Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Prawda co podają .

Niemcy do spółki z Ukraińcami wykończą polskie firmy transportowe? Coraz więcej przewoźników planuje zwolnienia .

https://pch24.pl/niemcy-do-spolki-z-ukraincami-wykoncza-polskie-firmy-transportowe-coraz-wiecej-przewoznikow-planuje-zwolnienia/

Blokowali Rolnicy granicę z Ukrainą ale teraz z Niemcami nie godzi się będzie  kara za blokadę granicy z Niemcami . Jak Niemcy się wkur...ą i zablokują Polskę to będzie śmiesznie na kilka lat . Polski Rząd nie tu nie może poczynić  nie może .

Znajdujemy się w tej chwili na granicy polsko-niemieckiej w Zgorzelcu. 60 km stąd, w Niemczech, została odkryte ognisko choroby, która jest bardzo zaraźliwa. Nazywa się pryszczyca. Jak widzimy, służby polskie w ogóle nie działają na tym przejściu granicznym.

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/asf/37697-rolnicy-groza-zablokowaniem-granicy-z-niemcami-z-pryszczyca-moze-byc-jak-z-asf-em

Edytowane przez galan99
Opublikowano
22 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

No jak to co, po staremu, swoim umarzamy, był czas przywyknąć przez 8 lat rządów PiSu xD 

Podobno 0, oni uczciwi, a 10x0=0 xD 

Był czas przywyknąć znacznie wcześniej , choćby znana maxyma że ,, swoich będziemy bronić jak niepodległości '' 

20 godzin temu, Siedzacybyk napisał(a):

z poczatku brauna sie fajnie sluchalo, naprawde mial ciekawe felietony. z czasem zrobil sie mocno kontrowersyjny, wrecz ortodoksyjny. w polityce to zbyt ciezkie, lepiej bedzie bez niego, choc on glupi nie jest.

Braun w polityce jest potrzebny , bo jako jeden z nielicznych mówi tak jak jest i nie owija w bawełne , szkoda tylko ze zgłosił swoją kandydaturę na prezydenta , bo prezydentem nie zostanie , a i w przyszłości moze nie być już w polityce , chyba że coś skleci do następnych wyborów parlamentarnych , ale to wszystko na niekorzyść dla prawicy bo głosy się będą rozbijać 

2 godziny temu, galan99 napisał(a):

Niemcy , Francja , Chiny , Holandia , Ameryka i Ruskie   inne kraje i firmy już inwestują tam potężne kwoty . To muszą zarobić jak Niemcy na uprawie buraka cukrowego . Kupili sobie 7 cukrowni i gdzie będą sprzedawać ten cukier ?. tak samo inne kraje gdzie będą sprzedawać ?. Moja odpowiedz na ryku Europejskim .

Jakoś Polskich firm nie widać bo nie maja kasy i nikt ich nie wygląda na Ukrainie .

Amerykanie   inwestują w Ukrainie  potężne kwoty nie za Bóg zapłać .a kto bedzie sie o to marywil?

Ale za tu Ukraińskich firm coraz więcej widać w Polsce , wykupujących polskie biznesy 

2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

nie wiem czy lecą czy nie ale ludzie tam się boją bo nikt nie wie jak będzie. Raczej to tylko populizm i pewnie bedą jakieś pokazówki ale czas pokaże.

Skoro ktoś jest nielegalnie , a gospodarz sobie takiego gościa nie życzy , to powinien mieć jak najbardziej prawo takiego gagatka wyrzucić kiedy tylko będzie chciał ( tak powinno być zresztą w każdym kraju)

A pisanie że Polacy sami sobie to zgotowali bo głosowali na Trampa , a teraz się boją to bzdura bo ci co głosowali na Trampa nie mają się czego bać , ponieważ są tam legalnie skoro mieli prawo głosu w wyborach 

Opublikowano

A gdzie ja pisałem, że ci co głosowali się boją? Ty kolejny raz w kolejnym temacie pokazujesz, ze jesteś analfabeta bo nie umiesz czytać ze zrozumieniem.

9 godzin temu, hubertuss napisał(a):

A u ciebie wciąż Niemcy w głowie. Problem w tym, że tego najbardziej boją się nasi rodacy w USA wielu z nich co prawda nie mogąc głosować popierało Trumpa.  Polski rząd ni jak nie zachował się tu wrogo zaoferował tylko dodatkową pomoc w sprawach urzędowych i ewentualnych powrotach po deportowaniu przez Trumpa. A wielu tam siedzi na czarno od lat komuny i faktycznie jak na nich trafi to pomoc w PL może być im potrzebna.

Opublikowano

Zapomniałeś dodać o tym jak Morawiecki w grudniu 2021 zgodził się na zielony ład co wytykał mu nawet Ziobro. Zapomniałeś i tym jak wasz pisowski komisarz wprowadzał zielony ład dla rolnictwa.  Po co ty to wklejasz tylko na głupka wychodzisz. To pis wprowadzał zielony ład w unii i w rolnictwie. Morawiecki się na niego zgodził w grudniu 2021 a Wojciechowski twierdził ,że przepisał go z programu pis.

umiesz czytać chce wprowadzenia zielonego ładu jak najszybciej ...  ?

Zapomniałeś dodać, że te inwestycje przy przekopie mierzei który miał kosztować 800 mln a kosztował 2 mld elektrowni w Ostrołęce która kosztowała 2 mld i dziś nie ma tam nic. Podobnie cpk 2,7 mld i tez nie ma tam nic.

a kto zaczął budować ostrołękę ?  gdyby nie kopacz w 2014 i podpisaniu emisyjności co2  ...

