, musi być poparta jakimiś badaniami, a co najmniej obserwacjami. Na rodzinie i znajomych? Czy może nawet przyjaciołach? Nie śmiem tak szaleć i cię oczerniać, ale może jakowyś masz?

Do tego i sztuka jest ci nieobca, ewidentnie zwolennik z ciebie prymitywizmu, czujesz, że masz dużo wspólnego z Nikiforem Krynickim? To by wiele tłumaczyło...

szacun .cala sala , caly dzien myslala nad odpowiedzia ?? pielegnairki tez wam pomagaly ?

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

No dobrze, dobrze, ale kody mamy do tego uzbrojenia czy będą to ozdobniki do konferencji Błaszczaka ?? xD Jak te Abramsy wożone na lawetach za limuzyną ex-ministra ?? xD 

gdyby nie zakup pisu to peowskie dziady do dzisiaj latałyby jakimś sowieckim złomem serwisowanym w rosji, taka jest mentalność drobnego cwaniaczka, który myśli, że jest sprytny a w rzeczywistości jest głupcem, który więcej traci niż zyskuje

• Haha 3
Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał(a):

gdyby nie zakup pisu to peowskie dziady do dzisiaj latałyby jakimś sowieckim złomem serwisowanym w rosji,

Szkoda że obecnego złomu też nie serwisuje się w Polsce. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, nie napisał(a):

gdyby nie zakup pisu to peowskie dziady do dzisiaj latałyby jakimś sowieckim złomem 

Tak, tak, do 2022r to nakupili tego uzbrojenia że ho, ho, ho, szczególnie za ministra Zamachowca xD 

Już nie mówiąc że nakupili amerykańskiego złomu a nie uzbrojenia, bo te Abramsy to złom a nie nowoczesne uzbrojenie ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, nie napisał(a):

gdyby nie zakup pisu to peowskie dziady do dzisiaj latałyby jakimś sowieckim złomem serwisowanym w rosji, taka jest mentalność drobnego cwaniaczka, który myśli, że jest sprytny a w rzeczywistości jest głupcem, który więcej traci niż zyskuje

Nawet ruskiego sprzętu wojskowego jaki mamy mieliśmy od lat nie serwisujemy nie serwisowaliśmy w RU. To na przykład było przyczyną śmierci pilota miga 29 bo nasi jakąś śrubę do fotela katapulty dorobili i ona okazała się za mocna/twarda w krytycznym momencie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

taki przekąs bo to pisiory kupiły? 22 lata czekamy chyba na kody do f-16, ba tam nawet w ramach ofsetu były rozliczane obiady we francji bo się amerykańskie wojskowe szychy z żonami w paryżu na spotkania umawiali. I jakoś bez echa to przeszło, a teraz gównoburza? Każdy sprzęt który nie znamy od śrubki nie potrafimy serwisować, nie jesteśmy niezależni jeśli chodzi o zaplecze jest złomem, czy to USA czy Korea czy Francja czy Burkina Faso. Z resztą z podejściem naszych władz to nawet drewnianej dzidy zaimportowanej z Nigerii byśmy nie naprawili

Edytowane przez Takeda
Opublikowano
1 minutę temu, Takeda napisał(a):

a teraz gównoburza?

Też uważam że to gównoburza. Przecież i tak nie wiedzielibyśmy co z nimi zrobić.

Opublikowano
Teraz, Desperado napisał(a):

Coś dla tych co głosowali na PSL, miał być niby jakimś hamulcem dla tusków a czym jest?

A co mnie obchodzą przemyślenia jakiejś sprzedajnej Kukizowej szmaty ?? Chyba, że chodzi o to, że oni eksperci w sprzedawaniu się i wiedzą co mówią ?? xD 

• Like 1
Opublikowano
jacus napisał:

a nie jest zdolnym politykiem a przynajmniej byl ??

Kwestia standardów. Jeżeli sprawny machinator i dyktator jest zdolnym politykiem to nie jest to co mie eksajtuje.

Opublikowano
6 minut temu, DTaras napisał(a):

Jeżeli sprawny machinator i dyktator jest zdolnym politykiem

To jest jego marzenie. Bo wtedy awansuje do klubu polityków. 

Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A co uważać o "antysystemowcach" którzy stali się podnóżkiem Jarosława z Żoliborza ??

Tak tak    xD pierdu pierdu, gwizdu gwizdu i nadzieje poszły w piz*u.

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
nie napisał:

Trzaskowski2025 
Jeszcze nigdy w historii polska armia nie była większa od armii Brytyjskiej, czy Niemieckiej. Mamy jedną z najsilniejszych armii w całym NATO.

pomijając czyja to zasługa

polska armia

armia Brytyjska czy Niemiecka

🤮

natury nie oszukasz

Aaale największa w czym?

mirro napisał:

A Ty widzę z tych, co stawiali na polsko-ukraińską kooperację w konstruowaniu "wiertaliotów"?

Znaczyy... Rakiety, silniki turbinowe i śmigła w całości Ukraińcy umieją lepiej robić od nas. Kompetencje mają większe. Można by coś pokleić ale najpierw trzeba mieć koncepcję do czego to ma być zatem i czym ma strzelać a tego tam niema - to klops trochę prócz rakiet. Logika mówi: jednak arbuszszs. Ale rakiety? Temat wart zastanowienia.

Tomasz0611 napisał:

2 minuty temu, nie napisał(a):

jeszcze w tym roku będziemy mieli 8 apachów 

A kody do tych Apachów Błaszczak załatwił czy będą stały jako ozdoby na piknikach z wojskiem ?? xD 

Tylko PIN bez PUKu a reszta będzie jak w telefonie na kartę - wyślesz sms dostaniesz pakiet na miesiąc.

hubertuss napisał:

Zakup f 16 wielu i wtedy krytykowało jako przestarzały sprzęt podobnie jak i sam off set ale na to wtedy było nas stać. 

Jak dla mnie się podobał rafale albo gripen.

Opublikowano
mirro napisał:

6 minut temu, DTaras napisał(a):

Jeżeli sprawny machinator i dyktator jest zdolnym politykiem

To jest jego marzenie. Bo wtedy awansuje do klubu polityków. 

No. Jednakowoż imć Magierowski to mówiąc stawia się level wyżej...

Opublikowano
Godzinę temu, jacus napisał(a):

szacun .cala sala , caly dzien myslala nad odpowiedzia ?? pielegnairki tez wam pomagaly ?

Podziękuj w moim imieniu całej sali za szacunek, a skoro nieszczęścia chodzą parami to pozdrów też galana i życz rychłego powrotu, w sumie to też w twoim interesie, na dwa etaty AF nie uciągniesz, sam ledwo dajesz radę, a gdzie jeszcze jego zastępować byś miał?

Dziękuję zdrowy odpukać jestem, więc pielęgniarki mi nie potrzebne do pomocy.  Zauważyłem jednak, że cesarsko-królewskie wychowanie przez galicyjskiego zaborcę nadal w małopolsce siedzi, z pokorą i nawet czasem szacunkiem chłopstwo w liczbie mnogiej do lepszych od siebie się zwracało, więc i za to "Wy" w stosunku do mnie także dziękuję, może niezamierzone, ale widać podświadomośc podpowiada tobie prawidłowe zachowanie. Widać tyś nie od Jakuba Szeli tylko niewolnicza krew pańszczyźnianego obdartusa.

• Haha 2