Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
50 minut temu, Ulman napisał(a):

a co ma jedno do drugiego? 

jajco :D 

uważasz się za najmądrzejszego a podstawowych spraw nie rozumiesz

im większa, mocniejsza gospodarka, tym bardziej rząd może sobie pozwolić na zadłużenie, bo rynki finansowe przewidują, że lepiej sobie poradzi  z obsługą długu, że po chwilowej zadyszce gospodarka się rozkręci i wyjdzie na prostą

gdyby polska miała zadłużenie na poziomie francji, to rentowności naszych obligacji wystrzeliłyby w kosmos i nie bylibyśmy w stanie zarobić nawet na odsetki

Opublikowano
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

Mogą sobie pokrzykiwać ale wiadomo żę ten ets2 wejdzie bo to mld . do budżętu . 

praca jest za droga rozdawnictwo PIS troche się przyczyniło ale też jest duży spadek ilosci wsród młodych osób wchodzących na rynek . jest też plus ostatni czas to wiecej osób wróciło z niemiec niż do nich wyjechało za pracą itd .

Pewnie inne czynniki tez mają wpływ na droga pracę ale wszystko zaczęło gwałtownie drożeć od wprowadzenia tych tarcz. To, że ludzie wracają z DE to dobrze i źle. Z jednej strony nasz rynek pracy ma ludzi z drugiej to pokazuje jak droga jest praca w Polsce a zarobki w wielu miejscach wciąż jeszcze daleko od niemieckich.

300-a.jpg

619-odwaga-ziobrystow-i-ich-herszta-jest-po-prostu-legendarna_.jpg

624-tez-mial-sluchawki-na-uszach.jpg

690-ziobro--zajeli-caly-moj-majatek-ale-na-szczescie-prawo.jpg

main_04w_sytuacji_bez_wyj_cia_oni_dzia_aj_instynktownie_by_przetrwa_ny_sekcja~1.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał(a):

jajco :D 

uważasz się za najmądrzejszego a podstawowych spraw nie rozumiesz

im większa, mocniejsza gospodarka, tym bardziej rząd może sobie pozwolić na zadłużenie, bo rynki finansowe przewidują, że lepiej sobie poradzi  z obsługą długu, że po chwilowej zadyszce gospodarka się rozkręci i wyjdzie na prostą

gdyby polska miała zadłużenie na poziomie francji, to rentowności naszych obligacji wystrzeliłyby w kosmos i nie bylibyśmy w stanie zarobić nawet na odsetki

Czyli nie jest tak jak PISał kolega że można sobie dowolną ilość kasy dodrukować ?

Opublikowano
7 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Popatrz co się dzieje. 

Popatrzyłem i zobaczyłem psa, atakowanego ze wszystkich stron, kręcącego się w koło, warczącego i szczekającego na wszystkie strony. To o tobie, by nie było wątpliwości.

Opublikowano

Waldemar Żurek
Prezydent RP odmówił nominacji 46 sędziom - i słusznie, bo to kandydaci z rekomendacji neoKRS.

po-łgłowki, którzy pluli tutaj wczoraj na prezydenta, dostali mokrą szmatą w ryj  👏 :D 

co teraz powiecie? :D 

---------------------------------------------------------

Agnieszka Gozdyra

"Zaproponujemy budowę metra w 10 miastach w Polsce" - mówi mi @KosiniakKamysz podczas 12. Dolnośląskiego Kongresu Samorządowego. Szczegóły mają paść w sobotę podczas wyborów władz @nowePSL.

i jeszcze we wioskach :D jprd

---------------------------------------------------

GiertychRoman
„Jeżeli ktoś pełniący funkcję prezydenta nie wykonuje tych czynności, które nadaje mu konstytucja, to per facta concludentia rezygnuje z urzędu”.

jakiego urzędu? przecież nigdy go nie objął :D , wybory były sfałszowane, to rafał jest prezydentem :D 

i cyk kolejna szmata na ryju po-łgłówków :D 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, witejus napisał(a):

Popatrzyłem i zobaczyłem psa, atakowanego ze wszystkich stron, kręcącego się w koło, warczącego i szczekającego na wszystkie strony. To o tobie, by nie było wątpliwości.

