Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, jacek1296 napisał(a):

Zawieszenie.

Zawieszenie, to nie kara.

10 minut temu, Wpaw napisał(a):

Aleeeee cały elektorat PiS wcale nie musi głosować na kandydata obywatelskiego, bo części wcale podobać sie nie musi. A może nie zagłosują ci , co czekają na kandydata PiS? Ten pan chciał coś udowodnić ale paru zmiennych nie bierze pod uwagę.

Opublikowano

image.png

image.png

@12Pafnucy  podaj adres 

image.png.cd57ee38991f68eb83535ad519df2e2c.png

🔥 Węglowy rekord w Niemczech – zielona energia nie wystarczyła! ⚡
Niemcy, lider transformacji energetycznej, zmuszone były uruchomić elektrownie węglowe o mocy 8,1 GW, by pokryć niedobory energii. Powód? Słaby wiatr i znaczący spadek produkcji energii z farm wiatrowych w porównaniu do zeszłego roku.
Według analiz Bloomberga, w środę moc farm wiatrowych w Niemczech wyniosła jedynie 5 GW, co pokazuje, jak bardzo niestabilne mogą być odnawialne źródła energii.
Czy taka przyszłość czeka całą Europę? Zamykane elektrownie konwencjonalne, wzrost uzależnienia od niestabilnych źródeł i… konieczność powrotu do węgla w krytycznych momentach? 🤔
Co sądzicie o tej sytuacji? Czy to znak, że warto bardziej stawiać na stabilne źródła energii? 💡
  • Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, Roman176 napisał(a):

Co sądzicie o tej sytuacji? Czy to znak, że warto bardziej stawiać na stabilne źródła energii?

Pytanie i odpowiedź w jednym. Tylko po kija pytać?

• Like 1
Opublikowano

@12Pafnucy  za tym głosowałeś 

Drzewa z Niemiec,auta z Niemiec, tramwaje, Niemiec, wszystko z Niemiec.

Nie lepiej wam się wynieść do Niemiec?

1 minutę temu, jahooo napisał(a):

Pytanie tak samo inteligentne jak "Co robisz SzczePanie"

bardziej takie 

image.png.8a641c43aa7a8fa385fd4b43ccbfba7c.png

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał(a):

@12Pafnucy  za tym głosowałeś 

Drzewa z Niemiec,auta z Niemiec, tramwaje, Niemiec, wszystko z Niemiec.

Nie lepiej wam się wynieść do Niemiec?

Tia...bo za PiSu to miałeś wszystko z Polski...

A do Niemiec to mam całkiem blisko, tak ze 30 kilometrów...

Ale nie chcę tam... korki tam...

Mi dobrze tu gdzie jestem ...po co mi się przenosić?...

Możesz wytłumaczyć?

Opublikowano (edytowane)
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Prócz połączenia w śmieszne znaczenie, mało ciekawe ...miejscowości...

Koniec Świata też zwykła wiocha, a wiele ludzi tam jeździ ;) 

To i słynny trójkąt lubelski można zwiedzić, a Lublin czy Zamość niedaleko ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

To i słynny trójkąt lubelski można zwiedzić, a Lublin czy Zamość niedaleko ;) 

W sumie to w każdej miejscowości da się znaleźć coś ciekawego.

Trzeba tylko poszukać.

Jednak zbyt wiele atrakcji tam nie ma 

Opublikowano
12 minut temu, Ulman napisał(a):

Roman ci nie wytłumaczy bo nie umie, conajwyżej jakiś bełkot wrzuci.  Przerabiałem to wiele razy.

baran takiego jak ciebie to to nie znajdziesz ........ a jaki ekonomista właśnie ile ludzi straciło prace przez niedziele handlową ? 

Opublikowano

Romek zachowuje się jak małpa - chwyta się wszystkiego żeby pokazać że istnieje. 

Niedziele wolne od handlu to lewacki PISocjalistów którzy tak właśnie spłacili dług  za poparcie  leni ze związków zawodowych.

Opublikowano

najlepsze jest to ze roman cala rodzine od dawna ma w rajchu...jako potomkowie zolnierzy wermahtu obywatelstwo dostawali od reki, nawet w obozach dla uchodcow nie musieli mieszkac. tylko od reki dostawali tysiace marek na zagospodarowanie,mieszkanie, nauke jezyka i zasilki.. kolo 2 milionow slazakow tak wyjechalo.

8 godzin temu, Qwazi napisał(a):

jestes ze wsi wiec mozesz nie wiedziec ze od poczatku lat 90 setki tramwajow trafilo do polski, nie tylko z niemiec..

u nas jezdzily autobusy z orleanu a tramwaje zwiednia.

7 godzin temu, Rolnik1973 napisał(a):

tecza zainteresowana -pewniei ukryta lesbijka..

6 godzin temu, witejus napisał(a):

TAK, BO POPAPRAŃCY ZAWRACAJĄ SOBIE d*py PRAWEM CZY PROCEDURAMI.

Giertych, zwany qniem, uchwalił ze swoim zespołem podchujaszczyków, żeby zawiesić Ostrowskiego i obniżyć mu wypłatę, co Bodnar, szczuty przez Tuska Giertychem, niezwłocznie wykonał.Takie tam są ,,PROCEDURY"

Widocznie z pośpiechu nie zdążyła zapytać o preferencje polityczne, skoro piłujesz rogi.

Odpiłowałeś już?

tobie ile lat to zajelo ?? skonczyles juz ??

4 godziny temu, Roman176 napisał(a):

to typowa przykrywka prawdziwego skandalu z podkarpacia.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/fakty-i-mity-o-robotach-medycznych-da-vinci-operuja-lekarze-ze-zbyt-duzym-ego/50e2y5g,79cfc278

Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

korki chyba były zawsze

No nie zawsze, ale od dawna...

Często jeżdżę inną trasą na Lublin by ominąć...

Dobrze że w końcu naprawdę rusza budowa obwodnicy, a jednocześnie s19.

Już powinna być oddana do użytku ..

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał(a):

W Niemcach akurat nie.

Hmmm..

https://www.lubelskie.pl/aktualnosci/odsloniecie-pomnika-w-lasach-kozlowieckich-upamietniajacego-egzekucje-zydow/

Kościół ładny...

...wszędzie coś się znajdzie..

9 minut temu, Ulman napisał(a):

Romek zachowuje się jak małpa - chwyta się wszystkiego żeby pokazać że istnieje

Pewno płatne...

Jak ten co po 2 w nocy o Hołowni nadaje....😂

Opublikowano
Ulman napisał:

e nie. Członkostwo w UE Rosji wadzi no i anektowała terytoria, których nie zdobyła. Wymaga także odsunięcia od władzy wszystkich, których uznaje za faszystów czyli generalnie wszystkich. Te słodkie pierdzenie o NATO w obecnych realiach (Rumunia) to obawa bezpodstawna. Ukraina w NATO nigdy Rosji nie zaatakuje ale akwen morza Czarnego będzie praktycznie prywatnym ruskim morzem. Turcja dopiero odpala swe możliwosci.

Roman176 napisał:

Co sądzicie o tej sytuacji? Czy to znak, że warto bardziej stawiać na stabilne źródła energii? 

Warto i dlatego elektrownie węglowe się do yego nie za bardzo nadają.