Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał(a):

z neosedziami jest tak smao jak z mtz-ami..one nie byly zle zarejestrowane -wcale nie byly rejestrowane..a byly.

tak dziala prawo.co to ma wspolnego z rozsadkiem i poczuciem sprawiedliwosc 

to jest Twoja opinia i zdanie ja mam odmienne . Co do MTZ to problem jest rózna interpretacja prawa tak samo jak z Kluskiem i jego Optimusem , po latach sądy przyznały mu racje 

Opublikowano

a z neo -sedziami to czasami problemem nie jest rozna interpretacja prawa ?? 

jedni prawnicy mowia ta a inni inaczej-zupelnie jak z mtz i optimusem 😂

optimus oszukiwal i obchodzil prawo-ale inaczej sie nie dalo,zupelnie jak z rejestracja ciagnikow..

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, jarecki napisał(a):

Co do MTZ to problem jest rózna interpretacja prawa

A ja myślę że nie. Wiedzieli że na tych normach spalin nie sprzedadzą nic więcej i pojechali niby na istniejącej homologacii, tej starej. Gdyby poszli do Instytutu Transportu po nową, to i tak by nie dostali, bi nie ta norma w silnikach. Cały proceder był ukartowany na zasadzie "a kto to sprawdzi". 

8 minut temu, jacus napisał(a):

zupelnie jak z rejestracja ciagnikow..

No właśnie że nie. Bo przy ciągnikach było kluczowa była sprzedaż , wprowadzenie do obrotu czegoś, co z założenia nie powinno być sprzedane.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

To nie chodzi z mtz o to czy owe traktory były nowe czy używane ? MOŻĘ by wystarczyło troche w oleju i błocie upaćkać ? 

15 minut temu, jacus napisał(a):

a z neo -sedziami to czasami problemem nie jest rozna interpretacja prawa ?? 

no też , Klusek wygrał ze skarbem państwa dzieki innej interpretacji prawa 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

wystarczylo 5 mtg i juz byly uzywane .😂

do 2016 r prawo bylo niejednoznaczne i mozna bylo rejestrowac .

po zmianach juz nie, ale nikt sie tym nieprzejmowal. urzednicy robili dalej to samo.

gdyby nie donosy dilerow  innych marek ,dalej by byly w sprzedazy-jako import z litwy .

sprzedawac mozna bylo-nie wolno bylo rejestrowac 

Opublikowano
Teraz, racyl napisał(a):

Tak się robi kasę a nie jak Ty na kolanach wyciągasz łapsko po drobną jałmużnę. 😂🤣

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Roman176 napisał(a):

a teraz się da ? 

Kredę na truskawki dzisiaj siałem to bez problemu szło. Mam trochę zostawione pod frigo, tam też poszła ta kreda, zaorane było na początku grudnia, a teraz ciągnik tam bez problemu przejechał, i to nie jakieś 4x4 tylko 4512, czyli taka 60-tka na sterydach ... Jakby chciał wjechać i coś siać to bez problemu by dało radę.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał(a):

a teraz się da ? 

Oczywiście że się da. Tylko nie zawsze się wyjedzie.

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Kredę na truskawki dzisiaj siałem to bez problemu szło

Eeee tam ja dopiero rozsiewacze ogarniam. Amatron pewnie do ZG B z przeprogramowania na koniec tygodnia wróci. A tego Kogskilde z rurami jeszcze nie ruszałem.

Opublikowano
13 minut temu, Roman176 napisał(a):

a teraz się da ? 

Już przygotowane pole . w poprzednim roku to gorzej wyglądało to na początku marca .

U nas w tym roku śniegu nie dużo było. więcej było nad morzem i na zachodzie niż na lubelszczyznie

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, mirro napisał(a):

Jakim cudem? Jak u Ciebie 20cm gleby i skała?

jaka skała ? 

5 minut temu, racyl napisał(a):

Już przygotowane pole . w poprzednim roku to gorzej wyglądało to na początku marca .

U nas w tym roku śniegu nie dużo było. więcej było nad morzem i na zachodzie niż na lubelszczyznie

no ale deszcze itp ? jaką masz ziemie piachy czy cięższe ? 

Opublikowano
jarecki napisał:

Czyli Uważasz że są ,, neosędziowie " ?  raczej zagłebiać się nię będę w temat tak samo jak wsród prawników zdania są podzielone , ja przyjalem iż sędziowie mianowani przez PIS są sedziami i tyle .

Po pierwsze primo to Ty sam określiłeś punkt kulminacyjny na neosędziach - czyli dobrze wiesz, że istnieje taka wada prawna. Po drugie primo to skoro są zdania podzielone i ma się tego świadomość należy szukać rozwiązania a nie powoływać i xuj. Ot ostrożność procesowa. Cały czas wychodzi, że to nie wtedy co wskazałeś.

jacus napisał:

wystarczylo 5 mtg i juz byly uzywane .😂

do 2016 r prawo bylo niejednoznaczne i mozna bylo rejestrowac .

po zmianach juz nie, ale nikt sie tym nieprzejmowal. urzednicy robili dalej to samo.

gdyby nie donosy dilerow  innych marek ,dalej by byly w sprzedazy-jako import z litwy .

sprzedawac mozna bylo-nie wolno bylo rejestrowac 

Nie wystarczyło. Zgodnie z wszelką maścią wycen musi być w użytkowaniu powyżej 6 mcy aby nie traktować go jako nowy. Czyli powinien być zatejestrowany na Litwie powyżej 188 dni.

Opublikowano
24 minuty temu, mirro napisał(a):

Eeee tam ja dopiero rozsiewacze ogarniam. Amatron pewnie do ZG B z przeprogramowania na koniec tygodnia wróci. A tego Kogskilde z rurami jeszcze nie ruszałem.

U mnie to tylko delikatny rozruch, więcej potem mycia było niż tej roboty xD 3BB kredy na 3 ha truskawki xD 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v