O mnie? Coś ty? Widać nerwy ci puszczają. Ja myślałem, że o sobie piszesz albo o Zbyszku. Ciężko patrzeć ci na te pisowskie wały wiem wiem obiecywali ci co innego.😄

@nie Goebbels a ty znowu jakieś urojenia. Co ci raptem metro przeszkadza a gdzie pisowski dochód gwarantowany 100 tys na trzecie dziecko czy 40 tys po ślubie?

Z sędziami miałeś tłumaczone i dalej łżesz.

Opublikowano
34 minuty temu, Ulman napisał(a):

jakie sa dane żródłowe tego wykresu? ktoś poważny to opublikował czy to tylko mem? 

następny idiota 

może czas w życiu czegoś się nauczyć skorzystać z inteligentnej wyszukiwarki ? 

Opublikowano
36 minut temu, hubertuss napisał(a):

@nie dobrze, ze chociaż się przyznajesz że jesteś tym po-łgłówkiem. Myślisz, że jak ty i podobni łykacie takie bzdury to inni też. Tutaj nawet wielu przeciwników obecnego rządu wie co i jak było i swoim zdaniem się podzielili. I wiedzą, że pis pompował inflacje. Ale ty jesteś sekta.

dobrze ze tuska wtedy nie było bo dzisiaj brakowało by tylko niemieckiej flagi 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Roman176 napisał(a):

następny idiota 

może czas w życiu czegoś się nauczyć skorzystać z inteligentnej wyszukiwarki ? 

a to nie łaska od razu podac dane źródłowe? Jakbyś studiował, coś opublikował i nie podał źródła to tego by nawet nikt do końca nie doczytał, tylko z miejsca wyrzucił do kosza.  No ale co ty jako idiota możesz o studiowaniu wiedzieć.........

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
Teraz, hubertuss napisał(a):

Pisiorki a co wy tacy sfrustrowani wszyscy

https://www.portalsamorzadowy.pl/ochrona-srodowiska/nadciaga-fala-bankructw-rzad-nie-zaplacil-w-obiecanym-terminie,632153.html

super 

https://mycompanypolska.pl/artykul/17-proc-wiecej-firm-na-skraju-bankructwa-rekordowa-fala-niewyplacalnosci-a-to-jeszcze-nie-koniec/19214

rozwój

https://26pietro.pl/fala-bankructw-w-polskim-biznesie-dotyczy-wszystkich-sektorow/

zielona wyspa tuska

https://pwrestrukturyzacja.pl/blog/niewyplacalnosc-w-polsce-2025-alarmujacy-wzrost-o-20-w-i-kwartale

dziwne ze zawsze jest dobrze za tuska 

https://businessinsider.com.pl/praca/rekordowa-fala-zwolnien-w-polsce-tysiace-osob-zagrozonych-wzrosty-rok-do-roku-mapy/tbyr3lq

Sytuacja na polskim rynku pracy zaczyna się wyraźnie komplikować. Jak wynika z najnowszych danych Głównego Urzędu Statystycznego, 156 dużych przedsiębiorstw zgłosiło do urzędów pracy zamiar zwolnienia ponad 77 tys. osób. Sprawie przyjrzał się reporter RMF FM Krzysztof Berenda.

https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-fala-zwolnien-w-polsce-oto-najbardziej-zagrozone-branze,nId,8028675

to teraz wiecie , jak wygląda tfusskowy mir w p-o LSCE !
cieszycie się ,że odpoczniecie od roboty ??

jeszcze wiecej ale po co pożyteczni idioci to bezmózgi 

1 minutę temu, Ulman napisał(a):

a to nie łaska od razu podac dane źródłowe? Jakbyś studiował, coś opublikował i nie podał źródła to tego by nawet nikt do końca nie doczytał, tylko z miejsca wyrzucił do kosza.

masz racje tylko to nie praca dyplomowa nie zrobisz kopij wklej i nie poprosisz sztucznej o źródło  

Opublikowano
4 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tylko kto ludzi nauczył że państwo im coś daje ... To dzieło PiSdzielców że ludzie dają się kupić za swoje pieniądze ...

Ale teraz mamy najmądrzejszy i najlepszy rząd a jest dalej tak sam 😄

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał(a):

to teraz wiecie , jak wygląda tfusskowy mir w p-o LSCE !
cieszycie się ,że odpoczniecie od roboty ??

Ale w koło jest wesoło, ja rzekłbym nawet charaszo. Cytat.

