Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Teraz, Wpaw napisał(a):

A Tusk to niby czyj? Na pewno nie nasz, może wasz?

Ale PiS to miała być nowa jakość, wstawanie z kolan itp itd, a to takie same sprzedawczyki, będą laske amerykanom robić byle do żłoba ...

Opublikowano
Teraz, galan99 napisał(a):

Jak by nie było 2 wojny

...jak by babka miała wąsy...

Kiedy ty przestaniesz żyć złudzeniami, bajkami?

Wszystko w twoich rękach...

Żadna partia za ciebie nie zrobi porządku tam gdzie sam masz bałagan...

Dorośnij

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale PiS to miała być nowa jakość, wstawanie z kolan itp itd, a to takie same sprzedawczyki, będą laske amerykanom robić byle do żłoba ...

Czy to PiS czy PO za dobre słowo od USA klękają do loda.

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał(a):

PISowiec będzie USraelitom zawsze robił łaske

zabrała tak jak po każdej wojnie. Zabierali zaborcy, szwedzi, krzyżacy i inni, Oni też powinni oddać?

galan nic nie ma więc mu nie zabiorą. Jest bezpieczny 

Ty już nie wymyślaj obrońco komuny i onucy sam siedzisz na Pana własności .

Co do mnie @Ulman siedzę na własności mam Akta własności  z 1760 roku .  Tak samo jak @jahooo nie siedzimy na Pana ziemi .

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Czy to PiS czy PO za dobre słowo od USA klękają do loda.

Ale jak to PiS klęka jak wstał z kolan xD To ja już nie wiem xD 

2 minuty temu, galan99 napisał(a):

nie siedzimy na Pana ziemi .

Niedługo będziesz siedział na Pana ziemi, dokładnie to na Pana Hansa xD Będziesz aby powtarzał "Ja wohl Herr Hans" xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale jak to PiS klęka jak wstał z kolan xD To ja już nie wiem xD 

Najpierw klękał teraz wstał i są kolegami. Ale PO i tak gorsze bo nie dość że klęczą to jeszcze się wypinają😁

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

...jak by babka miała wąsy...

Kiedy ty przestaniesz żyć złudzeniami, bajkami?

Wszystko w twoich rękach...

Żadna partia za ciebie nie zrobi porządku tam gdzie sam masz bałagan...

Dorośnij

Powojnie gdzie onuca nie miała władzy czy odebrali komuś Majątki w zachodnich Państwach jak w zachodnich Niemczech do dziś mają . Nie używają tytułów szlacheckich ziemi nikt nie odebrał jak to uczyniła komuna w Polsce i innych krajach byłego bloku   wschodniego  i po co bronić komuny . Tylko dali wam pana ziemię i teraz by był płacz .

Opublikowano

Nie chcę cię obrazić, ślepy jesteś? Dziś klęczą i się wypinają przed zachodem to nie znaczy że za tydzień nie będą do usa

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tak, tak xD Klęczą przed tym samoopalaczem w szeregu jeden za drugim xD 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Wpaw napisał(a):

Nie chcę cię obrazić, ślepy jesteś? 

Nie jestem, PiSuar to takie same sprzedajne świnie jak Tfuski, niczym się nie różnią ... Jak Tfuski latały na skargę do Brukseli to były sprzedawczyki, ale jak PiSuar do Waszyngtonu lata na skargę to już patrioci xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie jestem, PiSuar to takie same sprzedajne świnie jak Tfuski, niczym się nie różnią ...

To czemu nigdy nie piszesz źle o Tusku?

Opublikowano
22 minuty temu, galan99 napisał(a):

Ty już nie wymyślaj obrońco komuny i onucy sam siedzisz na Pana własności .

Co do mnie @Ulman siedzę na własności mam Akta własności  z 1760 roku .  Tak samo jak @jahooo nie siedzimy na Pana ziemi .

Nie wymyslam tylko zadaję ci proste pytanie. Jak mają zwracać to co komuna zabrała, to czy oddadzą też to co zabrali zaborcy?

A tak na marginesie - czemu przez te wszystkie lata PIS nie zrobił  reformy żeby wszystko oddać? Są z komuchami w zmowie?

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tak. Obali Tuska xD ale wy PiSiory durni jesteście. I jeszcze was karmią tymi durnotami w ZaRublice ...

Ciekawe czy już Polska "prawica" zapałała miłością do Izraela. ;) 

53 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Już mówiłem...

Nic nam nie dodano po wojnie.

Ziemie mieliśmy wcześniej.

a co z ziemią kupioną, ale od tych co dostali ją z reformy? Też trzeba oddać @galan99??? 

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, Leszy napisał(a):

Ciekawe czy już Polska "prawica" zapałała miłością do Izraela. ;) 

Tak i to już dawno . A do Mossadu szczególnie. 🤣

Opublikowano
8 godzin temu, Leszy napisał(a):

a co z ziemią kupioną, ale od tych co dostali ją z reformy?

Skoro PiS twierdzi że między 1945 a 2015 Państwa Polskiego nie było, to też znaczy iż zajmować się tym nie będzie. Nie ma ciągłości państwa? Nie ma problemu.🤣

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Leszy napisał(a):

o i emerytur wypracowanych w PRL nie powinno się wypłacać.

