Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał(a):

Jak cie wypierdoliły to zrozumiałeś 

Skoro Państwo uważa że stać go na pozbycie się 40 letniego dość dobrze wyszkolonego i ogarniętego oficera, to cóż mnie poradzić? Miałem psy wieszać na wszystkich i wylewać swoje żale? Trza się było brać za robotę i za***rdalać.

( na obecnym etapie to chyba nawet wdzięczny jestem że tak sie to potoczyło)

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Skoro Państwo uważa że stać go na pozbycie się 40 letniego dość dobrze wyszkolonego i ogarniętego oficera, to cóż mnie poradzić? Miałem psy wieszać na wszystkich i wylewać swoje żale? Trza się było brać za robotę i za***rdalać.

( na obecnym etapie to chyba nawet wdzięczny jestem że tak sie to potoczyło)

W takim wieku to ludzie zaraz idą na emeryturę .

No widzimy jak tu codziennie pracujesz

Opublikowano
Teraz, racyl napisał(a):

No widzimy jak tu codziennie pracujesz

Święta, wszyscy mają wolne do 8 stycznia, Żadnych wysyłek. Potem zacznie się pakowanie i wysyłka. Trza sie pozbywać towaru przed nowym sezonem. 

Opublikowano

Teraz, mirro napisał(a):

Święta, wszyscy mają wolne do 8 stycznia, Żadnych wysyłek. Potem zacznie się pakowanie i wysyłka. Trza sie pozbywać towaru przed nowym sezonem. 

Ja tam nie widzę u ciebie różnicy 

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, binek napisał(a):

mokre sny to ty masz, że jak będziesz właził w cztery litery Helmutowi to coś dostaniesz, dostaniesz ale kopa w doope.

hubertus ty też deklarujesz obniżenie sobie pensji na rzecz ratowania swojego ukochanego rządu?

https://www.instagram.com/p/DRNuL47jE7_/

Jeśli dla ciebie statystyki i realne fakty to włażenie w d*pę to pokazujesz tylko jak bardzo peron ci odjechał. Ja nie włażę nigdzie nikomu ja ci pisze jak jest.

9 godzin temu, binek napisał(a):

Tak dokładnie takie jak nasi zachodni przyjaciele, uprzywilejowanie w wszelkich przetargach i inwestycjach Polskiego kapitału. Zresztą sam Tusk przed wyborami coś wspominał o repolonizacji gospodarki, coś przespałem? już nieaktualne? 

Widzisz taka drobna różnica, jak w niemcowni byłby rozpisywany przetarg na dostarczenie składów kolejowych bądż pewny że przetarg byłby tak skonstruowany że nasza PESA odpadłaby w przedbiegach. tymczasem u nas jak jest przetarg rozpisany wygrywa Simens - przypadek? czy celowe działanie?

Tak? Ty po prostu jesteś głupi i udowadniasz jak bardzo ci świat odjechał? Czym ty zajmujesz się na co dzień powtarzam pytanie? Bywasz gdzieś czy siedzisz sobie na wsi i bujasz w obłokach o potędze?

Prosty przykład. Policja ogłasza przetarg na radiowozy suki czy tam lodówy jak zwał. I co damy naszą nysę? Czy wygra niemiecki VW lub MB? Ewentualnie Fiat Opel lub Renault. Peron ci odjechał razem ze światem siedzisz sobie gdzieś na zadupiu i układasz świat po swojemu w swoich snach i tyle. 

Niech się nasza PESA nauczy robić nowocześniejsze pociągi bo za 10czy 20 lat będzie jak z tą Nysą jako radiowozem. Ty śnisz o potędze ale jak przychodzi do faktów to twoja metoda to idziemy do tyłu. Czego przykładem jest PESA. Przetargi mają być takie by nasi wygrywali choć nie potrafią zbudować potrzebnego sprzętu a za ileś lat wychodzi ,ze nie da się tym pracować i trzeba iść pozachodnie. Tak samo było z Ursusem itd. itd.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

to nie jest problem wyprodukować ale koszty i czas  do realizacji  te 20-30 składów to jest nie zbyt dużo pewnie na same certyfikaty to trzeba kilka lat a wczesniej kilka lat na samo wyprodukowanie 

Ale jeśli nasi producenci nie staną do tej rywalizacji to za 20 lat będzie jak z tą nysą dla policji i mercedesem czy vw. A @binek będzie znowu jęczał, że wszystko Niemieckie. Musimy zdecydować albo albo. Nie da się budować samodzielności gospodarczej przemysłowej oferując przestarzałe wyroby bo nowych się nie opłaca itd.

Opublikowano
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Coś miłośnicy narodu ukraińskiego nie piszą tutaj na forum, że święto ich bracia mieli i przy pomnikach Bandery obchodzili urodziny swojego idola:

Sugerujesz że dla równowagi powinniśmy hucznie świętować rocznicę zamachu na niego?🤣

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

My też różnych idoli mamy którzy przez inne narody będą nazywani zbrodniarzami ...

I odpowiadali za ludobójstwo, współpracowali z Niemcami tzn nazistami? Stoją ich pomniki w centrum Warszawy, mają swoje ulice, place? Wymieniaj śmiało.

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Ale jeśli nasi producenci nie staną do tej rywalizacji to za 20 lat będzie jak z tą nysą dla policji i mercedesem czy vw. A @binek będzie znowu jęczał, że wszystko Niemieckie. Musimy zdecydować albo albo. Nie da się budować samodzielności gospodarczej przemysłowej oferując przestarzałe wyroby bo nowych się nie opłaca itd.

hmm , pewnie wszystkie firmy samochodowe w swojej ofercie mają lub miały supercar , nie zawsze produkcja była i jest  opłacalna swojego czasu toyota do swojego modelu dopłacała po kilkanascie tys dolarów ale produkowała oczywiscie dopłata do samej produkcji bo projekt swoja drogą , czy np . Pese stać na produkcje ,, eksluzywnego ''pociagu ? jak uważam niech robią dobrze te do 250 km bo na to jest spory rynek zbytu w europie i na swiecie 

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Coś miłośnicy narodu ukraińskiego nie piszą tutaj na forum, że święto ich bracia mieli i przy pomnikach Bandery obchodzili urodziny swojego idola:

https://kresy.pl/wydarzenia/117-rocznica-urodzin-stepana-bandery-na-ukrainie-odbyly-sie-uroczystosci-wideo/

Jak nie...

Wstawiałem jak świętowali.

1 minutę temu, racyl napisał(a):

Czarzasty chcę obciąć kilometrówki

O kurde...🙆

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

I odpowiadali za ludobójstwo, współpracowali z Niemcami tzn nazistami? Stoją ich pomniki w centrum Warszawy, mają swoje ulice, place? Wymieniaj śmiało.

Choćby pierwszy z brzega, Piłsudski, zamach stanu, opozycja w Berezie kartuskiej, Ukraińcy go miło nie wspominają, litwini zresztą też ... Ktoś kto dla nas jest bohaterem nie musi być nim dla kogoś innego ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Sugerujesz że dla równowagi powinniśmy hucznie świętować rocznicę zamachu na niego?🤣

To nie był by głupi pomysł😂😂😂. Gdyby go Polacy załatwili to by miało sens, a tak to by wyszło że dziękujemy Stalinowi, bo Polacy byli za głupi, żeby w pore go załatwić.

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jak nie...

Wstawiałem jak świętowali.

O kurde...🙆

Umkneło widocznie. 

Chyba już wydał rozporządzenie w kwestii kilometrówek.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v