• Haha 1
Opublikowano

To już tsunami zwolnień grupowych w Polsce. Tną lawinowo etaty i w sektorze publicznym i w wielkich firmach. Czy nadciąga klęska bezrobocia?

https://forsal.pl/gospodarka/aktualnosci/artykuly/10574007,to-juz-tsunami-zwolnien-grupowych-w-polsce-tna-lawinowo-etaty-i-w-se.html

Teraz, witejus napisał(a):

Ale w koło jest wesoło, ja rzekłbym nawet charaszo. Cytat.

ludzie opamiętają sie tak gdzieś maj/ lipiec .......... jak zieloną wyspą tuska 

Niezalezna.pl - Trzaskowski, Tusk i patostreamer 😁 ZOBACZ MEMY o polityce  na finiszu kampanii 👉 link w komentarzach | Facebook

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Roman176 napisał(a):

Romuś, ale tak się kończy sztuczne zawyżanie płac ... Firmy spierdalają do miejsc gdzie jest dużo tańsza siła robocza ... Podziękuj PiSuarowi i debilom z związków zawodowych ...

Bułgaria z minimalną na poziomie 500 Euro miesięcznie czeka z otwartymi rękami ... Serbia, Bośnia podobnie ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano

pamiętasz ? 

MEMY] Donald Tusk obchodzi 60. urodziny. Z tej okazji mamy dla niego  specjalny prezent - 60 memów!

Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Romuś, ale tak się kończy sztuczne zawyżanie płac ... Firmy spierdalają do miejsc gdzie jest dużo tańsza siła robocza ... Podziękuj PiSuarowi i debilom z związków zawodowych ...

eeeeeeeeeeettttttttaaaaaaaaam   wystarczy drogie paliwo wpuścić Ukraińców zawyżyć kontyngenty z ukr  ....  energie najdroższą w Eu ............   zrobić spec ustawę o przejściach granicznych i pokazać Polakom 

Premier Tusk na meczu. To musiało się tak skończyć 😁 ZOBACZ MEMY👉 link w  komentarzach

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Roman176 napisał(a):

masz racje tylko to nie praca dyplomowa nie zrobisz kopij wklej i nie poprosisz sztucznej o źródło  

Powtórzę jeszcze raz - co ty Romanek o studiach czy pracach dyplomowych możesz wiedzieć........

Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał(a):

eeeeeeeeeeettttttttaaaaaaaaam   wystarczy drogie paliwo wpuścić Ukraińców zawyżyć kontyngenty z ukr  ....  energie najdroższą w Eu ............   zrobić spec ustawę o przejściach granicznych i pokazać Polakom

No widać twoją mądrość, tak samo były i są mądre związki zawodowe ... Z starymi dziadami na ich czele ...

Opublikowano
Teraz, Ulman napisał(a):

owtórzę jeszcze raz - co ty Romanek o studiach czy pracach dyplomowych możesz wiedzieć........

masz racje jak skoczyłeś tak nie znalazłeś żadnej pracy do dzisiaj 

Najbogatsi bez studiów. Nie skończyli uniwersytetów, a dorobili się fortun

https://biznes.wprost.pl/najbogatsi/12009256/najbogatsi-bez-studiow-nie-skonczyli-uniwersytetow-a-dorobili-sie-fortun.html

Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

No widać twoją mądrość, tak samo były i są mądre związki zawodowe ... Z starymi dziadami na ich czele ...

masz racje brakuje nam ZZ takich jak w Niemczech czy Francji co widać po rolnictwie ......... rubta co chceta 

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Związki zawodowe to zło, im ich mniej tym lepiej ...

wiem brakuje ich w Bułgarii Rumuni i byś za miskę ryżu pracował 7 dni w tygodniu nie bez powodu biedaki 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Roman176 napisał(a):

nie bez powodu biedaki 

Bo związki zawodowe to dają bogactwo xDxDxDxD 

Skutecznie o to bogactwo zadbali w FSO jak przyjechali przedstawiciele zza Odry, a po rozmowach z dziadami związkowymi pojechali na południe ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Związki zawodowe to zło, im ich mniej tym lepiej ...

Same w sobie związki zawodowe są bardzo dobre, ale nie w Polsce.

W niemcowni jakoś potrafią wynegocjować dodatkowe dni urlopu po 55 roku życia i wcześniejszą  emeryturę, u nas aby tylko na stołki się dostać i swoimi lukratywne etaty obsadzić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v