No i całe kierownictwo PiS pozostałoby bez emerytur.🤣

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

@Ulman Przestań bredzić . Poczytaj   komentarze  ludzi  bardziej wiedzą od ciebie jak było na ziemiach zachodnich . Ty Mieszkasz na ziemiach większością przewyższali  Ukry obecnie ich nienawidzisz co ci złego uczynili ?.

https://www.facebook.com/photo?fbid=626240726721884&set=a.114014767944485

Czy kłamie tak upada komuna 1988 roku . 

https://www.facebook.com/watch?v=996934375825200      @Ulman Inaczej by napisał Historie .

Cytat .

Pochodzenie terytorialne ludności ziem zachodnich w 1950 roku.

W 1950 roku na terenie ziem zachodnich mieszkało około 6 milionów ludności, którą można było podzielić na cztery grupy: ludność rodzima; ludność napływowa ze wschodu; ludność napływowa z Polski centralnej oraz z nieznanego kierunku:

"W rozmieszczeniu ludności autochtonicznej widzimy duże nierównomierności. Główne jej skupisko występuje na Śląsku Górnym i Opolskim, gdzie w 13 powiatach stanowi ona ponad połowę ludności. Należą tu powiaty tarnogórski (94,4%), lubliniecki (80%), strzelecki (77,5%), raciborski - miejski i wiejski (76,6%), oleski (74,5%) gliwicki (72,8%), opolski - miejski i wiejski (71,3%), kozielski (70%/) m. Zabrze (67,4%), m. Bytom (51,9%).

Również Gliwice mają dość wysoki odsetek ludności autochtonicznej (40,4%), natomiast dalej na zachód położone powiaty - kluczborski (21,2%), brzeski (37,4%), niemodliński (20,4%) i głubczycki (16,3%), stanowią strefę graniczną poza którą udział ludności autochtonicznej jest nieznaczny” (...)

"Z kolei udziały ludności napływowej kształtują się odwrotnie niż udziały ludności autochtonicznej, to znaczy są najniższe we wschodniej części Śląska i w południowej części woj. olsztyńskiego, dochodząc zaś do 100% na Dolnym Śląsku, ziemi lubuskiej i prawie całym Pomorzu.

Najwyższe odsetki repatriantów (z ZSRR) występują w powiatach głubczyckim (73% ludności napływowej), oławskim (69,5%), niemodlińskim (63%), górowskim (60,5%), sulęcińskim (60%) i lwóweckim (60,2%).

Ponadto w dalszych 9 powiatach repatrianci stanowią ponad połowę ludności napływowej: w woj. szczecińskim - pow. chojeński; w woj. zielonogórskim pow. rzepiński i świebodziński; w woj. wrocławskim pow. lubiński, strzeliński, wołowski i wrocławski, a w woj. opolskim pow. kluczborski i prudnicki".

[Źródło: L. Kosiński, "Pochodzenie terytorialne ludności Ziem Zachodnich w 1950 r.", Instytut Geografii PAN, Warszawa 1960]

image.png

Tomaszów Lubelski gdzie diabeł mówi dobranoc . Onuca czerwona zaraza zabrała zrobiła korektę granicy a ulmano lubi ONUCĘ CZERWONĄ ZARAZĘ . 

BEŁZ - WIĘKSZOŚCI ŻYDOWSKI JEST W MATERIALE MOWA O ŻYDACH .

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@galan99, no ale przecież PIS drze japę że zakłady były sprzedawane za bezcen i majątek narodowy rozgrabiony. Toż to za komuny wszystko było zbudowane więc chyba ona nie taka zła była.

Widzisz jaki tam jest syf i malaria. Wszystko rozj...ne, bieda i jeden wielki burdel. Niczego nie szanują , niczego nie tworzą a tylko rujnują to co jest. Dlatego właśnie byli polscy panowie magnaci  którzy to draństwo za pysk trzymali i gonili do roboty bo jak ich zostawisz samych sobie to jest to co widać. Za to flagi faszysty ludobójcy bandery są na każdym kroku. I co ty na to?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

nie da sie komuny rozpatrywac : jak ja zabralem- dobrze, jak mi zabierano-zle. przeciez to byl system , gdzie scieralo sie wiele dobrych i zlych pomyslow. natomiast na ogolna ocene calego systemu zbyt mala mam wiedze bym sie wypowiedzial. co dobrego jam dala ta hołota, bo to hołota przejela wladze po wyrznieciu inteligencji: dostep do edukacji,obowiazkowy, odbudowa kraju w 10 -15 lat, to fenomen, powstalo mase zakladow, nie bylo kominowych plac, nawet celebryci nie byli poza zasiegiem zwyklego człowieka, dali ziemie chlopom,ktora potem zabierali by robic pgr 🤕. duzo tez zlego: usuneli elity i inteligencje, ze szkol, z urzedow, zabrali majatki ziemskie, gdzie wielkosc takiego majatku oscylowała na poziomie 200 ha, zlikwidowali w kraju praktycznie inteligencje-mordujac ich, wprowadzili terror, odizolowali nas od swiata. czy te wszystkie + zrealizowalyby sie bez tej zgraji lobuzow, mordercow ,despotow? hmmmm majatki by sie utrzymaly,odbudowaly, miasta by ucierpialy, nie mialby kto tego odgruzowywac. ale pewnie przypominalibysmy zgnily zachod obecnie ,niz centralna europe, w obecnym wydaniu!

Opublikowano

Szczerze wątpię. Przy takich zniszczeniach to nie byłoby na to szans a przy braku izolacji duża część by spieprzyła na zachód i zupełnie nie byłoby ludzi do roboty.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v