Podobnie cpk 2,7 mld i tez nie ma tam nic. To te inwestycje przy niechlujstwie pisu to pikuś. A

typowy wyborca rudego i info z tvn 

„W całym roku pod inwestycje CPK wywłaszczona nie została ani jedna osoba. W sumie w ramach Programu Dobrowolnych Nabyć zakupiliśmy już ponad 1800 działek o łącznej powierzchni ponad 1700 ha. To większość obszaru potrzebnego do realizacji pierwszego etapu Lotniska CPK. Zaawansowane rozmowy z właścicielami dotyczą kolejnych ok. 300 ha, a co za tym idzie pula gruntów będzie się powiększać” – czytamy w informacji prasowej.

Najbardziej zaawansowane inwestycje kolejowe CPK trwają w Łodzi i dotyczą 4,6- kilometrowego tunelu Kolei Dużych Prędkości, dla którego spółka ma już pozwolenia na budowę. Po niedawnym otwarciu ofert w przetargu na drążenie, trwa teraz proces wyłaniania wykonawcy tego najdłuższego tunelu kolejowego w Polsce. Na realizację projektu przewidziano 2,8 mld zł. Jednocześnie w Łodzi kończy się budowa komory startowej Retkinia i prace związane ze wzmacnianiem fundamentów budynku Łódzkiego Domu Kultury” – podał CPK.

Projekt budowy terminala, dworca i węzła

CPK przypomniał, że w ubiegłym roku został przyjęty i zaprezentowany projekt budowlany terminala lotniska, dworca kolejowego i węzła przesiadkowego. Projekt został przygotowany przez konsorcjum Foster and Partners i Buro Happold oraz 30 innych firm projektowych, a w pracach nad nimi brało w sumie udział 500 projektantów z różnych branż. Projekt zakłada, że w pierwszym etapie lotnisko CPK będzie miało przepustowość ok. 34 mln pasażerów rocznie – z możliwością dalszej rozbudowy.

Powiększenie kapitału

„Najpierw kapitał zakładowy spółki Centralny Port Komunikacyjny został powiększony o dodatkowe 3,5 mld zł. Środki te umożliwią m.in. zakończenie prac projektowych terminala, dworca kolejowego i węzła przesiadkowego, a także stref Airside (części operacyjnej lotniska) i Landside (części ogólnodostępnej lotniska). Następnie Rada Ministrów przyjęła Program Wieloletni CPK 

tttttttttttteeeeeeeeeeeeeeeeeemmmmmmmmmmmmpaku jeszcze ? 

Opublikowano

w ramach treningu mozgu romus masz znalezc ta wypowiedziec sedziego stanu wojennego..

https://www.farmer.pl/technika-rolnicza/maszyny-rolnicze/ursus-oficjalnie-w-rekach-ukraincow,156692.html?mp=promo

Opublikowano

Myśleli że Trump żartuje podczas wyborów na temat Grenlandii .

Trump rozmawiał z Premier Danii o Grenlandii. 

Cytat .

Rozmowa była burzliwa i poszła bardzo źle, pozbawiła Duńczyków nadziei, jak pisze "Financial Times"

Trump groził Danii cłami i określił jasno swoje intencje dotyczące Grenlandii

Obawy Duńczyków potwierdzają europejscy dyplomaci

Obawy Duńczyków potwierdzili w rozmowie z PAP europejscy dyplomaci w Waszyngtonie.

"Oni biorą to całkowicie na poważnie, mają poważne obawy. Cała sytuacja jest absurdalna, bo Amerykanie mają tam obecność wojskową, a Dania jest otwarta na to, by ją rozwinąć. Duńczycy utrzymują wyspę, a jeśli chodzi o minerały, na razie działa tam jedna firma amerykańska .

Amerykanie biorą to co chcą .

• Haha 1
Opublikowano
25 minut temu, jacus napisał(a):

w ramach treningu mozgu romus masz znalezc ta wypowiedziec sedziego stanu wojennego..

https://www.farmer.pl/technika-rolnicza/maszyny-rolnicze/ursus-oficjalnie-w-rekach-ukraincow,156692.html?mp=promo

jedyny trening mózgu potrzebujesz ty 

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Co ty z tą Ameryką?.

Na winogron tam tera?

Oj chyba cię nie wezmą...🤭

Następny się zjawił co przyczynił się do wyboru uśmiechniętej  Polski  z satelitami . Co dnia przybywa nie zadowolonych ludzi obecnych u sterów  pogonią i będzie śmiesznie .

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał(a):

Następny się zjawił co przyczynił się do wyboru uśmiechniętej  Polski  z satelitami . Co dnia przybywa nie zadowolonych ludzi obecnych u sterów  pogonią i będzie śmiesznie .

Ty się nie martw o uśmiechnięta koalicję, bo tu się może stworzyć koalicja antygalanowa xD

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał(a):

Tylko że ja mam to gdzieś..

To ty ciągle przeżywasz...

Mi jest dobrze..🤭

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

To ty ciągle przeżywasz...

Mi jest dobrze..🤭

Ja się raduję że satelity nic nie mogą .

Śmiać to się można z was jak bronicie Herr .

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, galan99 napisał(a):

się raduję że satelity nic nie mogą .

Ciągle twa panike tylko widzę.

Nic ci się nie sprawdza ..nic...🤭

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Ciągle rwa panike tylko widzę.

Nic ci się nie sprawdza ..nic...🤭

To prawdę powiedział nic się nie sprawdza co obiecał Herr nic .

5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A gdzie to masz  powiesz ?.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v