Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, hubertuss napisał(a):

Do maja Trump narobi takiego gnoju, że nawet pisowcy nie bedą chcieli by do PL przyjeżdżał pomagać a raczej szkodzić ich kandydatowi.

Zaczynają wojnę z Ameryką .

Wrogie ingerencje spoza Wspólnoty . Srają ze strachu przed Elon  Musk .

https://www.facebook.com/Kamila.Gasiuk.Pihowicz/videos/2055017754911253/

Dokopie Unii .

image.png

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał(a):

Legenda głosi że facet Ma też kilka innych map z podziałem Ukrainy.

Legendy głoszą .

Czas na zmiany granic w świecie ?. Siłowo czy pokojowo ?.

Cytat linku @Ulman.

Cóż, droga jest nieunikniona. Świat się zmienia, więc zmieniają się i granice. A więc gdzie my jesteśmy? My mamy Bukowinę północną, mamy Budziak i mamy północną część Maramuresz na Zakarpaciu — część tego regionu należy się Węgrom. Lwów dostaje się Polakom. No i zostaje Małorosja (XIV-wieczna nazwa określająca ziemie ukraińskie, dziś używana przez rosyjskich nacjonalistów, kwestionujących istnienie odrębnego narodu ukraińskiego)" — wyliczył roszczenia polityk, odwołując się do historycznych argumentów.

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał(a):

makrele jadłeś ? 

świeżego dorsza i poprawiłem halibutem, niestety mrozonym

1 minutę temu, Takeda napisał(a):

@Ulman ty swoich brunatnych nie rozumiesz czy udajesz debila jak paru z tego forum w stosunku do innej partii?

możesz rozwinąc?

Opublikowano
55 minut temu, mirro napisał(a):

A idż Pan w p.zdu z ta makulaturą. Teraz to trza jeszcze dopłacić żeby kto odebrał. Jak się kupuje pudełka od producenta to trza od razu płacić za wprowadzenie do obrotu.  A potem jeszcze za odbiór. Z folia jeszcze gorzej.

Ja tam nie narzekam. Ostatnio po 65 groszy sprzedawałem. A po pandemii 1,1zl.

Opublikowano

Patryk Słowik
Z tekstu „Wyborczej” wynika, że prezes PZU wyleciał, bo co prawda jest dobrym fachowcem i nie było zastrzeżeń do tego jak zarządza spółką, ale był za mało zainteresowany rozliczaniem poprzedników.

image.png.46458c89f826f65ca114f20891896623.png

https://wyborcza.biz/biznes/7,147582,31655839,juz-wiadomo-dlaczego-wymieniono-prezesa-towarzystwa-ubezpieczeniowego.html

I jeszcze absolutne złoto z tekstu Wyborczej o odwołaniu prezesa PZU:

"Odwołanemu prezesowi miało się zarzucać również to, że aktywnie wspierał powodzian (...)".

ci chorzy po-paprancy powinni siedzieć w psychiatrykach a nie rządzić polską

Opublikowano

Nie wiem co ty wklejasz skąd to bierzesz bo ja słyszałem, ze wywalili go za to, że spółka rażąco zaniżała wyceny powodzianom co potwierdzali sami powodzianie. W sensie potwierdzili, ze im zaniżali odszkodowania.

Opublikowano

W Puławach w województwie lubelskim doszło do zwrotu akcji w sejmiku. Od wyborów samorządowych KO miała tam większość wspólnie z Trzecią Drogą. Wystąpił jednak bunt na pokładzie koalicjantów - PSL przeszedł na stronę PiS. Dzięki trójce radnych nowa większość odwołała prezydium rady miasta. KO w regionie jest wściekła.

po następnych wyborach psl-u już nie będzie, więc uciekają z tonącej łajby i idą tam, gdzie można się załapać na frukty

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, Roman176 napisał(a):

właśnie idiota jesteś burak tępy chwalący się swoim alko a to niby co jest tępaku ? 

wiedza taka jak gnojok na podwórku ale czego tu sie spodziewać po wyborców rudego 

twoje cale zycie to jeden prima-aprilis... 

6 godzin temu, jacek1296 napisał(a):

Po tej wklejce to przez miesiąc nie powinieneś się tu udzielać i liczyć na zapomnienie.

przeciez to nie jego pierwsze osmieszenie..

wyborcy pis-u sa bez honoru.

5 godzin temu, Roman176 napisał(a):

juz wyjasnialem ze to aut nie dotycyz

https://www.topagrar.pl/articles/aktualnosci-branzowe-technika/polskie-kosiarki-w-usa-talex-podbija-rynek-amerykanski-2457965

jesli talex podbije amerykanski to ty zostaniesz medrcem...🤣

mam taka kosiarke , zetorki tez kupil niedawno

Zalety korzystania z portów w Hamburgu oraz Bremerhaven

• szybszy czas transportu morskiego
  • duża ilość serwisów bezpośrednich co daje większą terminowość
  • szybka i sprawna odprawa celna – jeśli tylko dokumenty przygotujemy z odpowiednim wyprzedzenie
  • odroczony podatek Vat – przed zakończeniem odprawy importer płaci jedynie cło za swój towar, podatek Vat rozliczany jest w Polsce w deklaracji Vat

Wady korzystania z portów w Hamburgu oraz Bremerhaven

• wyższe koszty – mimo że fracht morski z/do Hamburga zazwyczaj jest tańszy to znacznie wyższe są koszty portowe oraz transportu drogowego. Po podsumowaniu całości jest to droższe rozwiązanie w porównaniu z portami polskimi
  • wysokie koszty kontroli i przeładunków – koszty rewizji celnej potrafią być bardzo wysokie, jednak kontrole zdarzają się sporadycznie
  • wysokie koszty ewentualnego przestoju kontenera (storage, demurrage, detention)

Zalety korzystania z portów w Gdyni oraz Gdańsku

• niższe koszty
  • możliwość dokonania odprawy celnej w procedurze uproszczonej z odroczonym podatkiem Vat

Wady korzystania z portów w Gdyni oraz Gdańsku

• dłuższy czas transportu – tylko nieliczni armatorzy mają bezpośredni serwis z bazowych portów Chińskich. Pozostałe przesyłki są organizowane z przeładunkami co zwiększa ryzyko ewentualnych opóźnień
  • większa rygorystyczność Polskich urzędów – kontrole towarów zdarzają się znacznie częściej chociaż nie są tak kosztowne jak kontrole w Niemczech

wiesz ile transport kosztuje masz mózg ?  

najwieksze kontenerowce zeby wplynac na baltyk musza zostacczesciowo  rozladowane w innych portach

5 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

O kolegą...🤭

Dobra, nie ważne, skoro nie łapiesz...

Nie było tematu...👍

moz echodzi o anne grodzka ??😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v